Igrice ali partnerstvo
Kaj pomeni zamolčal? Da ga je partner/ka vprašal/a, pa ni odgovoril/a, ali da ni omenjal/a nečesa, ker ga/jo partner/ka ni vprašal/a, pogovor pa tudi nikoli ni nanesel na to?[/quote]
Npr.
– si kupim čevlje za 150 eur, če me ne vpraša, mu pač ne povem koliko stanejo
– s prijateljico se pogovarjava in prisede dober tim pa se malo zafrkavamo – recimu mu tega ne poveš.
– v službi te tip vabi na pijačo – mu tega ne poveš
– si kupi novo majico in mu je zelo všeč in reče kaj ni dobra, pa rečem vredu je, čeprav se mi ne zdi nič posebnega
– itd
Ne vem tu sem pač nekaj naštela, skratka menim da ima vsak svoj lajf in svoje misli, nekaterih pač ne deliš.[/quote]
Sprejemljivo. Malo zasebnosti, malo pa tudi prihraniš nepotrebne izpade, sploh če je tip ljubosumen…
Npr.
– si kupim čevlje za 150 eur, če me ne vpraša, mu pač ne povem koliko stanejo
– s prijateljico se pogovarjava in prisede dober tim pa se malo zafrkavamo – recimu mu tega ne poveš.
– v službi te tip vabi na pijačo – mu tega ne poveš
– si kupi novo majico in mu je zelo všeč in reče kaj ni dobra, pa rečem vredu je, čeprav se mi ne zdi nič posebnega
– itd
Ne vem tu sem pač nekaj naštela, skratka menim da ima vsak svoj lajf in svoje misli, nekaterih pač ne deliš.[/quote]
Sprejemljivo. Malo zasebnosti, malo pa tudi prihraniš nepotrebne izpade, sploh če je tip ljubosumen…[/quote]
Ne gre se tolk za ljubosumnost, pač pa zgodbo za tem. Če je to tistih 150€, s katerimi sta želela plačati skupni dopust, zna bit problem, upravičeno. Nek razlog že ima, da ne po pove. Zdaj ali je to, ali pa da je tip pač “smotan”. 🙂
Kje so meje? Pri shitu?:)) Lepo bi bilo, da svojo drago seznanjuješ s svojim odvajanjem:).[/quote]
Najboljši so nasveti iz lastnih izkušenj. A taka si ti? :))
Sprejemljivo. Malo zasebnosti, malo pa tudi prihraniš nepotrebne izpade, sploh če je tip ljubosumen…[/quote]
Ne gre se tolk za ljubosumnost, pač pa zgodbo za tem. Če je to tistih 150€, s katerimi sta želela plačati skupni dopust, zna bit problem, upravičeno. Nek razlog že ima, da ne po pove. Zdaj ali je to, ali pa da je tip pač “smotan”. :)[/quote]
Zgodbe iz ozadja napletaš ti… v ozadju je lahko 1000 zgodb, ki pa nimajo veze s tistim o čemer govorimo ali pač, vendar še vedno ne govorimo o njih..
Ne gre se tolk za ljubosumnost, pač pa zgodbo za tem. Če je to tistih 150€, s katerimi sta želela plačati skupni dopust, zna bit problem, upravičeno. Nek razlog že ima, da ne po pove. Zdaj ali je to, ali pa da je tip pač “smotan”. :)[/quote]
Zgodbe iz ozadja napletaš ti… v ozadju je lahko 1000 zgodb, ki pa nimajo veze s tistim o čemer govorimo ali pač, vendar še vedno ne govorimo o njih..[/quote]
Ravno zato, ker je lahko zadaj 1000 zgodb, ne morem na pamet govori “tole je ok”, “tole pa ni”, dokler ni poznamo te zgodbe. A ti vendarle lahko. :))
Zgodbe iz ozadja napletaš ti… v ozadju je lahko 1000 zgodb, ki pa nimajo veze s tistim o čemer govorimo ali pač, vendar še vedno ne govorimo o njih..[/quote]
Ravno zato, ker je lahko zadaj 1000 zgodb, ne morem na pamet govori “tole je ok”, “tole pa ni”, dokler ni poznamo te zgodbe. A ti vendarle lahko. :))[/quote]
Ti najbrž še fu.kat ne moreš, dokler ti tvoja podrobno ne razloži zakaj se je odločila, da bi ti dala in dokler ne definirata redosleda poz in timinga trajanja. Morda še določita prostor. Sem še kaj pozabil?
