Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › kaj kuhate/ti danes?

kaj kuhate/ti danes?

Že dolgo ni bilo te teme. Upam, da bo kaj uporabnega.

mi danes amamo https://okusno.je/recept/v-pecici-pecene-mesne-kroglice-in-krompir

sarme iz skrinje in pire

Rižoto z gamberi in praženimi pinjolami, solata in skutina srtjenka z goznimi sadeži od včeraj.

Pri nas zeljne krpice (duseno belo zelje z testeninskimi krpicami) in kranjska klobasa.

Porova juha, goveji zrezki v omaki po lovsko, kruhovi cmoki, zeljna in zelena solata.

Rižota z radičem in popečeno slanino.

Totalno apatični ste, totalno brez morale, vsak dan žrete zaklane živali!!!

danes bom pa samega sebe presenetil in si bom privoščil en burger iz McDonalda.

Danes verzota in polpete.

Jutri zelje, kuhan krompir z ocvirki, vratovina al kotlet(??)

Koromac s krompirjem, postrv.

Imam pa danes in jutri bolj za pect sladko. Mama ima te dni RD.

Da ne bo samo torta ji bom za spremembo naredila makovo potico, krofe s kremo, fiesta rezine( tipo kinder fiesta, pomarancna krema, gor crna cokolada) ter hladna pomarancno smetanova panakota. Vsega po malem, za par dni in da bo imela komu za ponudit. ???

Sem skuhala včeraj zvečer zelenjavno mineštro in špinačne kanelone, vanilijev puding. Za večerjo bomo kaj na hitro, ker sem leteča danes.

Danes bo pa za kosilo ena stara tradicionalna (gorenjska) slovenska jed. In to je prežganka. Njama. ?

Ričet https://www.220stopinjposevno.com/na-kro381niku/ricet

Odgovor na objavo uporabnika
ornk veganka, 01.02.2022 ob 10:43

Totalno apatični ste, totalno brez morale, vsak dan žrete zaklane živali!!!

Jaaa, vsak dan jemo meso!

Danes spinacna juha, mesne kroglice s sirokimi testeninami za kosilo, za vecerjo svinjsko plece, ki je bilo marinirano in peceno v kosu vceraj, zraven pa dusen strocji fizol.

Jutri bo ricet s suhim mesom in klobaso. V petek puranji zrezki s svaljki in neko zelenjavno prilogo.

Pri nas se je meso za kosilo in vecerjo, pa se vmes kak grizljaj mesa.

Pri nas smo jedli danes krompirjeve njoke, zabeljene z maslom in drobtinicami, povrhu pa nariban sir. Zraven velika skleda rdečega radiča.

Njoke sem pa naredila sama, niso kupljeni.

jota s kislim zeljem, doma pečen kruh.

Danes golaž s kruhovimi cmoki in domača srbska solata,

Jutri pohana telečja jetra pečen krompir in solata

Četrtek golaž s širokimi rezanci(doma narejeno), solata

Petek krompirjevec in doma pečeni buhtli

Sobota goveja juha, meso iz juhe, te stan krompir in vinska omaka

Nedelja goveja juha z dom.rezanci, zrezek iz pljučne z jajčkom slan krompir in solata

goveja juha, pohani ostrigarji, guacamole , kruh

Svinjski zrezki od “tastovega mesarja”, domač kostanjev kruh z orehi, zelena solata z bučnimi semeni.

Šnelca_783, 01.02.2022 ob 10:50

Danes verzota in polpete.

Jutri zelje, kuhan krompir z ocvirki, vratovina al kotlet(??)

Koromac s krompirjem, postrv.

Imam pa danes in jutri bolj za pect sladko. Mama ima te dni RD.

Da ne bo samo torta ji bom za spremembo naredila makovo potico, krofe s kremo, fiesta rezine( tipo kinder fiesta, pomarancna krema, gor crna cokolada) ter hladna pomarancno smetanova panakota. Vsega po malem, za par dni in da bo imela komu za ponudit. ???

Šnelca, res si pridna in lepo od tebe, da boš mami pripravila vse te dobrote. Te z veseljem berem, čeprav mi večkrat delaš skomine s svojimi kulinaričnimi dobrotami:))) Vse najboljše tudi tvoji mami.

šnelca pridna pupa, 01.02.2022 ob 21:30

Šnelca, res si pridna in lepo od tebe, da boš mami pripravila vse te dobrote. Te z veseljem berem, čeprav mi večkrat delaš skomine s svojimi kulinaričnimi dobrotami:))) Vse najboljše tudi tvoji mami.

Hvala. V petek ima RD.

Danes je ze dobila malo panakoto s pomaranco, ter gozdnimi sadezi. Te ima rada in jih kar dosti poje. Nekaj s kosmici za zajtrk, potem za malico z banano.

Za rd ji naredim vsega po malo. Saj dobi velike oci, samo ker je diabetik ve kje ima mejo.

Mi je pa smesna, vedno ko pridem k njej, mi pokuka kot mali otrok, ce imam kak priboljsek za njo.???

Skomine na merendine kinder fiesta ?

(https://m.youtube.com/watch?v=JOfbR-MhOC4&feature=youtu.be)

hehe2020, 01.02.2022 ob 12:40

Ričet https://www.220stopinjposevno.com/na-kro381niku/ricet

Tole je pa nekam čuden ričet, v ričet se daje jušna zelenjava – gomoljna zelena, korenček oranžen in rumeni, peteršiljeva korenina, por, malo kolerabe, malo fižola (najbolje rjavega), cela poprova zrna, MALO česna (ta recept ima kar 3 stroke), paradižnika zelo malo, bolj za barvo, ričet ne sme vleči na kislo (ta ima 2 paradižnika), lahko tudi malo paprike v prahu, malo kumine.  Lahko tudi malo sveže paprike, ampak okus po papriki ni okus ričeta, ker paprika ni sezonska zelenjava za ričet, ki naj bi bil slovenska zimska jed.

Pa še nekaj.  Olivno olje se ne uporablja za ričet.  Kaj takega lahko spaca samo največji butelj.  Pa tudi za sarme ne (ja sem že videla tudi recepte influencerjev, ki delajo sarme na olivcu, haha).

Danes zelenjavna juha, pražena piščančja jetrca s čebulo, krompir v kosih in radič v solati.

ričet, 01.02.2022 ob 22:04

Tole je pa nekam čuden ričet, v ričet se daje jušna zelenjava – gomoljna zelena, korenček oranžen in rumeni, peteršiljeva korenina, por, malo kolerabe, malo fižola (najbolje rjavega), cela poprova zrna, MALO česna (ta recept ima kar 3 stroke), paradižnika zelo malo, bolj za barvo, ričet ne sme vleči na kislo (ta ima 2 paradižnika), lahko tudi malo paprike v prahu, malo kumine.  Lahko tudi malo sveže paprike, ampak okus po papriki ni okus ričeta, ker paprika ni sezonska zelenjava za ričet, ki naj bi bil slovenska zimska jed.

Pa še nekaj.  Olivno olje se ne uporablja za ričet.  Kaj takega lahko spaca samo največji butelj.  Pa tudi za sarme ne (ja sem že videla tudi recepte influencerjev, ki delajo sarme na olivcu, haha).

Kolicine so za vsaj 6 ljudi, ce ne 8.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close