Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Imam sploh šanse, da koga najdem preden shujšam?

Imam sploh šanse, da koga najdem preden shujšam?

Princes’, seveda sem imela izkušnjo “ta debele”, pa se nisem ravno sovražila zaradi tega. Da bi se mi LASTNO telo gnusilo do te mere, da se ne morem niti v špegu pogledat in se tuširat v luči (kako je šele s seksom?!), to je patalogija. Izrojenost. In to ni okej.

Fajn je, da smo samokritični, da se znamo potrudit za lastno srečo (tud če je to hujšanje), ne rabimo pa se sovražit zaradi tega. Tvoje telo, Princes’, ni enako ti. Ti si se žal poistovetila s telesom, zato tako hudo jemlješ telesne spremembe. Tudi ti kot debela si znotraj enaka (poleg pridobljenih nevroz), še vedno si recimo vegetarijanka ali ljubiteljica živali, prijazna (mogoče malo manjkrat kot v suhi podobi), skratka, notranjost se ne spreminja premosorazmerno s spremembo telesa, lupine.

Tudi jaz sem v roku 3 mesecev shujšala za 15 kil, predvsem zaradi pospešenega športanja in malo hrane, enostavno nisem imela teka, prebolevala sem dolgoletno vezo, ki mi je pomenila ogromno, tako da posledice tega so bile naravne. Šport ti pomaga pri pucanju slabih občutkov, če nimaš teka, pa tako ne ješ. NIkakor pa nisem imela patoloških občutkov, kot sta jih zgoraj navajali Princes’ in debelabunka.

Prva stvar pri vsem tem je da se imaš rad takšen kot si, ne izboljšano verzijo sebe. Sprejemaš se, morda ti ni vse na tebi všeč, ampak marsikaj lahko spremeniš. In prav zaradi tega, ker na te spremembe lahko sam vplivaš, ni potrebe, da se sovražiš in se gnusiš sam sebi. S tako naravnanostjo vneseš v sebe več negativne energije, tvoj notranji priganjalec te ozmerja z debeluhom, pras*ico, ki ne zmore nehat jest, in to sori, ni konstruktiven pristop k reševanju problemov.

In naslovno vprašanje te teme je Ali bom sploh dobila tipa, kljub temu da sem debela? Zakaj bi rabila tipa? Da ti pove, da si krasna, lepa, fantastična? Ne, to si rabiš sama povedat! Zopet potrjevanje sebe preko zunanjih dejavnikov, medtem ko notranjost ostaja prazna.

Krivokljun, odlično si napisala. Tudi, če oseba shujša, ni nujno, da bo zadovoljna. Poznam veliko suhih, a zelo nezadovoljnih oseb. Za avtorico pa – manj se obremenjuj s telesom, ampak discipliniraj se glede prehrane in gibanja, to je že z zdravstvenega vidika bolje.

Ja razumem in se strinjam s tvojo zgodbo in postom krivokljun. To je res, da tudi če izgledaš perfektno in da dosežeš svojo idealno težo in telo se zna zgoditi da si še vedno nesrečen. To je pogosto pri ljudeh ki so ali smo preveč samokritični. Jaz sem imela po hujšanju eno tako fazo ampak sem si potem rekla da pretiravam. Isto se je zgodilo z mojim best frendom, recimo on je sebe videl full grdega in debelega. Ko je bil težji se je meni zdel da ima samo malo povišano težo, sam sebe je pa videl kot nagnusnega debeluha, in podobno sem tudi jaz sebe videla pri 72kg čeprav ja verjetno me okolica ni tako dojemala. Jaz se zavedam da sem zelo kritična in samokritična in nagnjenja k samokaznovanju, in to je težko držati v nekem balancu da ne skačeš iz ene skrajnosti v drugo.

Sicer tudi meni ni bilo težko zgubiti 20kg telesno, izgubila sem jih v nekaj mesecih, ampak uspelo mi je pa shujšati šele v peto ali šesto, ker sem se mogla mentalno res pripraviti na sprememo.

Aja, saj res da ne pozabim, to spada v temo Lasje, Zmedena_samica kupila sem tisti šampon Sheer Blond ta navadnega je bil znižan v dm iz 8 na 6 €, in mi je full lepe lase naredil, skoraj bolj kot Ghul. Pa videla sem še da imajo še enega novega od Sheer Blond to Go nekaj takega se imenuje piše gor da vsebuje notri ekstrakt kamilice da ti še bolj posvetli lase sedaj na poletje.

