Judje in njihov način življenja
Važno da si kristjani judovske zapise prav razlagate ane.
[/quote]
popolnoma pravilna razlaga je bila dana
Three times the Torah specifically forbids “seething” a young goat “in its mother’s milk” (Exodus 23:19, Exodus 34:26, and Deuteronomy 14:21). The Talmud interprets this as a general prohibition against cooking meat and dairy products together, and against eating or deriving any benefit from such a mixture. To help prevent accidental violation of these rules, the modern standard Orthodox practice is to classify food into either being meat, dairy, or neither; this third category is more usually referred to as parev from the Yiddish word parev (פארעוו) (also spelled parve and pareve) meaning “neutral”. As the biblical prohibition uses the word “Gedi” and not “Gedi Izim”, the flesh of all “Behemoth” (domestic mammals) is categorised as “meat”, while that of fish and bugs is considered parve; however, rather than being considered parve, the flesh of birds and “chayot” (like deer) has been regarded by halakha (Jewish law) as meat for over 2000 years, though only by Rabbinic decree.
če ne znaš angleško
Tora na treh mestih izrecno prepoveduje cmarjenje kozliča v materinem mleku. talmud to intepretira kot splošno prepoved kuhanja mesa in mleka skupaj, kar nadalje pomeni, da teh jedil niti hranit ne smejo skupaj, da po nesreči ne bi prišlo do mešanja.
popolnoma pravilna razlaga je bila dana
Three times the Torah specifically forbids “seething” a young goat “in its mother’s milk” (Exodus 23:19, Exodus 34:26, and Deuteronomy 14:21). The Talmud interprets this as a general prohibition against cooking meat and dairy products together, and against eating or deriving any benefit from such a mixture. To help prevent accidental violation of these rules, the modern standard Orthodox practice is to classify food into either being meat, dairy, or neither; this third category is more usually referred to as parev from the Yiddish word parev (פארעוו) (also spelled parve and pareve) meaning “neutral”. As the biblical prohibition uses the word “Gedi” and not “Gedi Izim”, the flesh of all “Behemoth” (domestic mammals) is categorised as “meat”, while that of fish and bugs is considered parve; however, rather than being considered parve, the flesh of birds and “chayot” (like deer) has been regarded by halakha (Jewish law) as meat for over 2000 years, though only by Rabbinic decree.
če ne znaš angleško
Tora na treh mestih izrecno prepoveduje cmarjenje kozliča v materinem mleku. talmud to intepretira kot splošno prepoved kuhanja mesa in mleka skupaj, kar nadalje pomeni, da teh jedil niti hranit ne smejo skupaj, da po nesreči ne bi prišlo do mešanja.
[/quote]
ne rabiš ti meni razlagat razlago poznam bolje od tebe
Jaz sem se vtaknil v tisto kako si Judje Narobe razlagajo o kozličkih in mleku
ne rabiš ti meni razlagat razlago poznam bolje od tebe
Jaz sem se vtaknil v tisto kako si Judje Narobe razlagajo o kozličkih in mleku
[/quote]
in? kaj je tu narobe?
stara zaveza pravi, da kozličev ne smeš cmarit v mleku. od tod ven si vi razlagate, da to pomeni, da mleka in mesa ne smeš niti skupaj dat.
napisal je točno tako, kot je res…
in? kaj je tu narobe?
stara zaveza pravi, da kozličev ne smeš cmarit v mleku. od tod ven si vi razlagate, da to pomeni, da mleka in mesa ne smeš niti skupaj dat.
napisal je točno tako, kot je res…
[/quote]
Se enkrat vtaknila sem se v tisto da si Judje to Narobe razlagajo in ne kaj se s čim kombinira
Kako pa on ve da si Narobe razlagajo. A zato ker on tako misli. Cisto prav si razlagajo
Košer je pa preveč zakompliciran da bi mi v par stavkih kaj kako kdaj in koliko posode
Se enkrat vtaknila sem se v tisto da si Judje to Narobe razlagajo in ne kaj se s čim kombinira
Kako pa on ve da si Narobe razlagajo. A zato ker on tako misli. Cisto prav si razlagajo
Košer je pa preveč zakompliciran da bi mi v par stavkih kaj kako kdaj in koliko posode
[/quote]
napisal je po svoje
ne pa narobe.
če smo pri dlakocepljenju
Zanima me, če imaš doma dva hladilnika? Enega za meso in mesne izdelke in drugega za mleko in mlečne izdelke? Sem slišala, da imajo židovske družine po dva hladilnika, ker naj se ne bi smelo oboje hraniti (meso in mleko) v istem hladilniku. Pa tudi jesti se ne sme skupaj, npr. pizza s šunko in sirom na vrhu. Ti tega najbrž ne ješ? Pa npr. zrezek v omaki, na vrhu zrezka pa topljen sir – tega ne ješ?
Upam, da nisem preveč firbčna, zanima me pač. Od tvoje dobre volje je odvisno, če boš odgovorila ali me poslala nekam:))
Podobno ,vendar je duhovščina drugo kot rabin. Duhovščine ni ker ni templja.
Lahko se ločijo za ločitev rabis rabina Ostalo so pa že povedali drugi
[/quote]
Nič kaj dosti nisi povedala, glede na svoje napihovanje, kako nihče razen tebe nima pojma.
Ti si tipična židinja – prepričana v svojo večvrednost, vsi ostali so inferioni.
[/quote]
Od kdaj se beseda “narobe” piše z veliko začetnico?
Prosim citiraj, kje sem uporabil besedo narobe.
[/quote]
No pa po svoje..
Nič si ne razlagajo po svoje saj so njihove knjige in ne tuje. Tujci so si jih samo prilastili, malo pofrizirali in jih oni po svoje razlagajo..
Čim vi začnete kako si Judje po svoje stvari iz lastnih knjig razlagajo (ja Judom je bila dana Tora beri Judom) razlagajo mi vemo kam pes tačko moli Pa če se tako zavijate v celofan
Nič kaj dosti nisi povedala, glede na svoje napihovanje, kako nihče razen tebe nima pojma.
Ti si tipična židinja – prepričana v svojo večvrednost, vsi ostali so inferioni.
[/quote]
Nič vam jaz vec ne bom razlagala ker itak vse obrnete in začnete s teorijami zarot . Vam ni smiselno nič razlagat cisto nič
Ne meči biserov pred svinje
Grem imam pametnejše delo
Mama in oče ko prideta imata svojo pečico in svoj hladilnik ker imata posebi na vrhu narejeno manse stanovanje in njuno stanovanje je judovski dom -se temu reče.Jaz pa imam dve pečici v kuhinji eno za pecivo in eno za druge jedi. Imam pa res dva hladilnika ampak ne zaradi košer hrane 🙂
[/quote]
Daj povej, ali se počutiš superiorno napram “nežidom”? Direktno in iskreno povej.
tole ob sobotah malo variira. eni so bolj strogi, eni manj.
v ameriki se gredo takole:
naumili so, da jim vera prepoveduje, da bi v soboto prižgali kakršno koli električno napravo. torej, v petek zvečer prižgejo vse luči, pečico, štedilnik…. menda celo prižgejo avto, da jih v soboto lahko uporabljajo.
poročene ženske si morajo postriči lase. zato v javnosti nosijo potem lasulje, da so doma lahko pravoverne judinje.
[/quote]
Fajn se majo.
Forum je zaprt za komentiranje.