Imam sploh šanse, da koga najdem preden shujšam?
@debelabunka, očitno poznaš bolj malo debel(ejš)ih ljudi, ki so aktivni in precej bolj gibčni od svojih suhih predstavnikov. Je predsodek, če nekoga zgolj na podlagi lastnih omejitev označiš za okornega ali celo lenega. Kondicijo si nabereš z redno vadbo, nekateri bodo kljub vsem odrekanjem in športanju pač debel(ejš)i.
Verjetno pa ločiš med “ne maram” in “gnusi se mi”?
Ja, jaz sem sicer bolj okretna, z več kondicije kot marsikdo od mojih vrstnikov, čeprav sem debela. Pa se označujem kot okorno, ker vem kako gibična sem bila prej. Vem kaj mi je zdaj problem in kaj mi prej ni bil problem. Vem, da jaz lahko pretečem 10km v kosu in da marsikdo suh ne more tega storit, ampak prej sem to storila hitreje oz. mi tudi 25km ni bil problem.
Ne maram svojega špeha. Če se mi gnusi, to ravno ne. Ni paprijeten pogled.
Prehranjevalne navade je najbolje spremeniti. Po osmi uri absolutno nič ne jesti, čim manj obrokov dnevno, kakovostni, ki vsebujejo veliko zelenjave in sadja, in seveda telesno udejstvovanje, zdaj poleti npr. plavanje. če smo “premočni”, je lahko tek celo škodljiv (za sklepe), če pretiravamo, nimamo pravilne obutve ali izbiramo zahteven teren. Problem je tu verjetno tudi psihične narave, če se slabo počutimo, potem pa s hrano poskušamo zadovoljevati določene (čustvene) potrebe.
Heh, tuki ste ene napisale da tipi najraj vidjo žensko, ki ma pri 170 cm 53 kg in zraven seveda še ustrezne obline In ene ste se temu tut prilagodile in zdej pišete da se tko tut najboljš počutite. Koga zavajate? Dober se počutite, ker večkrat slišite besedo lepa…zame je tut to odvisnost, zapolnjevanje čustvene praznine kot odvisnost od hrane. Kot da si pri tej višini s parimi kilami več pa zdravstveno ogrožen in se ne počutiš dobro. Dobro se ne počutiš mogoče zarad okolice, ki poveličuje tako silhueto, da bi mel pa poapnene žile, pa dvomim. Nasprotno, meni so se s parimi kilami več uredile tut določene zdravstvene težave in se zdej dobro počutim. Od besede lepa in fit jst nimam popolnoma nč…sam mogoče občutek ugodja za 10 min…skratka visok glikemični index ma te vrste “hrana”.Sploh pa pojem lepote ni objektiven. Še ne tko dolg nazaj so ble v modi bolj elegantno popolnjene ženske in takrat si niso tko prizadevale za postavo ala Kate Moss…danes pa mediji delajo svoje. Pri ženskah je zunanjost bolj pomembna in so idealna ciljna skupina za manipulacijo s strani medijev. In ker je taka suha postava za ženske težje dosegljiva, ker so že po naravi bolj nagnjene k shranjevanju maščobe, bo cilj ravno to…ker se bo zapravilo več denarja za razne maže, fitness centre ipd…kot pa če bi živeli po liniji najmanjšega odpora in v skladu s svojim bioritmom…da ne bo pomote, ne promoviram zdej neke nezdrave debelosti in mašenja s hrano ampak mislim da ni vredu pretiravanje v katerikoli smeri. Jst jem vse obroke in se ne nažiram ampak uživam v hrani. Pa tut gibanje je vključeno. Ampak to je premal…na tem svetu mormo trpet in švicat in se čimbolj trudet za stvari, drugače ne pridemo v nebesa:)
Šiksa – Jaz nisem mislila dobesedno da ima večina moških raje ženske, ki so 170cm in 53kg in ustrezne obline. Samo dejstvo je da večina moških imajo radi suhe ženske z oblinami na pravih mestih. Imajo radi lepe ženske tako kot imamo me ženske rade handsome moške. Simple as that, vsi iščemo ljudi, ki imajo boljšo gensko zasnovo in so po živalskih pravilih primerni za razplod da bo plod čim bolj zdrav in lahko nadaljeval svoj razplod v prihodnosti.
