Iskrenost
Osebno nikoli ne razpravljam o neomadeževanosti naših politikov. To je pa res tratenje časa, ko bi lahko počela kaj lepšega. Tisti, ki misli, da je določen politik “svetnik”, bo tako mislil še vedno, čeprav ga (politika) bodo zalotili z roko v marmeladi.
In tisti, ki misli, da so naši politiki, ki so na nasprotnih straneh, smrtno skregani, se precej moti. :)))
Mene se to zdi preveč po nekih alinejah spisano, paragraf a, odstavek 2b, blabla ni mi niti zanimivo odgovarjati na kaj takega,… :))) Potem pa se iz tega dela neka težka filozofija. Enostavno – z neiskrenimi in lažnjivci se ne družim. Potem se me to niti ne more dotakniti, če si sam izbiram družbo in če dovolj hitro spregledam nakane oz “varke” ljudi, ki so neiskreni, lažnjivci in podobno.
Mene se to zdi preveč po nekih alinejah spisano, paragraf a, odstavek 2b, blabla ni mi niti zanimivo odgovarjati na kaj takega,… :))) Potem pa se iz tega dela neka težka filozofija. Enostavno – z neiskrenimi in lažnjivci se ne družim. Potem se me to niti ne more dotakniti, če si sam izbiram družbo in če dovolj hitro spregledam nakane oz “varke” ljudi, ki so neiskreni, lažnjivci in podobno.[/quote]
Sorodnikov, sodelavcev si ne izbiraš sam in se ne moreš vedno izogniti druženju z njimi..:):)
Me veseli, da ti je všeč moj način pisanja….
Če si prisiljen biti z nekom skupaj, omejiš odnose na formalnost. Če pa te kdo obrekuje ali kaj podobnega, pa se te naj ne bi smelo dotakniti, če se imaš rada takšna, kot si. Zakaj bi te to ganilo, če gre za kvante in laži…[/quote]
Laži in obrekovanje lahko povzročijo precejšnjo škodo, saj te mnoge osebe že na začetku poznanstva čudno gledajo, ker verjamejo govoricam. Lahko gre za čisto v redu osebo, s katero pa se takoj “ne zaštekaš”, ker so drugi vplivali na njegovo/njeno mnenje o tebi. Dandanes imajo ljudje cel kup predsodkov.
Če si prisiljen biti z nekom skupaj, omejiš odnose na formalnost. Če pa te kdo obrekuje ali kaj podobnega, pa se te naj ne bi smelo dotakniti, če se imaš rada takšna, kot si. Zakaj bi te to ganilo, če gre za kvante in laži…[/quote]
Se strinjam z navedenim.
Ko sem pisala o iskrenosti sem imela v mislih ljudi do katerih naj bi bili iskreni – se pravi najprej iskrenost do sebe in potem do najbližjih – tistih, ki nam res nekaj pomenijo in katere ne želimo imeti na seznamu ˝formalnosti˝.
Obrekovanje….hm, vprašanje kdo te obrekuje….in kaj razumeš kot obrekovanje.
No, to je ena izmed resnic (če bi za mene bila), ki jo jaz na tako iskren način ne bi povedala. Vse v izogib temu, da bi s tovrstnim pisanjem koga prizadela oz. v njem prebudila občutke nerazumljenosti, necenjenosti ipd..
To HM30 je hkrati tudi moj odgovor na
Ocena je moja, seveda. Moje predvidevanje na kar sem že napisala. Ne vem, kako bi z nekim bolj taktnim pristopom pri komentarju (ali enostavno s tišino) v tem primeru tebi bolj škodila. Kakorkoli, zelo zelo redko uporabim tovrstne besede, način pisanja, način pristopa.
No, to je ena izmed resnic (če bi za mene bila), ki jo jaz na tako iskren način ne bi povedala. Vse v izogib temu, da bi s tovrstnim pisanjem koga prizadela oz. v njem prebudila občutke nerazumljenosti, necenjenosti ipd.. [/quote][/quote]
Zanimivo….kako smo ljudje drugačni.
Menje njegova pripomba ni prizadela ….. pač mu ni všeč moj način pisanja in to je to….
Vidiš, to je npr. ena od stvari, ki jo lahko narobe ocenimo. Ti ne bi nič komentirala, ker me ne bi želela prizadeti. Jaz pa se ne bi počutila prizadeto, če bi mi povedala da ti ni všeč način pisanja…. 🙂 🙂 ….zato sem postavila podvprašanje, ali je ocena komu smemo in kaj smemo povedati iskreno, pravilna in resnična. Mogoče si mi samo mislimo, da bi z nečem nekoga prizadeli, resnica pa je čisto drugačna…
Ja kaj sedaj, a si iskrena ali nisi?
