Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Izsiljevanje 17- letnika

Izsiljevanje 17- letnika

Dobra provokacija, še po enem letu dobiva zagrete komentarje!

Odgovor na objavo uporabnika
DR Luigi, 05.07.2021 ob 10:08

1. Izsuljuje vaju zato, ker sta ga več kot očitno popolnoma napačno vzgajala.
2. To, da 17-letnika ne moreš pustit 14 dni samega doma, samo potrjuje točko 1.
3. Vaš dogovor? Ne vidim popolnoma nobenega dogovora, vidim samo prisilo za 17-letnika, ki bi vendarle ob pravi vzgoji potrebpval malo več svobode!
4. Čez leto nimate časa za kvalitetno druženje in potem s 14 dnevni potovanji to vse rešite? Izjava, ki dokazuje, da imate prepolno rit denarja, posledično ste ves čas grešili pri vzgoji, ker ste mnenja, da ”bogat” dopust 1x letno vse rešuje!
5. Predlagam, da pošljete 17-letnika in njegovo punco za14 dni v Grčijo na konkretne počitnice, vidva z možem pa se teh 14 dni udeležita kakšnega seminarja na temo o vzgoji otrok in najstnikov.

p.s.
če se ti zdi, da je v mojem odgovoru kanček sarkazma, si v zmoti, ker ga ni.

?

Prosim? Ta otrok je star 17 let. Jaz sem se pri 15 odločila delati preko študenta in ni bilo problema glede razumevanja doma ko sem rekla da ne želim iti zdraven. Eno leto sem šla, drugo spet ne. Pač kako mi je bilo. Naučila sem se da življenje ni potica in da je iti na dopust luksuz, razen če so starši pri denarju. Kar pa tudi ni ok da potisneš mladostniku vse v rit sem sodi tudi dopust ker ne bo vedel kako se služi denar da si lahko to privoščiš in ne bo vedel koliko kaj stane če sam tega ne bo okusil. Pa kaj vam je? Prej otroka pripraviš na življenje, bol pameten, iznajdljiv bo, več izkušenj bo imel.

Bravo719, 05.07.2022 ob 21:48

Dobra provokacija, še po enem letu dobiva zagrete komentarje!

? dobli so nas. Bo pa vsaj letos mogoče razmislila še 1x ?

Haha, enako! In nikomur iz širšega kroga prijateljev in znancev tudi ne. Smo bili vsi že zelo samostojni. Tega pa ne upajo samega doma pustit – pri 17-ih! Sramota in epicenter fail za starše. Kaj mu pomagajo “razširjena obzorja”, če jih ni sposoben udejanjiti sam doma? Kako ste slepi, avtorica!

Ja mogoce pa starsi od punce niso dovolj premozni.seveda da punca ne bo sla z vami saj starsi pa tudi niso neumni da bodo pustili da vi placate vse ,da ne boste kdaj njim ocitali.ce lahko gre punca z vami je zame enako tako da sin ostane pri punci,seveda pri njenih starsih .Dvomim pa da dte se ze spoznali med sabo starsi po pol leta razen ce ste sosedje

Pri 17 ni govora da več vlacim otroke sabo posebej da me otrok iziljuje s takimi ja kako ste pa to vzgajal madona ej

Malo potrpeti in jo vzeti s sabo. Žal. Lahko ji pokažeta, da ni dobrodošla 🙂 to se da. Naslednje leto ko bo polnoleten ga pa pustita, naj dela po svoje.  Bosta morala sama sprejeti odločitve, je težko ampak se da

Po mojem so tile že bili ene dvakrat na dopustu od objave v letu 2021…..

Aveš kaj, če si ne moreš privoščit sinovo dekle s sabo vzet na lastne stroške, pol nisi niti vredna da imaš sina. Kaj pa je tistih nekaj cvenkov zanjo dat.

A da jo bo pa sine koristil to bo pa v redu? Prokleta voharnija.

Pusti ju doma in odmisli, da imaš sina, ki je dovolj star, da bo poskrbel zase in za punco. Ti mu daj sam tisti denar, kar bi te sine stal v Grčiji.

Boš ti morala enkrat odrasti.

Ne vem, zakaj spravljate(mo) otroke na svet. Če moja otroka poslušam, hčer pravi, da ni prosila, da se rodi, sin pa ima velike strahove, kako se bo znašel v življenju. Ok, hči ima depresijo, sin motnje in je najstnik s p.p.

