Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Imate zavarovane toplotne črpalke

Imate zavarovane toplotne črpalke

Odgovor na objavo uporabnika
Mnenje415, 24.09.2024 ob 19:55

najdi boljšega serviserja, 24.09.2024 ob 19:10

Po 8 let od nakupa toplotne črpalke, nam je šla zunanja enota, zamenjava približno 3.000 EUR. Fujitsu znamka. Lani smo imeli popravilo registra in  ventilov, račun 1000 EUR.

Najdi boljšega serviserja, ker ta te nateguje ali pa ti lažeš. Verjetno lažeš in si malo sproti izmišljuješ, ker TČ nima nobenega dela po imenu “register”. Nikoli ne crkne cela zunanja enota. Sestavljena je iz ene par univerzalnih delov in to je to. Najbolj verjetno kaka elektronika za 100 €, kak ventil ali kakšna podobna malenkost.

3 jurje tudi nobena zunanja enota ni vredna, če dobiš celo monoblok solidno močno TČ za 5 jurjev.

Tako da ne bučk prodajat. Če jih ne, pa najdi boljšega serviserja, ki zna izvesti diagnostiko in najti pravo napako. Malo pokliči naokoli, to ne bo nujno tisti, ki vam je TČ prodal.

Te TČ niso tak kunšt in blazno komplicirane, kot si nekateri predstavljate. Zadeva je dosti bolj enostavna od avta, pa tam če ti pride s tremi jurji za popravilo, ga pošlješ v k.

Smo preverili pri dveh serviserji, zunanja enota je fuč. Strošek cca 3000 EUR .

Ne more biti kompletna zunanja enota fuč.

To je laž.

Lahko je kompresor, elektronika….ne pa vse.

najdi boljšega serviserja, 24.09.2024 ob 20:39

Pa saj so bili serviserji pri nas, z diagnostiko preverili . Je čist normalno po 8 letih menjava kompletne zunanje enote. Nobena ne dela 15 let.

Naša dela 12. leto brez servisa.

Za 3 jurje bi te jaz tudi poskušal prepričat v to, da je zunanja enota en zabetoniran kos, ki nima ločenih delov, kot tdi to, da menjaj v avtu celo mašino, ker maš svečko hin. Tak je to, če prvemu zlatarj verjameš. 😀

Ne vem katera TC dela 12 let brez popravil. Kot drugo, zanjo smo plačali okoli 9.000 EUR pred 8 leti. Pa ni bila najdražja, ampak nekje middle range . O kakšnih 5.000 EUR ti sanjaš za novo TC  , ne vem. Dva pooblaščena serviserja za Fujitsu sta z diagnostiko prišla in povedala da je zunanjo enoto treba zamenjati, cena pa okoli 3.000 EUR.

Mnenje415, 24.09.2024 ob 20:45

Ne vem katera TC dela 12 let brez popravil. Kot drugo, zanjo smo plačali okoli 9.000 EUR pred 8 leti. Pa ni bila najdražja, ampak nekje middle range . O kakšnih 5.000 EUR ti sanjaš za novo TC  , ne vem. Dva pooblaščena serviserja za Fujitsu sta z diagnostiko prišla in povedala da je zunanjo enoto treba zamenjati, cena pa okoli 3.000 EUR.

Cakamo na uradno ponudbo da vidimo kaj vse spada pod njo. Meni je to ogromno denarja

Poskusi z nepooblaščenim. Če si preveč nesposoben se zmenit za normalno popravilo (ne vem, kako se z avtomehanikom zmeniš, da ti vsakič ne menja cele mašine), ti pa priporočam tole za pod 5 jurjev, o čemer “sanjam”.

https://www.emundia.si/lg-ogrevalna-toplotna-crpalka-monoblok-therma-v-silence-supreme-hm091mr-u44-9kw

Če ste nesposobni okoli seriviserjev, raje dajte novo, kaj boste metali 3 jurjev v “staro”, kjer bo baje hin čez eno leto še druga polovica?

