IZLETI IN POTOVANJA
Ostriči se ne znam oz. ne morem sama, zato plačam frizerko.
Potovanje si znam sama organizirati, zato ne plačujem agencije.
[/quote]
tako, kot drugi meni plačajo za moje storitve, tudi drugi zaslužijo, da so plačani za svoje storitve.
btw: ko se mi je še dalo in, ko se je v mesta še dalo pripeljati z avtom in parkirati, sem si tudi sam veliko organiziral.
Je neke vrste čar v samoorganizaciji … s časoma pa to postane tako, da, ko vse splaniraš ni več gušt iti, ker že vse veš ☺
Ostriči se ne znam oz. ne morem sama, zato plačam frizerko.
Potovanje si znam sama organizirati, zato ne plačujem agencije.
[/quote]
tako, kot drugi meni plačajo za moje storitve, tudi drugi zaslužijo, da so plačani za svoje storitve.
btw: ko se mi je še dalo in, ko se je v mesta še dalo pripeljati z avtom in parkirati, sem si tudi sam veliko organiziral.
Je neke vrste čar v samoorganizaciji … s časoma pa to postane tako, da, ko vse splaniraš ni več gušt iti, ker že vse veš ☺
[/quote]
Zato pa imamo možnost izbire. Nihče nikogar ne sili, da mora it na svojo roko ali pa z agencijo oz. da sploh mora kam it.
Pač nekomu paše, da ostane doma. Enemu paše, da gre na luksuzno potovanje z agencijo, drugemu paše, da za isti denar vidi dosti več, pa ne spi v hotelu.
Eni zgoraj so blazno navdušeni nad križarjenjem, kar je recimo meni blazno in izjemno dolgočasno. Verjamem pa, da je enim super in fajn.
Pač stvar okusa in pa seveda stvar denarnice.
Pa tudi tega, da recimo, če nekdo sam potuje in gre z agencijo, krepko več plača kot tisti, ki potuje v dvoje. Agencije so pač narejene večinoma za pare, družine. Ne pa za eno osebo. Saj ne, da ti kdo brani it zraven, samo dosti več plačaš.
Iz tega sledi, da naj bi bila agencijska ponudba za 4 dnevno turo na to območje 1200€ (napisala si da je tebe prišlo 2/3 njihove cene) ?
[/quote]
Vsaj to znaš zračunati.
Vas čas pišem zase, ne zate.
In, da bi si malo razširili obozorja, sem ti omenila couchsurfing, čeprav ga nisem prakticirala, ti pa potem to pomešaš z airbnb, kar je popolnoma drugačna storitev.
[/quote]
https://www.mmturist.si/skandinavija/od-stockholma-do-kopenhagna.html
No, ti je npr. ena od agencijskih pobudb (4 dni, skandinavija, letalo), 800€. Kar te še vedno dokazuje za nakladačko, ker tudi tvoja “cena” ni 2/3 tega, kot trdiš v začetnem postu.
Vsaj to znaš zračunati.
In, da bi si malo razširili obozorja, sem ti omenila couchsurfing, čeprav ga nisem prakticirala, ti pa potem to pomešaš z airbnb, kar je popolnoma drugačna storitev.
[/quote]
No, ti je npr. ena od agencijskih pobudb (4 dni, skandinavija, letalo), 800€. Kar te še vedno dokazuje za nakladačko, ker tudi tvoja “cena” ni 2/3 tega, kot trdiš v začetnem postu.
[/quote]
No zdaj si pa še dokazal, da ti tudi branje ne gre in ne gre.
Jaz sem pisala o celotni ceni, vključno s prevozom do letališča, hrano, priboljški, vstopninami.
Ti pa si izpustil vse tole, kar je lepo napisano na linku in kopiram spodaj.
Med drugim si pozabil 80€ za sobo, 50€ za večerjo, cel kup vstopnin… seveda si pozabil tudi prevoz do letališča, kosila, malice.
CENA VKLJUČUJE: letalske prevoze po programu, letališke in varnostne pristojbine, avtobusne prevoze, polpenzion v 4 – posteljnih notranjih kabinah na ladji Oslo – Copenhagen, dve nočitvi z zajtrkom v hotelih 3/4*, zunanje oglede, spremstvo in organizacijo potovanja. MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 80 €, dve večerji v hotelih 50 €, drugi tipi kabin. MOŽNA DOPLAČILA na poti: muzej Fram 14 €, Vikingški muzej 11 €, Kon-Tiki 12 €, izlet z ladjico 12 €. Cene vstopnin so informativne in se lahko spremenijo.
To me sedaj že skoraj spominja na vprašanje: “Ali se da preživeti z 1$ na dan”. In so se pojavili ljudje, ki so dokazali, da se to da. Tudi pri na so ljudje, ki so se z nekaj 100$ odpravili okoli sveta – in jim je uspelo. Zagotovo so imeli nepozabno potovanje, zelo “doživeto”, veliko stika z okoljem … Ne, to ni ironija, resnično jih občudujem. A to (vsaj po mojem) pač ni turizem, ni za vsakega (je pa določenim res “pisano na kožo”). Verjetno je razlika tudi v katerem življenskem obdobju si. V določenih je hostel dokaj smiselna izbira, si pa nekako ne predstavljam izleta društva upokojencev v hostlu.