Človek, ki ima preveč kg še zdaleč ni nagravžen, če se sam tako ne počuti. In se popolnoma strinjam s tabo krivokljun. Kajti v človeku je še veliko več vrednega, kot so kg ali postava. In ja tako, kot si napisala ti antilopa; ogromno je suhih ljudi (tudi preveč suhih), ki niti približno niso zadovoljni s sabo in zato oddajajo negativno energijo. Takšen človek ima druge oz. pomembnejše težave kot so kg in jih izguba le teh ne more rešiti.

En nasvet, debelabunka, za hujšanje. Jej vegibugerje, vegihrenovke za kosilo. Boš definitivno shujšala. Tako neokusne hrane pa še ne! Kalorij tako nimajo veliko, malo je maščob, ker boš malo pojedla, se ne boš napokala, želodec bo pa imel kaj za mlet.4 muhe na en mah, terna!

Mogoče dobro, da napišeš še višino, (torej, da se vidi index t/(višina*višina).
Napiši še svoj prehranjevalni stil, torej, ali imaš dober apetit, ali ješ za pomiritev, kdaj najbolj ješ, kako porazdeliš hrano čez dan, kako se giblješ.
Ko začneš hujšati, ni dobro preveč naenkrat, v povprečju le 1% teže na mesec, pri tem pa je nihanje teže itak večje.
V nasprotju z neko tvojo svetovalko tu na forumu pravim, da išči tudi na portalih, je vseeno najmanj zamudno. Če pa imaš nekaj pameti izkušenj, lahko marsikaj ugotoviš že iz pisanja. Če ne drugega, tu so vsaj v povprečju bolj izobraženi.

Napisala je, da je velika 162 cm, če se prav spominjam.

Nisem brala vsega. Sem pa prebrala vse avtoričine poste. Iz njih je jasno, da se v svoji koži ne počuti najbolje. In to je tisto, kar šteje. Vse drugo je larifari. Seveda lahko debeluške privlačijo moške. Ampak te debeluške se počutijo dobro v svoji koži. Avtorica se pa ne.

Avtorica, to, ko se kolegice pogovarjajo o oblekah, hujšanju, ipd., te moti (oziroma se ob tem počutiš ogrožena in grda), ker sama svojega telesa ne sprejemaš – sicer s tem ne bi imela težav.

Brez nepotrebih komplikacij mislim, da bi si morala postaviti prioritete. Hujšanje in to, da se spraviš v formo, naj ti bo zdaj prioriteta. Pa ne zato, da si boš lažje našla partnerja, ampak predvsem zato,d a se boš dobro počutila v lastni koži. Moškega, ki ti ustreza, boš morda srečala v tem procesu (na kakšni telovadbi, v fitnesu, pri teku, delavnici o zdravi prehrani, ipd…) ali pa kasneje. Ne obremenjuj se s tem. Če želiš uspeti, se moraš osredotočiti na en izziv na enkrat. Tvoj izziv zdaj je da spraviš telo v tako obliko, da se boš v njej počutila super. Drugo pride na vrsto kasneje…

Torej pri 162 cm imaš indeks 29,0 torej v enem letu si že malo nad 26, torej blizu meje normalnega indeksa 25. En problem je prenajedanje zaradi kompenziranja stresa. To je sedaj poleti malo lažje. Ponavadi se teža povečuje pozimi, ko so kratki dnevi.

Sicer pa sploh ni velik problem shujšati, če je pravi sistem. Dosti je potrebno biti zunaj stanovanja, tako hujšaš zaradi gibanja ter hkrati je manj priložnosti za hrano. Nekaj si je potrebno narediti, da si zmanjšaš stres. Pogost vzrok za preveliko težo je pomanjkanje spanja. O tem marsikaj lahko najdeš na internetu. Če si kakšna kuharica, bo težko, splača se zamenjati službo. Če si odločena, da boš zmanjšala težo, boš že našla koga, saj te bo videl takšno, kot boš čez eno leto, kar tudi boš, le da sedaj sama sebi pokažeš, da si sposobna discipline. Tako bo on tebi zmanjševal stres, ti pa njemu.

