Kaj mislite, kaj mora imeti ženska, da je ženstvena?
mija23, 09.12.2021 ob 11:20
Po moje: mora biti urejena, umirjena, samozavestna, nežna, čuteča.
V bisvu je veliko v energiji ki jo oddaja. Nekatere so naravno ženstvene. Je pa po mojem opažanju to vedno bolj redko. In na žalost velikokrat zasmehovano. Iz strani žensk v veliko primerov.
Predvsem se ji mora fučkati, kaj vse MORA.
Pa kako mora biti oblečena, pa kako zrihtana, pa kaj mora delati, pa kako mora govoriti, koliko otrok mora imeti, pa kaj mora delati za moža, v kakšni formi mora biti, koliko kg mora imeti, kaj mora speči za praznike…seznamu ni konca.
Naj bo zadovoljna s sabo kakršna je in naj bo srecna, pa bo zelo ženstvena.
Včasih je veljalo, da žensko naredi moški in obratno. To je samo še mit, ko te pustijo na cedilu, razočarajo in ugotoviš da sam zmoreš in najbolje vse narediš ter zaupaš samo sebi. Ženske so sposobne zadnje čase prav vsega, čeprav se s tem izgubi neka idealizirana ženstvenost ampak treba je poskrbeti zase. Če odštejem toksične ženske, ki imajo moške na kratko ker drugače jih oni prenašajo okoli, so se ženske izkazale za zelo pametne, iznajdljive, dobre v poslu, delajo tudi fizična dela. Ni neka tipična ženstvenost, ampak je ženska+. Verjamem da so vzor moškim, ki so včasih malo bolj počasni, vse jim je dobro, nimajo neke želje po družini in živijo v konstantnem strahu da bodo opeharjeni.
mijav mijav, 09.12.2021 ob 11:26
s takimi izrazi poskušam čim manj opletati, ker so znak zaostalosti, plehkosti in bolj kratke pameti.
Kam je šla moja ženstvenost danes zjutraj, ko sem premetavala sneg?
Ma nemoj. Ženska, ki ima nivo estrogena v skladu se ne sprašuje kako je biti ženstven, ker enostavno žestvena SI. Če misliš, da si neženstvena, ker si odkidala 10 cm snega, potem pa naj bo tako. Možače, ki jih je čedalje več na tem svetu so samo osebe, ki so v tem svetu izgubile to kar jim je bilo ob rojstvu dano – biti ženska. Ženska v današnjem svetu si ne upa – niti pokazati da je ženska – se oblači v razvlečene cunje, da zakriva da je ženska.
In DA kot je ena napisala zgoraj – čustvena, materinska, urejena, nežna – vse to pa ne pomeni, da ni sposobna odkidati meter krat meter snega…
lunca se gunca, 09.12.2021 ob 12:05
Ma nemoj. Ženska, ki ima nivo estrogena v skladu se ne sprašuje kako je biti ženstven, ker enostavno žestvena SI. Če misliš, da si neženstvena, ker si odkidala 10 cm snega, potem pa naj bo tako. Možače, ki jih je čedalje več na tem svetu so samo osebe, ki so v tem svetu izgubile to kar jim je bilo ob rojstvu dano – biti ženska. Ženska v današnjem svetu si ne upa – niti pokazati da je ženska – se oblači v razvlečene cunje, da zakriva da je ženska.
In DA kot je ena napisala zgoraj – čustvena, materinska, urejena, nežna – vse to pa ne pomeni, da ni sposobna odkidati meter krat meter snega…
kako pa se ta ženstvenost, ki je menda ob rojstvu dana kar izgubi? pa ena cota tudi kar uniči ženstvenost?
pa čustvenost, saj so ljudje najbolj čustveni takrat, ko recimo zavihtijo nož nad kom…….
zgleda da ta ženstvenost zgine hitreje kot majski sneg.
