Kaj je ceneje: Hrvaška ali Grčija?
U, hvala za dobre zelje, solis 24. Toliko lepega si bo pa tezko privoscit. Ampak ti si pa tukaj skoraj kot nek moj rep, v stalnem zasledovanju.
Se oglasas s Sardinije verjetno, kaj ne; ali te casti v kaksni svoji vili najbogatejsi Italijan Silvio, al kako ze?
Ne vem sicer, odkod ti ideja, da je na tem forumu samoumevno in zazeljeno zganjanje propagando proti odlocanju ljudi za obisk hrvaske obale in da je problematicen tisti, ki se na to oglasa in kontrira.
Dragi moji, se bom kontriral, ker je to moja svoboda, dokler vem, da za mojimi stalisci stojijo preverljiva dejstva, za stalisci tistih, ki mi stojijo nasproti pa ali nacionalizem ali snobizem ali interesi kaksne agencije ali pa vse to skupaj…
http://med.over.net/forum5/read.php?151,5313720
Mene je strah, kaj nas čaka to sezono!!!
sbon
Res je kar praviš.Naša družina je že veliko potovala naokrog,pa ne da se s tem hvalim.Bili smo na hrvaškem,Italiji,Španiji,Grčiji,Malti,Djerbi.In povsod smo bili dobrodošli,in so z nami delali kot s kralji le na hrvaškem ne.Na hrvaškem te smatrajo,kot nebodigatreba iz slovenije,povsod drugod pa kot turista,ki si želi lepega dopusta.In tudi poskrbijo za to,da se imaš čimbolje.To je razlika.
Ah. Tudi mi gremo letos v Grčijo. Res je, da je hrvaška obala lahko zelo lepa, vendar so domačini skoraj povsod zelo odljudni in neprijazni do slovencev – še posebej nas mladih.
Še vsakemu turistu je lepo da z njim ravnajo spoštljivo, ne pa da nanj gledajo kot na odvečno smet! In veliko raje grem nekam, kjer me v baru in restavraciji postrežejo, ne pa da te ignorirajo, zato ker si Slovenec (in to se ni zgodilo samo enkrat) in te na vsakem koraku obstreljujejo grdi pogledi, še celo v trgovini ali na stojnicah, kot da nameravaš oropat vsaj polovico njihovega imetja.
Pač as simple as that, žal je tako in če imam slabe izkušnje se bom takim in podobnim ponovnim budalaščinam izognila v velikem loku.
Danes, v teh časih,ko večina stežka prihrani za dopust, če sploh, je postala izbira destinacije zelo pomembna. V času političnih zdrah bo na Hraškem verjetno kar nekaj provociranja, ampak menim da ne bi smelo biti prehudo, ker vendarle mnogi živijo od turizma in denar ne smrdi. Vedno sem se imel lepo na Hrvaškem, v Grčiji in Turčiji pa še lepše. Mi smo preračunali temeljito in nas pride Hrvaška in Grčija enako in zato nimamo kaj razmišljati. Zato letos pičimo na otok Kos!!!
Res ne razumem, kot letošnji primer naj omenim da je turističnem sejmu v Pragi Hrvaška bila država partnerica, češki turisti pa so na Jadranu ocenjeni kot pašteta gosti. Mnogi so to že opazili in iščejo nove destinacije. Čeprav so bili ravno Čehi začetniki turizma na Jadranu so vse bolj razočarani. Vseeno še prihajajo, dokaj razumevajoč jezik, spomini na poletne avanture, tudi lepote kraja, toda odnos do gosta nič kaj dobri. Tudi Čehi danes niso več tisti gosti iz 80 tih. BDP Češke je Hrvaško davno prehitel….
..vedno sem kot otrok jemal hrvaško za svojo državo in hrvate za svoj narod…z odraščanjem sem kmalu ugotovil da gre za ljudi, kateri so nevoščljivi in drugega kot provokacij in posmehovanja ne premorejo..
…konskantno pluvanje po sloveniji je hrvaško postavilo daleč od mojega srca, hrvaško preziram in ji želim le vse najslabše…tko..za info
laursnobilis je dobil celo pomagača na tem forumu in to je laursnobilis 2.Precej izvirno ni kaj.Ampak kaj bosta dva proti stotim razočaranim na hrvaškem morju.In res je,kot je že nekdo pred mano ugotovil,tudi Čehi so ugotovili,da so vredni več od nekega hrvaškega morja.
laursnobilis:nekaj me zanima.Večina pametnih ljudi na tem forumu kritizira hrvaško,vendar ti se ponavadi oglašaš le na moje kritike.Zakaj???
Kar sam si preglej svoje poste za nazaj in kako si izrecno zacel vame skakat ( kot na onem trampolinu od zivcnega lastnika na Ugljanu). Zakaj bi ti pa jaz moral ostati dolzan?
