Igrice ali partnerstvo
Da malo presekam vašo debato 🙂
No jaz pač mislim, da je v vsaki vezi malo glume. Na začetku se pač malo boljši delaš, ne poveš slabih lastnosti, … Kasneje pa tud vsega ne poveš, da včasih ne bi prizadel ljubljene osebe, da ne bi bil brezveze ogenj v strehi, ker se boljiš svojih misli, … Saj včasih še sebi vsega ne povemo (priznamo)!
Zato je za mene govoriti o 100-odstotni iskrenosti en velik nesmisel.
Men ni jasno….sej če s kom živiš, te itak prečita u nulo….eni prej, eni kasneje…ampak v nedogled
pa igranje neke vloge ne gre…
Pa seks kot sredstvo manipulacije….
Pa doma eno, v družbi drugo…
Pa skrivanje denarja in plačevanje vsak zase….
Pa laganje o bistvenih stvareh (recimo, da je ona versko blazna ali da je on bil v zaporu)
Pa sploh
Se strinjam da o bistvenih stvareh se ne greš skrivalnice, ker na takšen način škodiš sebi ali pa partnerju. Ampak vsega pač ne poveš. Jaz vas občudujem, če s partnerjem res vse delita – vse misli, vse poveste po resnici. Potem pa sem jaz očitno z drugega planeta.[/quote]
To so samo mokre sanje ene par teoretikov tukaj, ki vse kar vedo, vedo iz knjig in člankov. O reali življenja nimajo pojma..
Se strinjam da o bistvenih stvareh se ne greš skrivalnice, ker na takšen način škodiš sebi ali pa partnerju. Ampak vsega pač ne poveš. Jaz vas občudujem, če s partnerjem res vse delita – vse misli, vse poveste po resnici. Potem pa sem jaz očitno z drugega planeta.[/quote]
To so samo mokre sanje ene par teoretikov tukaj, ki vse kar vedo, vedo iz knjig in člankov. O reali življenja nimajo pojma..[/quote]
Mogoče so to kaki knjižni liki in ne prave osebe. :))
Mogoče pa misliš, da si odprt. Nekdo, ki ti je blizu, bi pa rekel drugače. Stvar percepcije. In pri moških je velikokrat tako, da jim je kakšna zadeva povsem samoumevna in je zato sploh ne omenijo.[/quote]Glej GF, pri odprtem odnosu, ne more bit stvar percepcije, dojemanje posameznih situacij. Zato ker, ti dobiš direktne informacije od najbljižnega in če je odnos čist, so tudi informacije enostavno razumljive(govorim samo o relaciji partner-partnerka), ki je med ostalimi relacijami, lahko, če je tako zgrajen, eden najčistejših.
Mogoče pa misliš, da si odprt. Nekdo, ki ti je blizu, bi pa rekel drugače. Stvar percepcije. In pri moških je velikokrat tako, da jim je kakšna zadeva povsem samoumevna in je zato sploh ne omenijo.[/quote]Glej GF, pri odprtem odnosu, ne more bit stvar percepcije, dojemanje posameznih situacij. Zato ker, ti dobiš direktne informacije od najbljižnega in če je odnos čist, so tudi informacije enostavno razumljive(govorim samo o relaciji partner-partnerka), ki je med ostalimi relacijami, lahko, če je tako zgrajen, eden najčistejših.[/quote]
Si že kdaj bil v odnosu?:)) Sicer bi vedel, da prihaja tudi do neskladij zaradi napačnega razumevanja. Komunikacija lahko povsem dobro šiba, pa kljub temu prihaja do trenj, ker smo si različni in na enake stvari gledamo drugače. Odprt odnos pomeni tudi sprejemanje različnosti mnenj, ki so še vedno v okviru naših vrednot, sicer ne bi mogli biti s tem partnerjem.
Ne da vse poveš…..vsega še sama sebi ne povem :-)))) (oziroma se delam, da ne slišim)
Ampak osnovni gabariti pa že….da recimo ne špilaš neke uiber gospodinje, pa pečeš pecivo vsak
vikend dokler ga osvajaš….po poroki pa sam še halo pica…
Pa da se ne preganjaš z njim po hribih ker si kao ful športna….v resnici bi pa najraj ležala z laptopom
na kavču…
Pa da ne ohaš in splohaš ob določenih zadevah v seksu, ki ti sploh ne pašejo….ker so njemu kul….
Mislim….take zadeve na dolgi rok pač ne morejo laufat….a je to res težko razumet?
