Je kdo že preizkusil grelno pipo Delimano?
Mi smo jo imeli v kuhinji v kampu, kjer se ne pomiva veliko posode, za tak namen je super – za kaj splaknit, za umit roke, da jih ne umivas z ledeno mrzlo, za nalit vodo za kuhanje… Voda je vroca v trenutku, tus curek smo resili z nastavkom. Je pa tako, da ce tece dalj casa, voda postane mlacna in rabi malo premora. Doma v kuhinji je pa jaz ne bi imela, ce nic drugega, bi me motil elektricni kabel. Ce bos kupovala, pa malo spremljaj akcije, npr. v sparu je veckrat znizana
O potencialni nevarnosti zaradi štroma nisem razmišljala, konec koncev je tudi bojler pod pultom na štrom in ne na drva. Mama si jo je omislila v kuhinji, ker ji je na svetu bilo najbolj grozno, koliko vode je šlo v nič, preden je začela teči topla voda, segrevana s plinsko centralno pečjo brez lastnega bojlerskega sistema. Grozno, kakšno neumnost so dopustili za vgradnjo ogrevalnih sistemov, ker to bi moralo biti z zakonom prepovedano, ne pa da so še subvencije delili za prehod na plin! Ljudje za vsako umivanje posode tuširanje porabljajo v nič litre in litre vode. Pipa učinkovito reši ta problem, vsekakor pa nadomesti bojler. Tudi, če vmes za nekaj trenutkov teče mlačna voda ali če je potrebno pipo za kakšno minuto zapreti, imaš na voljo toplo vodo veliko prej, kot jo pričakaš še iz takoh hitrogrelnega bojlerja. O življenjski dobi še ne gre poročati, ker še je v garanciji, ampak niti ne predstavlja takšnega stroška, ker navadne kuhinjske pipe od armala stanejo več.
Bojlerja se ne dotikaš, tele pipe pa se, to je največji problem. Pa pri boljerju se ti kabel ne suče pri umivalniku, ga kje cvikneš, pa imaš veselico. Pa bojler tudi ne greje cel čas, ko ti vodo točiš (vsaj akumulacijski)
V južni ameriki so že dalj časa popularne grelne tuš glave na elektriko (isti princip), pa jih kar nekaj rukne in ubije. Če že uporabljate to pipo, 110 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} preverite, da imate dobro ozemljitev na napeljavi.
V južnoameriških mestih kablovje visi kot novoletne girlande vsepovsod, prav gotovo to predstavlja veliko večjo nevarnost udara električnega toka. Štrom je nevarna zadeva, če se ga ne uporablja pravilno oziroma če ni pravilno napeljan in večji problem predstavlja prav to.
Mene je zaradi šlamparije električarjev skoraj ubil štedilnik, pa ni bilo vode zraven. Teta je v kopalnici bosa točila vodo, pa jo je pipa ruknila, vezana na bojler v kopalnici. Zato morda poudarek, da je dobro v kuhinji in kopalnici imeti suho neprevodno obutev. Včasih so nas o tem opozarjali, zdaj pa že vrsto let tega nikjer nisem zasledila, vseeno pa mi je ostalo, da hodim po hiši s plutastimi natikači. Odločitev o pipi pa prepuščam raje posamezniku, ker iz tega vidika nisem razmišljala o njej.
Bi rekla, da je se nisi videla od blizu, preizkusila pa se manj.
[/quote]
To ti misliš, zato povem iz prve roke, ker jo ima soseda, sem probala pri njej in tudi sama je mislila, kaj vse zmore, je pa en navaden jajc. Za splakniti roke in dva kozarca je uredu, kaj več pa ne.;)
Bi rekla, da je se nisi videla od blizu, preizkusila pa se manj.
[/quote]
To ti misliš, zato povem iz prve roke, ker jo ima soseda, sem probala pri njej in tudi sama je mislila, kaj vse zmore, je pa en navaden jajc. Za splakniti roke in dva kozarca je uredu, kaj več pa ne.;)
[/quote]
Spet najbolj pameten tist, ki nima.
[/quote]
[/quote]
In najbolj neumen, tisti ki ima ta jajca od kitajca. 😉
[/quote]
[/quote]
No, tole je nabijanje v prazno. Pri sosedi si jo stestirala? Jaz sem jo tri leta uporabljala na kampiranju in je cisto ok. Seveda pa ni enako kot gretje vode na centralno, kjer imas prakticno neomejeno kolicino vroce vode, ampak tega verjetno nihce pri zdravi pameti ne pricakuje. Zame je npr. boljsa od 5 litrskega bojlerja, ki se mimogrede izprazni.
[/quote]
No, tole je nabijanje v prazno. Pri sosedi si jo stestirala? Jaz sem jo tri leta uporabljala na kampiranju in je cisto ok. Seveda pa ni enako kot gretje vode na centralno, kjer imas prakticno neomejeno kolicino vroce vode, ampak tega verjetno nihce pri zdravi pameti ne pricakuje. Zame je npr. boljsa od 5 litrskega bojlerja, ki se mimogrede izprazni.
[/quote]
Eh….
[/quote]
Eh….
[/quote]
Ja, eh, prav res…
bojler je 2 kW, pipa mislim da 3. ta pipa je v bistvu pretočni grelnik vode. Preveri najprej kolk je močna, in če jo sploh na oibstoječp varovalko lahk priklopiš, da ne bo kaj drugeag (se)grelo
drugače pa siemens ma, vsaj mel, mislim d ama še, male prretočmne grelnike vode za ne neke hude pare. Dobil pa si jih v vsakem merkurju
Forum je zaprt za komentiranje.