Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek je res nemogoče?

je res nemogoče?

@Lepolaska

Kdaj boš ti doumela, da če tebi spremenimo spol, si praktično ”idealen” moški, tvoj nastop, lastnosti, uspeh in večino ostalega, te dela praktično idealno po moškem standardu…

Nesreča tvoje prijateljice in do neke mere tebe je to, da moškim to kar ti smatraš za uspeh na sebi (finančni uspeh ipd.) ne pomeni kaj dosti, tebi pa (s čemer ni nič narobe ekonomsko in karierno gledano) ampak ti dviguješ lastno vrednost na podlagi moških lastnosti skozi ženske oči. Tebi je na tipu vredno to da je samostojen, ma neko relativno solidno kariero in še bi lahko našteval v nedogled.

Ti si vbistvu ponotranjila moške lastnosti ki ga delajo uspešnega na sebe in se zato imaš za dober ”catch” (kot tudi tvoja frendica) ampak ne dojameš, da moški ne gledajo skozi tvoje oči na tebe ampak imamo moški drugačne kriterije za ”uspešno” žensko, vsaj povečini (so izjeme)

Vam pa še zdaj to ni jasno in vam kot kaže nikdar ne bo, nas boli K če ste ve samostojne, če mate uber kariero (razen če je taka, da lahko greva oba v penzijo čez 5 let) ipd. nam je važno, če dobro zgledate,če niste tečne, težke karakterno, če ne težite, če ne gnjavite, če rade seksate ipd. Ampak od ženske ki pri 30tih vodi ne vem kakšne projekte dela po 10 ur dnevno in še doma misli o šihtu pripravlja prezentacije ipd. pač tega ni moč pričakovati, po statistiki.

uspešen moški želi priti domov in najt svežo voljno lepo žensko, ne pa tečne karieristke, tu si hodi tvoje frendica in deloma ti navzkriž in zato ne najde dobrega moškega, ker dober moški po vajinih standardih, bo raje vzel manj uspešno prodajalko ki mu ne bo gnjavla glede standardov bo pa dobro vlekla in bo doma ob 15:30 popoldne 😉

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Vsak lahko pričakuje karkoli želi. Dobi pa tisto, kar si zasluži.
Tako, preko foruma, niso to nobena nadpovprečna pričakovanja, ampak osnovna. V reali pa je seveda bistveno, kdo postavlja pričakovanja in zakaj ne najde moškega, ki bi izpolnjeval njena pričakovanja.

matkič, tu sploh ne govorimo o tem, kaj hočem JAZ. jaz imam tisto, kar hočem in kar sem si izbrala. govorimo o tem, da je en kup žensk, ki si želijo ljubečega moškega, ki si bo sposoben ustvarit družino (in NE hollywoodskega igralca in bogataša), pa ga ne najdejo. govorimo o tem, da ženska s povprečno plačo ne more preživljat cele družine, tudi če bi si želela. in je zato nujno, da prispeva tudi moški (recimo s povprečno plačo). govorimo o tem, da se ženske tega zavedajo, moški pa ne in od ženske pričakujejo oz pričakujete samo to, da vas bo doma pričakala lepa in ustrežljiva in bo dala noge narazen (seveda, takrat ko se bo njemu zazdelo). sorry, dojemanje realnega sveta vam malo šepa, ker položnice pridejo vsak mesec, mali otroci so kar naprej z virozami in se večino časa derejo. ženska ne more samo vam služit, pa ni treba da je “karieristka”. tudi če je v javni upravi, ji ne bo zneslo brez pomoči moškega. razen v primeru, da bo po par letih živčna razvalina.

robi, če je v celotni populaciji kak promil ali dva samostojnih, potem težko govorimo o tem, kaj si ženska “zasluži”, oz. da si zasluži bit samska. če nimaš kaj izbirat – je to to.

Če je en kup žensk, ki si nekaj želi, to še vedno ni tvoja stvar. A te je katera prosila za svetovanje ali iskanje ali?

lepolaska- strinjam se v celoti…bolš neb mogla napisat…. kao vsak dobi kar si zasluži…o tem bi se spet dal razglablat, sploh tam, kjer je nasilje v družinah…ampak pustmo 🙂 težko se je sprijaznt, da s(m)o ljudje čedalje slabši…nobenih vrednost ni več…čez 50 let bo še hujš…katastrofa…

ja, v bistvu me je, in to ne ena 🙂 za svetovanje, ne za iskanje 🙂

sicer pa, moški, ki so zgube, se tudi sami tega zavedajo. zato jim ponavadi čisto ven vrže, ko punce povejo, kaj pričakujejo. 🙂 smo že navajeni na histerične izpade.

emm – sori, ampak tu pa tud jaz ne gledam skozi prste. otroci si sicer ne morejo pomagat, ampak zagovarjam, da je moški kriv za 1. udarec, ženska pa za vse naslednje, ker že v prvo ni spokala kufrov. problem, je v tem, da se ogromno žensk boji bit samih zato pristajajo na nasilneže, pijančke, kur.birje in ostale bebce.