He, he, če nisi na lovu za dedci, se ne rabiš delati ženstvene.
Če nisi na lovu za dedci, se ne rabiš napravljat ženstveno: ne rabiš šminke, ne rabiš vsake dlake s telsa scufat, ne rabiš ne udobne obutve, neudobnih oblačil…
Če ne loviš dedcev, delaš pač, kar hočeš. Oblečeš in obuješ se udobno. Če ti ni do peke peciva in piškotov, tega ne pečeš.
Aja pa smeš se ukvarjat s katerim športom češ.
Da mi je vizualno všeč… in da ima karakterno vsega najboljšega po malo. ?
“Nežna, materinska, čuteča… pa kakšne hobije mora in ne sme imeti…”
Resno⁉️ Kaj imamo na forumu zopet časovne popotnike s svojimi malo da ne srednjeveškimi idejami❓ ??
Drage moje starokopitne monovke,
v nekaterih vaših zapisih je zaznati precej spolne segregacije, kar pravzaprav vzbuja nekakšno skrb.
Je mar ženska kaj manj ženska, če ni mama⁉️ Ali pa, če samozavestno konkurira patriarhalno usmerjenem moškem svetu⁉️ Ah ja, očitno je šoviniste postalo strah neizbežno bližajočega se matriarhata. ??
“EPIC FAIL”,
hej, moderatorji so zbrisali temo v kateri sva komunicirala lih, ko sem ti odgovarjal. Ker me je to pogrelo ti bom odgovoril tukaj, saj ne gre podpirati tega kar počnejo moderatorji. Čeprav je bil uvod teme provokativen smo si čisto lepo pisali v njej in bili že na 2 strani. Vem, da je malo izven konteksta, ne pa zelo, saj je bila tudi tista tema o ženskah.
Tam sem pisal o ženskah v Jugoslaviji in v Ameriki. Strinjal si se z menoj, glede nečesa glede Jugoslavije in v temu, da ne smemo slediti Ameriki. Nakoncu pa si umenil tudi, da ne smemo spuščati LGBT ideologije v šole. Nevem zakaj si to omenil? Morda zato ker si me bral, da sem v zadnjih dneh pisal o temu?
No v temu, da ne smemo LGBT ideologije spuščati v slovenske šole se tudi strinjam.
Zato ti spodaj citiram svoje sporočilo, ki sem ga v neki drugi temi namenil DARWINU. Saj v temu sporočilu pišem ravno o problemu LGBT ideologije v slovenskih šolah. Tebi bi napisal nekaj podobnega, a krajšega a se mi ne da pisati, ker je v tem sporočilu vse povzeto.
Anonimnež,
– njena energija, nežnost, prijaznost do ljudi, elegantno gibanje (ne kot da hodi v hribe), nežen mejkap, urejeni lasje naravne barve (torej ne zeleni ali lila), brez predolgih nohtov ki bolj spominjajo na krempelj pri orlu kot na noht, primeren ton glasu ko govori, redko pitje alkohola (in ko ga, ve kje ima mejo), da se obleče okusno in postavi primerno (ukinil bi XXL pajkice), da se rada pusti razvajat moškemu in tega ne jemlje kot da mu je nekaj dolžna zaradi tega
ženstveno, 09.12.2021 ob 15:10
– njena energija, nežnost, prijaznost do ljudi, elegantno gibanje (ne kot da hodi v hribe), nežen mejkap, urejeni lasje naravne barve (torej ne zeleni ali lila), brez predolgih nohtov ki bolj spominjajo na krempelj pri orlu kot na noht, primeren ton glasu ko govori, redko pitje alkohola (in ko ga, ve kje ima mejo), da se obleče okusno in postavi primerno (ukinil bi XXL pajkice), da se rada pusti razvajat moškemu in tega ne jemlje kot da mu je nekaj dolžna zaradi tega
Lepo.
Forum je zaprt za komentiranje.