Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ima kdo doma paličnjaka?

Ima kdo doma paličnjaka?

Dobili smo paličnjaka. Vem, da je malinove liste, zanima pa me, kaj bo jedel pozimi, ko ne bo več svežih listov.

Moja hčera jih je prinesla iz šole in in smo jih celo leto hranili z listi robide, so zeleni celo leto.

HRANA
Klasična hrana za paličnjake pozimi so listi zimzelena – Tradescantia-e , sicer pa listi in cvetovi robide (Rubus fruticosus), malinjaka (Rubus idaeus), murve (Morus sp.), navadne gvajave (Psidium guayava), evkalipta (Eucalyptus gunnii), bršljana (Hedera helix), kaline (Ligustrum sp.), šipka in vrtnice(Rosa sp.), hrasta (Quercus sp.), lipe, bezga, leske, kostanja, bukve, vrbe, rododendrona, gloga (beli trn) in še kaj.

Paličnjak je: robido, maline, bršjan, vrtnice in kitajsko zelje.
Pozimi gremo v gozd in robide res ni težko najti.Če pa ti ni do hoje po gozdu, v trgovini kupiš kitajsko zelje, ki ga obožuje. Res je, da kar smrdi, če ga dolgo ne zamenjaš, ampak je pa prava hrana. Pa eno glavico imaš kar za približno en mesec.
Še tole ti svetujem: če hočeš imeti le enega paličnjaka, mu daj v posodo mivko in ne prsti.Tako boš imela jajčeca v mivki, ampak ne bo mladih paličnjakov. Ko boš pa želela nove paličnjake ( ko bo ta umrl), boš pa na mivko dala prst in malo poškropila z vodo in čez dan ali dva boš imela polno posodo naraščaja.
Pa veliko veselja s to prijazno in nežno živalico!
Lp

Vedno zasledim, da paličnjaki jedo bršljan. Moji se ga niti ne dotaknejo, pa če 14 dni nimajo kaj jesti.
Robide se dobi skozi vso zimo, problem je zgolj sneg – si je treba zapomniti, kje rastejo in potem odkidaš sneg na tistem mestu. Listi pozimi seveda niso tako sveži in mehki kot spomladi, ampak jih vseeno brez problema pojedo.
Pa če je slučajno pozimi kriza s hrano – ne poginejo tako hitro zaradi pomanjkanja hrane!
Drugih stvari z vajinega seznama mojim še nisem ponudila, tako da ne vem, če npr. to zelje res jedo.

Heh, naša dva tudi nočeta bršljana. Pa tudi maline ne, samo robide :-). Zelje pa moram sprobat, nujno!

evo forum o paličnjakih pa vprašaj malo

http://zuzelke.mojforum.si/zuzelke-forum-3.html

http://mafiforum.mojforum.si/mafiforum-about208.html

http://www.legvan-oskar.com/forum/viewtopic.php?t=384&sid=4af0ce8544e954955c8fc1a5d5a0cf8e

http://www.legvan-oskar.com/forum/viewtopic.php?t=445&postdays=0&postorder=asc&start=45

Forum, kako pozimi s paličnjaki:
http://www.legvan-oskar.com/forum/viewtopic.php?t=1004

Jaz sem zmrznila liste, jedli so jih potem, ko so se odtalili. Dobro se je obneslo.

kaj jedo paličnjaki pozimi

ki so po nogah v obliki lista in po hrbtu škropijona

jedo

:kitajsko zelje?
:robide?
:maline?
ali
:nič?

jedo

ali

kaj jedo pozimi paličnjaqki

jedo

ali

kaj jedo pozimi paličnjaqki

jedo

ali

Delava poskus, kaj paličnjaki jedo ter koliko zrastejo. Zanima naju, kaj lahko pozimi jedo poleg robid, zelja in vrtnic.
Dobra ideja o zmrzovanju rastlin.
Prosiva za odgovore in mogoče kaj več informacije o paličnjakih.
LP

Doma imam 3 paličnjake . Jest jim dam robido ,ki se kar dobro obnese. Priporočam pa vam da imate paličnjake na zemlji(prsti) ker lahko tam odvržejo jajčeca, potem da imate enodnevno škropenje po prsti in terariju ali karkoli že imate in pa tudi po rastlini. Priporočam pa vam da daste paličnjakom jesti robido.Če pa nimate robide pa kitajsko zelje ali pa malino. To bodo pojedli z užitkom. Če vas kaj zanima mi kar napišite..

KJE BI LAHKO DOBILA PALIČNJAKA IZ OKOLICE KRASA?ČE GA KDO IMA IN MI GA LAHKO PRODA/ KUPI IZ OKOLICE KRASA NAJ MI PIŠE NA
meta.sva@gmail.com

Bikdo vedel, zakaj mu je odpadla noga?

Živjo,
tudi našemu Bobiju je noga odpadla a mu je zrasla nova. Brez skrbi.

jz mam doma dva paličnjaka čez leto jesta maline robide pa jabolčne listke na vejici

nevem pa kaj naj jima dam pozimi za jest

Živjo!

Tudi meni je sošolka dala 4 paličnjake. Po spletu sem iskal kaj jedo, kakšen terarij je primeren…
Našel sem da moraš imeti paličnjake na toplem in, da jim lahko v terarij daš pokrit lonček z
luknjicami na pokrovčku da voda hlapi in se po stenah terarija naredijo kapljice. Te potem pijejo.

LP

paličnjake se vse leto lahko hrani z robidami … jedo tudi liste maline, hrasta, radič, lahko tudi bršljan, vendar ni priporočljiv v velikih količinah ampak samo vsake toliko časa “za posladek” … primerna temperatura je med 20 in 25 stopinj. isto velja za inkubacijo večine izmed njihovih jajčk. pomembna je tudi podlaga v terariju (šota na primer, ki jo lahko kupimo v trgovinah za male živali), ki omogoča zadostno vlažnost v terariju.
jaz jih 1x na dan ali vsake dva dni poškropim z vodo, ker veliko pijejo in 1x na teden očistim terarij.
če bi kdo želel imam doma na razpolago jajčka vietnamskih paličnjakov, ki jih lahko pošljem tudi po pošti. odlagati so jih začeli v decembru, tako da bi prvi morali pokukati na svet okrog aprila ali maja. (interesi na andreja.kralj88@gmail.com)

Jaz imam doma paličnjaka in sem prebrala, da če jejo bršljannima učinka na njih, vendarpa nekateri zaradi tega manj časa živjo. Paličnjaki pa jedo zelo veliko stvari : robidovje, zimzelene rastline, listje od : jagod, vrtnic, šipka, hrasta, leske, bukve, vrb, sobne rastline včasih, evkaliptovske liste, malinove liste, murvine liste, bezgove liste, kostanjeve liste in nadvse obožujejo kitajsko zelje 😛

kak jim pa daš piti vodo kaj če padejo noter?

Zanima me koliko casa palicnjaki rabijo da izvalijo jajceca

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close