😀

Če se pokvari zunanja enota je problem verjetno v kompresorju. In ja, se kar dogaja, da se pokvari. In ja, ni poceni iz lastnih izkušenj ti povem, da menjava kompresorja stane med 3 in 4 tisoč evrov odvisno od TČ. Menjava kompresorja v bistvu pomeni menjava zunanjega dela, isto ostane zgolj ohišje.  Zavarovalnica, krije menjavo, če imaš zavarovan strojelom. Vendar, če je TČ starejša od 7 let ti od vračila odštejejo amortizacijo…..vse kar sem napisal, sam napisal iz lastnih izkušenj.

Če se pokvari zunanja enota je problem verjetno v kompresorju. In ja, se kar dogaja, da se pokvari. In ja, ni poceni iz lastnih izkušenj ti povem, da menjava kompresorja stane med 3 in 4 tisoč evrov odvisno od TČ.

Halo, zemlja kliče, novi monobloki so dobrih 5 jurjev z montažo, kdo bi dajal 4 jurje za kompresor za staro kanto in zakaj? Niste več leta 2010 jebovas

Štajerc2002, 24.09.2024 ob 21:02

Če se pokvari zunanja enota je problem verjetno v kompresorju. In ja, se kar dogaja, da se pokvari. In ja, ni poceni iz lastnih izkušenj ti povem, da menjava kompresorja stane med 3 in 4 tisoč evrov odvisno od TČ. Menjava kompresorja v bistvu pomeni menjava zunanjega dela, isto ostane zgolj ohišje.  Zavarovalnica, krije menjavo, če imaš zavarovan strojelom. Vendar, če je TČ starejša od 7 let ti od vračila odštejejo amortizacijo…..vse kar sem napisal, sam napisal iz lastnih izkušenj.

Tako je. Kompresor je sel, ki ima vrednost 70% zunanje enote, zato raje kar menjajo vso zunanjo enoto.  Tako dobimo garancijo spet 3 leta +shranimo si rezervne dele od zunanje enote,  ki so se ok. Vsekakor pa mi je to to res too much

Se strinjam s tabo, vsaj ventilstor zna bit še dober.

Ti govoriš o “hudo močnih” monoblokih, recimo, ta bi bil pr men nekje za 2/3 stanovanja.

Kaj je pol naš reaktivc s 14,4kw?

Pa je tud prešvoh, bi rabil 2 za celo bajto, sam 2014 ni blo špage za 2; tako nas žene hibrid; dotičnemu monobloku pomaga plinska peč, ko rata nerentabilen.

Moč ogrevalnega medija za hišo je bila izračunana na 32kw, se mi zdi, zdej k je fasada, je potrebna moč manjša, sam bolje par kw preveč kot premalo- itak pa bomo greli še sobe za zajbancijo na podstrehi, ki v tistem izračunu niso zajete, pa bo kar točno.

Sistem laufa 10,5 let BP, če izvzamemo neke porodne težave v štartu in puščajoč ventil, kjer se plin fila. Samo čeking plina v TČ in čiščenje gorilca peči.

Zamortiziran v 7 letih, oz prišli na 0.

Vaillant, zajc v jajcu.

Mnenje415:

Nam se je to zgodilo letos spomladi, tako da ti govorim čisto iz svojih izkušenj….Priporočam ti, da si uredite zavarovanje za strojelom TČ. Stane okrog 200 eur letno, ni malo je pa boljše kot 3000 v enem nenapovedanem trenutku.

zavarovalnica ti amortizacijo odbija od 1 leta starostu dalje, ne pa od 7 let…strojelom my ass….deli.ki so podvrzeni normalni obrabi in kompresor sodi med te dele…ce kdo misl da mu bo zavarovalnica po 7 letih krila v celoti  nov ko.presor naj tresci z glavo v zid da se strezni

Ker imate temo o serviserjih, povem še svoj primer, pa ne za TČ. Pred leti se je pokvaril razvlažilec zraka, ne spomnim se točno kaj, neka lučka je stalno gorela. Zdelo se mi je, da okvara ni ne vem kaj posebnega. Odpeljem napravo na servis. Me čez nekaj dni pokličejo, da popravilo ni možno in da je naprava za odpad, za kar lahko poskrbijo oni. Nisem mogla verjeti, zato sem rekla, da pridem po napravo, pa mogoče najdem boljši servis. Napravo so mi predali brez plačila. Prinesem domov, naprava dela! Očitno sem jim pokvarila načrte, ko so si hoteli mojo napravo obdržati zase.

