kaj kuhate/ti danes?
Včeraj: goveja juha z rezanci, krompirjeva solata , mleti zrezki.
Danes: piščančja obara z vaseršpoclji, vanilijev in čokoladni puding.
Jutri: grenadir marš, zelena solata.
V petek: jota.
Sobota: golaž, polenta in motovilec v solati.
Nedelja: goveja juha, zdrobovi cmoki, morda jetrni cmoki, pečena svinjska rebra, cordon blue, zeljna in zelena solata.
Sladic pa pri nas praviloma ni/ puding je bil kupljen, še otroci imajo veselje, ker kupimo tistega, ki je v mali skledici, v drugi polovici pa so figurice različnih tematik).
Večerje so kar si vsak vzame sam( ribe, sir, salame, solate, kakšen sadež, občasno kak kifeljček).
Kolicine tudi, 02.02.2022 ob 12:46
ričet, 01.02.2022 ob 22:04
hehe2020, 01.02.2022 ob 12:40
Tole je pa nekam čuden ričet, v ričet se daje jušna zelenjava – gomoljna zelena, korenček oranžen in rumeni, peteršiljeva korenina, por, malo kolerabe, malo fižola (najbolje rjavega), cela poprova zrna, MALO česna (ta recept ima kar 3 stroke), paradižnika zelo malo, bolj za barvo, ričet ne sme vleči na kislo (ta ima 2 paradižnika), lahko tudi malo paprike v prahu, malo kumine. Lahko tudi malo sveže paprike, ampak okus po papriki ni okus ričeta, ker paprika ni sezonska zelenjava za ričet, ki naj bi bil slovenska zimska jed.
Pa še nekaj. Olivno olje se ne uporablja za ričet. Kaj takega lahko spaca samo največji butelj. Pa tudi za sarme ne (ja sem že videla tudi recepte influencerjev, ki delajo sarme na olivcu, haha).
Kolicine so za vsaj 6 ljudi, ce ne 8.
Vseeno so v 220 stopinj poševno napačne sestavine. Uporablja se zimska zelenjava, gomolji in koreni.
šnelca pridna pupa, 01.02.2022 ob 21:30
Šnelca_783, 01.02.2022 ob 10:50
Danes verzota in polpete.
Jutri zelje, kuhan krompir z ocvirki, vratovina al kotlet(??)
Koromac s krompirjem, postrv.
Imam pa danes in jutri bolj za pect sladko. Mama ima te dni RD.
Da ne bo samo torta ji bom za spremembo naredila makovo potico, krofe s kremo, fiesta rezine( tipo kinder fiesta, pomarancna krema, gor crna cokolada) ter hladna pomarancno smetanova panakota. Vsega po malem, za par dni in da bo imela komu za ponudit. ???
Šnelca, res si pridna in lepo od tebe, da boš mami pripravila vse te dobrote. Te z veseljem berem, čeprav mi večkrat delaš skomine s svojimi kulinaričnimi dobrotami:))) Vse najboljše tudi tvoji mami.
Eh. Proti jutru me je zbudil nek nemir, od 5h nisem mogla spati. Sem se premetavala skoraj do 7h. En odpor glede peke krofov, makove potice. Sem prav sebe morala zbrcat v rit.
Zjutraj vstanem, grem pod tus…se lotim peke, res tak odpor in blokada.
Grem mimo mame, potica doma vzhaja. Ji voscim, nesem darilo, pa roze.
Boga reva, sladkor ji je nasibal cez 30. Sem jo peljala k zdravniku, na diabeticno.
Je se vedno tam.
Pred par leti je ravno na RD dobila sladkorno in prezivela dan tam. Danes pa spet.
Potica se pece, a bo za druge.
Zanjo sem drugo pripravila. Orade, spinaco. Gozdne sadeze.
Pa je zdravnica ji rekla da ni dober jedilnik to.( orade, spinaca, gozdni sadezi)
What??? Sploh ne vem kaj ji pripravit.
Forum je zaprt za komentiranje.