Poleg tega, je ravno sedaj postalo obratno ženske tipa Kate Moss niso več popularne kot so bile v času 90-tih let ko je bil Heroin Chic popularen, in ga je ravno Kate Moss promovirala. Tega že dolgo ni več.
Trenutno so popularne ženske, ki so suhe imajo lep suh pas, lepe suhe noge vendar imajo obline torej polne prsi, boke in lepo zaobljeno zadnjico. Tip Marlyn Monroe, Kim K je trenutno zaželjen in to se trenutno promovira, torej suha, zdrava, ženstvena ženska z oblinami. Sicer pa to ni tako bistveno, važno je kot sem že ponavljala da vsak najde svojo notranjo težo pri kateri se počuti zdravo in samozavestno.
Nikakor:D če se slabo počutiš in si bla prej bolj gibčna…pol pa res. ampak še vseen ne s kakimi nezdravimi dietami. Sej sama v sebi veš, kaj morš ukrent. Sam okolice ne preveč poslušat.Sošolka je bla mal bolj močna in je mičken shujšala…in so začele padat pohvale v stilu waw ka dober zgledaš,kok ti je ratal shujšat…in ko se je počutla tko lepo sprejeto, si je rekla, da pač ne more bit odveč, če shujaš še malo…in še malo…no,vemo kam jo je to pripeljal. shujaš do te mere, da se dobr počutiš v svojem telesu.
Se strinjam Šiksa. Ne diete in pa hujšanje za lastno počutje. Če bi se fajn počutila s svojimi tam nekje 76 kg, me verjetno opazke o hujšanju, debelosti, dietah, sladkarijah, ki redijo… verjetno sploh ne bi zadele. Verjetno jih sploh ne bi opazila. Ker pa se ne počutim dobro pa me zadanejo v dno duše.
Recimo meni so bodibilderji grdi za pogledat in marsikomu drugemu tudi,amapak jih verjetno take opazke ne motijo, ker se sami sebi zdijo ok.
Šiksa – Moja notranja teža je od 52-54kg tolk sem bila težka pri 14 letih in to je moja teža pri kateri se dobro počutim. Še ko sem imela 58kg, me je vse tiščalo jeans in ostale cote in sem se slabo počutila. Drugače okolice nisem nikoli poslušala glede teže, doma so mi sicer govorili ko sem se zredila da bi bilo dobro da bi malce dol spravila. Kar me je takrat bolelo, ker sem hotela skrivati svoje nezadovoljstvo nad težo. Od zunanjih ljudi, mi je pa edino ena zdravnica stara preko 80 že v pokoju mi je imela jajca da mi je rekla da se redim in da bom debela, če bom tako nadaljevala. Za to sem ji še danes hvaležna za njeno iskrenost.
Nobene diete jaz nisem nikoli prakticirala, kot sem že zapisala DIETE NE DELUJEJO. Ne moreš potem živeti celo življenje po dieti to valda ne gre. Gre se za kalorijsko redukcijo in da oseba konzumira redne obroke ob točno določenih urah, da oseba konzumira najmanj 3-6 obrokov na dan.
Ja točno tko, vsak mora shujšati do teže pri kateri se sam dobro počuti, saj potem tudi izžarevaš samozavest in te drugi ne bodo morili glede teže.
To se mi ne zdi tako slabo… Ali ti razlika v izgledu (v primerjavi s tem, kar je bilo prej), ne daje nekaj zagona, motivacije in nenazadnje tudi zadovoljstva same s seboj?
Če si želiš tempo še nekoliko okrepiti (tudi jaz nisem pristaš diet), zakaj je povečaš fizično aktivnost? V teh lepih in odlgih dnevih lahko temu, kar običajno “migaš”, dodaš še pol ure hitre hoje ali enourni sprehod zvečer.
Pa kolegice mi razlagajo, da je tudi zelo velik učinek, če se po 16. uri izogibaš ogljikovih hidratov – ampak jih moraš pred tem pojesti kar veliko, sicer si potem lačen…
Oja, pravo veselje je, ko ugotviš, da so ti spet prav hlače, ki ti lani niso bile prav. Da spet zapneš svoje stare kavbojke…
Sem pa imela spet eno stresno krizo, ko sem se prevečkrat spozabla pri sladkarijah in zato mi kilaža že dva meseca stoji (no bolje, da stoji kot bi šlo gor). Zdaj pa se moram spet vzet v roke. Sploh, ker je danes prvi dan po menstruaciji in je zato pravi čas za začet ponovno. Pred menstruacijo namreč ni pametno začet, ker takrat je požrešnost na višku, vsaj pri meni.
