Izpodbijanje darilne pogodbe, obv.delez po mozu
dh537, 12.11.2021 ob 09:19
Mož je bil lastnik vsega. Torej za prepis ni potreboval ženinega soglasja. Darilna pogodba po žnj letih se bo težko spodbijala. Naj gre ženska v dom in sin naj mastno plačuje.
Babše glupo, sin je umrl !Kako bo plačeval ?
Baba ima stanovanjsko pravico in kljub temu da bi snaha morda stanovanje prodala ona lahko tam žoivi dosmrtno. pika !
Ja žal je tako, sam bi bil pri 50+ dandanes na suhem ko ne bi pred desetletjem in pol štartal s svojo firmo, dediščina ni rešena ,oče pa je pred nekaj meseci imel težjo nesrečo in malo je manjkalo da bi šel v krtovo deželo, za domačijo bi se grebli še ostali, vsak bi hotel kaj vem koliko v denarju, domačija jih ne zanima, delo jih tudi ni pretirano zanimalo, sam pa sem od nekdaj delal ,pozidali smo novo hišo, dokupili 25 hektarov zemlje, obnovili gospodarsko poslopje.
Danes nobeden ne ve da sem kaj delal in prispeval, oni bi na 4 dele, kar pa se ne da ker je kmetija zaščitena.
Če bodo preveč zahtevali se bom tudi sam preprosto postavil na drugo stran in zahteval tistih 200 000 , pa naj dela kdor hoče.
Mrbit ne iskat nasvetov na internetu? Kjer so vsi znalci, poznavalci? Mislm… če imaš izrastek na trebuhu… lahko je rak, lahko pa mazolj. A se ti res zdi pametno fehtat po SČ za nasvete?
Jaz vas res ne razumem bumbarjev. Vsi osnovna šola, pa tooooolk idej in znanja. Ne razmumem ne genialke, ki pride na internetni forum iskat pravne nasvete, niti znalcev, ki se prepucavate kdo ga bo dal. En naprimer bi dal “plombo” v zk. Ljubček, niso to zobozdravstvene storitve… plomba je nekaj čisto drugega kot ti misliš. Pa tudi ne “da” se jo v zk, ker “odvetnik” to tja pozicionira. Jaaaao. Verjetno noben ni slišal, da če ne veš, bodi tiho. Bolj ste: če ne veš, čimveč piši in ugibaj.
Ne verjamem zgodbi. Kot prvo ti ni bilo nič “čudno” da po možu ni zapuščinske?
Kot drugo, če je sin umrl in nima otrok ter zakonske partnerke (pišeš da je bil ločen pred smrtjo), dedujejo starši/sorojenci. Oz. v primeru da ima zakonsko partnerko pol ona pol njegova družina. Če ima otroke vi ne dedujete. Torej v vsakem primeru bi ti dedovala vsaj pol po sinu brez potomcev.
Torej če povzamem….trdiš da so te dvakrat pozabili povabiti na zapuščinsko, čeprav si bila obakrat zakonski dedič? To živiš v risanki a je to?
Forum je zaprt za komentiranje.