Jedilnik vas, ki na mesec porabite 300, 400, 500, 600 evrov za eno osebo
robi9, 15.08.2025 ob 12:05
svoboda!!!, 15.08.2025 ob 10:55
robi9, 15.08.2025 ob 10:51
Včasih ni bilo nočnega lokala brez ukrajinskih striptizet.
Daj spizdi v Rusijo fašist Putinovski. Kovid manipulacija na zahodu ni bila nič proti ruskemu nadzoru, avtokraciji, kršenju človeških pravic in zatiranju svobode. Če je to okolje boljše za fašiste tvojega kova, potem spokaj tja.
Zgleda, da Tito ni dovolj temeljito opravil svojega dela in države dovolj počistil domobrancev, kolaborantov fašizma in nacizma in izdajalcev.
Golazen Janševa fašistična se je zaradi tega preveč razpasla in spet uničuje Slovenijo.
NesramnaResnica, 15.08.2025 ob 17:27
Važno, da se veselo pleše za Goloba, Boštjančiča, Svobodo, Levico, SD…
Imeli boste vsak mesec manj, vse več davka boste plačevali… Nimate toliko denarja, da bi imeli skrite bančne račune v davčnih oazah. Zato je pravilno, da vam Golob in Boštjančič vzameta čim več, da ne boste zapravljali za neumnosti.
Lahko boste pa gledali kako jejo škampe, kaviar in bele tartufe. Lahko boste gledali festivale svobode, lahko boste gledali poroko leta. Saj boste vse plačali.
Če en obrok ješ zunaj si že ob 200 mesečno minimalno. Olivno olje dobro je 15-20e. Dobra kava 10e na mesec minimalno. Avokado olje (za višje temperature) je 10 za 250ml! Oreščki so svinjsko dragi postali. Leča ipd. se tudi zelo podražila. Dobro maslo je par evrov v akciji. Riba negojena, dober sir, pašno meso…. mislim kdaj ste bili nazadnje v štacuni? Ja če ješ kruh, makarone in krompir kot osnovo zapraviš manj. Po možnosti pripravljeno z oljem ki je olje samo po imenu. Zato imate pa vsi vnetja, putiko, artritis, holesterol, pritisk in vse možne bolezni slej ko prej. Ker ne dobite ne vlaknin ne beljakovin dovolj z vašo prehrano, z tistim svinjskim kao oljem si pa dobesedno grob cvrete.
Napišite jedilnike tisti ki menda 100 na osebo al pa še manj pokurte. Pa da vidmo. Bo spet tisoč zapisov o svinjah in kravah kupljenih enkrat letno ki jih ne štejete, malicce v šihtu ki jih ne štejete, vikend kosila pri tastarih ki jih ne štejete in poln prtljažnik futra ki vam ga nabijejo ko greste od njih tudi ne….
Višina zneska ni povezana s količino, ampak z vrednostjo izdelka.
Najcenejše so lastne blagovne znamke trgovcev, ki jih ima Mercator, Spar in diskontarji, vse kar je izdelano s pravimi blagovnimi znamkami pa je vsaj 50% dražje, potem so pa še drage blagovne znamke, ki so lahko nekajkrat dražje od tistih najcenejših.
Npr. škatlico čaja z 20 vrečkami dobiš že za 1,5 eur ali pa za 6 ali več eur. 500 g testenin za 1 eur ali pa za 5 eur. Enako riž.
Potem so še druge zadeve, npr. sveže delikatese, morske delikatese, začimbe, olja, vina, piškoti, sladoledi, itd. Pojdi v trgovino in malo poglej kakšne razlike so v cenah. že pri kruhu je razlika ogromna, imaš kilo za 1 eur ali pa za 4.
zanima me 787, 15.08.2025 ob 17:59
Nisem vas vprasala, koliko se je kaj podrazilo, koliko stane avokadovo olje, ali zakaj ima kdo artritis ali visok pritisk, ali koliko stane malo boljsi sendvic, ampak kaj v povprecnem dnevu pojeste za zajtrk, kosilo in vecerjo. Upam da bo zdaj bolj razumljivo. Hvala.
