Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika instant pire krompir

instant pire krompir

Vem, da je to bolj slaba izbira, ampak danes nam enostavno ne gre drugače skozi. Skuhala sem polnjene paprike že včeraj, danes grem domov ioz službe komaj ob šestih. Ker za kuhanje krompirja ne bo časa, bi naredila zraven instant pire krompir. A bo zelo narobe? Drugače nikoli ne jemo takih stvari, niti vrečk iz juhe…ampak…
Ali naj vendarle jemo le kruh zraven raje? Ampak paprika brez pire krompirja mi preprosto ni to to….

Katerega naj izberem? Na poti domov grem mimo malega mercatorja in malega spara. Kje naj ta krompir sploh iščem? Se nahaja med juhami v vrečki ali kje drugje?

A mož ni sposoben par krompirjev dat kuhat?

Izberi tapravega, ne pa tiste instant varjante, priprava je pa časovno enaka, no seveda, to je moj predlog, ti pa naredi po svoje,

Oba sva v službi do šestih…in ne dvomim da je časovna priprava enaka…ampak tega sploh nisem vprašala:)

Prosim za nasvet katerega naj vzamem in kje v trgovini se to sploh nahaja?

Mi smo imeli Lidlov. Je bilv redu.
Ker so vse prestavili v Lidlu, zdaj ne vem, kje ga najdeš.

Še to, kislo smeatno dodaj, bo boljši. 😉

Đizs pa že rajš kruh jem zraven k pa tist poc. Fak in fuj, jebene moderne gospodinje!!!

Da je pri praških.

Jaz bi vzela šparovega. Že dolgo ga nisem kupovala, a mislim da se nahaja med istant izdelki – čaj, kava in podobne stvari. Če pa ne pa vprašaj prodajalke, sigurno vedo kje se kaj nahaja.

Draga uf. Žal moderne gospodinje hodimo v službo.
Ve starodavne gospodinje ste pa pač bresposelne lenobe. In ja taki kot si ti bi pa človek instant krompir lahko očital.
Ne razumem kako in zakaj nekdo tako soli pamet. Nekateri imamo službe kjer delamo 11 ur dnevno…in kaj potem če tu in tam naredimo instant krompir…

Sovražim brezposlene ljudi ki na koncu še pametujejo tistim, ki cele dneve delajo, da oni dobijo socialno pomoč in si lahko potem kuhajo krompir 🙂

bluzi, te je pa čist panika zagrabla zaradi enega umetnega praška

Z instant pirejem občasno pa res ni nič narobe. In ne, ni čas priprave isti. Je vendarle instant šit v parih minutkah fertik, medtem, ko navaden krompir samo lupiš par minut.
Drugače pa, če imaš na izbiro Mercator in Spar samo vzemi Sparovega ali Maggi- samo Maggi je precej dražji, pa nič boljši.

Mi tudi delamo 10-12 ur dnevno, pa mi na kraj pameti ne pade, da bi kupila, pripravila in. bog ne daj, celo pojedla instant pire krompir. Toliko se pa še cenim, da se ne futram s tem s*anjem. Raje samo kruh zraven. Še raje pa, par krompirjev olupim, narežem, skuham, pretlačim, bo pač večerja 15 minut kasneje, big deal.

veš kaj ,vsaki je dober,če ga lepo pripraviš pol vode pol mleka, po navodilih. Na koncu dodaj žlico kisle smetane.

Jaz slovim po kuharskih mojstrvinah in kuham redno, vsak dan brez izjeme. Včasih pa tudi jaz pripravim ta pire in je dober. Tako ,da ne poslušaj te kvekačice,ki pojma nimajo kaj pomeni kuhinja.Važno.da otroke hranijo z hrano iz raznih steklenih kozarcev in fruhcvergi itd.

sparovga.

merkatorjevega

Mi tudi delamo 10-12 ur dnevno, pa mi na kraj pameti ne pade, da bi kupila, pripravila in. bog ne daj, celo pojedla instant pire krompir. Toliko se pa še cenim, da se ne futram s tem s*anjem. Raje samo kruh zraven. Še raje pa, par krompirjev olupim, narežem, skuham, pretlačim, bo pač večerja 15 minut kasneje, big deal.[/quote]

misliš k greš v kako gostilno pa dobiš pire,da je “taprav” krompir??? Preverjeno,v večini imajo gostilne pa tudi DSO – ji pire iz vrečke!

Kaj se nekaj izgovarjaš, ko jo šmirgla ono Yo-ko, ti vprašuješ nekaj, ona ti “dobaciva” drugo.
Babe pač.

Lidlovega

Meni je pa instant pire prav dober.Si ga včasih kar tako napravim,brez vsega.

Maggi; super dober. Dodam smetano zraven in njami.

Meni sta dobra knorr in spar, maggy mi smrdi, ostalih ne poznam.

Me pa zanima, kako lahko govorite tiste ženske, ki ga še nikoli niste pokusile, da je zanič? Očitno je, da ste ga kupile, ker drugače ne bi mogle komentirat…

No, ja, mi smo 2 škatli knorr pireja porabili na 14 dnevnem kampiranju in glej, čudo, vsi preživeli:)

Sovražiš brezposelne ljudi? Jaz pa sovražim zaposlene ljudi, ki v službenem času čepijo za računalnikom in pišejo bedarije.
Mimogrede, imaš kakšno službo zame? Imam visoko izobrazbo!

v tem času, ko letaš po šparu in med policami iščeš škatlo, za katero sploh ne veš, kako izgleda, imaš doma krompir olupljen in na pol skuhan

Vabim vse brihte, da se nekje dobimo. Vsaka dobi kilo pa pol krompirja za olupit, skuhat in gladko pretlačit, jaz razmešam 2 instant vrečki po navodilih. Pa da potem vidimo, kaj je istočasno, kaj vzame 15 minut in kaj je nou-big-dil.

V vednost: ne delam instant pireja, ker ga naši ne marajo. Vem pa, koliko časa porabim za pravi pire, če jemo vsi in ne kuham ravno dveh krompirčkov.

Če ste pa “edini” v Slo, ki delate toliko časa oz. preždite v službah, ker ste nesposobni opraviti svojega dela v rednem času, si bi pa vi gospa lahko najela kuharico pa še čistilko za povrhu in nebi imela nobenih skrbi več.Lahko pa greste tudi v menzo na paprike in instant pire. Tečnoba žlehtna si!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close