Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek kaj je to sreča

kaj je to sreča

“Born and erased in Slovenia”, je dogajanje komentiral britanski diplomat. Toliko o mednarodnem ugledu Slovenije 🙂

Neetičnost in nemoralnost ljudi, ki jim odločbe lastnega ustavnega sodišča ne pomenijo nič, ker so v svojih bučah že zdavnaj in brez možnosti pritožbe tožili, sodili in obsodili, je za moje pojme prvoklasen družbeni problem. Bolezensko stanje celotne nekrofilne družbe. Ne gre zgolj za nespametnost, ker le-ta vseeno ni čisto imuna na argumente (vsaj ekonomske, če že ne nobene druge). Kopati je treba globlje. Kajti ta osupljiva iracionalna samo-destruktivnost in okrutnost, ki se navzven kaže kot neetičnost in nemoralnost izbije na dan v vseh, ampak res v čisto vseh primerih (in na vseh nivojih), ko “drugačni in drugi” legitimno zahtevajo enako obravnavo z “enakimi, istimi in našimi”.

Družba kot celota deluje “instinktivno” v skladu s svojim nekrofilnim, destruktivnim, sadističnim karakterjem. Biofili se v taki strukturi lahko dojemajo zgolj kot mozolji na kompaktnem tkivu 🙂

Po pravici povedano, ne vem kaj bo (srčno upam da bo ta trenutek prišel) “streznilo” tak karakter, da bi se začel proces preobrazbe. Vem pa, da bo boleče.

Slovenci imamo sicer sami o sebi zelo visoko mnenje. Da smo lepi, pametni, “evropski”, za razliko od “balkancev”..bla bla..

Smo pa med državljani Evrope najmanj zaželjen narod med vsemi pristopnicami.

Za povprečnega Avstrijca smo Slovenci Balkanci in bomo to ostali še naslednjih 30 let najmanj.

Nivo debate o izbrisanih in nepoznavanje problematike večine državljanov, dokazuje, da v resnici spadamo bolj na balkan.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Vsak ima svoje južnjake! Tko kot smo to mi za Avstrijce, tko so to Avstrijci za Nemce, tko so to Belgijci za Nizozemce, Slovaki za Čehe…skratka povsod po svetu je to tako, ustavi se morda v Skandinaviji, ko nimajo nikogar več nad sabo, haha!
Glede izbrisanih pa: vsakdo verjame tistemu, kar hoče verjeti..
Saj pa je bilo to na Trenjih in ko si poslušal argumente enih in drugih…a lahko povprečni Slovenec, ki ni podučen strokovno objektivno razmišlja? Jaz roko na srce ne, zato se bom vzdržala komentarjev s tem v zvezi.

Eni so pa res učeni (za crknit!) in se z raznimi izrazi in tujkami šopirijo kot pavi…. Ko sem šla takole čez vse poste sem ugotovila, da ste zašli od teme…. Je bolj važno medsebojno “pljuvanje” in razglabljanje o IQ-ju…

Svojega mnenja o izbrisanih ne bom z vami delila – je samo moje. Hotela sem vam samo povedati, da se človek krepko zamisli, ko prebere nekaj takega. Se lahko še tako prepirate o tem, kdo je bolj pravičen, kaj je prav in kaj ne, kdo bolj seznanjen, itd…. Vse skupaj izpade tako primitivno, da je to že krepko preko meja normale. Pa se imamo za civilizirane….