Glej GF, pri odprtem odnosu, ne more bit stvar percepcije, dojemanje posameznih situacij. Zato ker, ti dobiš direktne informacije od najbljižnega in če je odnos čist, so tudi informacije enostavno razumljive(govorim samo o relaciji partner-partnerka), ki je med ostalimi relacijami, lahko, če je tako zgrajen, eden najčistejših.[/quote]
Si že kdaj bil v odnosu?:)) Sicer bi vedel, da prihaja tudi do neskladij zaradi napačnega razumevanja. Komunikacija lahko povsem dobro šiba, pa kljub temu prihaja do trenj, ker smo si različni in na enake stvari gledamo drugače. Odprt odnos pomeni tudi sprejemanje različnosti mnenj, ki so še vedno v okviru naših vrednot, sicer ne bi mogli biti s tem partnerjem.[/quote]Ne!! Nikoli!! 😉
Mislim da oba govoriva o eni in isti stvari na drugačen način.:)
Si mislila pod neskladje, npr., da ima ona rada olive, jaz pa malo manj:)
Si že kdaj bil v odnosu?:)) Sicer bi vedel, da prihaja tudi do neskladij zaradi napačnega razumevanja. Komunikacija lahko povsem dobro šiba, pa kljub temu prihaja do trenj, ker smo si različni in na enake stvari gledamo drugače. Odprt odnos pomeni tudi sprejemanje različnosti mnenj, ki so še vedno v okviru naših vrednot, sicer ne bi mogli biti s tem partnerjem.[/quote]Ne!! Nikoli!! 😉
Si mislila pod neskladje, npr., da ima ona rada olive, jaz pa malo manj:)[/quote]
Nisem mislila na olive, tudi na način stiskanja zobne paste ne. To je že podr…, ki ne peljejo nikamor. Blagor tebi, ki imaš in živiš idealno partnerstvo, kjer se oba smejčkata in sta 150% iskrena drug do drugega in najbrž zato tudi 20 ur na dan v tesnem kontaktu, da si lahko vse izmenjata, ker sicer odnos ne bi bil čisto odprt:)).
Ne!! Nikoli!! 😉
Si mislila pod neskladje, npr., da ima ona rada olive, jaz pa malo manj:)[/quote]
Nisem mislila na olive, tudi na način stiskanja zobne paste ne. To je že podr…, ki ne peljejo nikamor. Blagor tebi, ki imaš in živiš idealno partnerstvo, kjer se oba smejčkata in sta 150% iskrena drug do drugega in najbrž zato tudi 20 ur na dan v tesnem kontaktu, da si lahko vse izmenjata, ker sicer odnos ne bi bil čisto odprt:)).[/quote]Ne saj potem tudi vrata zapreva, pa imava zaprte in globoke odnose:))
Nisem mislila na olive, tudi na način stiskanja zobne paste ne. To je že podr…, ki ne peljejo nikamor. Blagor tebi, ki imaš in živiš idealno partnerstvo, kjer se oba smejčkata in sta 150% iskrena drug do drugega in najbrž zato tudi 20 ur na dan v tesnem kontaktu, da si lahko vse izmenjata, ker sicer odnos ne bi bil čisto odprt:)).[/quote]Ne saj potem tudi vrata zapreva, pa imava zaprte in globoke odnose:))[/quote]
Ful si resen:).
Ne da vse poveš…..vsega še sama sebi ne povem :-)))) (oziroma se delam, da ne slišim)
Ampak osnovni gabariti pa že….da recimo ne špilaš neke uiber gospodinje, pa pečeš pecivo vsak
Pa da se ne preganjaš z njim po hribih ker si kao ful športna….v resnici bi pa najraj ležala z laptopom
na kavču…
Pa da ne ohaš in splohaš ob določenih zadevah v seksu, ki ti sploh ne pašejo….ker so njemu kul….
Mislim….take zadeve na dolgi rok pač ne morejo laufat….a je to res težko razumet?[/quote]
Ja s tem se strinjam. Bi pa bilo zanimivo eno temo odpreti, kaj je že kdo partnerju zamolčal – kajti za nekoga je lahko nekaj pomembo za drugega pa nepomembno.
Nisi z drugega planeta, le malo bolj realna si. 🙂
na kavču…
Mislim….take zadeve na dolgi rok pač ne morejo laufat….a je to res težko razumet?[/quote]
Ja s tem se strinjam. Bi pa bilo zanimivo eno temo odpreti, kaj je že kdo partnerju zamolčal – kajti za nekoga je lahko nekaj pomembo za drugega pa nepomembno.[/quote]
Kaj pomeni zamolčal? Da ga je partner/ka vprašal/a, pa ni odgovoril/a, ali da ni omenjal/a nečesa, ker ga/jo partner/ka ni vprašal/a, pogovor pa tudi nikoli ni nanesel na to?
Ja s tem se strinjam. Bi pa bilo zanimivo eno temo odpreti, kaj je že kdo partnerju zamolčal – kajti za nekoga je lahko nekaj pomembo za drugega pa nepomembno.[/quote]
Kaj pomeni zamolčal? Da ga je partner/ka vprašal/a, pa ni odgovoril/a, ali da ni omenjal/a nečesa, ker ga/jo partner/ka ni vprašal/a, pogovor pa tudi nikoli ni nanesel na to?[/quote]
Npr.
– si kupim čevlje za 150 eur, če me ne vpraša, mu pač ne povem koliko stanejo
– s prijateljico se pogovarjava in prisede dober tim pa se malo zafrkavamo – recimu mu tega ne poveš.
– v službi te tip vabi na pijačo – mu tega ne poveš
– si kupi novo majico in mu je zelo všeč in reče kaj ni dobra, pa rečem vredu je, čeprav se mi ne zdi nič posebnega
– itd
Ne vem tu sem pač nekaj naštela, skratka menim da ima vsak svoj lajf in svoje misli, nekaterih pač ne deliš.
To so take podrobnosti…..
Če so ti čevlji za 150EUR tako všeč, kupi si jih. V čem je problem.
Najbrž v tem ali mu povedat ali ne?
Samo potem imata oba problem:
Ti ker nisi dovolj samozavestna in te taka malenkost povedati ali ne, zmoti, ker ne veš kako bo odreagiral.
On pa(če bi odreagiral), ker tako preproste stvari, da so ti čevlji, čeprav dragi, všeč, ne razume, da si jih boš kupila, če so ti všeč.
Forum je zaprt za komentiranje.