Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Izsiljevanje 17- letnika

Izsiljevanje 17- letnika

cudakinja

pri 14letih sem bila sama pol meseca starsa pa na morju

zaklepala stanovanje in to je to

boze dragi

debilna si

Jebo te bog, star je 17 let pusti ga doma samega pizda, al ti še vedno joške ziza pa za krilo drži in je nesposoben da ga ne bi. Bo doma, punca je tudi lahko ta čas pri njemu…win win

sicer je stara tema in je problem najbrž rešen, ampak vseeno kar ne morem verjeti, kaj berem. 17 letnega sina bi na silo peljali na morje, ker imate dogovor, da bo hodil z vami…. Kaj pa če bi se malo prilagodili in posodobili dogovore glede na trenutno stanje.

Zakaj pa ravno grčija, bi šli nekam bližje v apartma, pa bi bili vsi zadovoljni, mama, ker ima blizu sineka, sinek pa, ker ima blizu punco.

Hahah sili sina v druženje, da mora z njimi na morje, itak pa ne more sam ostati doma, ker je še premajhen.

Star je 17.

Povsem se vidi od kje mu tako obnašanje. Pojejte kar ste si zakuhali z razvajanjem mulca. Ampak ljubeče mamice ne terorizirajo sinekov, da morajo pod vsakim pogojem z njimi na morje, sam povem.

Pa naj si baba sama zasluži dopust. Delo v Avstriji, strežba, 15 eur na uro. Pa še smrkavec si naj sam plača dopust. Kaj je tu sploh za komplicirat.

razvajena mamica, razvajen očka , razvajen sinček … perfektan kombinacija za selfdestruct ..
ZABOGA star je 17 let pr 17letih  bi moral imeti ze dve leti studenstkih izkušenj z delom, DELAT SE NJ SPRAV MED POČITNCAM, nauč ga osnovnih delovnih odnsosov in dolznosti.  NJEN delež naj ji plača ON!!!!!!!!

Hahahah, pri 17 ne more biti sam doma 14 dni??? Ker je še mladoleten? A čez pol leta (oz. že zdaj, ker je post star) bo pa sposoben biti doma 14 dni? Česa se bojite? da bo umrl od lakote ali da bo demoliral stanovanje? Kaj točno je problem?

Naj gre sin delat studentsko delo, pa bo lahko svojo drago peljal na morje❤️

Odgovor na objavo uporabnika
Franc961, 30.06.2021 ob 23:13

Replika541, 30.06.2021 ob 20:26

Mama239, 30.06.2021 ob 19:13

milo za zajfo, 30.06.2021 ob 19:05

Postavi mu tudi ti ultimat, gre v Grcijo za 14 dni z vami ali ostane sam doma in letos pac ne gre na morje.

Star je 17, ne 7!

Komot je lahko 2 tedna sam doma, razen ce si vzgojila nesposobneza!

Jebela cesta, moji so pri 16ih potovali sami po Evropi!

Sinu se za samo morje precej fučka. Naš dogovor pa je, da bo z nama hodil po svetu do polnoletnosti. Tukaj gre za naše druženje, čez leto nimamo veliko kvalitetnega časa za naša druženja, sin si s potovanji širi obzorja, včasih je potrebno iti tudi preko sebe, posebej če je tako dogovor,.. Nimam proti, da gre punca zraven, plačevala ji ne bom, ker res nista dolgo skupaj.

Slabi dogovori tole, razen ce je za vas izsiljevanje dogovor?

Jest bi ga poslala delat v fabrko, ce mu ni do dopusta, ta cas, ko bosta vidva na morju.

Dober nasvet, samo kaj ko je danes tudi preko študentskega servisa težko delo dobiti. Vidim pri vnuku.

Vaš vnuk je lenuh! kdor danes ne dobi dela je nesposobnež ali lenuh!

Razumem starša, ki otroku verjetno ne zaupata zato jima je težko pustit sina doma. Razumem, da je to da gre njegova punca še z vami, večji strošek. Kaj pa študentsko delo? Da bo pol dneva odsoten? Ker je veliko izbire (sicer največ v turizmu, gostinjstvu) ampak je delo.

Ko sem bila stara 15 let, sta si mojia starša privoščila dopust sama, jaz sem hodila pa preko študentskega dela delat, celo poletje. Tako je bilo usa leta in še danes je tako. Dobila sem naloge, ki sta mi jih naročila med tem časom, ko ju ni. Presneto dobro sem poskrbela, da je bilo vse v najlepšem redu. Zdaj živim drugje ampak, ko ju ni, hodim domov pregledovat stvari in poskrbim za nujnejša opravila. Vso srečo za vajino odločitev.