Če v odnosu vlada zaupanje, potem niti ni potrebno, da drug drugemu razlagata vse podrobnosti, kot da sta na zatožni klopi. 🙂
Ravno tisti ljubosumni zahtevajo podrobnosti in vrtajo do onemoglosti, da zadovoljijo svoj strah in nezaupanje.
Če te partner vptraša koliko si dal za čevlje, potem mu seveda poveš po resnici. Ča pa ga to ne zanima in niti ne vpraša, potem pa ne vidim potrebe, da se ga s tem obremenjuje. Še posebej, če oba služita denar in se ne gre za neke ogromne vsote ali brezvezno zapravljanje.
Ravno zato, ker je lahko zadaj 1000 zgodb, ne morem na pamet govori “tole je ok”, “tole pa ni”, dokler ni poznamo te zgodbe. A ti vendarle lahko. :))[/quote]
Saj te nihče niti ne sprašuje ali je OK ali ne. Gazelca je podala nekaj primerov, kaj bi ona recimo zamolčala v vezi. Primeri sploh ni nujno da so življenski. Sploh tisti o čevljih. Ampak ti si se obesil ravno na tega. Kot je v tvoji navadi. Iskati nekaj v ozadju, vleči besede iz konteksta in na to komentirat.
Tiste o čevljih itak moški ne razumete :-)))
Da vam razložim.
Itak je danes denar sveta vladar, itak se ocenjuje človeka po tem, kar ima in kako zna delati z denarjem…
No in smo tudi punčke primorane čarati….biti racionalne, šparovne, iznajdljive, smortne, učinkovite…in
kar je še tega novodobnega s?anja…
Imamo pa šibko točko, kjer pamet odpove, pri velikem procentu žensk so to čevlji. Jasno, da ni racionalno
in varčno in pametno in uravnoteženo itd in blabla….dati za ENE čevlje tolk denarja.
AMpak se pregrešimo. Ne velikokrat, ne vedno, samo enkrat na vsake toliko. In potem nas je tega malo
sram (kot vsakega, ki podleže neumni razvadi) in….smo tiho. Ker pač veljamo za racionalne, varčne,
malo tečne, ko gre denar za brezvezne stvari….ker prebiramo po trgovinah in iščemo cenejše izdelke…
pišemo sezname, da manj porabimo….itd…
Primerjave za moški svet nimam….eh, mogoče kaj “nujnega” za avto….recimo tisti spojler zadaj, ki kao
ful zniža porabo goriva blabla…..v resnici je pa samo hud za pogledat :-))))
Kje so meje? Pri shitu?:)) Lepo bi bilo, da svojo drago seznanjuješ s svojim odvajanjem:).[/quote]Ne cel shit si sama napletla, ker sem enostavno opisal nekaj, kar meni predstavlja le prdec v življenju.[/quote]
Al si 100% in stojiš za tem, da poveš vsak shit al pa si priznaj, da je 100% iskrenost nesmiselna, ker dela butle iz obeh oseb, ki vstopata v odnos.
Ne vem, zakaj to meni govoriš. Ti si odgovoril s tem, da je sprejemljivo. Se ti sam s sabo prepiraš? :))
Toliko sram, da potem te čevlje raje skrivate v omari, namesto da bi jih nosile a ne? :))
Ne cel shit si sama napletla, ker sem enostavno opisal nekaj, kar meni predstavlja le prdec v življenju.[/quote]
Al si 100% in stojiš za tem, da poveš vsak shit al pa si priznaj, da je 100% iskrenost nesmiselna, ker dela butle iz obeh oseb, ki vstopata v odnos.[/quote]Sem že takoj povedal, da me drobne p.izdarije ne zanimajo.:)
Forum je zaprt za komentiranje.