Jedilnik vas, ki na mesec porabite 300, 400, 500, 600 evrov za eno osebo
Draginja, 15.08.2025 ob 20:13
zanima me 787, 15.08.2025 ob 17:59
Nisem vas vprasala, koliko se je kaj podrazilo, koliko stane avokadovo olje, ali zakaj ima kdo artritis ali visok pritisk, ali koliko stane malo boljsi sendvic, ampak kaj v povprecnem dnevu pojeste za zajtrk, kosilo in vecerjo. Upam da bo zdaj bolj razumljivo. Hvala.
Moje izkušnje: jedo makarone z mletim mesom, čufte, fižolove juhe, krompirjeve juhe, golaže….kakšna pečenka kdaj za 3 dni, če je meso v akciji. Mogoče kdaj še tuna, redko. Dopoldne jedo pa v službi.
Tako prišparajo. Golaž jedo 3 dni. Zelje s fizolom 3 dni, zdaj ko je sezona na vrtu še veliko jajca s papriko in paradižnikom, da pridejo mesec skozi ob vsej draginji.
Ej, juha s svežim fižolom, pa mladim korenjem, grahom in krompirjem je pa zakon!
Golaž in koruzni žganci -odlično.
Sataraš s svežim paradižnikom in papriko -super.
V omaki z mletim mesom je prav tako lahko zelenjava z vrta zraven.
Rižota z vso možno zelenjavo, mesom in zraven skleda zelene solate -kaj manjka?
V tej vročini je lahko kosilo tudi ogromna skleda paradižnikove solate in kruh. Kaj je pa narobe s tem?
A se šteje za kvalitetno prehrano samo, če stane nad 50€ na obrok in ima kak y noter?
Zartrose, 15.08.2025 ob 19:15
nič posebnega jedilniki, sploh da večino dneva guncate sadje.. tole ni 600 evrov za eno osebo, edino če hranite 100 plus kilsko osebo in to še po restavracijah.
Ja Zartrose, si pač nevoščljiva drugim ker jedo dobro hrano, pa zato takole ihtavo sikaš in pišeš traparije.
Ljubica draga, ni bistvo v količini, ampak v vrednosti nekega živila. En jogurt je lahko 40 centov ali 2 eura. Kila paradižnika v trgovini 1,5 eura na kg ali 4 eur na kilogram na tržnici. Bo šlo?
Zajtrk:
2 jajci na ponvi, pošpricani s kokosovim oljem v spreju, 100 g skyr, zamrznjene višnje cca 60 g, pol banane
Malica:
grški jogurt + 15 g proteinski prašek, 2 keksa gran cereale, pol banane, 100 g jagod
Kosilo:
120 g losos, sladki krompir, brokoli, preliv iz limonine lupine, malo soka, česen, žlica olivnega
Kava s proteini ali proteinska čokoladica ali proteinski puding
Večerja:
solata s tuno ali piščančjimi prsmi
300 eur na osebo se hitro zapravi.
tko pač je, 15.08.2025 ob 20:30
Ja Zartrose, si pač nevoščljiva drugim ker jedo dobro hrano, pa zato takole ihtavo sikaš in pišeš traparije.
Ljubica draga, ni bistvo v količini, ampak v vrednosti nekega živila. En jogurt je lahko 40 centov ali 2 eura. Kila paradižnika v trgovini 1,5 eura na kg ali 4 eur na kilogram na tržnici. Bo šlo?
ne ne bo šlo, ker mi podtikaš nekaj, kar nima veze z mano. meni pač te vaše tune pa ribe pa avokadi niso všeč, vi pa mislite da ste zato na zdravi prehrani pa se hvalite z nekimi 600 evri na mesec.. v bistvu ne znate z denarjem ali pa ste debeli.
monovka, 15.08.2025 ob 20:22
Ej, juha s svežim fižolom, pa mladim korenjem, grahom in krompirjem je pa zakon!