Sta vesela, da ju vodiva po svetu in v kolikor bi se pridružil še kdo, bi se skušali dogovoriti za znesek letalske karte, ostale stroške bi pokrili mi

Mama556, 30.06.2021 ob 18:59

17 letni sin naju z možem dobesedno izsiljuje, saj bi rad, da gre z nami v Grčijo tudi njegova punca, s katero sta skupaj približno pol leta. Seveda bi bilo to na naš račun. Ker hodimo za 14 dni je znesek kar konkreten. Njeni starši baje noče niti slišati o tem, da bi prispevali za njeno bivanje, vse ostalo bi bilo pa itak na nas. Se pravi avto, hrana, pijača, vstopnine,… Če ne gre ona z nami, tudi on ne gre. Mladoletnika samega doma za 14 dni ne bi puščala. Z možem sva v resni dilemi! Naj vse skupaj odpoveva in gremo za en teden v apartma nekje v bližini, da gre lahko sinova punca zraven?

Nikakor ne popustiti sinovo izsiljevanje. Če bi jo vi povabili bi bilo v redu. Hodita pol leta premalo časa za take stroške. Sin naj gre z vami ona pa doma. Če ga ima rada bo počakala. To je tudi preizkušnja za njuno vezo. Kakšna dilema saj vam ni nevesta???

Pojdite v apartma vsi štirje, pač nekam bližje. Zakaj pa ne. Obstaja velika verjetnost, da gre sin zadnjič z vama na morje. Jaz izkoristim vsak trenutek, da sem lahko s svojimi otroci, ki tudi že počasi odhajajo.

milo za zajfo, 30.06.2021 ob 19:05

Postavi mu tudi ti ultimat, gre v Grcijo za 14 dni z vami ali ostane sam doma in letos pac ne gre na morje.

Star je 17, ne 7!

Komot je lahko 2 tedna sam doma, razen ce si vzgojila nesposobneza!

Jebela cesta, moji so pri 16ih potovali sami po Evropi!

Joj koliko mi greste take mame na jetra! Moji, pa moji,… pa nanje vezano pametovanhe

V katerih časih so tvoja sončeva sama pitovals ? V zadnjih nekaj letih? Je tebi jasno kako se je stanje v Evropi spremenilo?

Če si vaš sinček ne more privoščit da financira svojo punco 14 dni, potem je pezde še preveč usran za punco. Rečite mu da gre lahko zraven, samo bo on pokril njene stroške. Drugače pa naj počaka da mu brada zraste in šele takrat začne razmišljat o punci.

hahahahahaha pa ni šans.

Greš z nami?

Ne?

Tudi prav.

Uživaj doma.

A tašča te pelje na dopust.

Ni šans.

Mojih otrok ne bodo vlačile okoli druge tašče.

Človek res ne more verjet, kakšne imate… Moji otroci pri 15-ih letih niso več hodili z nama na dopust. Pri 17-ih lahko ostane doma, vidva pa sama na lepše. Uživajta…

Poznam primer, ko so starši bookirali dopust še za sinovo tedaj punco. Nekaj dni pred odhodom je sine ugotovil, da ima punca drugega. Je šla vseeno zraven, ker niso mogli stornirat. Plačala jim seveda ni nič.

17 letnika prav malo briga sirjenje svojih obzorij. Za to bo mel se dovolj casa. On bi raje širil svojo punco. Pr 17 ih sem bil ze sam na morju s kolegi na hrvaskem.

Mama239, 30.06.2021 ob 19:13

Sinu se za samo morje precej fučka. Naš dogovor pa je, da bo z nama hodil po svetu do polnoletnosti. Tukaj gre za naše druženje, čez leto nimamo veliko kvalitetnega časa za naša druženja, sin si s potovanji širi obzorja, včasih je potrebno iti tudi preko sebe, posebej če je tako dogovor,.. Nimam proti, da gre punca zraven, plačevala ji ne bom, ker res nista dolgo skupaj.

Potem Pa naj gre iz sinovega žepa. Saj ima žepnino, ali ne?

Moj sin star 15 let je sam šel z letalom na Nizozemsko..

Ja me je bilo strah ampak je preživel in se vrnil..Pri 16 je šel ponovno.

Daj ne ujčkaj sinkota,ker bo mamin sinko.

14 dni je kar dolga..tudi ena odgovornost…verjetno punca še ni polnoletna, torej si odgovorna še za eno osebo…

Kaj pa vem….kaj pa njeni starši pravijo…a bi jo kar pustili za 14 dni na morje?

“Samo”?

Ne rečem par dni…ampak logično…če sta par, madonca bo pa ja sin poskrbel da se bosta imela fajn…četudi doma…

Ne vem…malo čudno je tole… nekaj bi lahko njeni starši prispevali??????

Jaz verjetno če bi imela denar,,bi tudi njej plačala…pač…ČE BI IMELA DENAR,….ampak to ne govorimo o 100 eurih…to se govori o 1500 eur nekje ne?

Ne vem..odločite se….madonca kaj pa sin pravi?????? Morda se izgovoriš na odgovornost do nje?

Jaz je ne bi vzela.Sedemnajst let imata,kje pa piše,da bosta ostala skupaj,in jaz naj bi ji plačevala dopust???.A bi njeni starši tvojemu sinu plačali dopust???

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close