Dragi moji, krepko se nam pozna preteklih 50 let! In to je normalno. Ne moreš se spremenit čez noč. Za evropo pa smo in bomo balkanci (ker tudi smo – samo poglejmo se!)! Nikar si ne delajmo utvar…

Veš kaj, Koka?? Lahko bi vedela, ti ki se delaš tako inteligentno, da je ves ta odpor in skoraj alergija na južnjake, en sam odogovr oz. reakcija na vse kar smo 50 let doživljali in še vedno doživljamo v svoji lastni domovini, kjer je tujec kar se tiče ugodnosti pred nami, mi pa smo kr neki. Važno, da smo lepo tiho, napol v klečanju in da niti slučajno ne muksnemo kakšne proti “revčkom” priseljencem, ki nas agresivno asimilirajo s svojim jezikom in kulturo in jugo navadami,da niti ne pomislimo na svojo državo ali celo, da bi poudarjali svojo narodnost in zgodovino!!! Aja, pa da pridno plačujemo davke in dohodnino-drugega pa ne smemo nič rečt, niti napisat-ker si takoj okvalificiran s samimi slabimi vzdevki in oznakami.Tako je v Sloveniji. Slovenija-mačeha svojim otrokom, a dobra mati tujcem!!!! Samo v Sloveniji je tako in nikjer drugje po svetu ne!!! Tako da, tujci, kateri ste tukaj, imate srečo in tega se vsi zavedate.Ampak izkoristiti pa se vseeno še kaj da Slovenijo, a ne??!!!

Ja mal sem prebrala te poste , pa sem ugotovila, da slovenci res ne vemo kaj je to sreča. Žal papa

Skandinavci imajo svoj jug na Finski, BTW, cetudi geografsko gledano Finska lezi na severu Skandinavije…

JOJ – DEJTE NO ŽE ENKART MIR!

Tole ni več normalen forum. Tole se je sprevrglo že v brezobzirno blatenje, vsega, vsake izjave, vsake misli, sramota!

Jest sm obupu nad branjem – CIAO!!!

No, Teja in ostale dušebrižnice, ki skrbite za kulturnost razprav, kje ste zdaj?!
Veš kaj, linija, vedno bolj se sramujem svoje slovenskosti in bi mi bilo v etičnem smislu verjetno lažje pri srcu, če bi bil “jugos” (kaj je to?) ali pa “mešanec”.
Sicer so pa mešanci genetsko najboljši in najbolj vitalni narodi (npr. Američani) so tudi najbolj mešani. Zato je tudi po hribovjih (poznam zelo očiten primer iz okolice Innsbrucka v Avstriji) toliko genetsko degeneriranih generacij z izjemno visokim odstotkom duševnih oboljenj (predvsem z začetka prejšnjega stoletja, ker so se potem tudi te zatohle doline malo prevetrile).
Glede na raven polemike o tej temi, bi tudi mi Slovenci še zelo potrebovali mešanje …

Ne bom komentirala prejšnjih postov.
Sam naslov sporočila je: Kaj je to sreča….
To nima nobene povezave s tem ali ste nekateri posamezniki za izbrisane ali proti…. le kako ste zašli na to temo?
Kaj je zame sreča:
Bila sem zelo nesrečna, ko sem bosa hodila po cesti,
vendar sem spoznala kaj je sreča, ko sem opazila človeka brez nog….
Lep dan!

Ne da se imam za inteligentno. To tudi sem. Še bolj kot se ti dozdeva. In imam tudi dokaze. Pisne. Ha ha ha ha.

Ne vem kaj si ti doživljala 50 let, da se počutiš tako asimilirano in kr neki. Od južnjakov????? Tle me pa prekašaš če ne po drugem, po letih. Sem enih deset let mlajša in morda za to ne dojemam, kake ugodnosti imajo tujci pred nami, k smo kr neki. Boljše službe? Boljša stanovanja? Boljše možnosti izobraževanja? Prednost v avtobusu? Kaj? Kaj? Kaj?

Če se imaš ti za kr neki, govori izključno v svojem imenu. Ker jaz to nisem. Jaz dobro vem, kdo sem in kaj sem.