Golaž in koruzni žganci -odlično.
Sataraš s svežim paradižnikom in papriko -super.
V omaki z mletim mesom je prav tako lahko zelenjava z vrta zraven.
Rižota z vso možno zelenjavo, mesom in zraven skleda zelene solate -kaj manjka?
V tej vročini je lahko kosilo tudi ogromna skleda paradižnikove solate in kruh. Kaj je pa narobe s tem?
A se šteje za kvalitetno prehrano samo, če stane nad 50€ na obrok in ima kak y noter?
Če vse kupiš je drago, če imaš vsaj malo z vrta se že pozna. Vseeno laufajo po vseh trgovinah in kupujejo na bone in pike. Krompir je drag, ravno tako riž, fižol je precenjen. Tudi če ješ tri dni isto hrano in moraš vse kupiti je to še zmer drago. Če si cel dan doma in si privoščis dodatek, kot je jogurt, kefir za zjutraj in zvečer in še kakšno sadje, si na mesec ob 150 eur. To sam za na mimgrede. Kje je še ostalo, da kaj poješ, če sploh kaj..eni lahko vsaki dan pašteto po trikrat na dan, obup.. tako je . Abnormalno je draga hrana.
Hors, 15.08.2025 ob 20:33
Zajtrk:
2 jajci na ponvi, pošpricani s kokosovim oljem v spreju, 100 g skyr, zamrznjene višnje cca 60 g, pol banane
Malica:
grški jogurt + 15 g proteinski prašek, 2 keksa gran cereale, pol banane, 100 g jagod
Kosilo:
120 g losos, sladki krompir, brokoli, preliv iz limonine lupine, malo soka, česen, žlica olivnega
Kava s proteini ali proteinska čokoladica ali proteinski puding
Večerja:
solata s tuno ali piščančjimi prsmi
300 eur na osebo se hitro zapravi.
Tole te pride jurja na mesec, če vsaki dan tako super ješ. No pa fajn da lahko.
ni nadpovprečno, 15.08.2025 ob 18:14
Ne zapravim nadpovprečno. To so čisto realne cifre.
Ampak evo daj si duška, včerajšnji jedilnik:
Z: grški jogurt, maline, laneno seme, narezani mandlji + kava
M: Jabolko
K: solata – leča, mlada špinača, feta sir, dva jajca, paradižnik, kumara, preliv iz jogurta in limoninega soka + kava s sodelavci v lokalu (2e)
M: par oreščkov
V: tunin zrezek in šparglji praženi s česnom in parmezanom
Na uč….ene 15e
In ne ne bom se začela izključno hranit z nekimi testeninami, krompirjem, zeljem in svinjino. Ne maram razen zelja nič od tega. In niti približno ne mislim jest stvari ki jih ne maram in ki mi škodijo. Zato da bom eni moni dokazala kako lahko z malo preživim. Beboti date več za tv/internet in temu/shein šit kot očitno za najbolj pomoembno stvar ki jo rabite – hrano. Za alko vam verjetno tud ni škoda. Zanimivo da tako skromno živite, pa še vedno nič kaj dost nimate za pokazat. Razen katastrofa zdravja.
To je ok jedilnik, če samo sediš in gledaš v luft.
Anonimen15748292, 15.08.2025 ob 21:05
Za monovko.
? sem se pravkar želela posodobiti, pa slišim, da ljudje od avokada umirajo…
Kuham in jem, kar imam rada in to je to. Ne odrečem se kakim eksperimentom ali recimo pokušini hrane domačinov, kamor pridem, ampak za vsakdanjo rabo kuham tisto, kar radi jemo. Staromodna? S ponosom!
So novodobni recepti, ki jih moja staromodna pamet ne more predelati. Recimo sladki krompir. Nekoč je veljalo, da postane sladek, če zmrzne in je posledično zanič. To mi je ostalo in sem raje lačna, kot da bi ga jedla.
