Kaj boste pekle?
Če imate radi čokoladna peciva, mogoče bi vam bila ta všeč:
http://www.kulinarika.net/recepti/10070/sladice/-bozanska-cokoladna-rolada/
Jaz sem jo delala in je bila dobra.
Vanja73, moja peka gre počasi h koncu.
letos sem spekla:
– linške piškote
– medenjake
– korenčkove piškote
– cookie
– domač prijatelj
– rogljički brez jajc in mleka
– pomarančne piškote
– cimetove zvezdice
– red & white piškote
Čakajo me še potice: dve orehovi in dve makovi, pa verjetno bom delala še piškote iz testomata.
Če bi pa rada kakšen recept pa povej. Skoraj vsi so iz kulinarike in zelo dobri.
Lp
Jaz naredim maslene kekse, ki so pomočeni v čokolado in kokos. Na sliki na kulinariki ne zgledajo bogve kaj, so pa zelo dobri. Pa danes sem naredila še “mehke cimetove kekse”. V planu imam še neke božično-novoletne piškote, kjer potrebuješ mandlje, lešnike …
Jih pa večino razdelim, da se ne zredim preveč 🙂
O, hvala!!
Martinka: bom malo poiskala po kulinariki – najbrž bom našla sama recepte, ki si jih omenila.
A mogoče delaš po tem receptu cimetove zvezdice?
http://www.kulinarika.net/recepti/3024/sladice/cimetove-zvezde/
Hvala, ker ste se oglasili z idejami!
cimetove piškote pečem po tem receptu
http://plus.kulinarika.net/recepti/9457/sladice/mehki-cimetovi-keksi/?offset=20#10
Po tem receptu, ki si ga ti napisala so mandeljni, ker imam alergijo na oreščke.
Pri teh, ki jih jaz pečem so notri orehi, amapk jaz jih ne dam in dam malo več moke.
Bom kar tukaj napisala recept.
Pomarančni piškoti s koščki čokolade
Sestavine:
200g bele moke
65g koruzne moke
2žlički pecilnega praška
100g sladkorja v prahu
1 vanilin sladkor
100g na koščke narezane čokolade
125g masla
naribana lupina neškropljene pomaranče oz. jaz dam kar vrečko od firme Schwartauer(naravna pomarančna aroma) pakirani pakirani sta po dve vrečki, dobiš pa v vsaki večji trgovini.
Postopek:
Vse skupaj zmešamo v multipraktiku. Naredimo 3 klobase ter jis sploščimo na približno 15x4cm, zavijemo v folijo in damo v hladilnik. Naslednji dan rezrežemo na 5mm debele rezine in pečemo pri 160 stopinjah cca 10min- jaz pustim kakšno minutko dalj.
Jutri vam pa lahko pošljem slikico.
Kaj se sploh oglasate vi lenobe, k se vam ne da pečt. Nekateri pa to radi delamo, pa tudi ni lepšga, če hiša diši po piškotih in kruhu. Dajte otrokom vsaj nekaj vrednot, da bodo imeli lepe spomine na dom. Ja itak se je najbolj zunaj preganjat po nakupovalnih centrih in denar za neumnosti zapravljat.
Pekla sem:
– vanilije rogljičke
– žepke z marmelado
– navadne kekse na hitrem pekaću, taki rebrasti nastanejo
– kekse z orehovimi jedrci
ostalo pa še ta teden, pa potico seveda, morda potratno, ker jo vsi obožujemo. Prideta študenta domov pa jima potem spakiram za sabo vse te dobrote.
Ja se popolnoma strinjam, res nekatere so lene in ne dajo veselja svojim otrokom.Še vedno imam v spominu mamo, kako je za praznike pekla, pa cela hiša je dišala. Tudi mi otroci smo pomagali, joj, kako je bilo lepo. No in to prenašam na svoje otroke. Kako veselje je to. Dobijo košček testa in naredijo svoje piškotke. Kar tekmujejo, kateri bodo lepši.
draga, ne seri!
jaz sem samo hotela pomagati. In vem da marsikateri, ki rada peče.
Da nekaj razčistiva: svojih sončkov še nimam, moj možek mi pa z veseljem pomaga pri peki.Služim ne na ta račun,ga ni dnarja, imam družino in prijatelje, ki so veseli domačega peciva, jaz pa rada pečem. In meni je plačilo to, imajo radi domače pecivo.
Včasih je nam mama pekla, zakaj pa ne bi zdaj jaz moji mami pekla?!
Včeraj sem bila tudi jaz zunaj. Veš, draga moja tiste, ki pečemo vejo, da se to ne peče en dan, ampak počasi vsak dan nekaj. In še nekaj, jaz rada pečem in osrečim moje najbližje.
Ostalim pa: slikica sledi in želim vam čim več sladkih domačih dobrot.
Forum je zaprt za komentiranje.