folk je preveč egoističen, vsi nabijajo kako “se bo partner že prilagodil, če me ima res rad”, v resnici se morata prilagodit oba. ampak razvajenim sinkom in hčerkicam starši ne razložijo, da niso center sveta. se pa drgač kar strinjam, ja…

evo…kot bi mi misli brala….nimam nobene replike na tvoje odgovore, z vsem se popolnoma strinjam…dodala bi mogoče sam- nikol ne bom razumela tistih žensk, k ne morjo bit same…in majo raj bilokoga, sam da nekoga…. to je šele patetično…

A tako. Nasveti več ne delujejo, torej brezveze. Ne trati časa sebi in drugim z nečim, česar ni. Tudi dolgčas bo minil in ti ga ne bo treba preganjat. Pusti dečkom svoje sanje, ker imajo svoje potrebe, zelo pomembne potrebe. Ne poskušaj jih spreminjati, ker je to sizifovo delo.

Seveda govorimo, saj pišeš med drugim tudi v prvi osebi ednine o tem kaj pričakuješ o moškega.

To kar si en kup žensk želi je pač le in samo to, želja, enako si nekaj želi tudi en kup moških, ali to pomeni da morajo biti vse naše želje uresničene? Ne bi rekel.

Sploh ne govorimo o tem, o tem pišeš samo ti. O tem kar dejansko govorimo je to, da moški ki bi bil dovolj dober po tvojem standardu in zahtevah in po standardu in zahtevah tvoje super oh in sploh frendice, obstaja, vendar je velika če ne kar gromozanska verjetnost, da mu karakter in vedve kot osebi ne bosta všeč, in ravno zaradi tega kar sem ti prej napisal, ker tudi zelo uspešne moške BOLI K (običajno) če si ti uspešna v karieri, če si samostojna, naštevaj dalje kolko se ti zljubi.

Moškemu o katerih pišeš ti, bo na ženski najbolj pomembno to če je:

– netežaški tip
– ima smisel za humor
– zgleda dobro(seksipilno)
– zna bit ženstvena večino časa
– ne gnjavi
– rada seksa in da pobudo(in vse ostalo kar si moški želijo v postelji)
– ima čas, ko ima on čas, ni v službi do ”poznih” ur(torej več kot 8ur na dan) (to se nanaša na kariero, da ko on pride domov ti ne delaš na šihtu oz. ne delaš za šiht doma, mislite o šihtu kaj boste jutri počele, kaj je še vse treba, kar karieristke ogromnokrat počnete, navadna prodajalka, ali kaj podobnega pač ne!)

In jaz grem stavit, da tvoja oh in sploh super frendica, vsaj na treh alinejah pade, pa še nadaljni 2 bi verjetno komaj za pozitivno zgurala, po moškem ocenjevanju.

To ti ravno jaz hočem povedat, da ti pa tvoja frendica sta idealna moška, ker če ti napišeš svoje zahteve o ”idealnem” moškem, v bistvu napišeš sebe in svoje ”uspehe” bolj ali manj, samo tip to v tebi ne išče ker smo drugače ”nareti” in cenimo drugačne lastnosti kot ženske na moških.

Kar se pa naprej tiče, jaz se s tabo strinjam o tem, da morata prispevati oba, ampak ni tu govora o problematičnih 40 letnikih ki živijo doma, pri tebi bi tudi 90% moških odpadlo ki niso pri mamici doma, zaradi takšnih in drugačnih zahtev, za zanimivost poglej tega drugega ki je dovolj dober po tvojih ocenah, ima on doma bolj uspešno žensko od tebe (gledano po karieri, plači, službenih uspehih), ali manj uspešno?

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Saj si ti tudi egoistična, ne bi pri eni izmed zahtev popustla, tudi če bi on vse ostale dosegal ali se mar motim? Torej če bi po tvoje vse tvoje zahteve tip dosegal in bi kadil marihuano, bi avtomatsko verjetno odpado, tudi če bi bil uspešen, ker tega ne toleriraš.

Ampak drugi pa bi se po tvoje morali malo prilagodit kajne, samo ti ne, ti se prilagajaš samo tu, kjer že vnaprej si se odločla da se boš, tisto kar maš zacementirano pa ne, (kar ni narobe) ampak narobe pa je da ne dopuščaš drugim da so nepopustljivi egoisti samo pač na drugih zahtevah 😉

Da je starejši, to si nas seznanila, izpostila pa si nepomembno podrobnost, da je poročen.
Torej ne moremo drugim dajati tehtnih nasvetov, če sami ne znamo ohranjati zvez ali se spuščamo v nemogoče zveze. Ampak hudič je, če ne moremo čez svojo nečimrnost in domišljavost, kajne Lepolaska? Bolan ne more zdraviti bolnega.

