Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek kaj če bi vam vaš otrok povedal, da je

kaj če bi vam vaš otrok povedal, da je

Ja kaj hudica pa naj jaz pri tem naredim? Kot da bi kaj pomagalo da bi potem postal “normalen” (za nekatere od vas, jaz ne definiram tako normalnosti) oz. sprejemljiv za okolico. Sprejela bi ga tocno taksnega kot je. Spolna usmerjenost mojega otroka NI moja stvar! Da mi je spodletelo pri vzgoji bi se sekirala ce bi bil otrok narkoman, alkoholik, kriminalec ali nasilnez (do svoje zene in otrok), ali ce bi hcerka postala kurba in pecarila porocene moske ali se prodajala za denar. To so stvari, ki so meni pomembne, ne pa spolna usmerjenost. In ce sodite ljudi (in celo lastne otroke!!) po tem kako so usmerjeni, niste vredni da imate svoje otroke. Toliko ljudi ki jih ne more imeti in bi ga sprejeli taksnega kot je, vi pa ga obsojate in celo zavracate.. Niste vredni da se vam rece MAMA ali OCE,ali STARSI!!

si me pa res nasmejala, a misliš, da se pri tem lahko zmotiš haha. Me je že mal strah, da se ne bom pri kakšni prijateljici zmotila ali še huje, da se ona zmoti in me zagrabi………[/quote]

Smej se, smej. Ljuba dša, koliko je pa takih, ki so šeel pol “ugotovil” da so homo. In če mi en tipček 5 let nabija, kako ima fejst bejbe, kako se ima fino z babam, pol pa nastane ta VEEELLIIIKKK gej, lej, se je pač 6, 7 let motil, a ne? Mislim, da gre lahko tud v drugo smer. SPloh, ker je pač moderno biti ekstra in zato je fajn biti gej. Sem prepričana, dfa nekaj odstotkov gre na račun, hočem biti nekaj ekstra.

Lahko vam zaupam svojo zgodbo in to kar s prve roke. Sem lezbijka, moji dve sestri pa sta obe hetero in poročeni. Način vzgoje je bil pri vseh treh enak. Lahko bi rekla, da izhajam iz kar verne družine in pri nas je sploh nekaj nesprejemljivega karkoli drugega, kot biti poročena z moškim in imeti otroka.

Lahko vam tudi iz prve roke povem, da mami še danes nisem povedala, da sem istospolno usmerjena, ker tega preprosto ne bi dobro sprejela oziroma je že večkrat rekla, da če bi ugotovila, da bi katera bila istospolno usmerjena, da bi naredila samomor od sramote. Le toliko o tem. Kako se počutim ob tem, najbrž ni potrebno dodatno utemeljevati.

Istospolna usmerjenost je pa prisotna pri mnogo več ljudeh, kot kažejo raziskave, saj se mnogi kljub taki usmerjenosti zaradi pritiskov družbe poročijo s partnerji nasprotnega spola in imajo celo otroke. To je dejstvo. Marsikdo živi v teh zaplankanih krajih skrivno ali celo dvojno življenje. To je žalostna resnica slovenske družbe.

si me pa res nasmejala, a misliš, da se pri tem lahko zmotiš haha. Me je že mal strah, da se ne bom pri kakšni prijateljici zmotila ali še huje, da se ona zmoti in me zagrabi………[/quote]

Smej se, smej. Ljuba dša, koliko je pa takih, ki so šeel pol “ugotovil” da so homo. In če mi en tipček 5 let nabija, kako ima fejst bejbe, kako se ima fino z babam, pol pa nastane ta VEEELLIIIKKK gej, lej, se je pač 6, 7 let motil, a ne? Mislim, da gre lahko tud v drugo smer. SPloh, ker je pač moderno biti ekstra in zato je fajn biti gej. Sem prepričana, dfa nekaj odstotkov gre na račun, hočem biti nekaj ekstra.[/quote]