Imate prav, da vztrajate, da gre z vami do polnoletnosti, pa še potem je čisto ok, če gre z vami na dopust, da ste kot družina skupaj določeno obdobje. Kar se mene tiče, ste super družina, ki imate kar se tega tiče odličen pogled na pomembnost skupnega preživljanja časa. Razložite mu, za kaj gre. Saj ima ves preostali čas na voljo, da je s punco. Poleg tega sin ne more pričakovati, da boste financirali punco, to je grdo od njega, ampak verjetno je pomembnejše, kar bi bilo tudi meni, da ste skupaj vi kot družina. Jaz tudi ne bi vodila nobene punce zraven. Otroka je treba naučiti pomembnost družine in ja, zahodna evropska kultura uničuje klasično družinsko politiko, zato tudi odgovori, kot jih berem tukaj – meni je to zelo žalostno.

gehbe, 04.07.2022 ob 07:00

Imate prav, da vztrajate, da gre z vami do polnoletnosti, pa še potem je čisto ok, če gre z vami na dopust, da ste kot družina skupaj določeno obdobje. Kar se mene tiče, ste super družina, ki imate kar se tega tiče odličen pogled na pomembnost skupnega preživljanja časa. Razložite mu, za kaj gre. Saj ima ves preostali čas na voljo, da je s punco. Poleg tega sin ne more pričakovati, da boste financirali punco, to je grdo od njega, ampak verjetno je pomembnejše, kar bi bilo tudi meni, da ste skupaj vi kot družina. Jaz tudi ne bi vodila nobene punce zraven. Otroka je treba naučiti pomembnost družine in ja, zahodna evropska kultura uničuje klasično družinsko politiko, zato tudi odgovori, kot jih berem tukaj – meni je to zelo žalostno.

Škoda mi je, ker zaradi anonimnosti ne bom razlagala, kakšen so prednosti vzgoje in učenja pomembnosti preživljanja skupnega družinskega časa. Na konkretnem primeru bi pokazala, kako je družina v zelo težkih časih stala in ostala skupaj. V “normalni” slovenski družini, kjer otroci sami ostajajo doma, ker se staršem ne da zares ukvarjat z sicer odraslimi mladostniki, bi bila slika povsem drugačna.

Z možem v bistvu ne potrebujeta mnenja drugih. Gre za vašo družino in vi veste, kako jo hočeta z možem voditi. Na koncu ima človek še slabo vest, če izstopa iz množice, čeprav ti dobro veš, zakaj se odločaš tako kot se. Vključi še moža, sinovom običajno njihovo mnenje in trša beseda pomeni piko.

Poslušajte predvsem sebe, z mladostnikom pa se pogovorita strateško, predvsem pa bodita vztrajna. Držim pesti, da greste na kvaliteten družinski izlet za 14 dni s sinom brez punce!

Desperadodajka, 01.07.2021 ob 14:46

“KOk si pa ti ena zagrenjena tečnoba. Ni čudno, da so starši komaj čakali, da se te losajo.”

Ja, za razliko od vas, ki se svojih sončkov ne boste rešili do konca svojih dni.

In v čem je problem, če do konca življenja ohraniš dobre odnose s starši? Kak si to predstavljaš, od 18 dalje omejit na en klic na mesec in na stara leta za božič poslat kartico v dom? No, zoprna kot so, ni čudno, da se ti zdi nemogoče,da si otroci ostanejo blizu s starši,so se te tvoji odrekli pri 18h in zdaj zagrenjeno zganjaš foušijo vsem, ki imajo NORMALNE odnose s starimi

Ne izsiljuje, samo prosi, da ga razumete. Vzemite punco s seboj, če vam je ona v redu. Vidva bosta imela svoj dopust, mlada pa svojega, nekaj boste skupaj. Kaj je v tem slabega?

Pozdravljena,

Glede na to, da sina pri 17tih letih nočeš pustit samega doma me zelo preseneča da mu sploh pustiš imet punco… ?

Je v letih v katerih mu visi dol za vajino družbo, več kot očitno si svoj čas želi preživljat s svojo punco ne pa z vama. Ne sili ga nekam kamor noče ker se mu bo stvar zamerila in takoj ko bo mogoče ne bo šel nikoli več z vama na dopust.

Sina pusti doma in mu daj denar ki vama bo ostal od dnjegove odsotnosti na dopustu, če ne pa mu pusti samo za hrano in ostale nujne stroške, če bo pa hotel kaj več naj si pa najde kakšno poletno delo za študente. ?

Sam sem star 23 let in doma so me začeli puščat samega pri 15tih. Vedno je bilo vse v redu in danes znam poskrbeti sam zase

???

gehbe, 04.07.2022 ob 07:03

Škoda mi je, ker zaradi anonimnosti ne bom razlagala, kakšen so prednosti vzgoje in učenja pomembnosti preživljanja skupnega družinskega časa. Na konkretnem primeru bi pokazala, kako je družina v zelo težkih časih stala in ostala skupaj. V “normalni” slovenski družini, kjer otroci sami ostajajo doma, ker se staršem ne da zares ukvarjat z sicer odraslimi mladostniki, bi bila slika povsem drugačna.