In še kar se tiče “starinskih modelov” :-). Lej, jaz ne vem kakšne vse poznaš ti, in ti pač ne moreš vedeti, kakšne poznam jaz. In tudi ti “moderni” načini niso neka tajna – jih oglašujejo, na netu se najdejo vse informacije, ki jih želiš. (Trivago – me zasipa z reklamami), Drugi niso toliko agresivni, a da bi bili neka skrivnost ??? :-).
In še nizkocenovniki. Ja, če planiraš mesece vnaprej, so nekateri res smešno poceni (je potem dražji prevoz iz letališča v center:-) ). A večina kart je prodana za sicer nizko, a realno ceno, Je pa po drugi strani 3 urno potovanje z Ryanairom večja muka kot 10 ur na Emiratih :-).
Načeloma pa ja, nimam izkušenj z ultrapoceni “turizmom” – med oddihom si vseeno “privoščim” nek standard. Tudi v lastni režiji mi cena ni osnovni dejavnik. Pač pa ustrezen standard za ustrezno ceno.
[/quote]
Vedno bolj dokazuješ, da se res ne spoznaš :).
Ampak kaj čem, si pač naklofal polno neumnosti.
Pač povej, da ti hočeš totalni luksuz, postrežbo od spredaj in zadaj in to je to. Nisem nikjer pisala, da imam jaz postrežbo od spredaj in zadaj.
Pa še nekaj: letališče glavnega mesta kamor sem letela, je eno samo. Tja letijo vsi, nizkocenovniki, čarterji, prekoocenski leti. Vsi. Ker ima tisti del države eno samo letališče.
Pač moraš dojeti, da vsi ne rabimo hotela s petimi zvezdicami in ne rabimo za lete po Evropi letela s poslovnim razredom in kaj vem kaj še vse ti rabiš.
[/quote]
Poznamo “totalni luksuz”, 5 zvezdic (o čemer to zgoraj) ….,, potem “low cost” – šotor, hostli, coachsurfing,. Imamo pa tudi hotele 3 zvezdice (navadna agencijska ponudba), ki je pa nekje vmes, tako z ponudbo, kot seveda tudi z ceno (in za povprečnega gosta tudi zadovoljivo)
Vedno bolj dokazuješ, da se res ne spoznaš :).
Ampak kaj čem, si pač naklofal polno neumnosti.
Pač povej, da ti hočeš totalni luksuz, postrežbo od spredaj in zadaj in to je to. Nisem nikjer pisala, da imam jaz postrežbo od spredaj in zadaj.
Pa še nekaj: letališče glavnega mesta kamor sem letela, je eno samo. Tja letijo vsi, nizkocenovniki, čarterji, prekoocenski leti. Vsi. Ker ima tisti del države eno samo letališče.
Pač moraš dojeti, da vsi ne rabimo hotela s petimi zvezdicami in ne rabimo za lete po Evropi letela s poslovnim razredom in kaj vem kaj še vse ti rabiš.
[/quote]
Poznamo “totalni luksuz”, 5 zvezdic (o čemer to zgoraj) ….,, potem “low cost” – šotor, hostli, coachsurfing,. Imamo pa tudi hotele 3 zvezdice (navadna agencijska ponudba), ki je pa nekje vmes, tako z ponudbo, kot seveda tudi z ceno (in za povprečnega gosta tudi zadovoljivo)
[/quote]
Za začetek se vsaj brati nauči. Ponudbo, ki si jo dal, je krepko več kot 800€ :). Samo prebrati moraš in prišteti vse dodatke :).
Vsaj to znaš zračunati.
[/quote]
[/quote]
Ej, pozabljaš na doplačila :). Že samo doplačilo za sobo je 80€. Na oglede ne boš nič hodil, da vstopnin ne šteješ zraven? Zajtrk ti je dovolj? Ne rabiš druge hrane?
Nikoli se ne bi odločila za tak način potovanja. Da bi morala vse preračunavati, kje in kako bi šla ceneja na dopust.
Meni zadoščajo katalogi, tam si izberem približno varianto tega, kar bi želela videti in doživeti, potem pa primerjam in izberem cenejšo varianto.
Pri tisti dražjih je ponavadi vse isto, samo hrana je mogoče obilnejša in sobe razkošnejše.
Tisti, ki želimo zgolj videti in doživeti, pač ne bomo šli v Turčijo samo plavat in se nažirat.
To lahko delamo v toplicah v Sloveniji.
To pa niti pod razno ne drži.
Sem nekoč spraševala že to. So mi povsod rekli, da ni mogoče.
Pa tudi kamor grem na kak izlet z agencijo, sem edina sama. Ostali so v dvoje ali v skupini.