Lahko si pišeš dnevnik in si rišeš težo s časom. Tako lahko opaziš še kakšne skrite vzroke, če pogledaš potek teže čez daljše obdobje.

vsak debel človek, ne le ženska, meni pove, da je len in da se mu ne ljubi pomigat za to, da bi koga našel…ko ga (če ga) najde, pa itak misli da mu ni treba več hujšat, saj ga je že našel….tako pač je.Pameten človek si debeluha ne bo nakopal na glavo, ker s tem si na glavo nakoplje tudi vse njegove bolezni ki so in še pridejo….pritisk, srce…

nojano-pri večini debelih se gre za zasvojenost s hrano + lahko je tudi kombinacija z depresijo. Niso vsi debeli ljudje leni, določeni imajo kot sem že napisala zasvojenost in depresije poleg tega imajo takšne gene in lahko jim še ščitnica počasi dela. Sem pa že pisala da je razlika med tistimi, ki so recimo odraščali v debeli družini in so že od rojstva debeli kot pa ljudje, ki so bili suhi in so se potem zredili.

Imam ene znance, obadva sta zelo debela stara 37, 38 let, imata 2 hčerkici stari 5-8 let isto debeli. Ko sem bila pri njih na obisku sem tamalim dvema kupila ker je imela ena b-day tiste lučke za zamrzniti, vodenke, in jih je tamala non-stop hotela tako da ji je njena mami še nezamrznjene morala dati ven iz skrinje da jih je lahko dobila. Ko sem bila jaz mala smo doma recimo sladkarije dobili samo za kakšne praznike, drugače tega ni bilo doma. Gre se za to da debeli ljudje v takih družinah so navajeni da je hladilnik poln z dobro hrano in sladkarijami in valda potem še zato veliko pojejo. Tak način lajfa imajo.

Ja, seveda, ti svetovalka no. 2 🙂

No, ti pametna svetovalka, če že delaš sarkazem iz mojega iskrenega nasveta avtorici, nisi, mimogrede, napisala sama nobenega presežka … Računala si ITM (brez potrebe, ker ga lahko sama), celo poučila si jo, da se teža ponavadi povečuje pozimi … Kaj res? Ni problem shujšati s pravim sistemom, a to misliš resno? Kako je to mogoče? Aaa, spanje tudi kaj vpliva?

Ok, še tole moram omeniti, kompulzivno motnjo prehranjevanja in večina debelih ljudi jo ima. Prenajedanje ima pa večinoma psihične vzroke in depresije. Ljudje jejo čustva s tem ko požirajo hrano in ja večina ljudi ki ima probleme s prekomerno težko žre čustva. Zato je treba najprej urediti psiho vsaj toliko da se začne teža na dol pomikati in se spremeni ritem prehranjevanja in posledično celotnega življenja in razmišljanja.

To sem hotla povedat, samo z drugačnimi besedami 🙂 Še vedno trdim, da pravi problem ni teža, ampak njeno dojemanje tega. Eno je, da ne sprejemaš določene lastnosti pri sebi (in da si pripravljen to popravit), drugo pa je gnus, zavračanje, obkladanje z vzdevki tipa pra*ica, pujsa, svi*ja, spet sem se pregrešila.

Ja točno tako krivokljun, saj jaz sem šele shujšala, ko sem se zopet začela tuširati pri lučeh, ko sem šla v trgovino in sem si kupila oprijeta oblačila čeprav so bila cifra 40, 42 takrat. Šele takrat sem res začela hujšati ko sem izbrala pogum da sem se resnično pogledala v ogledalo, pa nisem bila happy samo vsaj sprejela sem se toliko malo da sem lahko potem shujšala. In dejansko shujšati mi je ratalo mislim da šele v 5 ali 6.

Zato jaz vsakemu debelemu svetujem, da naj se ne skrivajo za oblačili tipa raztegnjeni šotor, črnimi cotami, in raznimi pareoti in jopicami ampak naj se oblačijo v stilu kot da bi bili že suhi, ker s tem so že stopili na drugo pot, na pot sprejemanja in spreminjanja življenja na bolje.