Na pizzo spada šunka, sir, gobe, pelati, morda kaka paprika, feferon ali salama, medtem ko je ananas za v sadno kupo.
Še danes ne vidim razlike med običajnim in grškim jogurtom. Mango ali papaja nimata ničesar v sebi, da bi zamenjala z jabolkom ali breskvijo. Pravkar mi zorijo maline in ribez in ne vem, kaj bi si počela z ameriško borovnico, pa še naziv ameriška me moti ?
V riž ne spada cimet, to je za jabolčni zavitek.
Še rumeni in vijolični paradižnik mi je nekaj čisto brezveznega. Mora bit rdeč.
Malancani so brez okusa, ni primerjave z jedilnimi bučkami.
Ribe me ne ganejo niti malo. Če že, potem lignji, ampak če jih sama sčistim in pripravim.
Taka prepričanja in okus pač imam.
Želim pa seveda vsem dober tek pri vsem, kar vam tekne!
Ne vem kaj je zate nadpovprečno. Opažam pa, da gre 20 € na dan v trgovini. To je 140 € na teden in 560 € na mesec. Ne delam pa nekih računic. Danes sem zjutraj pila kavo, magnezijev napitek, potem je bilo kosilo zunaj v restavraciji (17 € na osebo), večerje pa nisem jedla, ker je vroče in mi ni toliko za jest. Jem zdravo in nezdravo. Zelenjavo imam rada (kupujem), a obožujem tudi sladkarije.
moja druga večerja danes- banana, dve marelici, meni najboljši kosmiči (mala pakunga 4 evre), in meni najboljši jogurt mujev 3,2 in še eno malo pogačico zraven hehe..
zajtrk- kajžerca, bio malinin namaz, kava barcafee selection (6,69 pakunga 200g) z mlekom mu 3,5 in 3 dl vode..
malica- šark, životinjsko carstvo, ribice (seveda ne te vaše ampak od kvikija heheh)
kosilo- zelenjavna lazanja, solata (kristalka, fižol, bučno olje, jabolčni kis)
večerja številka ena- juhica plus pogačica.. to mi je pač zapasalo.. ampak lačna pa sem pri musli skledi haha..
Se strinjam s tem da je vrednost ki jo porabiš za hrano odvisna od cene artikla in ne samo od količine. Jaz recimo samo zase za doma narejeno kavo z mlekom porabim vsaj 30 evrov mesečno.
Poleg tega se vrednost precej dvigne če občasno ješ zunaj. Kosila ki jih ponujajo kot malice so od 8 evov naprej. Pa saj so že kave od 2 evra naprej.
Težko ti napišem koliko porabimo mi, ker smo 4 in od tega 2 najstnika, ki jesta moje količine krat 2 ali 3. Poleg tega imamo vrt in je sedaj vsa zelenjava iz njega.
Če izrecno želiš jedilnik, ti napišem za včeraj in danes.
Včeraj:
Zajtrk: voda s pol limone, mehki ovseni kosmiči + žlica chia semen + žlica lanenih semen, vse namočeno v grški jogurt razredčen z vodo in dodana žlica Kai ter narezana nektarina. Turška kava s kokosovim mlekom.
Malica: par koščkov Fika z malino.
Kosilo: polnozrnata tortilja s tuno mexicana, malo kajenskega popra, čebule, narezano papriko in sirom. Kumare z grškim jogurtom, malo olja in pol limone.
Večerja: paradižnikova solata s papriko, baziliko in feta sirom in kos ajdovega kruha.
Danes:
Zajtrk: kozarec vode s pol limone. 2 jajci na oko s papriko, paradižnikom in origanom, parmezan + rezina ajdovega kruha. Papriko in paradižnik pečem še manj časa kot jajca, važno mi je da sta samo malo topla. Kava z kokosovim mlekom.
Malica: kos lubenice
Kosilo: pečen file piščanca, kuhan krompir s stročjim fižolom. Jaz zabelim z grškim jogurtom, ostali s kislo smetano.