Kočno en normalen komentar (gehbe).

Vi ljudje res ne razumete, da si starš od začetka do konca. In da si z otroki povezan od začetka do konca.
Svoje otroke bi radi vzgojili v ne vem kaj tako, da bi šli na če ne gre zlepa, pa zgrda. Vse bi čim prej poslali od doma, pa čim prej se jih losali, potem boste pa jamrali, da otrokom ni mar za vas. Ja halo, če učite otroke, da morajo sami sami sami sami, potem se bodo slej ko prej tega naučili in bodo sami, brez vas tudi takrat, ko bi vi mogoče ne bili sami in bi jih radi še kaj videli.

Pa dajte se že odločit ali so otroci bogatih (recimo en princ William) ki živi v babičini bajti, cuza davkoplačevalski denar, ne gre nikamor kar oči in babi ali starši ne častijo – a so to za vas luzerji ali niso? A so otroci princa Williama srčkani ali so to po slovensko razvajena nesposobna otročad ki jim vse k riti prinesejo?

Vi bi radi vzgojili samostojne ljudi tako, da jih ko vas kot otroci prosijo, podite od sebe, hkrati pa bi jih ko odrastejo sami privezali nase tako da jih izsiljujete z nekimi dediščinami in podobnim sranjem. Osnov se niste naučili. Ponavljate neke prastare tiranske vzorce in še sami ne veste zakaj.
V to, da je družina skupaj v dobrem in slabem se vlaga čas in energijo in tudi denar celo življenje. Če to celo angleški kraljici ni izpod časti, ne vem zakaj bi bilo vam.

Haha, imate preveč denarja vidim….tamalega poslati delati študentsko delo, zdaj se kar išče. Vidva z možem pa tudi ne rabita hodit v grčijo…pejta v portorož za en dan, ostalo pa uživajta skupaj in se sprostita malo, ker vidim da sta napeta. Pri 17 letih sem jaz sam s svojo klapo spal na morju, seveda na pomolu…..

Naj bo sam doma in si placa za hrano za ta cas, ko bosta vidva v Grciji. Svetujem, da gre delat preko studenta. Komot je sam doma ta dva tedna.

Druga moznost je, da si punca sama placa za teh 14 dni dopusta v Grciji in greste skupaj.

Morajo se nauciti o vrednosti denarja. Kaksno iziljevanje neki.

Ko bomo mi tako daleč ne bom komplicirala….ni problema….če nekaj hoče naj pa sam financira.

“Posodim” mu in mi bo lepo odplačal…v 10 obrokih če ne gre drugače…..študentskega dela je na pretek.

In pol bi vztrajala pri njegovemu odplačevanju dolga.

Pa še to….

Tudi če greta narazen mora vrniti kar si je sposodil…. življenjska lekcija.

O pa ne, dela toliko kot hočeš, samo če se mladini da malč pomigat .. še nikoli boln dostolno ..

Težko dobiti delo preko servisa? Za študente? Brez zamere ampak v katerem letu ste obtičali? Ponudba študentskih del je rekordna, iz lokalov jih skorajda po cesti prosijo naj pridejo delat. Zdej če bi pa nekdo samo sedel nekje in dobival žepnino pa temu rekel služba je pa to druga stvar. Dela je za študente ogromno in tudi plačamo ji tok slabo. Je pa treba dejansko delat.

Vse dobro in lep pozdrav!

Težko dobiti delo preko servisa? Za študente? Brez zamere ampak v katerem letu ste obtičali? Ponudba študentskih del je rekordna, iz lokalov jih skorajda po cesti prosijo naj pridejo delat. Zdej če bi pa nekdo samo sedel nekje in dobival žepnino pa temu rekel služba je pa to druga stvar. Dela je za študente ogromno in tudi plačano ni tok slabo. Je pa treba dejansko delat.

Vse dobro in lep pozdrav!

Mama556, 30.06.2021 ob 18:59

17 letni sin naju z možem dobesedno izsiljuje, saj bi rad, da gre z nami v Grčijo tudi njegova punca, s katero sta skupaj približno pol leta. Seveda bi bilo to na naš račun. Ker hodimo za 14 dni je znesek kar konkreten. Njeni starši baje noče niti slišati o tem, da bi prispevali za njeno bivanje, vse ostalo bi bilo pa itak na nas. Se pravi avto, hrana, pijača, vstopnine,… Če ne gre ona z nami, tudi on ne gre. Mladoletnika samega doma za 14 dni ne bi puščala. Z možem sva v resni dilemi! Naj vse skupaj odpoveva in gremo za en teden v apartma nekje v bližini, da gre lahko sinova punca zraven?

izsiljuje?? prosim?! o čem govorimo… najprej ga posedite doma in razjasnite ta del, ker tukaj nimate reda.. niti razčiščenih pojmov

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close