Kaj je narobe z moskimi da se skrivajo po virtualnih klepetalnicah?
samski869, 26.08.2025 ob 09:15
Razen interneta nimam idej, kje naj spoznam kakšno. Po pravici napisano če ne bi bilo interneta, ne bi doživel prvega poljuba, kaj šele kaj več. Na poti do trgovine in nazaj se mi ne zgodi filmski scenarij, da bi se kakšna zaletela vame in bi prišlo do zaljubljenosti na prvi pogled. V službi je moški kolektiv. Na avtobusu ne buljim v telefon. Res ne razumem, zakaj 90 % ljudi bulji v ekrane.
spol nima veze, na potopisno predavanje menda nisi šla z namenom, da bi tam koga spoznala? Kako sta sploh navezala stik?
Seveda nisem šla zato. Šla sem zato ker me je zanimalo predavanje. Ampak kamorkoli grem običajno koga spoznam. Ker sem bolj gobčne sorte. Ogovorila sem ga jaz prva. Sva bila oba tam sama, ostali so bili večinoma z družbo. Vprašala sem ga če je že bil v državi o kateri je bilo predavanje, oz. če namerava tja. Nič takšnega. Po predavanju sem ga vprašala kako mu je bilo všeč. In me je povabil na kavo. Je bolj zadržane sorte in pomoje me on sam ne bi nikoli prvi ogovoril. Zato pa pravim da bi morale biti tudi ženske malo bolj aktivne, če želijo nekoga. Veliko moških, dobrih moških, je bolj zadržane sorte, so malo sramežljivi recimo, ali pa nočejo izpasti kreteni. Po mojih izkušnjah so to najboljši moški :). Pa še bodimo realni, večina moških če jih odgovoriš, tudi če niso zainteresirani, niso kreteni do tebe. Pač odgovarjajo enozložno in se umaknejo. Ženske znajo biti pa zelo neprijetne. Do mene, ženske. Nočem sploh vedeti kakšne so do moških ki jih ogovorijo recimo. Mislim da je online podobno. Ženske se prijavijo gor in čakajo. In potem rečejo da so vsi grozni tam. Zakaj ne greste brskat po profilih in če ti je kakšen ok kaj napisat mu? Sumim da moški ne dobijo veliko sporočil, če sploh kakšnega. Zakaj čakate ženske da bi bile izbrane? Online pa res ni težko kakšnemu napisat par stavkov no. Če vam je že v živo težko. Sumim da bi imele tako več uspeha, kot pa da čakate da vas en pravi najde in klikne. Ker jasno so tudi online fajn dedci. Samo jih težko opaziš, ker najbolj navalijo tisti ne ok, ki navalijo na vsako. Bi rekla da bi bila dosti boljša taktika da ženske iščejo in vzpostavijo kontakt.
Za “nima spol veze”:
No, pa si sama kar sama ugotovila, kje je problem. Ni to, da samski ne hodimo nikamor, ampak je dejstvo, da ljudje ne kažejo interesa za pogovor, spoznavanje itd. Bodimo iskreni, vsak samski (ob predpostavki, da si mu všeč) bi te znal po koncu predavanja povabiti na kavo. Ne verjamem pa, da bi vsak začel pogovor. Tudi ko z nekaterimi navežeš stik, sami ne bojo naredili koraka naprej. Zato te small talk ponavadi nikamor ne pripelje. To da se mi po kakšnem vprašanju neka punca nerodno hihita, meni kot samskemu nič ne pomaga. Ravno nasprotno, spravlja me v zadrego, ker ne vem, kaj si misli, kako se počuti itd. Če pa vsak reče kakšen stavek, postavi kakšno vprašanje, pogovor steče in potem je tudi lažje povabiti na kavo. Ampak v reali to ne gre tako.
Zato pa se moški zadržujejo v klepetalnicah. Tam lahko 3 ure razmišljaš, kaj boš kateri napisal, pa ne bo prepozno (sklepam da tvoje predavanje ni trajalo 3 ure) in ne bo vedela, ali je bilo sporočilo spontano ali po 3-urnem premisleku. Ampak ženske tudi v klepetalnicah ne vidijo nobene prednosti, zato se izpišejo in spet čakajo, da ji bo kdo ogovoril v živo. Tako se vrtimo v začaranem krogu.
