Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Iniciativa za ukinitev ženskega in moškega čveka

Iniciativa za ukinitev ženskega in moškega čveka

Marko, debata je filozofiranje, ampak to, kar ti počneš, to ni. Filozofija pomeni ljubezen do znanosti. Pomeni, da če nečesa ne razumeš, to iščeš in študiraš in si ponižen in predvsem nisi ohol in vsega ne pometeš pod preprogo s tistim, ‘jaz sem srečen, življenje je zame lepo’. Ti se tu greš antidbato,kot ti je spider že pisal, z ljudmi, ki imajo vsebino. Ti je nimaš. Ne gre za trk nasprotnih stališč, gre za prazen list, za pavze v glasbi, za črno luknjo v prostoru-času. Filozofiranj ni to, da štepaš vedno enake poste na nek forum sedem let in si z njimi sedmi po številčnosti. Tudi ni to, da izpostavljaš svojo punco, da se tu predstavi s svojo kamnoseško slovenščino.
Filozofiranje je iskanje včerajšnjega dne in boljšega jutri, čeprav nič od tega ni mogoče.
Blažena sreča je onkraj te črte. Ti se pa delaš da jo živiš. Nimaš o čem filozofirati…še razumeš ne, da nimaš…[/quote]

E vidiš katenjka je ena taka oseba s katero bi z veseljem debatiral tudi ob pivu, ampak ona je verjetno predobra za mojo ”mizerno” malenkost faze malega otroka 😀

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Tale je bla pa top 🙂

E vidiš Marko to je zdaj nekaj s čimer se ne strinjam ampak ne zato ker Sadni niam prav ampak zato ker verjamem da ne on ne večina če ne vsi nis prebrali vseh tvojih prispevkov da bi lahko sodili to kar sodi zdaj on … pač ni prav da to napiše nekdo za tebe ampak za tako pisanje si si postlal sam 😛

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

@ Matkic

Robi in Marko razmišljata precej podobno. Razlika med njima je samo ta, da prvi ne bo tok vstrajen pri podajanju argumentov, ponavadi napiše enkrat, dvakrat, potem se mu pa ne da več, medtem, ko bo drugi visel gor še cel dan in prepričeval sogovornika v svoj prav.

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Pozabil si omenit iz tiste debate dolgo dolgo nazaj, da si tam žensko, ki je ostala sama z otrokom, ker jo je oče otroka pustil zaradi druge, označil za neumno in krivo ali nekaj v tem stilu. In zagovarjal si stališče, da se ti pač ne misliš spreminjat, da je tebi pač lepo tako kot je (gostilna, šport, igrice, služba, zabava….) in je baba pač sama kriva, če si umisli froca. In potem sva se še parkrat zapletla v podobno sceno…. :/
In vedno so ti ženske krive/nevoščljive, ker ti živiš bolje oz bi lahko živel še bolje, če bi šla babica na oni svet in ti pustila stanovanje….. 🙁

Ne vem, nimaš nekega sočutja za te reči, ki se jih dobi v otroštvu od očeta po nekih znanstvenih dognanjih o človeškem razvoju zato si žeska nezavedno? želi očeta svojih otrok ob sebi in v tem duhu dela razne scene, da bi to dosegla….itd. itd
Vendar ti znalec vse to zanikaš in praviš, da je to eno sr.a.nje, ki se tebe ne tiče, ne tebe niti tvojega tiča in kaj se koga tiče kaj se tvojega tiča tiče….. in v jok :)))))

@Spider
jaz imam vsaj toliko obraza, da tvoje besedilo navede/repliciram, ti se skrivaš brez navedka, kao pišeš za vse…. Ok tudi prav.

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Sadni poleti greva na 1 pir 😀 ko se prišlepam v ljubljano 😀