maj dej, saj nisi tolk zaplankana. valjda, da prikriti homiči blefirajo in skrivajo svojo spolno usmerjenost zaradi nestrpnosti do njih. ni se pa prav nič motil. in ker je družbena norma hetero, se ne moreš zmotit in najprej mislit, da si homo, potem pa čez par let ugotovit, da si hetero. Res pa je, da nekatere lezbijke mislijo, da so frigidne heteroseksualke, te se pa lahko zmotijo, ampak spet v isti smeri. Ti se lahko s tem tolažiš, ampak ne poznam niti enega slovenskega geja,ki je recimo znan po čem drugem, razen gejevskih aktivistov, ki bi priznal svojo spolno usmerjenost, kaj šele, da bi se kdo šel za hec geja.

Bi si mislila, hvala bogu, da ni na drogi. Ali da ni preprodajalec orožja. Ali da ni pijan vozil in pobegnil s kraja nesreče. Ali da na skrivaj gleda španske telenovele.
Treba je nekako napolnit kozarec do polovice…

podpišem 100x!
Jane

Jo ti najdeš, primerjavo….)))))))

Jo ti najdeš, primerjavo….)))))))[/quote]

Ja to so realni problemi, ne pa en diskretni uhan v levi mečici :))

Oprosti, ampak zakaj ne bi imel prav lepega in prijetnega življenja?

Ja, strašno je, če moraš skrivati, da si želiš živeti kot moški z moškim ali kot ženska z žensko. Neprijetno je, če si bil vzgojen v okolju, ki ti že od malega dopoveduje, da je nekaj narobe s teboj.

Ampak sicer pa je živeti v skladu sam s seboj zelo lepo 🙂

Še vedno bi imela rada svojega otroka, ampak ne dovolj rada, da bi spoštovala in sprejela njegov izbor!

Kakšna je to potem ljubezen?! Daj, ne farbaj nas, če se že sama pred sabo delaš fino!

Ne!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Tebi(ena s prve roke) želim ljubezen, sprejetost in da boš lahko nekoč neobremenjeno bila, kar si, ponosno in pogumno pred vsemi, predvsem najbližnjimi.

Glej,
ti si se tudi narodil takšen kot si, pa te ne more nišče spremeniti(na žalost). Imaš otroka ?
Veš,če bi ga imel ali pa ga resnično rad imel ,tega zdajle ne bi napisal.Ne vem in tudi nikdaar ne bom razumel,kako se lahko eni starši zaradi tega odpovejo svojemu otroku.VZGOJA,kaj je to,celo življenje vzgajaš otroka pa vseeno ne vemo kaj je to ali ga sploh pravilno vzgajamo.
JA KAJ NIČ je dala najboljšo primerjavo,zaradi tega se bi res sekiral,ne pa zaradi usmerjenosti svojega otroka ali drugih. Edino ne prenesem pedofilof in jih obsojam in enostavno jih ne prebavim.Vse pedofile bi morali javno registrirat,ne pa homoseksualce.
Glej,nekdaj so takšne fante zapirali v zavode za duševne in ji celo skastrirali(župniki in njihova vera) na željo staršev ali pa starši sploh niso dali za to soglasje.Ne vem kje je to bilo,sem nedolgo o tem bral v novcah.

Prava vzgoja,glej pred leti me je nekdo vprašal ,kaj si mislim o pedrih(se opravičujem,samo citiram ). Odgovoril sem mu, da nič in da me ne motijo.Moja mama mi je vedno govorila: Glej,preden sodiš človeka,se postavi v njegovo kožo,šele takrat obsojaj,njegov izgled ali nagnjenja.IN se vprašaj: KAJ PA ČE BI TI BIL NA NJEGOVEM MESTU,KAKO BI SE POČUTIL.In ta tema je za mene od takrat zaključena.In svojega otroka bom vedno vzgajal v podobnem smislu in večkrat ga spomnim na te besede.
Smo ljudje,ki lahko nadziramo svoje misli,občutke in tudi dejanja,ter izrečene besede.
Če ne ,smo živali,vendar so živali še vseeno boljše od nas(ker nimajo razvito sposobnost razmišljanja, ampak instinkt).
Lp
ps:moje osebno mnenje!