Aha, te moti, da naj išče partnerje po portalih. Pač, to trdim. Delaš krivico tistim na portalih, ki v povprečju niso slabi.
ITM je bil potreben, da se ve, koliko časa je potrebno do normalne teže.
Po izkušnjah vem, da se pozimi povečuje, ter po logiki, ker je takrat več depresije, ter manj gibanja.
Lažje shujšati, kot recimo prenehati kaditi. Problem pa je, da čeprav zdržiš 14 dni brez sladkarij (ki sicer kompenzirajo stres), se spet začne. Problem je, če ne odstraniš psihičnih vzrokov za daljši čas. Seveda, zato pa sprašujem za vzroke za težo: večji apetit, stres, večja teža že od otroštva, nagnjenost k mesu, sladkemu, gibanje v službi…
Spanje vpliva npr: http://www.planet-lepote.com/novice/spanje_pomaga_pri_hujsanju Pa polno dobiš tega.

Ne vem, kolk je dobr se namerno odpovedat 99% sladkemu, ker te prej ko slej premami. Bolje recimo zmanjšat obroke za 50% in namesto tortice vsak 2. večer, omejit samo na 2x mesečno.

Potem bo tud hujšanje manj travmatično. Ne da zaradi odpovedovanja padeš v depresijo, češ saj itak nič lepega ne doživim ipd.

Tole bi kar držalo in spremenit je potrebno življenjski slog, ker s tem kakršnega imaš sedaj si takšen kakršen si. Spremenit je potrebno stil življenja in potem postane posledično tudi teža “prava”.
To pa zna bit težko, pretežko! :(((

Fora je v tem da pri hujšanju ne sme biti drastičnih sprememb sploh na začetku in NOBENIH DIET, KER DIETE NE DELUJEJO. Edina stvar, ki pri hujšanju deluje je kalorijska redukcija in čiščenje psihičnih problemov. Samo to je treba z malimi koraki na začetku drugače se ne zdrži. In če je nekdo recimo navajen jesti zjutraj nutello na belem kruhu je prav da tudi v času kalorijske redukcije zaužije zjutraj nekaj sladkega recimo čokoladne kosmiče(ne tiste za otroke) ampak take, ki imajo male čokoladne lističe poleg žitaric.

Je pa tako kakor sem opazila pri debelih, oni jedo 1-2 velika obroka na dan, in to je recimo en tak velik obrok pojedo popolne(kosilo) in drugi velik obrok pojedo zvečer, ali pozno zvečer. Takrat se nabutajo. Tako da preden se ti bioritem hranjenja navadi in spremeni, lahko tudi traja več mesecev. Sama se spominjam da sem dobila apetit po zajtrku šele po 4, 5 mesecih siljenja zajtrka. Ko sem si za zajtrk samo par žlic kosmičev dala ker več nisem mogla pojesti.

Aha, te moti, da naj išče partnerje po portalih. Pač, to trdim. Delaš krivico tistim na portalih, ki v povprečju niso slabi.
ITM je bil potreben, da se ve, koliko časa je potrebno do normalne teže.
Po izkušnjah vem, da se pozimi povečuje, ter po logiki, ker je takrat več depresije, ter manj gibanja.
Lažje shujšati, kot recimo prenehati kaditi. Problem pa je, da čeprav zdržiš 14 dni brez sladkarij (ki sicer kompenzirajo stres), se spet začne. Problem je, če ne odstraniš psihičnih vzrokov za daljši čas. Seveda, zato pa sprašujem za vzroke za težo: večji apetit, stres, večja teža že od otroštva, nagnjenost k mesu, sladkemu, gibanje v službi…
Spanje vpliva npr: http://www.planet-lepote.com/novice/spanje_pomaga_pri_hujsanju Pa polno dobiš tega.[/quote]

Glej, meni ne rabiš dajat nasvetov glede tega, o vplivu spanja pa vem že od vsaj 12. leta.

Če bi dobro prebrala moje pisanje in ne površno, bi vedela, da nisem delala nobene antipropagande glede spoznavanja na portalih (celo dala sem primer, kako je moja dobra kolegica močnejše postave tam spoznala resnega fanta). Vendar pač imam stališče (ne vsiljujem tega nobenemu in ne predstavljam tega kot dejstvo), da je bolje spoznavati v živo, kjer jo bo moški točno videl, kakšna je (zagotovo se bo našel kak, ki ga ne bo motilo). Avtorica je sama pisala, da ji to spoznavanje ni obrodilo sadov.