Da ne bom spet prepametna. A lahko uporabljaš enoten termin tujci/južnjaki? Enkrat govoriš o tujcih, enkrat o južnjakih, potem se pa kljub vsej inteligentnosti ne znajdem dobro, kdo te je zatiral 50 let. Kaj vse šteješ tle zraven? Nemško in italijansko okupacijo in ekonomske priseljence iz držav bivše Yu skupaj? Ali samo zadnje? Bodi malo bolj precizna.

Res je, da sem se v šoli morala učit takrat še Srbohrvaščino in književnost Yu narodov, katere posledica je, da še danes obvladam ta jezik, pa tud čitanje cirilice mi ne dela problemov. Poznam pa tudi kakega pesnika in pisatelja, kar si ne štejem v asimiliranost. Res je, da sem včasih hodila k folklorni skupini, kjer smo se učili tudi plesov, pesmi in običajev “bratskih” narodov in posledično ločim narodnostni. Pssst. Niso vsi od Kolpe do Vardarja Bosanci.

Ampak, brez skrbi. Zaradi tega doma ne praznujemo slave ali pa bajrama. Zarad tega doma za božič ne kuhamo pšenice (čeprav je btw odlična) in mama ne vkuhava slatko. Obožujem pa burek in baklave in tufahije in turški med, ampak to tudi prej pripisujem svoji radovednosti, požrešnosti in sladkosnednosti bolj kot načrtnim in agresivnim poskusom napada na mojo trebušno slinavko s strani zlobnih južnakov. Ker s TEM me pa res ni nikoli noben ne posiljeval ne pital, ampak sem kar sama od sebe z veseljem pohamsala in pomljaskala.

Še vedno, vsa ta leta poskusov agresivne asimilacije pišemo v latinici in se pogovarjamo v Slovenščini. Ne plešem pa ne polk ne moravca ne glamočkega kola, tako da tle spet nisem nič asimilirana. Razen če mi zameriš, da tudi polk ne plešem, čeprav jih znam. Vendar to ni stvar upora, ampak okusa.

No, ti si se omejila na zadnjih petdeset let. Pa dajmo, sezimo še malo nazaj v zgodovino tega ubogega Slovenskega naroda. Na primer v šolsko leto 1913-14, ko je vodstvo PAZI!!!! SLOVENSKIH ljudskih šol “Družbe sv. Cirila in Metoda” s pravico javnosti, v letnem poročilu, ki ga je natisnila tiskarna “edinost” v Trstu (ki je bil včasih TUDI naš in ga hočemo nazaj!!!!!!!) zapisalo sledeče:

“Grozno; ničesar mi ne ostane prizanešenega!” tako je vzkliknil NAŠ presvitli cesar, sivolasi vladar, ko so mu dne 28. junija t.l. podali poročilo o veliki nesreči, ki je zadela AVSTRIJSKE narode; o groznem zločinu, kateri se je izvršil isti dan v Sarajevu nad avstrijskim prstolonaslednikom Franc Ferdinandom in njegovo soprogo, vojvodinjo Zofijo Hohenberg……

…..Gotovo britki so dnevi, ko smrtonosno orožje posega po NAŠI vladarski hiši. Kako nemila je v tem oziru usoda NAŠEMU dobremu vladarju!……

…….AVSTRIJSKI narodi žalujejo danes zopet s cesarsko rodovino. ONI čutijo bridkosti sivolasega vladarja, kajti tudi NJE je zadela kruta usoda; zločinska roka JIM je vzela BODOČEGA VLADARJA. Njega, ki ga je določil NAŠ presvitli cesar da bi nadaljeval blagoslovljeno delo, ki ga on že 66. let opravlja v onos Avstro-ogrski monarhiji in v blagor AVSTRIJSKIH narodov….

……V teh dneh globoke žalosti se obračajo srca NAS VSEH k NAŠEMU vzvišenemu vladarju….Nepopisna žalost združuje v tem trenotku še tesneje habsburško vladarsko hišo s SVOJIMI narodi….