[/quote]
Bil nedavno, 27 ljudi, 9 moških (18 žensk), 7 parov (moški/ženska), 2 para prijateljic 🙂
[/quote]
Kaj pravzaprav hočeš povedat? Da ni noben solo potoval? Da so bili vsi v dvoje ali pa v troje ali pa v štiri? Saj tako je vedno. Izjemoma kdo pride sam. Res izjemoma.
Bil nedavno, 27 ljudi, 9 moških (18 žensk), 7 parov (moški/ženska), 2 para prijateljic 🙂
[/quote]
Kaj pravzaprav hočeš povedat? Da ni noben solo potoval? Da so bili vsi v dvoje ali pa v troje ali pa v štiri? Saj tako je vedno. Izjemoma kdo pride sam. Res izjemoma.
[/quote]
Bilo je en teden, parov nas je bilo 7, Nekaj žensk je bilo prijateljic (že večkrat skupaj na potovanjih), drugo so bili samski – večinoma sta si po dva delila sobo. V tem primeru je bilo torej drugače, kot so tvoje izkušnje.
Pa s tem ne mislim, da tvoja izkušnja ni resnična, pač pa, da so različne agencije ali pa morda destinacije.
[/quote]
Bilo je en teden, parov nas je bilo 7, Nekaj žensk je bilo prijateljic (že večkrat skupaj na potovanjih), drugo so bili samski – večinoma sta si po dva delila sobo. V tem primeru je bilo torej drugače, kot so tvoje izkušnje.
Pa s tem ne mislim, da tvoja izkušnja ni resnična, pač pa, da so različne agencije ali pa morda destinacije.
[/quote]
Ok, potem sem narobe napisala. Napisati bi morala, da niso za solo popotnike. Ne, da niso za samske.
S tem, da pridejo v dvoje, troje, nisem mislila, da sta to par M/Ž, ampak so to tudi kolegi, kolegice. Pač niso solo potniki, imajo družbo ene ali več oseb.
Glede enoposteljnih sob in morebitnih sopotnikov sem pa že več agencih spraševala, ko sem iskala že večkrat za svojo mamo pa vedno rečejo, da ni govora. Da mora plačat enoposteljno sobo, če se sama prijavi.
[/quote]
Ok, potem sem narobe napisala. Napisati bi morala, da niso za solo popotnike. Ne, da niso za samske.
S tem, da pridejo v dvoje, troje, nisem mislila, da sta to par M/Ž, ampak so to tudi kolegi, kolegice. Pač niso solo potniki, imajo družbo ene ali več oseb.
Glede enoposteljnih sob in morebitnih sopotnikov sem pa že več agencih spraševala, ko sem iskala že večkrat za svojo mamo pa vedno rečejo, da ni govora. Da mora plačat enoposteljno sobo, če se sama prijavi.
[/quote]
Ne želim/nočem delati reklame za katerokoli agencijo (zato brez imen), a ta, z katero greva navadno, s tem nima težav. Na vsakem potovanju z njimi je kar nekaj oseb, ki si z naključnim sopotnikom delijo sobo. So pa to potovanja za teden ali več (ne dvo, tro dnevna)
[/quote]
[/quote]
meni običajno ponudijo, da sobo delim z drugo osebo – pa raje doplačam za enoposteljno sobo. Si pač privoščim in mi niti ni drago.
Ne vem katere agencije so to, kjer sem jaz spraševala za mamo, nikjer ni bilo druge možnosti kot doplačat enoposteljno sobo.
Verjamem pa, da agencije kot je Nasmeh, Lama in podobne, glede tega ne komplicirajo, ker tam se pa pogosto kar v šotoru spi in tisto imajo skoraj popotniško varianto.
Pri teh klasičnih, kjer je pa hotel+bus +vodič pa vodeni ogledi pa še nisem naletela na tako varianto.
Mi smo 4, 2 otroka in zadnja leta hodimo samo v lastni režiji, z avtom, ali letalom. Parkrat smo šli tudi z agencijo po Evropi in mi je bilo kar fajn, samo kaj, ko je tako dragooooo, za 4 pa spoh, ker za otroka plačamo skoraj isto ceno, kot za odrasle. tako, da nam ne preostane drugega, kot it v lastni režiji, kar je tudi ok.
Se mi zdi, da oba načina imata pozitivne in negativne plati. Vsekakor, ko organiziram sama, se res dobro pripravim, kljub temu, pa nikoli ne izvem toliko, kot z dobrim vodičem, ki vsakokrat pove še kakšno anekdoto in zanimivost, po tolikih obiskih nekega kraja. V Atenah smo imeli za vodičko po Akropoli eno starejšo domačinko, s katero se je naša agencija povezala in nam je toliko povedala, kot v knjigah ne piše 🙂
Če bi imela več denarja, bi verjetno večkrat šla z agencijo. družba pa se ve kakšna je, največ je tistih, ki v naši državi najboljše živijo…upokojencev, samo nas ni motilo.
Forum je zaprt za komentiranje.