Ne moreš reč, da si samo malo noseča malo pa nisem, ko tudi drugi niso…. nesmisel.
Iskren sem zaradi sebe ne zaradi drugih, zaradi lastnega čustvenega ugodja (čeprav včasih v lastno (materialno) škodo), verjetno sem zaradi tega včasih komu grob (mogoče prostaški ; ), samo tak sem zaradi sebe in to, da me kdo označi ta nekaj (?) vzamem v zakup.
Izvor vseh naših težav na tem svetu je LAŽ.
“Diplomatski” starši otroku ne povejo resnice niso iskreni z njim in jih kao za otrokovo dobro farbajo z nekimi izmišljotinami, “diplomatski” so učitelji, ki učijo stvari v katere še sami ne verjamejo in vedo da so prikrojeno resnične, “diplomatski” so politiki ki se slepijo z nečim in prikrojijo razne podatke, ki so potem osnova za “boljši jutri”…itd.itd
Ko rečeš, da si raje bolj “diplomatski” si z drugimi besedami povedal, da si nekoliko prikrojil resnico oz nisi povedal vsega z namenom neke manipulacije, koristi, ki jo pričakuješ od drugih, to pa ni več iskrenost. Tako preprosto je to.
Je pa zanimivo kako takšni “diplomati” reagirajo na iskreno mnenje, ko čutijo, da se jim rušijo temelji njihovih “diplomatskih” besed…. Nimajo pravega orožja proti resnici, iskrenosti in takrat se počutijo nemočni in postanejo nasilni (verbalno ali fizično). No kar, sem pripravljen na to igro, ki se na dolgi rok nikoli ne izide v njihovo korist ;)[/quote]
On_, si imel kdaj občutek, da se neiskreni ljudje bojijo tistih, ki so iskreni? Včasih se mi zdi, da tisti, ki imajo veliko masla na glavi zelo radi klepetajo z “istomislečimi”, ker se jim nekako zdi, da so si podobni in da imajo vsi kakšno “temno skrivnost”. Tiste osebe, ki pa so iskrene in direktne, pa so večkrat iz tega “kroga” izključene. Meni se je že večkrat zgodilo, da je kakšno sodelavko črvičilo v moji bližini, vem pa, da je to zato, ker se je zavedala, da z mano ne more manipulirati.[/quote]Vedno imam tak občutek, ker oni enostavno nimajo “orožja” da bi se branili, se počutijo razkrinkani in ne funkcionirajo na tak način, jih iskrenost nervira, so nesigurni, raje bi “nekaj”, neka skrivnosti, neka večvrednost jim daje varnost, so vzvišeni zaradi tega…
Se ne obremenjujem s tem, če nisem del tega “kroga”, v bistvu mi je všeč in mi zaradi tega nič ne manjka. 😉 Hm, zaradi take izjave ti lahko zelo pade cena… 😉
Daj malo razloži zakaj tako misliš.
Laži in obrekovanje lahko povzročijo precejšnjo škodo, saj te mnoge osebe že na začetku poznanstva čudno gledajo, ker verjamejo govoricam. Lahko gre za čisto v redu osebo, s katero pa se takoj “ne zaštekaš”, ker so drugi vplivali na njegovo/njeno mnenje o tebi. Dandanes imajo ljudje cel kup predsodkov.[/quote]
Ne vem pač, kakšen tip si. Meni bi bolj težko ženska vozila, da bi bil kak tepec. :)))
Ti pa imaš malo drugačne izkušnje, kolikor mi je znano. Ja ,jeb** ga ,moški. Barabe neiskrene! 😀
No, to je ena izmed resnic (če bi za mene bila), ki jo jaz na tako iskren način ne bi povedala. Vse v izogib temu, da bi s tovrstnim pisanjem koga prizadela oz. v njem prebudila občutke nerazumljenosti, necenjenosti ipd.. [/quote][/quote]
Zanimivo….kako smo ljudje drugačni.
Menje njegova pripomba ni prizadela ….. pač mu ni všeč moj način pisanja in to je to….
