Introverti nova prijateljstva
tudi mene zanima, 31.12.2021 ob 12:25
Tudi mene zanima. Občutek imam, da se edina introvertka v službi, v družbi…
V službi je najslabše. Kar naprej silijo v praznovanje RD, praznovanje novega leta, same žurke bi imeli v službi. No, zdaj jih korona bremza pa jokajo, ker ni žurk.
Ti si samo ena brezhrbtenicarka!
Nisem introvert, rada imam ljudi in druzbo in zivljenje in vse, so mi pa sluzbene zabave vecinoma brez veze, tako kot vse take zadeve, ki se ‘morajo’ in se tem zabavam vecinoma izognem, brez vseh tezav in stresa, lepo recem, da mene ne bo, da ne pridem, ker nocem, dam tistih 10e za darilo, ko se zbira in to je to od mene.
ti pa si, 31.12.2021 ob 00:16
nedružabna introvertka, 30.12.2021 ob 23:08
Replika54g1, 30.12.2021 ob 22:18
nedružabna introvertka, 30.12.2021 ob 21:38
Replika54g1, 30.12.2021 ob 19:35
Sem že enkrat ali dvakrat pisala o tem.
Saj je enostavno: ljudje te morajo iskreno zanimati. Če pristopiš v skupino in je vse, kar premišljuješ ves čas samo to kaj boš rekla, je brez veze in mučno.
POSLUŠAJ. In to res poslušaj ljudi kaj govorijo, vživi se v njihove težave, doživetja, postavi kratka podvprašanja, pokaži zanimanje, ne se samo pretvarjati da poslušaš. Najhitreje pridobiš človeka, če pokažeš iskren interes zanj, o njem, o njegovem življenju.
Samo to je napor, jaz sem se morala tega zavestno naučiti, ker je res, da me ljudje toliko ne zanimajo, sem pač raje sama s svojimi. Ampak zdaj mi to gre brez napora, gladko in lahkotno.
Si introvertka, nedružabna oseba?
Po mojem, da ne. Zato težko razumeš kaj sprašuje avtorica.
Hja, ljudje imajo radi, da jih poslušaš. Introverti dejansko večino časa poslušamo, redko kaj govorimo. Pa veš ,da imaš počasi poln kufer ljudi, ki samo razpravljajo, razpravljajo in razpravljajo. Ne zanima jih kako se počuti introvert, njim je važno samo, da oni klepečejo v nedogled. Večina ljudi je takih. Ja, po svoje so navdušeni nad introverti, ker lahko dve ure klepečejo kako jim gre mož na živce, kake plenice so kupile za otroke.
Kot introvertka redko kaj govorim. Večina ljudi itak ne pride do besede. Nimam navade vskakovat v besedo, niti ne maram, da drugi skačejo v besedo. Posledično poslušam, poslušam, poslušam. POtem pa so babe sposobne ure in ure naklada o plenicah, kako v celem Celju ne najdejo primernih plenic za svoje sonce. Potem uro nalagajo o tem kako je njihov sonce izgubilo drek iz plenic in so ga iskali po sobi. Pa vse detajle o tem dreku. Potem razprave o ultra športnih uspehih svojih sonc. Pa ultra uspehih v šoli.
In kaj imamo introverti od tega poslušanja? Misliš, ko vem vse detajle o dreku njihovega sonca, da je moje življenje boljše?
Sem precej skrajna introvertka, že od otroštva. Samo da sem to dovolj zgodaj pogruntala in korigirala svoje vedenje dovolj, da navezujem stike, komuniciram in funkcioniram z ljudmi. Iz tvojega pisanja o plenicah je čisto jasno, da te ljudje in njihovi pogovori ne zanimajo in da nisi pripravljena nič narediti glede tega. Saj je ok, nič narobe, ampak potem tudi jamrat ni treba.
Veš, prijateljstvo je zadeva, kjer je fajn obema. Če moraš kot introvert v nedogled poslušat razprave o plenicah, kaj imaš od tega? Prav nič. Ker te ženske ne zanima kako si ti, njim je le važno, da lahko nakladajo o plencih, dreku.
Meni pač ni prijateljstvo, da mora en samo poslušat, poslušat. Moraš biti tudi kdaj slišan.
Pa brez zamere, ampak glede na tvoje zapise na monu, mi niti pod razno ne deluješ introvert? Ne vem no, ampak introverti nimajo navade se postavljat pred drugimi in dokazovat kako so popolni in kako nevedni so drugi. Meni to res ni značilnost introvertov. Kar pa tebe prebiram pa vedno hočeš dokazat, da si popolna, vsevedna in drugi neumni.
V bistvu tudi v tej temi hočeš dokazat, da si oh in sploh popolna, drugi pa nesposobni, ker jim ne gre tako odlično kot tebi.
In v bistvu tudi ti, veliki introvert, kar naprej dokazujes svoj prav….
Drugace pa, zadnje case velikokrat beremo o pomanjkanju prijateljev.
Skupne tocke teh oseb so:
– jamranje na jamranje
– ljudje jih ne zanimajo
– do ljudi imajo podcenjevalen odnos
– prepricani so, da njihov problem ni resljiv
In potem spet eno samo jamranje in si ne dajo dokazat, da bi svoj problem lahko resili.
Se strinjam!
Vecina teh niso introverti, ampak navadni ljudomrznezi!
brezhrbtenicarji, 31.12.2021 ob 13:43
Ti si samo ena brezhrbtenicarka!
Nisem introvert, rada imam ljudi in druzbo in zivljenje in vse, so mi pa sluzbene zabave vecinoma brez veze, tako kot vse take zadeve, ki se ‘morajo’ in se tem zabavam vecinoma izognem, brez vseh tezav in stresa, lepo recem, da mene ne bo, da ne pridem, ker nocem, dam tistih 10e za darilo, ko se zbira in to je to od mene.
Ja, kot je zgoraj omenjeno. Ekstroverti se morate povsod vmešavat. Tema namenjena introvertom, najbolj tečnarite pa ekstroverti. Točno tako kot se vas opisuje: nadležni, vsiljivi, povsod morate biti ta glavni, silite se kamor niste povabljeni.
mene tudi zanima, 31.12.2021 ob 15:32
Ja, kot je zgoraj omenjeno. Ekstroverti se morate povsod vmešavat. Tema namenjena introvertom, najbolj tečnarite pa ekstroverti. Točno tako kot se vas opisuje: nadležni, vsiljivi, povsod morate biti ta glavni, silite se kamor niste povabljeni.
Imamo pa vsaj hrbtenico, znamo izrazit svoje mnenje, svoje zelje in jasno povedat, kaj hocemo in cesa nocemo.
To je nekaj, kar vam zal zelo manjka!
brezhrbtenicarji, 31.12.2021 ob 17:26
Imamo pa vsaj hrbtenico, znamo izrazit svoje mnenje, svoje zelje in jasno povedat, kaj hocemo in cesa nocemo.
To je nekaj, kar vam zal zelo manjka!
Ha, ha, si samo eno zoprno bitje, ki se vmešava povsod, čeprav ni zaželjena. Rada žališ, o stvareh pa nimaš pojma.
Pa precej zafrustirana, ker si prepričana, da se mora svet okrog tebe vrteti, potem pa nekdo odpre temo, kjer nisi zaželjena :).
Saj bo, saj ekstroverti imate pa ja ogromno prijateljev, vam ni treba viseti na monu na silvestra in to v temi, kjer vas nočejo :).
Forum je zaprt za komentiranje.