Imamo družinskega prijatelja,poročen z tremi otroki,pa je pred leti enkrat mojega moža nagovarjal k odnosu,sicer je bil en mali šok sta se pogovorila ,da to nebo šlo .Še vedno smo si dobri ,nismo pa nikoli nikomur povedali.

Imamo dve leti staro punčko in se že od majhnega pripravljamo vsaj v šali, ko rečemo: no ko boš velika, pa boš fanta ali punco domov pripeljala, ko se boš omožila ali oženila…… Mislim, da ne bo hudo, ker hočem biti super mama/ super tašča. Imam prijatelja iz otroštva, ki je gay, sicer se ne druživa več, ampak kot se ga spominjam je bil eden redkih super prijateljev, mi je nudil oporo in razumevanje, pa še dobre nasveto o modi je dajal.

Ocenjuje se, da približno 10 % populacije sodi med t.i. spolne manjšine – torej med tiste skupine, ki niso (običajni) heteroseksualci.

Če bi bil moj otrok homoseksualec – sem o tem že razmišljala – v bistvu ne vidim večjih problemov. Morda bi mi bilo hudo, če ne bi imel možnosti, da bi vzgajal svojega otroka, po drugi strani pa se z moškimi bolje razumem kot z ženskami, tako da sem prepričana, da bi se z njegovim »fantom« razumela vsaj tako dobro, če ne bolje, kot z njegovo »punco«. To, da sodiš v manjšino, prinese nedvomno s sabo nekaj ovir. Vendar te me ne bi pretirano skrbele, če bi bil homoseksualec (ali biseksualec). Bolj bi me skrbelo, če bi bil transseksualec, transvestit, ipd (ne pozabimo,d a poleg raznolikosti v spolni usmerjenosti obstaja tudi cela paleta spolnih identitet!!!!). Te kategorije so namreč res močno diskriminirane, pa ne le pri nas, in ti ljudje imajo res težko življenje.

Sem velika zagovornica tradicionalne družine. Vendar nekateri ljudje so pač drugačni, imajo drugačne želje in potrebe. Življenje z drugačnostjo ni vedno enostavno in ne razumem, zakaj jim ga moramo po nepotrebnem še greniti, za kar si v Sloveniji nedvomno zelo prizadevamo.
Vsa zanikanja te drugačnosti pripeljejo do velikih osebnih in družinskih tragedij. Istospolno usmerjeni se poskušajo pod pritiski okolice prepričati, da so heteroseksualci, se poročijo, imajo otroke, in potem se vse skupaj ruši. Partnerstvo ne funkcionira, zakon razpade, ni nesrečen le eden, ampak štirje, in še vsa žlahta povrh. In vse zato, ker si nekateri jemljejo »pravico«, da postavljajo meje, kaj je normalno in kaj ni.

Večna debata- pač je homoseksualec- JA IN? Mene bi bolj skrbelo, če bi bil zasvojen z mamili ali jih celo preprodajal, če bi kradel, če bi mi doma brez službe ždel do svojega 35 leta (mama hotel), še huje, če bi bil pedofil! Pa saj nismo v srednjem veku- če se dva imata rada in se spoštujeta sploh ne vidim razloga zakaj ne bi smela živeti skupaj. Sama imam prijatelja- razgledan, simpatičen fant s katerim se lahko pogovarjam ure in ure. Tako, da sploh ne morem zastopiti zakaj je pri nas to tak tabu. In najhuje je to, da nekateri to obsojate in delite trapaste nasvete (Prava vzgoja). Sploh cerkev- najhuša homofoba ustanova, ki uči nestrpnost.

cao,morm povedat,da sm sama ena od teh otrok.. moja zgodba je dokaj zapletena.. bistvo je,da starsi ne sprejmejo,da pac nisem taksna kot ostali in me omejujejo.. sem se mlada,a vseeno,se ne da opisati,kako se pocutim,ko poslusam kricanje mame, da naj prekinem vse,da bo prekinla ona,kaj bodo rekli ljudje in tako.sploh ne pozna moje plati zgodbe,ker mi ne pusti,da ji razložim, da sem srečna in da mi oseba daje energijo za ucenje in pocnem stvari,ki jih drgace nebi..