Vidiš, to je npr. ena od stvari, ki jo lahko narobe ocenimo. Ti ne bi nič komentirala, ker me ne bi želela prizadeti. Jaz pa se ne bi počutila prizadeto, če bi mi povedala da ti ni všeč način pisanja…. 🙂 🙂 ….zato sem postavila podvprašanje, ali je ocena komu smemo in kaj smemo povedati iskreno, pravilna in resnična. Mogoče si mi samo mislimo, da bi z nečem nekoga prizadeli, resnica pa je čisto drugačna…[/quote]Nimam nič proti it, celo obratno, se mi pa zdi to kar je napisala lep primer kako potem nastane obrekovanje. Direkt ne bi napisala, “prijateljici” bi pa nap. zaupala kaj si ona dovoli, kako piše…
Pa ne mislim, da bi to it naredila, ni namenjeno njej, da ne bo pomote!
IT
Kaj sedaj, potem bi moral biti neiskren ali pa vsaj tiho? hehe :)))))
Saj nisem človeka žalil, ki je to napisal, ampak o načinu podajanja in tematiki, ki meni osebno pač ni blizu. Upam, da nisem v HM30 nisem zadal prevelikih čustvenih bolečin, prebudil globoke občutke nerazumljenosti, necenjenosti, zavrnjenosti itd., da ne bo travmirala par dni, kaj neki sem napisal? :)))
Mene osebno na moti kritika, moti me kritizerstvo. Ampak da bi mi sedaj moral nekdo vedno govoriti in zavijati besede v vato, to pa tudi ne. Dobro, če bi bilo sedaj to skoz in samo negativno, potem bi imel pač pomisleke, da me oseba na osebni ravni ne mara ali pa da je sama zelo zakompleksana.
Saj nisem človeka žalil, ki je to napisal, ampak o načinu podajanja in tematiki, ki meni osebno pač ni blizu. Upam, da nisem v HM30 nisem zadal prevelikih čustvenih bolečin, prebudil globoke občutke nerazumljenosti, necenjenosti, zavrnjenosti itd., da ne bo travmirala par dni, kaj neki sem napisal? :))).[/quote]
Hihihihih…
matjazko, s svojo nepremišljeno izjavo si mi povzročil neznosno bolečino, prizadel si me do kosti…..zdravljenje bo trajalo vsaj nekaj let…..ti bom poslala račun za nastale stroške zdravljenja. 🙂 🙂 🙂
Saj nisem človeka žalil, ki je to napisal, ampak o načinu podajanja in tematiki, ki meni osebno pač ni blizu. Upam, da nisem v HM30 nisem zadal prevelikih čustvenih bolečin, prebudil globoke občutke nerazumljenosti, necenjenosti, zavrnjenosti itd., da ne bo travmirala par dni, kaj neki sem napisal? :)))
Mene osebno na moti kritika, moti me kritizerstvo. Ampak da bi mi sedaj moral nekdo vedno govoriti in zavijati besede v vato, to pa tudi ne. Dobro, če bi bilo sedaj to skoz in samo negativno, potem bi imel pač pomisleke, da me oseba na osebni ravni ne mara ali pa da je sama zelo zakompleksana.[/quote]Seveda, za to da bi bil pa zakompleksan, o tem pa ni nikakršnih indicev ali kaj?
Res je ne bi rabil kritizirat, raje bi ji *srčno* priporočil, naj bere tvoje prispevke, da se bo naučila malo bolj intuitivnega razmišljanja, kar sem poskušala jaz, saj o tem sem že pisala, kako sem brala tvoje spise po cele noči ponoči, še celo tiste iz srednje šole:) 🙂 Samo kaj, potem sem izgubila dobro mnenje o tebi in neke ideale, ko sem verjela, da imajo tisti, ki prilično dobro piše, tudi pošlihtane stvari sicer… saj tega vendar nočeš, da bi še katero tako bolelo, ali pač?
HM30, ti še ne veš vsega…cccccc
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] HM30
Jao, ženske!!! Jaz gledam na večino piscev nevtralno, nimam svojih favoritov ali ljubljenčkov.
Ne vem, zakaj si to sedaj prenesla na neko osebno raven, meni se zdi tvoje pisanje čisto v redu.
Se vidi, da si si vzela čas za prispevek, da si razmislila, inteligentno napisala. Čisto v redu.
Govoril sem samo za to temo, in seveda samo o osebnem okusu, ki mi pač ni pisana na kožo ta razčlenjevalna tematika glede iskrenosti, ampak ne da mi ni pisana iskrenost na kožo 🙂 – in nisem govoril o tebi ali o tvojem pripevku kot takem.