……Prestolonasledniku Francu Ferdinancu….ter njegovi odlični soprogi vojvodinji Hohenberg, bodi ohranjen med nami trajen spomin”

A JA DA NE POZABIM. Iz istega Šolskega poročila je razvidno, da je Nemščina obvezen učni predmet od tretjega razreda naprej.

Mene res čudi, da nimaš ne odpora, niti alergije do kakih severnjakov???? Nevarnost prihaja od dol….kjer poznajo tisti ljudski rek:

SVAŠTA PI…. RODI, SAMO PARA NEČE! Če bi to prevedli v Slovenščino:

KR NEKI RODI PI…. SAMO DENARJA NE! A vidiš, da smo si res vsi isti? Dol na jugu takim kot si ti pravijo SVAŠTA, ti pa sama sebi tle pri nas praviš KR NEKI. A ja, sej res! To je posledica asimilacije. Pa res nič ne kapiram.

Veselim se, ker se ti čas izteka, koka…ko ga ne boš več imela neizmerno v izobilju za žaljivo pisarjenje, ki je pravzaprav samo sebi v namen, ker se ti najbrž zdi fino brati za seboj. Lepo, da se počutiš nainteligentnejše bitje na vseh forumih, kjer sodeluješ – čudim se, da se sploh hočeš pogovarjati s sodelujočimi butci…za kar nas imaš vse po vrsti.
Torej – zagotovo ti bo sapa pošla v bližnji prihodnosti, ko boš morala početi vse kaj drugega kot se norčevati iz Slovenk in Slovencev, ki svoj narod za razliko od tebe ljubijo in ga ne ponižujejo, kadarkoli odprejo svoja usta, kot to počneš ti, koka. In odloči se že enkrat ali si Koka ali koka.

————–P R O VO K A C I J A———————-

Janja, naj mi ne zamerijo vsi sodelujoči pri tej razpravi, ampak res si BUTEC (IN TO NA KVADRAT), kot si se okarakterizirala, pa čeprav si ženskega spola. Kakšno pisanje.

Koka, ti pa le tako naprej, malo treznega razmišljanja je balzam za dušo. Koliko sovraštva, primitivizma, večvrednega mišljenja!!! Iz katere PI… so padli?

Oseb, ki imajo nasprotno stališče od mojega, nimam za nikakršne butce. Sploh pa ne posplošeno in kar povprek. Kar pa je še najbolj važno, prav nobenega ne podcenjujem. Tudi eventuelnih butcev ne. Teh še posebej ne, pravzaprav, ker znajo biti izjemno inovativni, iznajdljivi in prebrisani.

Ljudje (ne bom rekla Slovenci, da ne bo spet kakega zgražanja) so že itak nagnjeni k temu, da sami sebe podcenjujejo in iz tega izvira ves strah pred tujim, neznanim in drugačnim. Kar ni moja ugotovitev, da se razumemo.

Koka ali koka. Ni važno. Itak sem že povedala, da vem kdo sem in kaj sem. Če te obstoj moje osebe žali, si pa seveda lahko užaljena kolikor hočeš. Jaz zarad tega ne mislim delat suicida.

Koka. Kar tako naprej!

Koka, jaz bi tebe na pivo peljala.

Koka, čestitam! Vse premalo je takih, kot si ti oz. takih, ki podobno razmišljajo oz. ki sploh kaj razmišljajo z lastno glavo.

ERh, mensezdi, da bo Koka kmalu imela dojenčka, pa da se potem res ne bo imela več časa ubadati z vsem tem shitom…Svaka čast, res, da se ti da tako na dolgo in široko…Prosvetlila jih itak ne boš

