Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kaj boste pekle?

Kaj boste pekle?

Ti kar poskusi pomarančne piškote. Res so dobri. Čez dan ali pa dva pa še bolj.
Tukaj je link za medenjake.

http://91.185.197.36/recepti.php?S=6&Article=1429&Folder=77&S=6

Edino kar sem spremenila je to, da nisem dajala začimb,ampak sem kupila od kotany kar začimbno mešanico za medenjake.

Tisto belo je pa sladkorna glazura. Link do izdelave glazure.

http://91.185.197.36/leksikon.php?S=7&Article=294&Folder=30&S=7

Medenjaki so dobri, ko kakšen dan odstojijo v kovinski škatli. Mehki.

Tisto belo nastane tako:
-beljak enega jajca stepaš, da je skoraj čisto stepen, dodaš mali, mali ščepec soli, da je sneg bolj trd,
– dodaš na en beljak cca. 250g mletega sladkorja in stepaš toliko časa, da se sladkor stopi (lahko povaljaš mal med prsti, pa čutiš gramaturo sladkorja),
– sama nato dodam nekaj kapljic limoninega sladkorja, ker se beljakov premaz nato lepo sveti

Upam, da sem pomagala, vam punce pa hvala za nasvete. Mi bomo pekli med počitnicami, sedaj ni časa, le medenjake bomo nahitrico naredil.

Bom pa prvič probala to čokoladno rulado in zagotovo pomarančne piškote. Se berejo simpl za naredit : )

Pri nas tudi radi kuhamo, pečemo. Raje imamo vonj po domači hrani v hiši, kot v piko spedenano stanovanje. Otroka (8 in 4) uživata okraševanju, peki in zakaj bi ju prikrajšala.

Jaz sem s peko začela v soboto in mi je uspelo speči:
– marmeladne blazinice
– orehove rogljičke
– potratno potico
včeraj:
– linške kekse in
– preproste piškote (recept na kulinariki)

Namen imam speči še: orehe, nočno potico, čokoladne huzarske krapke in medvedja očesa. Vsak dan nekaj, za potico bo zamesil mož:)

Bom pa nekaj dala tašči, da bodo imeli čez praznike, ker ona ne peče, nekaj bomo pojedli doma, po novem letu gremo še na smučanje in bomo še s sabo vzeli. Piškoti zdržijo brez problema, potico dam v skrinjo po kosih in sproti odtajam. Lani sem spekla podobne količine in že po novem letu so zaloge pošle.

Spekla sem že angleško keks pecivo, ki mora stati vsaj teden dni, da je dobro. Prav tako sem napekla goro medenjakov, ki jih obožujemo, s hčero jih prav po umetniško okrasiva in jih dam tudi kot darila. Ta teden imam v načrtu še limonine zvezdice in vaniljeve piškote. To pa bo tudi vse za letos.

Živi in pusti živeti

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close