KAJ BI VI RAJE?
No, ja … stimulcija je res za pridno delo, kot govorite nekateri. Vendar to pišete med svojim delovnim časom … Torej je tisto, kar naredite več, forum, se vam ne zdi?!
Imam tako službo, da tega ne počnem in verjetno tudi ne bi. Nekateri imamo pač računalnik doma in ločimo, kaj je delovni čas in kaj prosti čas.
Stimulacija pride tu in tam, ko si to res zaslužimo in tako je tudi prav. Tisti, ki sedite na forumu in hkrati delate, si stimulacije (sploh 25 %) ne zaslužite.
Torej, delate po balkansko (beri črnogorsko) in potem želite evropske plače. Nekateri imate očitno dovolj časa oz. premalo dela, da lahko skačete po forumu med delovnim časom. Takih je tu tako ali tako večinoma.
Poznam dva tipa na Vzajemni (zelo osebno: brata P.). Če bi vedela, da njuni podrejeni sedijo na forumu, bi tisti verjetno izgubil tudi službo in ne samo stimulacijo. Potem se je treba zamisliti, kajne?
LP
Kje pa so sploh še službe, kjer se dela od 7. do 15. ure in se hodi vmes po trgovinah???? Jaz je zadnjih 5 let še nisem srečala. V službo se hodi delat, a ne? In zato dobimo plačo, v trgovine hodimo popoldne. Zakaj pa vsi norimo, če si v ambulantah vzamejo pavzo in mi čakamo? In če te v trgovino ob 19., ko se zapirajo, več ne spustijo???
Sem v službi, kjer je povprečna izobrazba visoka, povprečna starost okrog 40 let, služba brez delovnega časa, do 10. ure je že treba priti, kar pomeni, da si lahko tam tudi po 15 ur, če je treba. Ker mora biti delo narejeno in nihče ne vpraša, kdaj in kje si naredil. Imamo službene mobije, kar pomeni, da si dosegljiv v vsakem trenutku, dela se ob nedeljah in praznikih, dodatkov ni. Večina ljudi je na induvidualnih pogodbah, ki vsebujejo v glavnem le dolžnosti, o pravicah se meniš posebej s šefi. Če komu ne paše, ti povedo (zelo prijazno), da ni problema, kar izvoli po knjižico, saj bo prišel kdo drug… In res pride, ker jih je veliko, ki so pripravljeni delati tudi za manj, ker smo ugledna firma in vedo, da se bodo veliko naučili…
Plače? Niso slabe, vendar potrošiš denar za pripravljeno hrano, ki jo zvečer nosiš domov, za dodatne varuške za otroke, za žensko, ki ti čisti stanovanje, ker ga sam ne utegneš… Firma je slovenska, v Ljubljani, da ne bo pljuval po izkoriščevalskih tujcih.
Pikipoki, deloma se strinjam s teboj, nekateri so, ki dejansko res visijo na forumih po ves dan. Koneckoncev pa jim mi ne moremo delat računov v žepu, lahko so privatniki, penzionisti, brezposelni…in niso omejeni z delovniki pri surfanju. Zase lahko rečem, grem na forum in to priznam, tudi svoji šefici in to v času glodanja moje skromne malice, pa še to ne vedno, pa tudi ne koristim pol ure za malico in surfanje, kvečjemu 20 minut. Od teh par postov na teden pa firma ne bo propadla, posebej med požirkom jogurta gor al pa dol.
Pa nadure tudi delam in mi jih ne plačajo, kot tudi stimulacije ne dobim.
Saj nič ne rečem. Nekateri si to privoščijo med malico, kot recimo ti. Ampak poglej tudi ob katerih urah se priklopi folk gor. Kadarkoli. Ob osmih ali desetih ali dvanajstih. Vse do nekako pol treh, treh, ko grejo domov.
Trenutno sem na bolniški in sem lahko zjutraj gor, sicer se priklopim pozneje, ko pridem domov. Ne me narobe razumet. Govorim samo o tistih, ki govorijo o stimulacijah in plačah in nagradah, pa res nisem 100%, da si jih povsem zaslužijo.
Sicer pa vsem LP
Takole razmišljam: prva varianta je čisto v redu, vendar plača res ni bogve kaj. Druga varianta je stroga, ampak nekateri pač tako delajo in so še veseli, da imajo tako službo.
Samo primer: delam v šolstvu. Res je, da končam s poukom ob enih ali dveh, ampak ljudje, ko bi vedeli kolikodela je popoldne!!! Kup testov (ki jih je potrebno prej sestaviti), priprav inp. Potem so tu popoldanske konference, sestanki, govorilne ure.
Tudi moj mož je na začetku govoril, kako fajn mi je, ker sem tako kmalu doma. Zdaj je tiho in samo zavzdihne, ko zagleda gore papirja na moji delovni mizi. Pa tudi plača ni bogve kaj. Poleg tega je dopust določen, ne morem si ga vzeti, ko mi paše. IN tudi poleti ne traja dva meseca, kot mogoči nekateri mislijo. Letos sem s šolo končala 8. julija in začela delati 16. avgusta (popravci, poklicna matura, matura inp.).
A po drugi strani sem zadovojna, da imam službo.
Vsekakor: Ni vse zlato, kar se sveti.
LP
Se opravičujem za zelo pozno “repliko”, ker do zdajle nisem imela časa sploh brskati po internetu:
Definicijo stimulacije poznam že zelo dolgo, ker sem jo v pred leti tudi sama dobivala. Zdaj se kvaliteta mojega dela ni spremenila, delam celo
več! Vendar je pač politika podjetja taka, da je treba ljudi stimulirati
z redno plačo.
Forum je zaprt za komentiranje.