Tako sem srečna, da obstajate tudi takšni, kot si ti, koka, in slovenjceljn! Moram iskreno priznati da do pred kratkim tudi sama nisam vedela za kaj se gre pri izbrisanih, in sem si mislila, zakaj, za vraga, si niso uredili papirje?! Pa sem se pozanimala… Veliko ljudi pa se ne pozanima, oziroma peberejo takšne napol-resnice in prenapihnjene zgodbe medijev in potem… No, dobro, če ne razumejo, potem… a je to res tako, potem jim je pa oproščeno?!
Druga stvar je pa da tudi tisti ki vedo za kaj se gre, enostavno čutijo tako kot čutijo: sovraštvo, sovraštvo, sovraštvo,… Zakaj?
Tista ki je zapisala da ji “južnjaki” jemljejo zaposlitve se verjetno ne zaveda da večino tega kaj delajo oni, ona nikoli ne bi počela, in za takšen denar. Tisti ki govorite da zakaj nimajo državljanstva iz rodne države, pozabljate da je to bila Jugoslavija, ki je prenehala obstajati. Morda se, v bistvu niso počutili ne Srbi, ne Hrvati, ne Bosanci, temveč Jugoslovani… Morda zato ker so iz mešanih družin… Morda so upali da Jugoslavija ne bo razpadla, ker bo potem mama enega državljanstva, ati pa drugega. Zakaj pa so bili v Sloveniji?! To tudi ne veste: morda se jim je najprej tukaj ponudila zaposlitev, in so se preselili, niso pa upali več nazaj, ker niso imeli več kam… Ker so že preveč uložili v stanovanje, ali so zasnovali družino… Ampak, ker so še vedno bili iz ….., so upali da bodo le lahko enkrat, ko zaslužijo dovolj, šli nazaj… (tako kot veeeliko “gastarbarterjev” v Nemčiji, npr.) Pa so samo vzeli stalno prebivanje, ker je to dovolj za delo (pa davki se tudi plačujejo!!!). Potem so jim pa neustavno to dovoljenje vzeli, in potem, kasneje, priznali napako…
Zakaj se počutite tako ogrožene od njih, saj je moj stric tudi šel delat v Nemčijo in so ga izredno lepo sprejeli, zakaj “južnjake” ne marate ne videti, ne …. Kaj so vam naredili?! Vas je en, dva, ali več njih, užalil?! Pa koliko Slovencev, pravih, vas je tudi užalilo, pa jih ne sovražite, mislim, vse Slovence, kar po spisku, pa posebej tiste katerim se slabo godi?!

Ne razumem! In me zelo boli!

Pa še nekaj!