Da nisi za družino, tu se pa strinjam s tabo, ker za nestanovitne ženske materinska vloga ni, je potrebna določena umirjenost, čustvena zrelost in naravnanost k družinskim vrednotam.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

haha 🙂 pri meni več kot 90% moških odpade. zakaj bi hodila z nekom, ki mi ne paše? :)))
res ste patetični. pravzaprav pri meni trenutno odpadejo vsi razen enega. evo, to pa je zahtevnost. :))))

glej, bistvo, zakaj maminih sinkov in ostalih nedozoleril emrkljev ženske ne prenašajo, je točno v tem ker si napisal. ne dojamete, da niste center sveta in vas zanima samo:
– da ima ženska čas, ko ga imate VI
– da ženska hoče seksat, ko hočete VI
– da ženska ni nikoli tečna in ne sme v prostem času razmišljat o službi – VI seveda lahko, ker imate lulčka
– mora biti ženstevena, hkrati pa se VAM ne zdi potrebno biti možati
– izgleda dobro, hkrati pa se vam ne zdi potrebno izgledat dobro.

ženske hočemo moškega, s katerim se bo dalo najt SKUPEN čas, tako da OBA ne bosta zoprna, itd… kar v praksi pomeni, da se bosta morala oba nečemo odpovedat. ampak v besednjaku neodraslih besede oba, skupno, itd. ne obstajajo.

ne vem od kje ti te ugotovitve, ampak moj niti slučajno ni poročen :)))) glede na to, da je potemtakem ta zveza čisto mogoča in da skupen čas meriva v letih, si me verjetno zamenjal s kako znanko, ki rada poročene preganja. to sigurno nisem jaz.

Ali pa če vkorakaš v trgovino k tej Matkicevi prodajalki in jo vprašaš, a imate takega tipa s temi karakteristikami? Nimamo, bomo nabavli, roba pošla. Čez nekaj dni: zadnji primerki so bili oddani že pred mnogimi leti. Hehe. Nič ne bo. Praznih rok naokrog. Če nečesa ni, pač ni. Šala mala. Mislim, da se vam da, popisat toliko in kar naprej in naprej in.

ne vem od kje ti te ugotovitve, ampak moj niti slučajno ni poročen :)))) glede na to, da je potemtakem ta zveza čisto mogoča in da skupen čas meriva v letih, si me verjetno zamenjal s kako znanko, ki rada poročene preganja. to sigurno nisem jaz.[/quote]

Zdajšnji ne, kaj pa prejšnji? Aja, imaš kratkoročen spomin, kar si pisala. Se zgodi. 😉

lepolaska- na koncu si napisala, da poznaš samo 2 normalna med poplavo vseh “primernih” tipov..en je v letih, drug pa poročen…če ne veš kaj bereš (kot pač matjazko), ni težko dat takih komenatjev, kot je njegov…

Tako to je, prej boš dojela, da takega ki misli kot hočeš TI, hkrati pa je tvojih let +/- par let, ima kariero na tvojem nivoju, plačo na tvojem nivoju, in si mu TI najlepša ženska po njegovih standardih, NI

Pač ne dojameš, da moški in ženske smo si različni še v čem več kot v spolu…………. kaj če bi tip pričakoval od tebe, da si ENAKO močna kot on? Se ti zdi to realno pričakovanje in fer, ali boš rekla da je nefer ker ti je narava dala manj fizične moči zaradi spola?

Lepolaska, predlagam ti, da se kloniraš in eni Lepolaski spremeniš spol, potem boš dobila to kar iščeš 😉

Ps: Mi ne želimo bit center Sveta, dovolj je če smo Center stanovanja kjer živimo…… 😛

Na M/Ž čveku jih najdeš. :)))

sicer je krasno, da tako propagirate prodajalke in prodajalce (vsak k svojim, verjetno) ampak v mojih časih je na trgovsko šel tazaden šrot, ki ni mogel izdelat niti osnovne šole. po mojih izkušnjah se s takimi ljudni nimaš kaj pogovarjat, ker so totalno nerazgledani

Poznam diplomirane inženirje ki delajo kot prodajalci, imeti poklic prodajalca in delati v prodajalni ni eno in isto saj se strinjaš kajne?

itak…me ne preseča, da si tale moj post razumel kot iskanje nekoga kr tle na forumu….če že vse ostalo kontra tolmačiš, ne vem zakaj ne bi še tega 🙂

Poznam tipa ki je končal Visoko na FERIju in prodaja mobitele za SiMobil, torej je prodajalec ali diplomant s FERIja po tvoje?

o, ja, vem, da hočete bit. potem ko pridejo otroci, je pa jok in stok in cmihanje.
ker, če ti še ni potegnilo, so v družini, vsaj v prvih letih življenja, center otroci. jasno je, da se moški ne more ukvarjat s takimi problemi, če ga je mamica naučila samo, kako biti center družine – steber pa ne znate bit, ker ste nesposobni in neodrasli.

ne, je nesposoben, v tem primeru nesposoben dobit službo primerno svoji izobrazbi.

pazi, zdej pride na vrsto kuhanje surle, ker si tko fardamano zahtevna, da ti noben od tukaj ni dober :))))))))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close