kaj je to sreča
pozdravljeni!
prosim za mnenje: sem t. i. izbrisana, človk ki ne obstaja, zadna smet v tej državi. berem tele vaše besede in si mislim da ste res srečni, ker mate take “probleme” kot je na primer okus sperme itd. pojma nimate kaj je je to gorje. nimam službe, stanovanje, izobrazbo -nič nimam da bi lahko zares živela.
bodte srečni ker živite dostojno življene
kaj res ne vidiš, da je okus sperme zelo važen problem? Kakšna izobrazba, stanovanje, služba… če ni ljubezni. Kakšna ljubezen … če ni na koncu vsaj majčkeno sperme… in kakšna je? Niti ni sladka! Ko bi bila vsaj kot kisle kumarice … nekateri imajo radi kislo.. pa niti ni kisla! Toliko žensk ima rada čokolado. Je kot čokolada? Neeee!
Ima nekaj dobrih strani, če že ni okusna, je vsaj zastonj, in ne dobiš je pol litra naenkrat. Če si tečna, je sploh ne dobiš. In potem si jo želiš. Priznaj, če malo razmišljaš o njej, pozabiš, da si izbrisana. Če si res.
Lepo pozdravljena!
Veš, Eva, računalniki niso dragi, sploh če rabljena kupiš ali ti ga kdo drug odstopi…
Sama sem zamenjala že dva računalnika, ki sta bila dovolj zmogljiva za surfanje po netu, pa sem oba stara odstopila znancem…
Sploh pa ni problema na net skočiti pri kolegih, prijateljih, cyber cafeju, knjižnici, itd…
Pa ne zagovarjam “izbrisane”, hočem reči, da po razpolaganju z računalnikom ali dostopom do interneta, ne moreš soditi o finančnem stanju posameznika in/ali čem drugem.
Vsi imamo probleme, verjemi mi. Življenje ni nikomur posuto z rožicami. Ampak vedno je tako, da se naši zdijo večji od drugih. Stiske ljudi so vedno večje in vzporedno se še (na žalost) veča prepad med ljudmi. Ne razumem pa, kakšno mnenje želiš od nas! Mogoče tolažbe?!
Kakorkoli že, želim ti vso srečo!
nic osebnega nimam proti izbrisanim,verjamem da se spopadate s pomanjkanjem,ampak hej – po eni strani pa vam tudi ni bilo treba placevati davkov vsa ta leta,ko smo jih mi morali in se mnogo drugih bonitet imate…zdaj bi radi pa se odskodnine! jaz bi naredila tako> dala bi vam drzavljanstvo,odskodnin pa ne!
tebi osebno pa zelim veliko srece in da bi v bliznji prihodnosti nasla to,kar potrebujes.Vso sreco!
Joj kako nekateri komplicirate, ženska je pač hotela malo pojamrat
kot včasih delamo vsi, eni jamrajo da so debeli, eni da so nesrečni ker jim
nikoli ne pride, eni ker jih fant ali mož vara, drugi zaradi otrok, tretji zato
ker jim v trgovini nočejo zamenjati čevljev ki so po enem mesecu
nošenja še vedno trdi in se ne zmehčajo,…..
eni pa zato ker so izbirisani.
A je prosila da glasujete za izbirisane na referendumu?
A vas pljuva kakšni prasci ste ker imate državljanstvo ona pa ne?
A vas prosi za službo, stanovanje denar?
NE
Samo malo razumevanja za bolečino, ali pa tudi to ne,
sej nikomu rni treba odgovarjati na njen post če noče.
Ja, jst tud mislim, da če so si nekateri lahko uredili vse potrebno, bi si lohk tud drugi!? Če se pa takrat zarad ne vem česa niso mogli opredelit a so Slovenci al niso, pa zdaj tud ni treba jamrat oz, še zahtevat odškodnin, tud od tistih, ki so si pa uredili.
A Veste kaj me najbolj moti, ko gledam po TV razne take primerke??
Da v vsaeh teh letih, ko živijo v Sloveniji, se niti slovensko ne naučijo govorit”! pa rečte, kar čte….
Saj sploh ne veste koliko je stara. Mogoče pa takrat ni bila dovolj stara da bi se sama odločila in je zato izbrisana. Mogoče sploh ni sama kriva. Drugače se pa strinjam s tistimi, ki pravijo da so si sami krivi če si niso zagotovili državljanstva ( če so imeli možnost za to narediti in so jo zamudili seveda)
Tako, moj oče in vsi njegovi bratje bi bili lahko med izbrisanimi. Skupaj z njimi pa tudi njihovi otroci. Pa so storili kar so morali.
No, moja mama (Slovenka) se je že ob našem rojstvo odločila, da bomo vsi otroci po vrsti Slovenci.
Pa tudi oče je tistega “daljnega” leta pravočasno zbral vse papirje in jih oddal.
Vsi govorimo slovensko, tudi oče. Morda je celo žalostno to, da nas ni naučil svojega materinega jezika, jaz namreč tudi besedice ne znam srbohrvaško, ker oče doma ni nikoli govoril drugače kot slovensko.
In res je, na izbrisane so najbolj jezni tisti, ki so pravočasno poskrbeli za svoje slovensko državljanstvo in slovensko državljanstvo svojih otrok.
nekdo, ki ima velike probleme, niti stanovanja ( tega si sploh ne znam predstavljati) gre na forum med.over, poišče najbolj vesel in razposajen forum na njem, kar pove že ime, in se čudi, da so tu veseli ljudje.
Dosti ljudi je žalostnih, pa res ne vem, kako da še noben ni zbiral podpisov proti predvajanju komedij v kinu. Če je kakšna ženska v depresiji, in se gre sprehajat v park, pa vidi, da se nekdo smeji, ali gre tja in reče: pa kako se lahko smejite, jaz sem nesrečna!?
SMEH JE POL ZDRAVJA
Življenje gre dalje in ženski čvek z njim.
Nalašč sem šel na ta forum … in kaj najdem?
Bravo, izbrisana (če si to res ali ne); uspelo ti je malce premešati mlako, da je spet priplavala na vrh zaudarjajoča intelektualna in čustvena beda podalpskega življa.
Samo mimogrede: problem izbrisanih NIMA VEZE z državljanstvom; odškodnine pa so čista demagogija.
Dejte, ovce, če že ne zmorete osnovne človeške empatije, se pa vsaj malo informirajte in ne trosite takih neumnosti!
Forum je zaprt za komentiranje.