je tukaj kateri moški nad 40 let in je tako navezan na mamo, da ima za vsako stvar, ki jo naredi brez nje slabo vest…?
Verjamem, da obstajajo ženske, ki to trdijo. Vendar še to ne zanika in ne opravičuje prepričanja moškega, ki ima takšno prepričanje, da vse temelji na podrejanju.[/quote]
Ultimativno je tak….. če bi lahko ti imel vse to kar maš zdaj z svojo drago zraven pa še vsak mesec za spremembo 1x eno drugo mladenko in bi to partnerka odobravala bi to velika večina moških vzela….
po drugi strani pa če bi ženska imela enako možnost tega večina žensk ne bi vzelo…..
Tu je razlika…. in ves point debate….
Podrejanje nastopi VEDNO takrat ko 1 spol/oseba spremeni v svojem delovanju VEČ kot druga oseba…. in običajno je to moški….
Saj ne govorim da tega nesmeš… ampak vsaj nalijmo si čistega vina da moški spremenijo svoje navade bistveno bolj kot ženske v večini zvez…..
Ja, mama…bomo nagrajeni za pridnost ? :)[/quote]
Ja pa seveda, imam za vsakega eno dudo ;)[/quote]
Se pravi, da bosta dva srečna izbranca? :))
V zgoraj navedenem primeru gre sigurno za maminega sinčka ali za nezrelega moškega. 6 let mu je bila dobra za druženje in seks, ampak za skupno življenje pa ni dobra? Potem pa bo eno spoznal in bo z njo en mesec, pa bosta takoj zaživela skupaj? Takih primerov je precej.
Zato, ženske, pamet v glavo. Če kmalu ne začne kazat neke resnosti v odnosu in želje za skupnim življenjem, čim prej pot pod noge….[/quote]
Antilopa, pazi se maminih sinčekov! Vse polno nas je, nikamor ne moreš ubežati, se skriti, potuhniti… :)))
V zgoraj navedenem primeru gre sigurno za maminega sinčka ali za nezrelega moškega. 6 let mu je bila dobra za druženje in seks, ampak za skupno življenje pa ni dobra? Potem pa bo eno spoznal in bo z njo en mesec, pa bosta takoj zaživela skupaj? Takih primerov je precej.
Zato, ženske, pamet v glavo. Če kmalu ne začne kazat neke resnosti v odnosu in želje za skupnim življenjem, čim prej pot pod noge….[/quote]
Jaz se sicer strinjam s tabo…. samo zdaj pa recimo….
punca ki je brezposelna hodi s tipom ki ma minimalca…. in se on ”noče” vselit skupaj…. greta zaradi tega narazen (ker ti tak svetuješ) potem dobi tip eno ki ma 1200€ plače in ma že stanovanje in se preseli k njej (čez 1 mesec)
A je za to kriv tip ali tudi ženska s katero se ni preselil ker pač ni mela šihta?
to je zdaj primer
Če si resne zveze ne želi, si je pač ne želi. Ne vem, zakaj bi se sploh to spraševal, če ni želje. Zaradi okolice? Ali zaradi iskanja, v čem je smisel prav njegovega življenja, če to ni skrb za družino, kot je npr. za sosedovega Franclja?
To je prva stopnja, ne pa nujno tudi končna. Za vsakega odraslega bi bilo dobro, da bi takšno obdobje dal skozi.
Zakaj takšna tendenca po komandiranju? Kjer je nadzor, komanda, tam ni zaupanja, da je nekdo zmožen živeti in delati odgovorno, da je odrasel.
Na videz morda res deluje kot emancipacija. V resnici pa se niso sposobni čustveno predat. Če pa tega ni obojestransko, tudi odnos nima smisla. Maminko se s tem zavaruje pred ranljivostjo, je nedostopen in vedno malo zunaj odnosa, rezerviran posameznik.
Iz prejšnjega stoletja? Kaj pa tisto, da bo mož zapustil očeta in mater in se pridružil svoji ženi? Ni ravno iz novejše zgodovine, je pa naravno zapisano v posameznika.
Na splošno pa je tak, da smo vsi preračunljivi in smo se vedno primorani odločati in izbirati. Na primer..Če si samski, imaš to in to, nimaš pa tega in onega. če pa greš v vezo, pa imaš spet nekaj drugega, pa nimaš nečesa tretjega…
Na koncu izberemo tisto, kjer več pridobimo in manj izgubimo.