To, kar se pise po forumih ni po mojem niti priblizno zelo merodajno za poletne napovedi turisticnih tokov. Kljub napeti atmosferi pravzaprav ne dvomim, kaj si bo velika vecina Slovencev kot vsako leto izbrala za svojo morsko destinacijo ( razmerja zadnja leta so pa bila priblizno Hrvaska > 75%, Slovenija okoli 10% in nobena druga drzava > 5%; ce se ne motim Grcija okoli 4%). Mogoce bojo letos mala odstopanja, ampak za tektonske spremembe bi bila potrebna ( bognedaj) vojna.
Ljudje niso tako neumni, da ne bi vedeli, zakaj radi hodijo nekam ali kaj se jim izplaca. Fajn jim je dati tudi kaksne zanimive nove informacije, opisat kako manj poznano destinacijo ipd, vsako vsiljivo usmerjanje turistov nekam ali pa zadrgnjena negativna propaganda proti necemu sta pa zame neumestna in tudi brez pravega efekta.
No, ne vem, od kod tale statistika. Ker če malo klikneš po googlu, najdeš takšne podatke:
2007 (potovanja z agencijami)
3. kvartal 2008 (julij – september)
Pa ne več zganjat takega političnega cirkusa iz tega, ali se gre na počitnice na Hrvaško ali ne. Jaz tja ne hodim (kar sem že tudi napisala) zato, ker mi je drugod po Evropi bolj zanimivo, prijazno, več dobim za isti denar… in me politika en k*** briga.
Verjamem, da je marsikomu Hrvaška všeč, verjamem tudi, da bi marsikdo šel tudi kam drugam, pa nima poguma, ker misli, da je to cela znanost.
In za tiste, ki jim dopust pomeni teden ali dva ležanja na plaži, je verjetno res ceneje najti nek poceni hrvaški apartma v kakšni vasi in peljat s sabo poln prtljažnik hrane in pijače iz domače shrambe (čeprav tisto tudi stane, ampak tega ponavadi nihče be všteva v stroške dopusta).
Tako da tisti, ki vam je na Hrvaške fino, se ne dajte motit in hodite še naprej tja. Tisti, ki bolj potujemo okoli (in dopust tudi ni nujno povezan z morjem), bomo tudi še naprej to počeli. Ne pa kar naprej eni drugim solit pameti, kako je eno ali drugo edina prava in najboljša možnost.
sbon,
moja statistika je bila iz spomina. Se mi ne ljubi iskat vira, a vem, da je bil resen. Ne dvomim, da tvoje citirane statistike iz googla drzijo. Samo prva velja za organizirana potovanja z agencijami, druga pa za vsa privatna potovanja- ne samo na morje ( in odstotki za BIH in Srbijo so v precejsnji meri na racun obiskov ljudi, ki imajo od tam druzinske korenine itd.). Na hrvasko obalo pa vecina slovenskih ljudi potuje v lastni reziji; mnogi pa tam bivajo tudi neprijavljeno. Le verjemi, da za poletne mesece in obisk morja moji podatki drzijo…
Še jaz dodam en kamenček, pa nehajte se že prepirat. Prav vsako leto ista zgodba. Za avtodomarje je seveda Grčija ena najprijaznejših in tudi najcenejših destinacij. V enem mesecu potovanja smo samo eno noč prespali v kampu (za tri osebe 20 evrov z elektriko). Prespati se da skoraj kjerkoli brezplačno. Celo v centru Aten. Tudi po drugih evropskih državah ni nič drugače.
Moram pa reči, da tovrstna zgodba samo in le na Hrvaškem ni mogoča. Kaznujejo in preganjajo. In zato je za nas ta destinacija mrtva, ker pač ne hodimo v kampe in v gužvo.Tako pač je.
Na med over netu imam forum namenjen specifično političnim temam, tko da predlagam, da v kolikor je kdorkoli željan razpravljat v tej smeri naj se preusmeri na sosednji forum.
Izmenjava mnenj o določeni destinaciji je zanimiva in izkušnje posameznika so dobrodošle, skušajte se pa izogibat vpeljavi političnih not,provokacij, ker se na ta način gre preko meja določene teme in se zaide v ,,neprimerne,, vode. Bolje rečeno, prekorači se meja pomoči in se zaide v področje provokacij, ki so namenjene same sebi, tko da lepo prosim, dejte stališča s političnimi konotacijami prihraniti za sosednji forum.
http://med.over.net/forum5/list.php?186
Hvala
Edera
Kako lep primerek prohrvaške propagande je pa tole…
Skupaj s stroški prijave, turistično takso in upoštevanim popustom za zgodnjo prijavo, vse skupaj znese manj kot 900€ na osebo pri Kompasu.
Hotel je bil prvi hotel v Sredozemlju, ki je pridobil certifikat ISO 9001.
Tudi na spletni strani Tripadvisor je na visokem 23-tem mestu med 185 ocenjenimi hoteli v tistem območju. Glede na dejstvo, da gosti praviloma ocenjujejo hotel, glede na to, koliko dobijo za svoj denar, je to gotovo izredno dobra ocena (dražji in 5* hoteli so le redko pri vrhu).
Me pa res zanima kateri Hrvaški hotel s tremi zvezdicami se lahko kosa s tem hotelom?
