Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Jovankini recepti na kupu

Jovankini recepti na kupu

Rozi, ta trznica na Tromostovju bo prava. Greš noter in hodiš okrog dokler ne prideš do ženske,ki prodaja testo. A, recepti sledijo. lp

hvala

Jovanka,še enkrat ti hvala!
Upam,da bom našla,ker sem bila že večkrat na tej tržnici?
Če te kje srečam,pa častim kavo,samo,kako,ko te nebi prepoznala,tudi,če bi te srečala?

Jovanke Brozove ne bi prepoznala? :))))

Mislim,da ne?

Rozi, ti si pa res za luno, no.:)

Frca- točno taka sem, hahahaaaaaaaaaaaaaaaha

Jovanka, ti samo piši svoje preizkušene recepte,to imam jaz najraje. Saj se res vse najde na kulinariki in gurmanu, ampak tole iz prakse, to meni potegne. Včeraj sem naredila ocvrt ohrovt s sirom in šunko, ta mau ni mogel verjet, kolk je to dobro. Ko pa sem pripravljala, je vihal nos. Pa pravim jaz mojemu možu: to je pa od Jovanke Broz recept in njemu nič jasno, haha!
Naslednja akcija bo pot na tržnico po testo, da bo padel burek.

Miriam, hvala za lepe besede. Jaz pišem samo to kar vem,da je dobro.

Moja dva fanta ohrovta niti pogledata ne, ko ga pa tako naredim gre cel ovalen krožnik(velik), naredim pa samo juho za predjed.

Napisala bi vam še recept( za tiste,ki imajo radi zelje kislo) reče se mu Podvarak. Se zapeče v pečici in je bomba.al nimam cajta, zdaj letim na plesne vaje.

Pa niti ne vem,če vas zanima to. Lp

danes sem naredila burek po jovankinem receptu…matr bolši k na miklošičevi, ampak res…tko da se bo jutri spet peku…pa na tržnico sem šla po testo…jutri bom pa še z zeljem probala

Hm, Jovanka, jst se priporočam za recept s kislim zeljem – ko se boš naplesala ga pa le napiši:)))
Lp

v posodi potenstaš čebulo, na to vržeš na kose zrezano meso (svinjino svežo,kako suho meso, suhe klobase(cele) …) pomešaš in malo “pražiš”. v to streseš recimo kg kislega zelja, opranega ( če je prekislo ga jaz kar v krop in par minut pokuham ter isperem v cedilu.

Na popraženo meso daš zelje in lepo pražišššš(cca 15 min) v to stresi pol jogurtovega lončka riža, premešaš, posoli, malo vegete,poper, rdeča paprika. Probaj ,če je dovolj slano.Dodaš vode ali juhe(če imaš) toliko,da pokrije zelje in meso, torej v isti ravnini z zeljem in daš v vročo pečico na 180 stopinj za kakih 50 min. V tem času se meso in zelje skuhata do konca in riž popije vodo, tako,da ,ko to daš z veliko žlico na krožnik je to gosto kot prebranec naprimer.

Ker imate verjetno vse take posode,da imajo plastiko na ročkah, vse to lepo z zajemalko prevekslaj v lep glineni pekač, poravnaj zgoraj,da riž pade dol, poravnaj lepo meso ,ki je notri, da se vidi zloženo po vrhu in daš v pečico,kot sem prej napisala. E pa ,dober tek

Primož, če lahko samo eno pripombo:

copy-paste recepti od Aredhel ne sodijo v “preverjeno” Jovankino zbirko!

Podpišem!

Podpišem![/quote]

tečnobe….

Podpišem![/quote]

tečnobe….[/quote]

Resnica boli.

Jovanka, hvala za tale recept – sem si ga že shranila. Takšna jed najbrž tudi kakšen dan počaka v hladilniku, ne? Samo, da meso pobereš ven. Sem pa zadnjič delala nekaj podobnega samo, da sem uporabila mleto meso. Lep pozdravček!

Grr, Aredhel kako si lahko tako posvinjala temo, ki je namenjena Jovankinim receptom?:(. Jaz sem Jovanko vsaj vprašala, če lahko zberem njene recepte in jih dam na kup. Ti avtorja knjige najbrž nisi? Pa četud to pustimo stat. A se ti zdi, da tako besno kopipejstanje ene od kuharskih knjig res paše pod temo z JASNIM naslovom – Jovankini recepti na kupu?

Užas!:(

Jovanka, tudi jaz se lepo zahvaljujem za te recepte…
huda nostalgija me grabi, ko jih berem in upam, da se kmalu kakšnega lotim…ravno za podvarak sem pred leti slišala, pa je minilo že toliko časa, da sem pozabila, kaj je to…hvala, ker nam osvežuješ spomin in deliš z nami tvoje recepte…

p.s.
upam, da te res kdaj srečamo na lj. tržnici:-))))))))))

hvala, hvala . Ma dobimo se lahko kadar koli :-))

spet se javljam s prošnjo. Ko boš imela kaj časa, lepo te prosim, če mi napišeš kako sama kisaš zelje. Letos se preselimo v hišo in bom imela možnost se ukvarjat s kisanjem, s turšijo. A ja, a mogoče tudi vlagaš papriko? Pa še to mi prosim pripiši, če pretakaš rasol ali ne. Lepo, lepo prosim. Saj imaš do jeseni kar nekaj časa. Lp

Jovanka, superca, šefica, dobro ti tole “packaš”:)))), bom tudi jaz sprobala, se mi že sline cedijo.
LPM

Jovanka, enkrat sem jedla tako dobro zadevco, da se mi še zdaj cedijo sline.

Taka skisana slana skuta, notri je še bla nadrobno narezana rdeča paprika, morda pa še kaj. Morda veš kaj je to in kje se da to kupit oziroma kako to narest?

Aja, zraven te kisle skute pa je bil nek burek, ki ni burek:))) Ma sem dobro opisala, a ne? Hecam se. Če sem dobro razumela, gre za rahlo kvašeno testo. Potem ga razvlečeš in posipš z mešanico kisle smetane, masla in jajc??? Zlagaš tako, da dobiš kvadrat. Si dobil kvadratek tega “bureka” in to kislo skuto s paprikami. Najmi, kako bi jaz to še jedla.

oj Mima, vaš kaj ti je tukaj najbolj važno ? da kupiš pravo zelje. Mi kisamo že vsa leta(tudi,ko smo bili v bloku) in dajamo samo cele glave,katere po potrebi režem ali zavijem sarmo.Največ ga pojemo surovega, narezanega na 2 cm široko(tako kot je glava) in z oljem navadnim ali bućinim in grobo mleta polpekoča rdeča paprika.

Imamo v 100l sodu še 2-3 gLAVE, VSE SMO POMLATILI. tUDI POZNA SE NAM,KER NOBEDEN OD NAS NI BIL PRI ZDRAVNIKU 10 LET (RAZEN JAZ,KI SEM ZLOMILA TRTICO), uH, JEBOTE CEL ROMAN PIŠEM.

oprosti za velike črke. Zvrtam koren od glave v njega dam sol, koliko gre noter in jih zlagam tako,da je koren gor obrnjen. Še par pesti soli in zalijem z vodo. V sredini je od dna napeljana plastična cev do vrha in potem mož pretaka 4-5 x dokler se ne skisa. Je dobro,da se sol premeša. Aja, pa pritisnemo z desko in kamnom,ko je skisan vzamemo kamen stran. Najboljše glave so tiste srednje trde.

hvala Mateja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close