Biti pravnik ni poklic. Biti pravnik je izobrazba. S svojimi predsdodki o pravnikih se je izkazala že Pandora. Biti pravnik ne pomeni nujno biti odvetnik, sodnik, tožilec.Ampak On_ je en tak faušljiv materialist, ki se mu takoj, ko sliši besedo “pravnik” prikažejo odvetniki iz ameriških filmov v belih ferarijih. In potem naleti tu na enega mulca Spiderja, za katerega se mu zdi, da ga zajebava, čeprav se One vtika v mene, moj način in moje poste bistveno bolj kot obratno. In One si v svoji faušljivi preprostostji reče: ne, ta mulc pa že ne more biti uspešen pravnik, zagotovo pa ne tolk uspešen kot ti iz ameriških filmov, zagotovo je reven! Za ljudi, kot je On_, je namreč glavno in edino merilo vsega denar…Čemu bi mu rušil to njegovo najnovejšo domislico, da sem najbrž precej lačen? Sem pač lačen, zagotovo sem pa manj lačen hrane, kot znanja. On_ najbrž ni bil nikoli v nobenem smislu lačen, ker v svojem malem svetu misli, da o vsem vse ve. Takih pa jaz ne maram. Pa čeprav nisem pravnik iz ameriških filmo. Ali pa mogoče ravno zato.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Jaz pišem svoja mnenja. Ne čutim se dolžnega neskončno replicirati vsakemu za vsak njegov izdelek posebaj. S tem sem se bil prisiljen začeti ukvarjati, ker ste me sicer obtoževali, da bežim od debate. Sicer bi jaz v vsako temo napisal en ali dva svoja prispevka, kjer bi obrazložil svoj pogled na stvar in zadeva rešena.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Biti pravnik ni poklic. Biti pravnik je izobrazba. S svojimi predsdodki o pravnikih se je izkazala že Pandora. Biti pravnik ne pomeni nujno biti odvetnik, sodnik, tožilec.Ampak On_ je en tak faušljiv materialist, ki se mu takoj, ko sliši besedo “pravnik” prikažejo odvetniki iz ameriških filmov v belih ferarijih. In potem naleti tu na enega mulca Spiderja, za katerega se mu zdi, da ga zajebava, čeprav se One vtika v mene, moj način in moje poste bistveno bolj kot obratno. In One si v svoji faušljivi preprostostji reče: ne, ta mulc pa že ne more biti uspešen pravnik, zagotovo pa ne tolk uspešen kot ti iz ameriških filmov, zagotovo je reven! Za ljudi, kot je On_, je namreč glavno in edino merilo vsega denar…Čemu bi mu rušil to njegovo najnovejšo domislico, da sem najbrž precej lačen? Sem pač lačen, zagotovo sem pa manj lačen hrane, kot znanja. On_ najbrž ni bil nikoli v nobenem smislu lačen, ker v svojem malem svetu misli, da o vsem vse ve. Takih pa jaz ne maram. Pa čeprav nisem pravnik iz ameriških filmo. Ali pa mogoče ravno zato.[/quote]Ti se težko šališ na svoj račun?
Ajde daj se vsaj na moj, samo daj tako, da se bo kdo tudi nasmejal, ne vse strogo po paragrafih pisat…. 😉 :))))

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Kaj si pa ti napisal konstruktivnega v zadnjih 7ih letih, odkar visiš na Monu ? Si kdaj napisal kaj na primeru, ki je temeljil na praksi, morda na tvoji osebni izkušnji, ali si ves čas samo kopiral komentarje drugih ? Meni deluješ identičen Robiju, kot, da se gre za eno in isto osebo.[/quote]
Par postov nazaj si napisal, da sva z Markotom različna, ker jaz nikogar ne prepričujem….Zdaj pa praviš, da bi naj bila ista oseba. Odloči se že enkrat . 🙂

Zame je kakršnokoli prepričevanje izguba časa. Rajši ležim, pa gledam v luft. 🙂
Če koga zanima, mu razložim. Če ne, pač njegova stvar…..

Glavni problem kar vas muči, pa je to, kar je Matkič napisal. Da se ob Markovih in podobnih poglabljanjih in filozofiranjih, človek počuti butastega, ker ničesar ne razume. Tisti, ki razume kaj želi Marko povedati, ne bo tega videl kot eno in isto, ker ima vse nek globlji pomen. a za povprečnega človeka, ki se ne poglablja v odnose in vase, je vse skupaj le neka nelogična zmešnjava.

Lih obratno je blo.

Lih obratno je blo.[/quote]

Prvi sem napisan jaz, potem Marko:

Robi, a ne bi bil čas, da malce pospraviš? Ker tole je pa že preveč!

Lahko definiraš kaj naj pospravim ?

Biti pravnik ni poklic. Biti pravnik je izobrazba. S svojimi predsdodki o pravnikih se je izkazala že Pandora. Biti pravnik ne pomeni nujno biti odvetnik, sodnik, tožilec.Pa čeprav nisem pravnik iz ameriških filmo. Ali pa mogoče ravno zato.[/quote]

Mislim, da je Bibitka tvoja stanovska kolegica. Lepo, da drug drugemu pojasnjujejte, kaj pomeni vaš poklic. :)))

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

A ti misliš, da pravniki tako malo zaslužijo, da še za kruh nimajo? :)) Še dobro, da nisem pravnica, ker lačna pa res ne bi bila rada :))))

p.s.
Sem se pa zdaj spomnila na našo “sodnico”, se mi je kar milo storilo, če je ona tudi lačna.:) Predlagam, da naredimo kakšno dobrodelno akcijo.:)[/quote]

Ravno zdaj žvečim en star in plesniv kruh. :)))

O Spiderček:)
tebe se pa zelo dobro spomnim še s foruma Mladi o spolnosti in drugih aktualnih temah 🙂
ampak se žal nisva uspela nikdaj v živo srečati…

…čutim pa neko seksualno privlačnost :)))

lol

To ti čutiš seksualno privlačnost do tistega trebušastega in kosmatega soseda. :)))

AHAHAHAHAHAHA

tale pa je dobra ej…. ne počutimo se nič butasti (vsaj jaz ne) ampak se počutim kot ”kaj za vraga ima ta človek tolko za pisat po MoNu ko pa tip nima blage veze o ničemer se pa dela kot da je dal skozi lajf 2 vojni, 70 punc+ 20 resnih zvez, ima 7 otrok, in se druži z vsemi ženskami da ve kaj VSE ženske rabijo od moškega….