Večerja: pečene bučke, češnjev paradižnik, česen, bazilika potresen z naribanim sirom. Deci temnega vina.
monovka, 15.08.2025 ob 21:43
? sem se pravkar želela posodobiti, pa slišim, da ljudje od avokada umirajo…
Kuham in jem, kar imam rada in to je to. Ne odrečem se kakim eksperimentom ali recimo pokušini hrane domačinov, kamor pridem, ampak za vsakdanjo rabo kuham tisto, kar radi jemo. Staromodna? S ponosom!
So novodobni recepti, ki jih moja staromodna pamet ne more predelati. Recimo sladki krompir. Nekoč je veljalo, da postane sladek, če zmrzne in je posledično zanič. To mi je ostalo in sem raje lačna, kot da bi ga jedla.
Na pizzo spada šunka, sir, gobe, pelati, morda kaka paprika, feferon ali salama, medtem ko je ananas za v sadno kupo.
Še danes ne vidim razlike med običajnim in grškim jogurtom. Mango ali papaja nimata ničesar v sebi, da bi zamenjala z jabolkom ali breskvijo. Pravkar mi zorijo maline in ribez in ne vem, kaj bi si počela z ameriško borovnico, pa še naziv ameriška me moti ?
V riž ne spada cimet, to je za jabolčni zavitek.
Še rumeni in vijolični paradižnik mi je nekaj čisto brezveznega. Mora bit rdeč.
Malancani so brez okusa, ni primerjave z jedilnimi bučkami.
Ribe me ne ganejo niti malo. Če že, potem lignji, ampak če jih sama sčistim in pripravim.
Taka prepričanja in okus pač imam.
Želim pa seveda vsem dober tek pri vsem, kar vam tekne!
Vsakič, ko nekdo omeni ananas na pici, enega italijančka zabriše z njegove vešpe.
zanima me787, 15.08.2025 ob 17:37
Tisti, ki nadpovprecno veliko denarja namenite prehrani, zanimajo me konkretni primeri vasih zajtrkov, kosil in vecerij. Hvala za odgovore.
Malica v službi je 5,70 €. Meni je tedenski, mesni in brezmesni, ,zato ne bom podrobno o količinah,sestavi in ceni. Samo za malico 20X v službi dam 114.00€.
Pot tušem zjutraj žvrkljam kokosovo olje.
Na tešče: kurkumin prevretek s poprom in kokosovo maščobo, hladno stiskano.
Zajtrk: pomarančni sok, banane, limone, breskve, zmiksano.
Malica: pol avokada, kokosov jogurt, indijski oreški.
Kosilo: polenta s satarašem in kvasnimi kosmiči.
Večerja: kuhano proso, kuhana banana v riževem mleku, namočeni datlji, cimet, ingver.
Dosti bio izdelkov in hranil s certifikatom, zgolj hladno stiskana olja, dosti iz tržnice in vrta, sicer pa ne jem mesa, uživam zelo malo živalskih beljakovin, predvsem kak beli sir, jogurte in skuto, po možnosti doma pripravljeno in dobrega, nepasteriziranega in nehomogeniziranega mlega, v splošnem malo kruha, če pa že, ga spečem sama, ne jem v naprej pripravljenih jedi, zelo malo izdelkov z belo moko, predvsem s kakšno pizz, porabim do 400 evrov mesečno. Občasno jem zunaj.
-
Ne vem kje kupujete mleto meso, da je kila mesa 8,50 €. Tukaj na obali imamo v mesnici 1/2 kg mletega govejega mesa 8,50 €. Odpade meso iz mercatorja, spara, tuša. Hofer, lidl in eurospin ni dober niti za psa. Pri naši družini (4) je mesečni znesek okoli 1.000 € samo za hrano. In kuhamo. Ne jemo zunaj malic. Želela bi poizkusit vaše obroke za 500€ na celotno družino. Seveda, če sediš v pisarni si lahko z enim jogurtom in malo grozdja zadovoljen dokler ne prideš domov na kosilo. Če pa mal več migaš, pa je to absolutno premalo.