Zato, zelo možno je, da imajo tisti serviserji, ki ti bodo prodali novo enoto za 3000 evrčkov računico z vašo staro enoto, prijazno jo bodo odnesli na odpad, kao, ki jo bodo prodali naprej potem, ko jo bodo popravili za male stroške. Verjamem tistemu zgoraj, ki ti dopoveduje, da menjaj serviserja.

Povem vam, 24.09.2024 ob 21:30

Ker imate temo o serviserjih, povem še svoj primer, pa ne za TČ. Pred leti se je pokvaril razvlažilec zraka, ne spomnim se točno kaj, neka lučka je stalno gorela. Zdelo se mi je, da okvara ni ne vem kaj posebnega. Odpeljem napravo na servis. Me čez nekaj dni pokličejo, da popravilo ni možno in da je naprava za odpad, za kar lahko poskrbijo oni. Nisem mogla verjeti, zato sem rekla, da pridem po napravo, pa mogoče najdem boljši servis. Napravo so mi predali brez plačila. Prinesem domov, naprava dela! Očitno sem jim pokvarila načrte, ko so si hoteli mojo napravo obdržati zase.

Zato, zelo možno je, da imajo tisti serviserji, ki ti bodo prodali novo enoto za 3000 evrčkov računico z vašo staro enoto, prijazno jo bodo odnesli na odpad, kao, ki jo bodo prodali naprej potem, ko jo bodo popravili za male stroške. Verjamem tistemu zgoraj, ki ti dopoveduje, da menjaj serviserja.

Nič ne bodo oni prodajali naprej Staro zunanjo enoto bomo mi shranili, ter kakšen kos uporabili kasneje. Kompresor je okvarjen, menjava stane toliko kot 70% nove enote. Tudi mene je čist šokiral kakšne cifre so to .

Ti govoriš o “hudo močnih” monoblokih, recimo, ta bi bil pr men nekje za 2/3 stanovanja.

Kaj je pol naš reaktivc s 14,4kw?

Jurja do dva dodaš pri monbloku, pa si z 9 kW na 14 kW, razlike niso velike v ceni. za veliko večino bajt je 9 kW preko glave

Nič ne bodo oni prodajali naprej Staro zunanjo enoto bomo mi shranili, ter kakšen kos uporabili kasneje. Kompresor je okvarjen, menjava stane toliko kot 70% nove enote. Tudi mene je čist šokiral kakšne cifre so to .

Stari kompresor naj ti dajo, prepiši serijsko dol na alibabo ali h kakim drugim kitajcem v iskalnik, pa boš videl, za koliko so te ocurili z maržami

Ampak ven ste pa fliknili čist dober sistem CK, ne? Tega pa ni bilo škoda?

Saj niti ni tako drago. Mitsubishi so se dražje. Smo isto menjali zunanjo enoto, ker je šel kompresor , dali pa 4000 EUR

Btw, naša peč na bukova drva dela že 40 let. Je še ni bilo treba zamenjat…

Julij Cezar, 24.09.2024 ob 20:20

najdi boljšega serviserja, 24.09.2024 ob 20:16

Mi smo tudi plačali okoli 3000 EUR za zamenjavo zunanje enote, po 8 letih je čist obicajno da se pokvari. Nam se je še kakšno leto prej.  Naj tale #nsjfi boljšega serviserja# ne pametuje preveč. To ni poceni.

Vam verjamem, da bedaki, ki ne veste, da se da znanjo enoto narazen vzet in poiskat okvarjeni del, date 3 jurje za nakup cele zunanje enote

Še posebej, ko cela nova monoblok TČ pride 5 jurjev.

