instant pire krompir
Mi tudi delamo 10-12 ur dnevno, pa mi na kraj pameti ne pade, da bi kupila, pripravila in. bog ne daj, celo pojedla instant pire krompir. Toliko se pa še cenim, da se ne futram s tem s*anjem. Raje samo kruh zraven. Še raje pa, par krompirjev olupim, narežem, skuham, pretlačim, bo pač večerja 15 minut kasneje, big deal.[/quote]
se popolnoma strinnjam.
oba delava, nobenih babic, tašč,…
dva otroka.
ma mi še na kraj pameti ni padlo instant stvari delat.
res raje jem kruh zraven, kot pa to svinjarijo.
v Hoferju ga najdeš nad zamrzovalnimi skrinjami z zmrznjeno zelenjavo, v Sparu ga najdeš na polici poleg juh in argo kock… je pa pa od obeh dober… jaz ga uporabljam za pripravo krompirjevih cmokov ali pa svaljkov, kadar si kdo zaželi med tednom, da je hitreje pripravljeno in se kuha ne zavleče pozno v noč, glede na to, da doma lahko pričnem s kuho šele po 6 uri….
Pa nehajte bit preveč pametne glede instant stvari, sej gre za krompir v prahu, ne gre za umetno pridobljen prah…
Moja mami je stara čez 70 let, upokojenka in odlična kuharica.
In kupi instant pire krompir. Različno, enkrat Knorr (ta se dela zmlekom),…
Zakaj? Ker je je zelo zelo hitro gotov, je okusen in še poceni.
Pri njej sem ga videla tudi jaz in pri meni je konec kuhanja krompirja, pa mečkanja, … pa še ostanejo kakšne grudice.
Full je dober, jaz kupujem samo še instant.
Jaz sem samo enkrat kupila instantov pire, pa nikoli več.
K nadevani papriki imam najraje kruh., saj mi dobra paradižnikova omaka
najbolj tekne s kruhom….Tako smo vedno jedli doma..
V kolikor pa res moram narediti pire, krompir skuham v manjših koščkih
v ekonom loncu, med počasnim segravanjem paprike je tudi krompir kuhan
in pire je pripravljen…
Hej, babe zmešane, pa kaj vam je???
Vprašanje je bilo čisto enostavno: kateri instant krompir naj ženska kupi, da bo dober.
Če ne poznate odgovora, se vzdržite, ne pa pametvat in solit pamet vsem, ki razmišljajo rahlo drugače kot ve. Kakšne svetohlinke ste, madona. Bo katera od vas, zapriseženih lupilk krompirja rekla, da nikole ne kupi industrijsko pripravljene hrane? No, pa da vas vidim, koliko od vas, ki kamenjate nekoga zaradi vrečke instant krompirja, doma peče kruh in nikoli ne kupi kruha iz pekarne? Pa je tudi ta kruh poln kemije, dodatkov proti drobljenju, strjevanju, sušenju, pa ojačevalcev okusa, umetnih barvil itd ipd. Ali pa katera od vas še ni nikoli jedla v kakšni gostilni, restavraciji,…????? Ali pa pri peki peciva ne uporabljate kupljenih arom, umetnih barvil, pecilnih praškov, morda vnaprej pripravljenega listnatega ali vlečenega testa????? Pa ste kdaj raziskovale, kakšne je sestava vsega tega sranja?
Mimogrede, preden se spravite še name, čeprav mi dol visi za vaše mnenje: instant kromprija še v življenju nisem kupil niti delal in niti ne vem, kdaj sem ga (če sem sploh ga) nazadnje jedel v kakšni menzi ali restavraciji..
Svašta.. Ampak Hoferjevga – še huj, Lidlovga krompirja v prahu pa res ne bi jedla.. Isuse.. Rajš suh krih zraven tiste paprike prežvekujem. Kuham pire iz pravega krompirja, ki pride z vrta moje zlate mamice, smo se pa zadnjič z družino prvič znašli v SPAR restavraciji na kosilu, pač tako je naneslo.. jedla sem naravni goveji zrezek v omaki s pire krompirjem. Tisti krompir pa RES ni bil za jest, bog pomagi. Kako že prav Iztok Mlakar v eni svojih pesmi: ‘..sej ne veš, al je tistu za snist al za namalat na zid..’ :O))) Roko na srce, umetno ni naravno, tista malta na SPARovem talerju je bila čist sive barve, brez pravega okusa, razen soli in tistega značilnega – po vegeti (ojačevalec okusa). Za eno lepo me nihče več ne spravi tja.. pa saj, kaj boljšega niti nisem pričakovala.
Sem pa tudi jaz zaposlena mamica, pa popoldan vseeno doma skupaj skuhamo kosilo in ga radi pojemo. Pač traja pol ure dlje, prava reč, skupaj smo in se tudi s kuho družimo in sprostimo. Sej ne more bit dobro in v 5-minutah narejeno..
ja pire krompir je tako lahko pripravit.
Če že hočeš ga lahko pripraviš na veliko načinov. Jaz ga pripravim najraje iz običajnega krompirja, če je glih
stiska s časom ali pa, da sprobujem nove recepte, pristaviš vodo in malo mleka na gorilnik jo posoliš, ko se rahlo ogreje dodaš krompirjev instant pire in pustiš še par minut pri toplem. Za izbolšanje okusa lahko dodaš še malo masla ali margarine.>Ko to vse pripravljaš moraš meti kozico pri toplem, pa ne bo napenjalo.
Forum je zaprt za komentiranje.