No pa naj bo: včerajšnji dan, ker danes še nisem zaključila.
Turška kava, pomarančni sok, jajca na oko, kruh – illy, naravni sok iz pomaranč, jajca s tržnice, jelenov kruh.
Fige, lubenica – fige s tržnice, lubenica s tržnice
Telečji ražnjiči, pečen krompir, solata, Zakuska, senf, solata – ražnjiči mesar, krompir iz trgovine, Zakuska Natureta, senf Natureta, solata iz trgovine.
Pizza, pivo – pizza klasika v pizzeriji in Paulaner.
Zdaj pa seštej vrednosti in s ene delaj budalo.
Ne zapravim nadpovprečno. To so čisto realne cifre.
Ampak evo daj si duška, včerajšnji jedilnik:
Z: grški jogurt, maline, laneno seme, narezani mandlji + kava
M: Jabolko
K: solata – leča, mlada špinača, feta sir, dva jajca, paradižnik, kumara, preliv iz jogurta in limoninega soka + kava s sodelavci v lokalu (2e)
M: par oreščkov
V: tunin zrezek in šparglji praženi s česnom in parmezanom
Na uč….ene 15e
In ne ne bom se začela izključno hranit z nekimi testeninami, krompirjem, zeljem in svinjino. Ne maram razen zelja nič od tega. In niti približno ne mislim jest stvari ki jih ne maram in ki mi škodijo. Zato da bom eni moni dokazala kako lahko z malo preživim. Beboti date več za tv/internet in temu/shein šit kot očitno za najbolj pomoembno stvar ki jo rabite – hrano. Za alko vam verjetno tud ni škoda. Zanimivo da tako skromno živite, pa še vedno nič kaj dost nimate za pokazat. Razen katastrofa zdravja.
Jedilnik od včeraj …
Za zajtrk sem jedla jajca in avokado (cena enega je cca 2 €), jajca kupujem domača, domač polnozrnat kruh (moka z mlina).
Malica: Grški jogurt (FAGE) in domača granola (vedno dodajam liofiluzirano sadje)
Kosilo je bila goveja juha, rostbef, krompir in bučke, poleg pa solata iz zelja.
Popoldan sem pojedla še 2 breskvi.
Za večerjo sem jedla sir in grozdje.
Po večerji sem pojedla še en kornet.
Jedilnik je povsem običajen, je pa res, da kar se da, kupim lokalno, ogromno stvari naredim doma, pri tem pa izbiram dobre sestavine.
Banalen primer: če naredim rdeči pesto doma, me stane cca. 12 evrov za lonček, kupljen je cenejši ?.
Tri osebe danes:
Zajtrk
Črna kava, domači črni kruh z malinovo marmelado in kislo smetano – mogoče 1€ na osebo
Kosilo
Čufti in pire
Kila mletega mesa 8,50€, krompir pol kile 0,50€, čuftov je pa 25 komadov in je še za jutri, zato tu ne štejem stroška pelatov za omako, masla in mleka v pireju in začimb v čuftih, pa plina tudi ne in brizga detergenta za pomivanje posode. Pošteno?
Večerja
Jaz nič (imam razlog ?), moški pa palačinke z nutelo – tri jajca, moka, sladkor, mleko, pet žlic nutele, skupaj menda 3€
Torej danes trije ljudje 15€ oziroma 5€ na osebo. Jutri bo malo manj, ker so čufti že narejeni.
Po moje smo med 150-200€ na osebo na mesec.