Da je takih bedakov nekaj, ne bi zanikal, samo težko boste prepričevali, da je to mus, ko imate 100 dokazov v nasprotno. 😀

pa pizda si pameten….poslji ji st od serviserja ki ji bo poravil za 200 eur in zamenjal senzor kot pravis, al pa nehaj sikat tepec zabiti,vluzis o nekih monoblokih za 5000 jurjev, govori ti konkretno o tc fujitsu….ne govori o lg, o rizevem narastku….zdaj pa spizdi tepec zabiti

..in Rusi so že v Kijevu. CEPEC

samo za 25 jurev svojega cajta si not zmetu, pa 4 jurje za dimnikarja, bravo

najdi boljšega serviserja, 24.09.2024 ob 20:53

Poskusi z nepooblaščenim. Če si preveč nesposoben se zmenit za normalno popravilo (ne vem, kako se z avtomehanikom zmeniš, da ti vsakič ne menja cele mašine), ti pa priporočam tole za pod 5 jurjev, o čemer “sanjam”.

https://www.emundia.si/lg-ogrevalna-toplotna-crpalka-monoblok-therma-v-silence-supreme-hm091mr-u44-9kw

Če ste nesposobni okoli seriviserjev, raje dajte novo, kaj boste metali 3 jurjev v “staro”, kjer bo baje hin čez eno leto še druga polovica?

😀

Tale je z montažo kar 6 jurjev!

Stara forumašica, 24.09.2024 ob 22:53

Pa še enofazna je, vklopi pozimi zraven še pralni in sušilni stroj ter indukcijo. Pa nekdo si naj s fenom lase suši.

Pečice ni treba, ker ti bo pancerko prej vrglo ven.

Men kaže ceno pod 5600 z montažo vred. Ja in, a to je drago, če bi dajali 4 jurje samo za kompresor eni talenti? Za trifazne si pa malo prebrskajte, so tudi tu gor, veliko izbire je za tako ceno.

Pa še enofazna je, vklopi pozimi zraven še pralni in sušilni stroj ter indukcijo. Pa nekdo si naj s fenom lase suši.

Ja je pač treba razporedit po fazah porabnike, normalno, sicer pa taka TČ pr naših zimah večino cajta ne vleče več kot 3 kW, torej je lih sama za en dober fen

ja sej jih ne, 25.09.2024 ob 07:22

Ja je pač treba razporedit po fazah porabnike, normalno, sicer pa taka TČ pr naših zimah večino cajta ne vleče več kot 3 kW, torej je lih sama za en dober fen

TČ se nabavi trifazna, močna toliko, da tudi pri -15 ne dela na maksimumu, vse ostale porabnike imaš pa itak že prej porazdeljene po fazah – če le imaš trifazni priklop.

ta pikra, 25.09.2024 ob 09:00

TČ se nabavi trifazna, močna toliko, da tudi pri -15 ne dela na maksimumu, vse ostale porabnike imaš pa itak že prej porazdeljene po fazah – če le imaš trifazni priklop.

Strošek 3f priklopa oz razliko do 1f si tudi priračunajte k ceni zastonj ogrevanja. Pa še povečala se bo razlika v ceni odjemne moči. Investicija, ki se pokrije in takrat tudi crkne, ni več investicija v prihranek, ampak je samo investicija v ogrevanje. Gledam tod okoli, kakšne hiperinvesticije so sosedi delali, od 20cm izolacije, menjava še povsem vredu strehe za montažo panelov, paneli, nato prehod na 3f, nato renovacija in metanje ven še dobrih radiatorjev, predelava ogrevalnih sistemov, staro peč ven, … mislim, to je bilo toliko stroškov, da lahko do konec življenja grejem na drva, in zaradi tega svetovni zrak ne bo nič boljši. Naivni sledilci agend takih in drugačnih, ki mislijo, da plodno vplivajo na izboljšanje… Zemlja je okrogla in se vrti, popoldan je kitajski zrak v alpah. Z enim samovžigom panelov pa v zrak spustijo več strupov kot bi jih jaz, če bi drva v fenolu namakala. Plus, vaše plošče na strehi bodo po desetih letih iztrošene za zamenjavo. Bo bolj strupen pepel od njih kot od bukovine…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close