Seveda so naše odločitve različne zaradi našega relativnega doživljanja sreče in različnih potreb.
Na splošno pa je tak, da smo vsi preračunljivi in smo se vedno primorani odločati in izbirati. Na primer..Če si samski, imaš to in to, nimaš pa tega in onega. če pa greš v vezo, pa imaš spet nekaj drugega, pa nimaš nečesa tretjega…
Na koncu izberemo tisto, kjer več pridobimo in manj izgubimo.
Seveda so naše odločitve različne zaradi našega relativnega doživljanja sreče in različnih potreb.[/quote]
Saj to jaz skoz govorim….. Samo da sem jaz pri tem kar si ti povedal velikokrat dodal da pri VELIKI VEČINI žensk dobimo samo seks… zgubimo pa vrsto drugih stvari (ki se jim pač ”moramo” odpovedat)
in tu jaz glih pravim… (spolno) zadovoljen moški več pridobi s prijatelji in samskim stilom lajfa kot v zvezi…. v večini primerov…. Saj ne pravim da so vsi isti ampak dostikrat pa je…..
Zato pa imajo moški najrajši samski žensko v nekem ”limbotu” ki ni njegova punca niti samo avantura 🙂 ker ni obveznosti (če ne želijo) je pa spolnost….. čim pa gredo korak naprej pa ne pridobijo nič več kot le ”odrekanje”
Pač tak jaz vidim stvari 🙂
Ti misliš, da so mamini sinčki vsi tisti moški, ki so premalo močni, odločni, oziroma jim po domače rečemo mevže ali brezjajčniki. Ni čisto tako. Lahko sicer imajo vse te karakteristike, vendar med maminimi sinčki najdeš tudi veliko zelo zelo močnih osebnosti, ki so preprosto preveč oboževali svoje matere (npr. Hitler). Njihova največja težava je, da so odvisni od odnosa z materjo, ker ta zaradi pretirane ljubezni nekako ni “izginila” iz njihovih življenj, v trenutku ko bi morala. In ta pojav pozna zgodovina že dlje, tako da ni v nobeni povezavi z žensko emancipacijo.
Ravno tako nasprotje maminega sinčka ni moški, ki živi s partnerko, ampak so to vsi moški, ki so pravočasno prerezali popkovino, ne glede na to ali sedaj živijo kot samski ali pa v zvezi. Maminega sinčka vedno komandira mama, ne glede na to ali ima partnerko ali ne, kajti ona je tista, ki je središče njegovega življenja. Tisti moški, ki pa jih komandirajo ženske pa niso mamini sinčki, ampak so tiste brezjajčne in neodločne mevže, ki imajo parnterke, ki v njih ne vidijo moškega in partnerja ampak otroka, ki ga je treba še vzgajati.
Ti misliš, da so mamini sinčki vsi tisti moški, ki so premalo močni, odločni, oziroma jim po domače rečemo mevže ali brezjajčniki. Ni čisto tako. Lahko sicer imajo vse te karakteristike, vendar med maminimi sinčki najdeš tudi veliko zelo zelo močnih osebnosti, ki so preprosto preveč oboževali svoje matere (npr. Hitler). Njihova največja težava je, da so odvisni od odnosa z materjo, ker ta zaradi pretirane ljubezni nekako ni “izginila” iz njihovih življenj, v trenutku ko bi morala. In ta pojav pozna zgodovina že dlje, tako da ni v nobeni povezavi z žensko emancipacijo.