Mislim, da ste se nekateri, predvsem nekateri glasni Hrvaški zagovorniki preveč vživeli v svojo vlogo turističnih promotorjev svoje priljubljene destinacije.
Zanimivo, kako **** ocita nekomu poceni ( prohrvasko) propagando.
Ostanimo pri golih dejstvih, brez subjektivnih ocen:
**** ocenjuje kot dobro ponudbo, zanesljivo boljso od hrvaskih:
7 dni bed & breakfast v hotelu Creta Maris***** Grcija za 900 EUR. Hotel ima sledece ocene gostov: 73%, 78% ( prvo bom navedel vedno Trip.advisor, drugo Holidaycheck.de).
No, jaz bom pa predstavil nekaj izbranih hrvaskih obalnih hotelov *** in **** z izrazito boljsimi ocenami od omenjenega na Kreti:
1. Hotel Tamaris***, Baska, Krk: 80%, 87%
2. Hotel Koralj***, Krk: 76%, 85%
3. Hotel Carolina***, Rab: 76%, 82%
Omenjeni hotel na Rabu nudi 7 dni polpenzion zacetek julija in zacetek septembra pod 300 EUR, oba hotela na Krku sta pa malo drazja. Skratka, okoli 3 krat ceneje kot ona ponudbo brez vecerje za Kreto.
In se: 4. Valamar-Sanfior****, Rabac: 93%, 88%
ter 5. Alga****, Tucepi: 80%, 83%
V teh dveh bi bila pa cena polpenziona priblizno polovica one ponudbe brez vecerje na Kreti.
Ne trdim sicer, da v vseh hrvaskih hotelih dobis tako ugodno razmerje med kvaliteto in ceno, zlasti nekateri hoteli juzneje ob hrvaski obali glede na ceno nudijo premalo ( recimo v mestih Hvar, Korcula), ampak vendar:
Na tem forumu se kaze pri nekaterih predvsem tendenciozna kampanja proti obisku hrvaskega Jadrana, ne pa obratno. In temu sem se osebno skusal s svojimi zapisi na podlagi navajanja dejstev in svojih pozitivnih izkusenj upreti.
Sicer se pa pridruzujem pozivu moderatorke tega foruma in koncujem svoje zapise na to temo.
Malo tole berem in vidim, da se samo laurusnobilis odkrito zavzema za počitnice na Hrvaškem. Jaz bom kar odkrito tule povedala, da imamo vikendico in sicer v Dalmaciji.
V glavnem je tako, da so Dalmatinci preveč pasivni in leni, da bi sem jim zdelo zafrkavat Slovence, ki dopustujejo na njihovem koncu. Je pa res, da na 1000 ljudi najdeš kakšnega norega provokatorja, ki ti lahko ne samo pokvari dopust ampaKtudi spremeni mišljenje o njih kot naciji. Mi smo tudi že to doživeli -Hrvat avto parkiral na sredi ceste, ko je videl na našem SLO registracijo, izstopil in nam kazal oni prst gor. Še dobro, da sem bila jaz za volanom, ki sem bila skolirana, kajti mož, ki je bil sopotnik bi planil….mi je priznal.
Je pa precej drugačna slika v vroči Istri, tam je to pogosteje- po mnogih pripovedovanjih.
Tako spet sledi drugo priznanje – letos me je kar malce strah, kaj nas čaka doli, že med prvomajskimi….
Tako verjamem, da vse naštevanje njihovih naravnih lepot zbledi, če imaš kakšna nevarna bližnja srečanja z njimi in to samo zaradi kurbe politike…..
Na dopustu se hočeš odpočit ne pa poslušat o vinjetah, Jošku Jorasu, meji in podobnih temah, ki so boleče za obe strani
Vsem želim letos lep dopust pa če bo v Grčiji ali pa na Hrvaškem !
Bog, da si ga bomo sploh lahko privoščili v teh zelo čudnih časih.
Ti pa očitno nisi prebral nenega zapisa, kajne?
Samo po meni si se spravil pljuvati?
Nikjer nisem trdil, da je hotel zanesljivo boljša ponudba od ostalih.
1. Tvoja somišljenica, katero si se spravil zagovarjati, je trdila, da je cena na osebo prek 2000€. V najdražjem terminu (začetek avgusta) pa ne dosega niti 900€.
2. Primerjava ocene med hotelom s tremi zvezdicami in hotelom s petimi, ki naj bi bil po tvojih besedah 3x dražji (kar seveda ni) pa ne vzdrži resne presoje. Ljudje ki plačajo trikrat več, verjetno tudi pričakujejo veliko več
3.Primerjeti cene hotela v pred in posezoni s cenami v visoki sezoni (cena pod 900€ je cena v polni sezoni) je seveda neprimerljivo. Recimo na Sardiniji so cene v septembru tudi 5x nižje kot v visoki sezoni.
Hotel Alga v Tučepih stane več kot 500€ (samo zajtrk) v visoki sezoni.
Ker je prevoz na Kreto cca 300 – 400€ (skupaj s taksami) lahko ugotovimo da sta oba hotela cenovno primerljiva, ne pa da je en 3x cenejši.
Forum je zaprt za komentiranje.