anonimno821, 26.08.2025 ob 11:40
Za “nima spol veze”:
No, pa si sama kar sama ugotovila, kje je problem. Ni to, da samski ne hodimo nikamor, ampak je dejstvo, da ljudje ne kažejo interesa za pogovor, spoznavanje itd. Bodimo iskreni, vsak samski (ob predpostavki, da si mu všeč) bi te znal po koncu predavanja povabiti na kavo. Ne verjamem pa, da bi vsak začel pogovor. Tudi ko z nekaterimi navežeš stik, sami ne bojo naredili koraka naprej. Zato te small talk ponavadi nikamor ne pripelje. To da se mi po kakšnem vprašanju neka punca nerodno hihita, meni kot samskemu nič ne pomaga. Ravno nasprotno, spravlja me v zadrego, ker ne vem, kaj si misli, kako se počuti itd. Če pa vsak reče kakšen stavek, postavi kakšno vprašanje, pogovor steče in potem je tudi lažje povabiti na kavo. Ampak v reali to ne gre tako.
Zato pa se moški zadržujejo v klepetalnicah. Tam lahko 3 ure razmišljaš, kaj boš kateri napisal, pa ne bo prepozno (sklepam da tvoje predavanje ni trajalo 3 ure) in ne bo vedela, ali je bilo sporočilo spontano ali po 3-urnem premisleku. Ampak ženske tudi v klepetalnicah ne vidijo nobene prednosti, zato se izpišejo in spet čakajo, da ji bo kdo ogovoril v živo. Tako se vrtimo v začaranem krogu.
Ne razmišljaj toliko kaj si drugi mislijo. Nima veze kaj si mislijo. Itak jih verjetno ne boš več srečal. Ne se toliko obremenjevat. Nemogoče je da bi same ok ljudi srečal, vedno boš čudaške tudi. Ampak naj te to ne ustavi pri tem da probaš nove ljudi spoznavat. Punc ki se hihitajo so verjetno tudi same v zadregi. Niste samo moški sramežljivi in nočete zavrnitve. Je tudi ogromno punc. Pa vsi smo kdaj tepci izpadli. Se zgodi. Nič takega. Vsi smo kdaj štorasti, rečemo kaj narobe…. Ne smeš se preveč obremenjevati s takimi stvarmi. Niso drugi nič boljši od tebe. Vsi smo mal čoravi, vsak po svoje. Če imaš prijatelje ti mogoče lahko oni koga predstavijo. Ali pa vsaj greste skupaj kam ven, je dosti lažje to v skupini.
Samski993, 25.08.2025 ob 20:36
Jaz sem samski. Razne aplikacije za virtualno spoznavanje uporabljam le pasivno (vsake toliko časa pogledam novosti). Za redno vsakodnevno uporabo so taki appi neuporabni. Premalo žensk, kar pripelje do sledečega: Z eno nimam nič skupnega, z drugo sva preveč narazen, tretja že mesece ni bila prijavljena, četrta ni resna, peta sploh ne ve kaj išče, šesti se niti sporočila ne da prebrat, sedma preprosto ignorira… in potem spet od začetka. Po nekaj takšnih iteracijah pa žensk zmanjka.
Za spoznavanje v živo je med tednom premalo časa (to se verjetno vsi strinjamo?), tudi kakšen vikend mi pride prav zase. Še takrat, ko imam čas, pa pojma nimam, kje bi kakšno spoznal. Vem samo, da nobena samska ne bo niti pomežiknila, ampak bo čakala, da moški pristopi do nje, da se mu razveže jezik, da povabi na kavo… ona pa bo potem samo rekla GO / NO GO. Za pristopanje do random neznank in izvajanje small talka pa smo tudi že rekli, da ne pripelje nikamor. Poleg tega deluje čudaško in creepy. Če bi bil kakšen lepotec, bi se zanašal na videz in bi še probal. Sivega in napol plešastega dedca pa si verjetno nobena ženska ne želi? Parčkanje je bolj kot ne loterija – nekdo igra celo življenje pa ne zadane, drugi kupi eno srečko in postane milijonar.
nekdo igra celo življenje pa ne zadane, drugi kupi eno srečko in postane milijonar.
jp, zadnič me en na petrolu vpraša, ki je stal za mano za vplačilo lota…, koliko let igram loto, k oje videl, da sem poleg goriva plačal še loto…, jst odgovorim.., od kar sem začel delat…, on odgovori.., tudi jaz…
vprašam jst.., pa si kdaj kej zadel… on, nikdar.., spet vprašam.., koliko si pa star.. on, 73, heh.., rečem…, če ni do zdaj tud do 100 leta ne bo, ker nas več ne bo…
takle mamo.., vse kar se naredi, se lahko naredi z nasprotnim spolom seveda, dokler moški pokonci stoji…
Forum je zaprt za komentiranje.