Pišeš, da so na portalih v povprečju bolj izobraženi … Ok, če ti tako praviš (pa da ne bo pomote, tudi jaz imam uni izobrazbo) … Ampak kaj pa ima izobrazba s tem, da bo tam našla resnega moškega? Ravno taki, iz navidez poštirkanih, premožnih familij (to pravim, ker so taki v povprečju in večinoma tudi izobraženi), s stanovanjem, ki so ga kupili vplivni starši in firmo, ki bo šla v sinkotove roke, so najhujši, ker so razvajeni … To vem, ker sem tudi sama nekaj časa spoznavala preko portalov … Mama recimo zdravnica, atek z uspešno firmo, ki jo bo prevzel sine. vse življenje je dobil vse na pladnju … In ko ga enkrat ena ženska zavrne, da se ne bo dobila z njim (zato, ket jo začne spraševati, kako košarico ima in če ne jemlje KT, ker on že ne seksa s kondomi), se jim utrga in te začnejo žalit s pras**** in podobno. Hočem reči, da tudi če je ne vem kako izobražen tip, ni nujno, da ima na portalih resne namene in da ima komunikacijo na kulturnem nivoju. Moja prijateljica pa je tam našla super moškega, pridnega, ljubečega, s poklicno šolo.

Pametno shujšaj – Tole bi dodala zate glede ITM-a. ITM, kot ga poznamo je popolnoma zastarel, in daje čisto napačen podatke ven. ITM bi morali renovirati, tam piše da je recimo za osebe, ki imamo 170cm idealna teža 63kg. Ko sem jaz imela še 63kg, ko sem bila še v fazi hujšanja sem imela pri 63kg 40 cifro pri oblekah in sem bila še precej debela. Sedaj, ko sem si računala ITM mi je pokazalo da imam pri 170cm pa 53kg prenizko težo, kao da naj bi anoreksično izgledala. Čeprav to niti podrazno ni res, ker imam tanke kosti in imam tudi pri 53kg obline in normalno izgledam.

Tako da ljudje ne si računati ITM-a ker to ni prava slika, ti podatki od ITM-a so iz šestdesetih let, ko je bilo še v navadi da so imeli ljudje povišano težo in takrat se tudi niso tako obremenjevali glede debelosti in holesterola. Ljudje imamo različne konstitucije in oblike skeleta tako, da shujšati je potrebno na težo, ki jo sami dojemate kot udobno.

Se strinjam, da je ITM zastarel, poleg tega ima absolutno previsoko mejo za normalno težo, ki drži samo pri športnikih z ogromno mišične mase (a takih je, roko na srce, zelo malo). ITM ima večjo težo, če se zdraven upošteva še konstitucija, mišična masa in starost. 13-letnica pri 170 cm in 74 kg je zagotovo pretežka, to ji bo rekel tudi vsak zdravnik, čeprav ji bo ITM kazal normalno. Pa tudi pri večini odraslih žensk je to še vedno preveč, če nimajo ravno mišičnega telesa kot Venus in Serena Williams.

Mogoče je grobo, ampak je odkrito. Priznam, da je težko to sprejet, ampak vseeno bolje odkrite besede kot neko lažno laskanje. Toliko poguma zmorem, da si priznam, da preveč kg niti malo ni privlačno. Mi je pa zanimivo, da si eni moški niti anonimno preko neta ne upajo tega priznat :). Pa pravijo, da ženske nismo odkrite.
Zdaj se mi je za dva meseca ustavilo, ampak moram spet bolj pridno pazit na hrano.
Dejstvo je pa čeprav še tako kruto, da ljudje pač gledajo na videz. Predvsem moški hočejo postavne ženske.
Kruto, če nisi lep, ampak resnično.

Saj razumem, kaj si hotel povedat. Da se najdejo tudi taki, ki sprejmejo debele ženske, čeprav se ti čudiš temu, ker ti ne bi nikoli imel kaj z debelo žensko :).

No, lahko povem, da poznam primer, kjer je ženska (močna), vsaj 80-90 kg in ima super moža. Skupaj imata tri otroke, ki jih zelo lepo vzgajata (večini bi lahko bila za vzor). Ženska je očitno svojo težo sprejela, on pa je očitno sprejel njo.[/quote]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close