Lahko noč, 16.08.2025 ob 02:02
-
Ne vem kje kupujete mleto meso, da je kila mesa 8,50 €. Tukaj na obali imamo v mesnici 1/2 kg mletega govejega mesa 8,50 €. Odpade meso iz mercatorja, spara, tuša. Hofer, lidl in eurospin ni dober niti za psa. Pri naši družini (4) je mesečni znesek okoli 1.000 € samo za hrano. In kuhamo. Ne jemo zunaj malic. Želela bi poizkusit vaše obroke za 500€ na celotno družino. Seveda, če sediš v pisarni si lahko z enim jogurtom in malo grozdja zadovoljen dokler ne prideš domov na kosilo. Če pa mal več migaš, pa je to absolutno premalo.
Meso je kupljeno direktno v prodajalni lokalne klavnice, kamor vozijo v zakol izključno domačini.
Zdaj veš. ?
Včeraj se mi ni dalo kuhati, pa malo več sem pojedla kot običajno:
1. kava, proteinski puding z napihnjenimi ovsenimi kosmiči (https://www.lidl.si/p/ovseni-napihnjenci/p10035014, samo tu imajo take); cca. 1,50€
2. 2 paradižnika, 120g fete + clear whey; cca. 3 €
3. tuna s fižolom, motovilec; cca. 2,50€
4. fižolova mineštra (improvizirana iz vrečke z dodatki); cca. 1€
Danes:
1. glej zgoraj (to je moj standardni zajtrk) – že mimo, ostalo je prognoza za danes
2. clear whey [jbg, monovka, pri meni en Y izgleda mora bit 🙂 ]
3. rižota z gamberi, rukola
4. še ne vem, zadnje dni je bil desert enkrat po kosilu 40g temne čokolade in pest velikih rozin
Jutri:
1. in 2. po planu, za kosilo pizza z zelenjavo in scamorzo (mi je ful boljša kot mozzarella, bolj okusna), desert po trenutnem navdihu
Aja, nisem vegi, v četrtek je bil piščančji file (na trakce v omaki, pojedla nekih 300g z motovilcem), samo poleti se mi meso malo ustavi, čeprav ga tudi sicer ne pojem veliko, pa še malo izbirčna sem, priznam.
Zjutraj: kava, domač kruh (300 g moke, voda, sol, žlička olja, vrečka kvasa, žlička sladkorja), kokošja pašteta (1,19€)
Kosilo ali večerja: čevapčiči (6 €), pečen krompir (3€ 1,5 kg – ne porabim vsega), zeljna solata – zelje (0,99/kg), fižol konzerva (1,5€), kis, olje, sol, ajvar (2,5€).
Cene zaokrožene navzgor.
Oprosti, ampak za 300, 400 € na mesec za 1 osebo, moraš kar čarati. Tudi za 500 moraš kar gledati na porabljen deenar.
Sin, športnik
Zajtrk..ovseni kosmiči, skyr, borovnice ali drugo jagodičevje vsaj 250 g, 5 jajc
Kosilo…meso(riba, puran, piščančje meso, govedina..vsaj 400 g), zelenjava, recimo stročji fižol, priloga..recimo riž, kaša…solata, sadje
Malica…jogurt, sadje..
Večerja..meso, priloga
Zvečer..še jajca, popečeno meso.
Plus sladoled, siri,…
Zagotovo je zanj okoli 30€/dan.
Pogosto zvečer dimljen losos ali kaj takega..ribe pogosto jemo, kozice, rižote s kozicami.
Sploh je drago sadje, meso…res pa kupujemo bio meso in je govedine cena tudi 25, 30€/kg.
Forum je zaprt za komentiranje.