Je kdo že preizkusil grelno pipo Delimano?
Belkovček, ne še ti no. Oni bi to pipo iz top šopa. 😉
[/quote]
vem da bi jo meli, sam je fer da se jih na take “malenkosti” prej opozori. Da ne bo kakih “presenečenj”
[/quote]
Mah, saj vidiš, da me bodo linčali, ker ne tulim v isti rog z njimi, ker vem, da je jajc od jajca.
Jaz imam dve. V kuhinji in kopalnici. Ker nisem imela drugega načina za uporabo tople vode. Ampak sem z obema enako zelo zadovoljna. V praksi je pa tako. Če pipo odpreš čisto na majhen curek, bo čez nekaj casa(manj kot pol minute) ven pritekla tako vroča voda, da te lahko celo opeče. Res da je takrat curek skoraj minimalen, podoben, kot da bi skoraj zmanjkalo vode. Če rabiš v korito nalit vročo vodo za pomivanje, pač malo počakaš, da se natece več vode,kolikor pač rabiš. Če pipo odpres bolj, se pravi da povečaš pretok, se voda postopoma ohlaja, kolikor bolj je pipa odprta. Imaš sicer dva pola, kjer uporabljaš vodo. Govorim za topli pol, ki ce odpreš pipo na ful, še vedno oddaja toplejšo vodo, kot, če pipo spustiš na mrzli pol. Naprimer pozimi, ker smo v svoji hiši, je normalna temperatura mrzle vode ful skoraj ledena. Če odprem to pipo na toplem polu s polnim pretokom pa dobim sicer hladno vodo ampak sploh ne ledeno mrzlo, kot pri navadni pipi, ko nisem imela nič ogrevanja in si komot s to vodo splaknem zobe.
Zato jo bom obdržala. Je pa ena stvar, da so tele pipe zelo občutljive, ko in če slučajno zmanjka vode, oziroma, ko se voda vrne. Takrat po navadi vsaj pri nas na vasi od začetka priteče zraven kar nekaj peska-umazanije in takrat se pipa rada zamaši in potem opaziš zelo neobičajno majhen curek.
Rešitev je potem v tem, da se pipa nekje na sredini tega ogrevalnega sistema odsraufa in se ščisti notranjost. Mi to delamo z alkoholnim belim kisom in ko je pipa sčiščena, dela spet normalno. Ker tole pri nas vedno dela moj mož, pač ne bi točno znala razložit, kako to naredi. Ampak zame je pipa zakon.
Tako pipo smo imeli na vikendu, poleti je še kar delala, za pozno jesen povsem preslaboten grelec, voda ni bila topla, pozimi ko je bilo pa res mraz nam je dovodna cev zmrznila, še dobro da sem pipo spraznil v jeseni ker bi od zmrzali počila, ko pa sem vklopil elektriko se je iz neznanega vzroka pa vklopil grelec v prazni pipiin posledično se je pipa stopila, še dobro da je sin opazil, drugače bi še kaj pogorelo….
ja, pa vprašaj moža, če že rada pametuješ.
[/quote]
Glej, nimam se namena spuščati v neke podrobnosti glede servisiranja. Imela sem namen samo povedati prednosti in morebitne neprednosti take pipe. Če ima kdo še vedno dvom, ali slabe izkušnje, mu ne bom vsiljevala svojega mnenja. Glede na zgoraj omenjeno situacijo, ko je voda v pipi zmrznila, nimam izkušenj, saj pipo uporabljam pozimi in poleti, non stop, tako da se meni to še ni zgodilo, pa jo imam že kaki dve leti.
Kaki omejenci ste ljudje, a bojler greje pa na poletno sapico… Če je kabel skrit pod pultom še ne pomeni da izgine. Zadeva deluje čisto OK, edin problem je priključna moč 3,3kW, kar 10A varovalko ven meče, če imaš 16A varovalko in 2,5mm2 kabel za dovod je čisto OK. Voda pride v 3-5 sekundah in teče dokler jo potrebuješ.
No, tole je nabijanje v prazno. Pri sosedi si jo stestirala? Jaz sem jo tri leta uporabljala na kampiranju in je cisto ok. Seveda pa ni enako kot gretje vode na centralno, kjer imas prakticno neomejeno kolicino vroce vode, ampak tega verjetno nihce pri zdravi pameti ne pricakuje. Zame je npr. boljsa od 5 litrskega bojlerja, ki se mimogrede izprazni.
[/quote]
Točno tako, oglašajo se tisti, ki sploh nimajo prave izkušnje.
Pipa je odlična, pred njo sem uporabljal 5l bojler in imel vedno težave, ker je prehitro zmanjkalo tople vode, tukaj tega problema ni, voda teče topla med 45 in 65 stopinj, odvisno od jakosti pretoka (če se želiš opeči nastaviš minimalen pretok vode) in to enake temperature ne glede na čas…
Nekaj je še pomembno pripomniti, brez bojlerja pridobiš na prostoru (kar nekaj čistil več je sedaj na njegovem mestu), 5l bojlerji so cenovno 60+€ in so zahtevni za vzdrževanje (ali pa menjati vsake nekaj let, odvisno kako trdo vodo imate/izločanje kamna) in nenazadnje vsem tistim pametnjakovičem, katere skrbi elektrika, pipa je iz umetnih materialov (beri: neprevodna), verjetno z razlogom, ne zgolj zaradi cene (sicer bi tudi navadne pipe bile plastične)…
Forum je zaprt za komentiranje.