Ravno tako nasprotje maminega sinčka ni moški, ki živi s partnerko, ampak so to vsi moški, ki so pravočasno prerezali popkovino, ne glede na to ali sedaj živijo kot samski ali pa v zvezi. Maminega sinčka vedno komandira mama, ne glede na to ali ima partnerko ali ne, kajti ona je tista, ki je središče njegovega življenja. Tisti moški, ki pa jih komandirajo ženske pa niso mamini sinčki, ampak so tiste brezjajčne in neodločne mevže, ki imajo parnterke, ki v njih ne vidijo moškega in partnerja ampak otroka, ki ga je treba še vzgajati.[/quote]
Kaj bi dal za takšno mater s tako močnim karakterjem, kakršnega ima Margot! :))) Zagotovo bi jo še bolj ubogal kakor njen mož, da bi bila ponosna name! 😀
Matjažko, zdaj ko je GF pogledala v svojo kuglo in te razkrinkala, bi bil po letih lahko kvečjemu moj mlajši bratec (bog ve kakšen karakter in odnos do spolnosti bi potem imela?) (mimogrede, a si se res zaupal ribici ???), ti pa lahko zaupam, da to ni tako lahko. Taki fantiči kot si ti so se me že od nekdaj bali, dovolj je bilo, da sem rekla buuuuuuu :))) Matjažko, daj povej, te je že kaj strah?
Pa dobro, nekaj se je sigurno, občutek imam samo, da bo naslednji podoben. :)[/quote]
A zato ker vsak ima mamo (nekje)? Razen tisti, ki jih je štorklja prinesla…..cccc[/quote]
V bistvu nekateri pri teh letih več nimajo staršev 🙁 Po drugi strani se pa tak lahko pretirano naveže na partnerko in jo nosi po rokah v svoji zlati kletki …
Če iščeš žensko za seks tudi dobiš žensko samo za seks in ti taka drugega niti ne ponuja, jo nič drugega niti ne zanima zato jo vse drugo kar se oddaljuje od seks teme, niti ne zanima oz jo celo moti.
Spet je baba kriva, a ne Matkic? 😉 :))
Če iščeš žensko za seks tudi dobiš žensko samo za seks in ti taka drugega niti ne ponuja, jo nič drugega niti ne zanima zato jo vse drugo kar se oddaljuje od seks teme, niti ne zanima oz jo celo moti.
Spet je baba kriva, a ne Matkic? 😉 :))[/quote]
Jaz nikdar nisem iskal ženske zgolj za seks…. če bi to želel bi šel k prostitutkam 🙂 Je ceneje in manj časa porabiš 😉
Jaz sem ti zgoraj razlagal realno logiko dostih ljudi danes…. ne svoje logike…. moja je preunikatna da bi jo ti in še kdo tukaj sploh lahko začeli dojemati kaj šele da bi jo 100% dojeli 🙂
Kriv si ti ker si pač vtrgal repliko iz konteksta ampak ok…..
Dvomim da si bo tisti tip z drugo obnašal kaj drugače. Ta kolegica mu je bila pri njegovih 30+ letih, ko sta začela prva resna punca (prej je imel dve po 1 leto) in sori, če se v vezo vtika mama (ali pač nekdo tretji), to ni zdravo. V vezi sta dva, ne pa cela žlahta.
Ko sta prišla z dopusta, je mama razpakirala njegovo potovalko, da “bo dala prat” in ko je zagledala vroče seksi hlačke od nje, jo je kap. Mislim, kak dec je to, da ne zna sam zalaufat stroja pa dat prat, tudi če živi z mamo?! Me zanima, če mama od Matkiča kdaj uleti v njegovo sobo brez trkanja in če ima Matkič težave, ko si pripelje punco domov in “ne more seksat”, ker je njegova mama (ali kak družinski član) v istem stanovanju, ker ni sproščen al whatever ga je matralo.
So zdrave družinske naveze in nezdrave. Vsak pa potrebuje intimni (zasebni) prostor za svoje normalno delovanje. In tudi, kadar otroci po 18.tem še živijo doma, se morajo vzpostavit neke meje, ne da se npr. goli šetajo iz kopalnice v sobo.
Ej a veš da še nisem seksal s punco/žensko v stanovanju ko je bil katerikoli družinski član doma?
Je tolko opcij ko nobenega ni blo doma, da sem zmeraj uporabil tiste ure/dni
Ej a veš da še nisem seksal s punco/žensko v stanovanju ko je bil katerikoli družinski član doma?[/quote]
Dej, probi kdaj, še posebno, če gresta samo v sobo po “neke stvari” pa se recimo na hitrco poseksata 😀 No, mogoče pa nisi tak tip, ki bi ga to rajcalo. Al pa folk, ki živi s cimri skup – ne moreš ga kar ven vreč, če si dobiš nekoga … ne vem no, neki mi smrdi po pogojih 😉
Forum je zaprt za komentiranje.