Moram pokleknit in se spovedati sedaj, če sem res kdaj koga užalil, ker sem malo zabrundal? 🙂
HM30, sicer pa ne dvomim, da bi midva našla že kak način, da bi se ti oddolžil za moje nerganje v tej temi. :))))
Jao, ženske!!! Jaz gledam na večino piscev nevtralno, nimam svojih favoritov ali ljubljenčkov.
Ne vem, zakaj si to sedaj prenesla na neko osebno raven, meni se zdi tvoje pisanje čisto v redu.
Se vidi, da si si vzela čas za prispevek, da si razmislila, inteligentno napisala. Čisto v redu.
Govoril sem samo za to temo, in seveda samo o osebnem okusu, ki mi pač ni pisana na kožo ta razčlenjevalna tematika glede iskrenosti, ampak ne da mi ni pisana iskrenost na kožo 🙂 – in nisem govoril o tebi ali o tvojem pripevku kot takem.
Moram pokleknit in se spovedati sedaj, če sem res kdaj koga užalil, ker sem malo zabrundal? 🙂
HM30, sicer pa ne dvomim, da bi midva našla že kak način, da bi se ti oddolžil za moje nerganje v tej temi. :))))[/quote]
Matjazko, prehitro se vznemirjaš. Iz tvojega komentarja sem dojela, da ti ni všeč slog pisanja – odstavki, vse lepo po vrsti, itn. Mogoče sem prehitro napisala odgovor in nisem jasno razložila dojemanje tvojega komentarja. 🙂 🙂 Sorči baby…bom naslednjič bolj pozorna!
Nič takega nisem mislila ali pravila.
Pravila/mislila sem samo za sebe. Samo sebe sem omenjala. Kako bi JAZ ne debatirala. Na kaj bi JAZ pomislila, da bi te besede oz. ta način izražanja, lahko nekdo razumel. LAHKO. Ni nujno.
Jaz pač izhajam iz tega, če se le da, da če obstaja možnost, da bom od 10-ih (ali pa 20-ih, 50-ih … ) enega s svojim načinom izražanja prizadela, da bom za vseh 10 (ali več) uporabila tisti način, za katerega predvidevam, da bo bil razumljen tako, kot je mišljen. Torej brez želje po slabih občutkih sogovornika.
HM30, Katenjka je iskrena duša, a ne, čista in dobrohotna kot kakšna punčka. Mogoče edino ne ve v tej svoji miselno najstniški preprostosti, da če se 2 telesno ujameta za skvoš, vse drugo potem ne igra nobene vloge, tako da je vseeno, kaj bi znala (iz)vedeti o meni, čisto postransko, saj živa meja ne brsti skozi vso leto . :))))))
Ah kmalu, samo zdaj kar nekaj bluzim na štajerskem, včeraj sem bila na pohorju, pripravljam na ljubljanski maraton, nekja je matjažko pisal, da se on tudi ponoči ali kaj… no ne vem, nisem dobro razumela, mogoče si ti, pa boš ti meni to pojasnila, moja naivna najstniška duša je tam nekje zaostala v razvoju, kaj pač morem… če nimam intuicije, sem vsaj iskrena…
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Nič takega nisem mislila ali pravila.
Pravila/mislila sem samo za sebe. Samo sebe sem omenjala. Kako bi JAZ ne debatirala. Na kaj bi JAZ pomislila, da bi te besede oz. ta način izražanja, lahko nekdo razumel. LAHKO. Ni nujno.
Jaz pač izhajam iz tega, če se le da, da če obstaja možnost, da bom od 10-ih (ali pa 20-ih, 50-ih … ) enega s svojim načinom izražanja prizadela, da bom za vseh 10 (ali več) uporabila tisti način, za katerega predvidevam, da bo bil razumljen tako, kot je mišljen. Torej brez želje po slabih občutkih sogovornika.[/quote]
Način lahko prilagodiš človeku. Jaz pri Antilopi precej pazim, kaj izrečem, pa še vedno jih dobim po piskrčku. :)) Za HM30 sem ocenil, da je to ne bo užalilo ali prizadelo, lahko bi se seveda zmotil. Pri Katenjki pa uporabljam “hardcore” komunikacijo, ker se njenemu načinu pisanja prilagodim. :))) Problem je edino to, če nekdo uporablja “trd način izražanja”, sam pa bi želel “mehkejšega”, in je potem užaljen. Ta užaljensot je potem lahko odraz tega, kako slabo se dejansko pozna in da je občutljiv zgolj za svoje lastne potrebe, za druge pa je štorast.
http://www.youtube.com/watch?v=MXAUaJ6Pcd8
vse povedano 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.