Miganje mi je fajn, tako, da rada to povečujem. Bolj problem mi je hrana. Beri: poleti sladoled. Se pa malce potoloažim z domačim sladoledom: zmiksano sadje in delno zamrznjeno. Sladko, hladno, pa vseeno brez umetnih sladkorjev.
Bolj me muči čokoladni sladoled. Zgornja zadeva dobro nadomesti sadne sladolede. Ne najdem pa prijetnega nadomestka za čokoladni, moj najljubši, sladoled.
debelabunka – Kaj pa kakšni res dobri čokoladni kosmiči? Mene so te reševali iz cuker-krize ki sem jo imela v času hujšanja.
Lahko jih zjutraj poješ eno skledčko z mlekom da dobiš tisto dozo cukra za čez dan. Pa kupuj recimo tiste od Vitalisa s koščki čokolade te so dobri.
Nadomestek za sladoled si pa sama lahko doma pripraviš v obliki zmrzline ali pa frozen jogurta. Vmešaj v low fat joguft nekaj sadja maline, jagode, borovnice, pa zmixaj in daj zamrznit. Pa če se le da, ne dodajaj cukra.
Sladkarije? A so res tako dobre in nujne za preživetje? (jih skorajda ne jem, razen če kam pridem in me kdo sili da moram vzeti kak kos sladice ipd, potem kar vzamem, da se ne zamerim). Že to, če se iz prehrane črtajo vse sladkarije, je dokaj velikopotezno in koristno za nižanje teže. Verjetno moraš biti precej nesrečna in brez volje, če pogosto posegaš po sladkem – vprašaj se zakaj je temu tako; no, seveda se lahko glede tega popolnoma motim.
Drugače obstaja tudi čokoladni sorbet, ki vsebuje manj kalorij.
Še bolje je če si narediš granito-zmrzlino recimo iz stisnjenega soka limet, limon, pomaranč. Potem pa ta sok zalij z vodo in dodaj v zmes Stevio-nadomestek sladkorja, jo promovirajo precej da naj ne bi imela skoraj nič kalorij in je baje 3 krat bolj sladka od cukra. To daj potem zamrzniti vmes mešaj da se ti ne bodo kristali naredili in evo imaš Granito.
Pa še prija sedaj, ko je vroče da se boš odžejala.
Izogibaj se pa čokoladnim sladoledom ker so zelo kalorični in še ti kupljeni sladoledi imajo v sebi polno E-jev in ostale kemije.
Princess mal si zmedena…tko kot večina žensk. Ta tvoja notranja meja je nezdrava. Z leti se ti bo telo spreminjalo in ti bo ta meja v napoto-sprožla bo vojno v tebi. Potem pa vidiš ženske, ki hodjo naokrog s sklonjeno glavo kot da so komu kaj naredile…ker so zgubile na tržni vrednosti. Ni to žalostno? Da si to počnemo? Kaj če bi raje skrila tehtnico in ohranla tak stil življenja kot ga maš trenutno in kot se najboljš počutiš…meje pa rajš zradiraj.
Muslije si naredim sama: zmešam kosmiče in suho sadje in to mi je ok.
Navečja skušnjava pa je ta čokoladni sladoled. Sadnega naredim sama, iz sadja, mleka, brez sladil in je odličen okus.
Granita? Moram probat, sliši se zanimivo.
Nekaj moram naštudirat namesto kupljenega sladoleda. Neko kremo s temno čokolado. Si kdaj kaj takega delala Princess?
Ena razlika je med nama. Jaz jem sladkarije, ker so mi dobre, ne ker me nekdo sili. Če kam pridem in me silijo s pecivom, ki mi ni ravno pri srcu ali pa mi takrat ne paše, ga zavrnem pa zamera gor ali dol.