Eno hipotetično razmišljanje! Ti se odločiš da boš šla delat v Avstrijo, ker si tam zasledila/našla noro dobro ponudbo za delo. Torej si urediš stalno bivanje, delovno vizo. V kratkem se še priseli tudi tvoj fant, tudi Slovenec, ker si mu »zrihtala« dobro plačano službo. Torej sta odločena: naslednjih nekaj let bosta delala kot črnca, ampak prislužila si bosta toliko da bosta lahko doma potem zgradila hišo in si privoščila da bi iz veselja opravljala službo ki jo imata rada, ker vas denar ne bo skrbel. Medtem si kupita majhno hiško, ker je bila ponudba pač ugodna, vidva pa seveda hočeta tudi za kratek čas dostojno živeti. Potem se vama »zgodi nesreča«, zanosiš. Ker se imata rada in sta proti splavu, rodiš otroka.
Seveda sta oba ponosna Slovenca, ti še posebej, ker je tvoja mama iz enega konca Slovenije, oče iz drugega,tako da ponosno poveš da si »vseslovenska«! No, medtem pa se zgodi preobrat v Sloveniji, nekaj se čudnega pripravlja, zdi se ti da ni varno iti nazaj z majhnim otrokom, boste na razplet počakali v Avstriji! Ups, Slovenija razpade na »Zgornjo slovenijo« in Spodnjo Slovenijo«, ti pa ne veš kam pripadaš, tvoja mati je, namreč, po rojstvu iz zgornje, ati it spodnje Slovenije! Avstrijci začutijo da se pripravlja velik naval priseljencev iz bivše Slovenije, zato odločno ukrepajo: tebi in tvojem fantu, in vsem podobnim odvzamejo stalno bivališče, zato tudi ne moreta imeti delovnega dovoljenja. Ponudijo vam kratek rok za vložitev prošnje za državljanstvo, ampak, čakaj no, saj ne želita državljanstva, vidva želita samo delati tukaj, kot tujca s stalnim prebivališčem. Nak, to ne gre! Odpustijo vaju. Ker je otrok majhen, razmere v Sloveniji grozne, vaši starši pa stari, ali mrtvi, se odločita vseeno ostati v Avstriji. Fant najde delo na črno, zelo slabo je plačan, zdr. zavarovanja nimate, sami plačujete zdravniške usluge. Hiško prodata, vselite v podnajemniško stanovanje. Ti delaš doma, na črno tudi, ampak nekako morata preživeti. Ker v Sloveniji divja vojna, ne moreš nazaj. Medtem je tvoje rodno mesto zravnano z zemljo, tako da tudi nimaš kam. Ampak fant je optimističen, saj se bo vse uredilo in kmalu bosta imela dovolj denarja za pot nazaj, k njegovim staršem. Ampak je odpuščen, ker je prišla inšpekcija. Zdaj preživljaš družino samo ti. Otrok gre v šolo, ampak, samo preko zvez, ker sploh nima urejenega statusa…. Otrok zraste, začnejo se polemike o tem da vam morajo izplačati odškodnino za vse kar ste prestali. Ampak, otrok (pa tudi vidva) sta konstantno bombardirana z vseh strani: ja, zakaj si pa niste uredili tedaj ko bi lahko?! Prav vam je! Otrok ne razume, kaj bi on moral urediti. Medtem ga sošolci napadajo in ga poimenujejo z pogrdnimi besedami, in ….
No, predstavljaje si! Seveda je zgodba karikirana, in seveda nič ni tako črno-belo, ampak povedati hočem, da vi sploh ne veste kaj se je pravzaprav dogajalo. In če je država priznala napako, zakaj še vedno vstrajate?!

Pa sej je zelo lepo napisala! Zakaj jo napadaš?

Hvala, Sori, vračaš mi vsaj malo vere v ljudi na splošno in Slovence prav posebej.

Aja, Koka bo imela še celo dojenčka? Bo poklonila svetu se enega super inteligentnega otroka, kot je ona sama :///// Tolk je pametna, da se mora kar sama hvalit, kako je ona inteligentna in da ime celo napisano na papirju, da je lol…lol..lol ha ha ha. Da crkneš od smeha. Veš koka , inteligenca se kaže tudi drgač, tista prava, ne pa napiflana. Mislim, da greš po eno revijo in pol tlele pišeš ene fraze in se ti zdi, kako strašno inteligentna si izpadla in zelo pametna, pa si si izbrala čisto pravo ime KOKA. To si po pameti in razmišljanju lol..lol..lol.koka ko ko ko ko .))))))

Ja , “čistokrvni slovencelj” ne žali mojega naroda ali moje narodnosti in če te je sram, da si Slovenec, kar 100 % nisi, pejt dol, pa tam ostani in uživaj v Jugi, med ljudmi, do katerih čutiš take simpatije. Saj te noben ne sili, da živiš v tej ” paranojični” državi. Če potrebuješ mešanja, pojdi dol, pa naj se tvoji geni lepo premešajo, saj glede na tvoj stil pisanja, so tvoji možgani res potrebni malo sveže krvi, ker si že podoben tistim “degeneriranim “ljudem v Avstrijskem hribovju. Ne žali vseh drugih in nas Slovencev, in ne poveličuj samo Južnjake, ker če tako čutiš z njimi, ajde, dol-pa tam ostani. To pa ne, a ne-je preveč lepo tukaj!! Na vlak, zaplombirat vrata, pa enosmerno vozovnico za Jugo!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close