lepo te prosim Robi, najbolj sem te ceno od trio adijo (Marko, On_ Robi) pa boš kaj kmalu ujel onadva, tale komentar ga resno zmaga sploh če si ga mislo 100% resno, ne moreš zagovarjat vseh Markovih postov češ da imajo globlji namen hahahaha,

Saj pravim, bolje bit “polpismen” na forumu, kot pa polpismen po karakterju. :)) Boš tudi ti delala na karakterju ali si boš še naprej delala sramoto? ;)[/quote]

S čim si pa delam sramoto, moram povedati da se kar v redu počutim, nimam nekih pomislekov ali sumov v sebi, da sem naredila kaj narobe, tako da ne vem kam ciljaš s svojo preslikavo.

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Saj pravim, bolje bit “polpismen” na forumu, kot pa polpismen po karakterju. :)) Boš tudi ti delala na karakterju ali si boš še naprej delala sramoto? ;)[/quote]

S čim si pa delam sramoto, moram povedati da se kar v redu počutim, nimam nekih pomislekov ali sumov v sebi, da sem naredila kaj narobe, tako da ne vem kam ciljaš s svojo preslikavo.[/quote]Eh, Z_s njemu so bolj pomembne druge stvari na njej. Nap, da zna peč piškote in tako je Marko pri njej vedno dobi kaj sladkega….. 😉

Ironično, tema o zaprtju tega čveka se izkaže kot najboljši argument za zaprtje le-tega. Sami “stari znanci”, ki format foruma uporabljajo kot IRC. Da ne pozabim omeniti citatnih piramid s pol vrstice teksta v odgovoru kjer žaljivke niso niti zabavne. Poleg vsega pa v tem rajanju sodeluje še moderator….

Zgleda da je pozabil to v avtu:
[img]http://bbsimg.ngfiles.com/1/17774000/ngbbs4902466dea96c.jpg[/img]

S čim si pa delam sramoto, moram povedati da se kar v redu počutim, nimam nekih pomislekov ali sumov v sebi, da sem naredila kaj narobe, tako da ne vem kam ciljaš s svojo preslikavo.[/quote]Eh, Z_s njemu so bolj pomembne druge stvari na njej. Nap, da zna peč piškote in tako je Marko pri njej vedno dobi kaj sladkega….. ;)[/quote]

Hm, tudi znam kaj speči, še bolje skuhati toda za moje pojme ni to nekaj, kar bi bilo hvale vredno oz da bi si ne vem kaj domišljala :/

Biti polpismen po karakterju? A to so tisti, ki se radi pretvarajo ali tisti, ki si ne upajo v celoti biti to kar so?

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Ne, ni tako, ti ne napišeš svojega pogleda na stvar, ampak začneš replicirat meni in mi postavljat razna slaboumna vprašanja, ja prav ti in tvoj kolega On_, ki vama je sicer baje vse jasno…[/quote]
Saj ti ni treba odgovarjat nanje. Zame je pač to debata. Zate pa je to muka. :))

Katenjka, prav, mogoče res ne filozofiram. Matkič je rekel, da moje debate preidejo v filozofiranje, torej njemu povej, ne meni. 😉

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Vidim, da te razkuri. 🙂 Tvoji občutki so tvoje problem, ti moraš paziti, kaj boš z njimi naredil. Če boš začel podirati zaradi tega vse okrog sebe, ti lahko kaj pade na glavo. 😉
Jaz ne pišem, da si tvoja ženska tega želi, ampak ženska, ki išče resen odnos. Od tega ne odstopam. Tako, zdaj pa se lahko jeziš ali pa sprejmeš to, da drugače razmišljava in ostaneš miren. Izbiraj. :))

Sem pač drzen, jebi ga. :)) Moja se ne pritožuje in ji je še vedno lepo, prav tako tudi meni. A ni to namen, da je obema lepo?

S tem se strinjam. To ni pošteno do sogovornika, da ga že naprej obsodiš na neumnost. Taka debata nima smisla. Lahko se popravimo. 😉

Mislim da je potreben in konstruktiven ravno toliko kot celotna tema in prvi prispevek rvoje boljše polovice tukaj na čveku… Pa se tam o tem nisi prav dosti spraševal kajneda?[/quote]
No vidiš, napisal si žaljivko, ker se ti je zdela potrebna. Drugim pa očitaš, da delajo antidebate, ker replicirajo drugim in to brez žaljivk. Tudi tistim se je to zdelo potrebno, da se debata nadaljuje. To pomeni, kogar nekaj moti, ima težave s sprejemanjem drugih v debati. S takimi pa debata ni možna, ker gredo vedno na osebni nivo. Iz jeze, kot sam praviš. Torej, zaka jeza? Kaj spremenimo z njo? Se svet vrti drugače, sem se jaz spremenil zaradi tvoje jeze, se je On spremenil? Si se ti spremenil? Se je debata nadaljevala ali se je s tem “posrala”?

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close