Sladkarije? A so res tako dobre in nujne za preživetje? (jih skorajda ne jem, razen če kam pridem in me kdo sili da moram vzeti kak kos sladice ipd, potem kar vzamem, da se ne zamerim). Že to, če se iz prehrane črtajo vse sladkarije, je dokaj velikopotezno in koristno za nižanje teže. Verjetno moraš biti precej nesrečna in brez volje, če pogosto posegaš po sladkem – vprašaj se zakaj je temu tako; no, seveda se lahko glede tega popolnoma motim.[/quote]
Drugače te teme nisem odprla, da bi dobila nasvete kako shujšat, saj to berem na forumu Hujšajmo.
Bolj me muči to, da gledam pare, vse nasmejanje, da grem na zabavo, vsi plešejo, jaz bi tudi pa me noben moški še ne povoha. Če me že kdo povabi na ples, je več kot očitno, da iz umisljena. Recimo kak kolega, ki povabi vse ženske pri mizi. In ko vse povabi pač povabi še mene, če ostane kaj časa.
Po razvezi sem že par let samska in res mi manjka te moške bližine in potem vedno znova ugotovim, da moja postava odbija vse moške.
Sladkarije? A so res tako dobre in nujne za preživetje? (jih skorajda ne jem, razen če kam pridem in me kdo sili da moram vzeti kak kos sladice ipd, potem kar vzamem, da se ne zamerim). Že to, če se iz prehrane črtajo vse sladkarije, je dokaj velikopotezno in koristno za nižanje teže. Verjetno moraš biti precej nesrečna in brez volje, če pogosto posegaš po sladkem – vprašaj se zakaj je temu tako; no, seveda se lahko glede tega popolnoma motim.[/quote][/quote]
Druga razlika pa ta, da jih jaz načelom ne jem, razen če so takšne okoliščine oziroma se mi ni treba tolažiti s cukrom; tretja pa ta da meni ni vseeno, če koga prizadanem ali ne zato ker zavrnem nekaj kar se je nekdo potrudil in pripravil, toliko uvidevnosti pa vseeno premorem. Zamera gor ali dol – zelo ravnodušna izjava, nič čudnega da se je ta ravnodušnost pričela nabirati v odvečnih kilah; drugače pa dvomim, da bo kaj drugače ko shujašaš, da bi te kateri povohal, predvsem to razberem v tvojem pisanju, da imaš neke lastnosti, ki te naredijo “antipatično” ali si celo na nek način “težko” za prenašati; tvoji odgovori so tako naravnani, kot da si bog in batina in da je vse ok, karkoli narediš in hrati zavistno opazuješ druge “srečne” pare….halo, nekam si polna negativnih čustev. Raje bi ta čas ko kracaš po monu, šla športat, pa bi več kcal skurila, kot da tu utrujaš nedolžne bralce mon-a s svojimi trivialnimi “blemi”.
Zmedena_samica, ti pa si verjetno suha in vseeno samska, a ne? Očitno sva že dve zagrenjeni na tem forumu, ne le jaz. Če so moji problemi tako trivialni, potem jih preskoči. Te kdo sili, da bereš? Jaz te prav nič.
Komur je tema utrujajoča, je naj ne bere. Mogoče so tvoje teme tudi utrujajoče pa te ljudje ne žalijo kar vse povprek. Komur je zanimiva, jo komentira, komur ni pa je pač ne.
Mogoče boš morala ti kaj ven na zrak, če nimaš drugega za počet kot prebirat utrujajoče trivalne bleme.
Vidim ja, da suhost ni garant zato, da je človek prijazen, prijeten, znosen.
Žal tako je, da jem in pijem kar je po mojem okusu. Za vsako hrano in pijačo se je nekdo trudil pa ne morem vsega pojesti in spiti, če mi ni dobro po okusu. Sosed je vnet žganjekuhec pa vedno sili s svojim žganjem pa ga ne pijem. Sem zdaj zato kaj slabša od tebe? Po mojem, da ne.
Vidim razlika par let nazaj in sedaj. Prej normalna postava in zanimanje zame, sedaj debela, zanimanja pa ni.
Dosti jih pa kar odkrito pove, da z debelimi babami ne želijo imet opravka.
Mogoče pa narobe ugotavljaš, lahko je tudi kaj drugega, kar jih odbija.
Jaz poznam vsaj dva para, ko je punca debelušna, fant pa ne, eden je celo pravi suhec, pa se super razumeta in postava/debelušnost teh punc teh fantov očitno nič ne odbija. So pa nekatere debeluške prav očarljive … :)[/quote]
Forum je zaprt za komentiranje.