Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Imate zavarovane toplotne črpalke

Imate zavarovane toplotne črpalke

Pa dobro, seckaj ti svoja drvika pa nalagaj in zapravljaj čas za to, ko leta 1920, nobenga problema.

Mi imamo 3f napeljavo že od 90h v stari bajti, pa smo imeli ogrevanje na kurilca. Če nimaš, pač vzameš 1f TČ, sej jo maš zgoraj na linku, morš pa met kakih 7kW obračunske (tolk mam v 40m2 blokovskem stanovanju že), večinoma itak vleče taka TČ kak 1-2kW, ob redkih špicah več. S COPom da ven 3-6 kW toplote in lepo šopa 24 ur na dan to. čisto dovolj za neko 150 m2 bajto, ki ni podrtija.

Za podtrijo pač kak 3f monoblok 14 kW vzameš, ni druge, dosti dražja spet ni.

TČ se nabavi trifazna, močna toliko, da tudi pri -15 ne dela na maksimumu

Zakaj že? Kr nekaj si sproti izmišljjete. Mi na štajerskem smo meli v zadnjih 10 letih -15 mogoče 10x ponoči. 1x na leto ne bi smela TČ na ful delat za par ur?

Lahko nehate živet v namišljeni sibiriji?

Kompresor pri Fujitsu stane okoli 2000 EUR , zato se res  bolj splača kupiti novo zunanjo enoto in imaš garancijo, pride pa res okoli 3.000 EUR (smo letos spomladi isto morali menjati) . Cene so astronomske in lastniki ki smo toplotne  kupovali,nismo pričakovali da se začnejo kvariti pri 8 letih in so zneski popravil ali menjave zelo visoki. Moji starši so imeli 40 let staro Stadler peč na drva, nobenega servisa, le dimnikar je prisel. Danes pa je vse tako narejeno, da se kvari, da služi poprodajna mreža, ker to jim je glavni prihodek .

Kaj pa kupujete Fujitsu. Meni so že zamenjali kompresor na micki po 11 letih, 800 € z delom vred. Kolega ma pa še prvi kompresor na Daikinki, pa je stara 15 let, 1 senzorček je moral do zdaj menjat. Mi pa mamo tud klimo neko noname od prej, 13 let, nobenga popravila, to je približno enaka tehnologija, greje do -15.

Zdaj glede na to, kako padajo cene novim TČ, ne vem, kdo bo dal 3 jurje samo za zunanjo ali pa 2 za kompresor.

Kaj pa kupujete Fujitsu. Meni so že zamenjali kompresor na micki po 11 letih, 800 € z delom vred.

Približno tolk sm drugač na dimnikarju prišparal od prej v 11 letih, da ne pozabm

Odgovor na objavo uporabnika
kaj pa kupujete, 25.09.2024 ob 14:35

Kaj pa kupujete Fujitsu. Meni so že zamenjali kompresor na micki po 11 letih, 800 € z delom vred. Kolega ma pa še prvi kompresor na Daikinki, pa je stara 15 let, 1 senzorček je moral do zdaj menjat. Mi pa mamo tud klimo neko noname od prej, 13 let, nobenga popravila, to je približno enaka tehnologija, greje do -15.

Zdaj glede na to, kako padajo cene novim TČ, ne vem, kdo bo dal 3 jurje samo za zunanjo ali pa 2 za kompresor.

Imamo Fujitsu visokotemperaturno, ker imamo radiatorje, srednji rang, 11 kW, dobrih 13 let, dela brez težav ves čas.

te visokotemperaturne so itak nek relikt preteklosti in brezvezno kompliciranje, mogoče je zato kompresor dražji.

Kdor še do danes ni pogruntal, da lahko imaš BP na radiatorjih nizkotemperaturno, ker vsaka doseže vsaj 55 stopinj vode, tisti si malo že zasluži, da ga olupijo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close