Ta da imate vse tri sestre iste starše, še ne pomeni, da ste imele enak način vzgoje. Vzgoja staršev se skozi časovna obdobja spreminja, včasih so pri starejših otrocih bolj strogi, do mlajših bolj popustljivi, ipd. Na vzgojo vpliva tudi družba oz. okolje in ljudje, s katerimi imaš stike – sošolci, prijatelji, učitelji, sodelavci, včasih celo kakšen neznanec pusti pečat v tvojem življenju…

Sicer pa če že govorimo o homoseksualnosti: ne bom se spuščal v debato ali je to normalno ali ne, menim pa, da je dandanes homoseksualnosti bistveno več kot jo je bilo včasih in to samo zaradi tega kar je napisala že ena zgoraj – ker se jo poveličuje in napihuje, ker si dandanes kul, če si drugačen od maistreama… Upam si mirno trdit, da veliko homoseksualcev takšnih zaradi zavestne odločitve, ker hočejo biti kul in ne zato, ker bi se že “rodili takšni”…

Ta da imate vse tri sestre iste starše, še ne pomeni, da ste imele enak način vzgoje. Vzgoja staršev se skozi časovna obdobja spreminja, včasih so pri starejših otrocih bolj strogi, do mlajših bolj popustljivi, ipd. Na vzgojo vpliva tudi družba oz. okolje in ljudje, s katerimi imaš stike – sošolci, prijatelji, učitelji, sodelavci, včasih celo kakšen neznanec pusti pečat v tvojem življenju…

Sicer pa če že govorimo o homoseksualnosti: ne bom se spuščal v debato ali je to normalno ali ne, menim pa, da je dandanes homoseksualnosti bistveno več kot jo je bilo včasih in to samo zaradi tega kar je napisala že ena zgoraj – ker se jo poveličuje in napihuje, ker si dandanes kul, če si drugačen od maistreama… Upam si mirno trdit, da veliko homoseksualcev takšnih zaradi zavestne odločitve, ker hočejo biti kul in ne zato, ker bi se že “rodili takšni”…[/quote]
Zavestna odločitev nima nič s homoseksualnostjo, če ne gre za preizkušanje drugačnih spolnih praks. Dokazano je, da je vzrok za istospolno usmerjenost v napačnem (??) genskem zapisu!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Nisi razumel mojega pisanja – govoril sem o tistih “homoseksualcih”, ki imajo “normalen” genski zapis, pa so se kljub temu zavestno odločili da bodo furali homoseksualnost, samo zato ker je to kul in ker jih to dela drugačne od ostalih. Takih je ogromno in ravno taki naredijo tistim pravim homoseksualcem največ škode pri sprejemanju v družbi.

Nisi razumel mojega pisanja – govoril sem o tistih “homoseksualcih”, ki imajo “normalen” genski zapis, pa so se kljub temu zavestno odločili da bodo furali homoseksualnost, samo zato ker je to kul in ker jih to dela drugačne od ostalih. Takih je ogromno in ravno taki naredijo tistim pravim homoseksualcem največ škode pri sprejemanju v družbi.[/quote]

Ma daj?! Imaš to izkušnjo?????

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Mi je vseeno s kom spi, samo da je zdrav. Na zlobne jezike se pa požvižgam.

Meni sicer ne bi bilo vseeno, a vendar se nikoli ne bi odpovedala otroku, to je absurd, ki ga ne podpiram.

morem verjeti. ha, ha terorija zarote, ne?[/quote]

tudi jaz sem takega mnenja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close