Monklja, 15.08.2025 ob 19:11
Tri osebe danes:
Zajtrk
Črna kava, domači črni kruh z malinovo marmelado in kislo smetano – mogoče 1€ na osebo
Kosilo
Čufti in pire
Kila mletega mesa 8,50€, krompir pol kile 0,50€, čuftov je pa 25 komadov in je še za jutri, zato tu ne štejem stroška pelatov za omako, masla in mleka v pireju in začimb v čuftih, pa plina tudi ne in brizga detergenta za pomivanje posode. Pošteno?
Večerja
Jaz nič (imam razlog ?), moški pa palačinke z nutelo – tri jajca, moka, sladkor, mleko, pet žlic nutele, skupaj menda 3€
Torej danes trije ljudje 15€ oziroma 5€ na osebo. Jutri bo malo manj, ker so čufti že narejeni.
Po moje smo med 150-200€ na osebo na mesec.
Kaj ta tvoj dedc počne da od tako malo hrane živi? Dobesedno če grem računat niti na 2k kalorij ne pridemo. Da o drugih stvareh sploh ne začnem. Ima 160centi in 50 kil?
Pa kako kaj vaša prebava ob vsem tem sladkorju in praktično nič vlaknin? Upam da gre na kolonoskopijo, ker rak črevesja je vedno bolj pogost. Na zelenjavo in sadje ste alergični? Za zajtr sladica, za večerjo sladica….
Zartrose, 15.08.2025 ob 19:15
nič posebnega jedilniki, sploh da večino dneva guncate sadje.. tole ni 600 evrov za eno osebo, edino če hranite 100 plus kilsko osebo in to še po restavracijah.
Avorica trdi da je 300+ na osebo nadpovprečno. Ni niti približno nadpovprečno, sploh če kdaj ješ zunaj ali pa si kakšno kavo privoščiš.
ok, 15.08.2025 ob 19:21
Kaj ta tvoj dedc počne da od tako malo hrane živi? Dobesedno če grem računat niti na 2k kalorij ne pridemo. Da o drugih stvareh sploh ne začnem. Ima 160centi in 50 kil?
Pa kako kaj vaša prebava ob vsem tem sladkorju in praktično nič vlaknin? Upam da gre na kolonoskopijo, ker rak črevesja je vedno bolj pogost. Na zelenjavo in sadje ste alergični? Za zajtr sladica, za večerjo sladica….
🙂
Danes smo pač jedli tako, ker se nam je tako zaluštalo. Kdaj drugič bo morda čisto zelenjavni dan.
Hvala za skrb, ampak nobeden od nas ni nutricist, smo stara šola in verjamemo v domačo raznoliko prehrano, pač pa tudi v gurmanske užitke. Nobeden ni presuh, tudi ne predebel, smo precej aktivni, zdravje nam odlično služi, prebava je redna, laboratorij poroča o odlični krvni sliki, holesterol, trigliceridi in kar je še tega, vse normalno. Pritisk celo malo podpovprečen, hemoglobina za izvoz… Ne vem, zakaj bi spreminjala nekaj, kar dobro deluje. Ker je moderno?
Imam pa enako staro kolegico, ki skrbno tehta vsak gram, se prehranjuje po shemi, ki jo je izdelal strokovnjak za prehrano, športa, izdatno spi… vse po predpisih. Njeni izvidi pa grozljivi. Njeni kuhinjski elementi so polni nekih kapsul in praškov, meni izgleda kot skladišče pri tetu Herti…
Nisem strokovnjakinja, si pa mislim, da je stres zaradi kompliciranja bolj usoden za zdravje, kakor kdaj kaka sladka pregreha.
Moje izkušnje: jedo makarone z mletim mesom, čufte, fižolove juhe, krompirjeve juhe, golaže….kakšna pečenka kdaj za 3 dni, če je meso v akciji. Mogoče kdaj še tuna, redko. Dopoldne jedo pa v službi.
Tako prišparajo. Golaž jedo 3 dni. Zelje s fizolom 3 dni, zdaj ko je sezona na vrtu še veliko jajca s papriko in paradižnikom, da pridejo mesec skozi ob vsej draginji.
Forum je zaprt za komentiranje.