Hrvati in njihovi kampi
Ti misliš da si kaj bolj odprte glave kot večina sodelujočih v tej temi?
Posplošuješ točno tako, kot večina tu.
Recimo mi imamo pavšal, smo brez mikrovalovne, TVja in podobnega luksuza, uživamo pa v senci fig, oljk, borovcev, pa ob zvoku škržatov in v viseči mreži. Sosedje so nekaj pavšalistov, nekaj naključnih kampistov v avtodomih, šotorih, prikolicah … Skratka, vsega po malem, ampak vsi skupaj precej bolj prevetrenih glav, kot večina v tej temi.
[/quote]
Ne poznam nobenega pavšalista, ampak ob občasnem prebiranju tega foruma pač izpade, kot da imajo vsi pavšalisti vse navedeno v prikolicah, od klime pa naprej, skratka hud luksuz, ni da ni. Mi v šotorih smo pa eni revčki, ki se cmarimo na par m2, brez klime in brez udobja. No mogoče je pa to bolj kot ne hvalisanje za zbujanje zavisti?
[/quote]
Ravno to želim povedat, ne poznaš ampak izpostaviš pa vseeno, kot da si veliki poznavalec 🙂 kot večina v tej temi, pa naj govorijo o šotoru ali hotelu.
Dokler za apartma plačam 40 eur na dan, do takrat se mi 60 + eur za 2 kvadrata šotora več kot svinjsko drago. Tako da se strinjam s predhodnikom, revni z denarjem najslabše ravnajo.
[/quote]
Zakaj gledate tako enostransko? Imaš kampe po 60, 70€ za dva in imaš kampe za 20, 25€ za celo familijo….v miru, senci, blizu pkaže, z osnovno ponudbo sekreta in tople vode…imaš apartmaje za 40€ in jih imaš za 200 in več…..vsak plača kar želi.
Kar se tiče drage kamp opreme…..šotor 50€, turbo maximus 10€, spalka 10€, hladilna torba 40€, stol 6€….itd…..vse čisto v redu oprema, nova…..za se lepo imet vrh glave……nepozabnega dopusta ti namreč ne pričara cena, temveč vse kaj drugega.
Pa še to…..nekateri za nič na svetu ne gredo kampirat, nekateti za nič na svetu v tujo posteljo….pa reveži ali bogati.
[/quote]
Šotor 50, spalka 10, stol 6 eur?? A dej no, takega šrota ne vzamem niti, če je zastonj. Razen če si po spominu napisal cene izpred 15 let.
Ne, narobe. Zame kampiranje s šotorom (ne na napihljivih blazinah) ni luksuz, pač pa je to način preživljanja dopusta oziroma način potovanja, ki mi omogoča največ. Da grem lahko kamorkoli ne da bi pol leta vnaprej rezervirala, da se lahko po enem dnevu, če mi paše ali mi kaj ni všeč, umaknem/premaknem, da si lahko sproti zmišljujem, kam bom šla jutri, da sem lahko, če sem že recimo na morju, ves dan zunaj, ne v nekem klimatiziranem apartmaju … Take stvari.
Bolj udoben bi vsekakor bil, sploh za potovanje, komforten avtodom, s katerim se lahko ustaviš kjerkoli, niti v kamp ni treba. Ampak si ga pač ne morem privoščit.
Luksuz bi pa bil, recimo na potovanju, da se odpeljem kamorkoli že, se ustavim pred najboljšim hotelom in vzamem sobo ne da bi sploh vprašala, koliko stane. Ali da si nekje na obali (seveda sploh ne nujno hrvaški, še rajši ne) najamem vilo, kjer ne bom poslušala dretja iz sosednjega apartmaja in mi plaže ne bo treba deliti z nekimi cvilečimi froci.
Ravno iz morja. Bili smo v kampu, 3 vrsta od morja s šotorom (praktično cel dan senca) Parcele urejene in vsaka velika od 80-90 kvadratov. Z pogledom na morje.. kamp plaža tako blizu, da niti nismo hodili na plažo ampak smo se hodili skopat in potem preoblečt in na ležalnike k parceli.
Za 10 dni sem skupaj z psom (zanj plačam 6,10 eur dnevno) za 2 odrasla in enega 9 letnega otroka plačala 550 eur v kompletu z tt in elektriko. Če ne bi imela psa bi prihranila še 61 eur.
Drago.. poceni.. kakor za koga. pa vendar apartmaja ob morju v praktično glavni sezoni za ca. 50 eur dnevno žal ne najdem. Na plažo z avtom se mi pa tudi ne da. Za robinzon varijante da imamo samo morje in sonce pa tudi nismo. Mi paše kdaj malo v mesto in na kak coctail 🙂 Res pa da samo bili v okolici biograda, istra so pa cene navite kot hudič.
Pred 2 leti smo bili 10 dni v Omišu. Mali kampek… ampak tam smo imeli druge prioritete (plezanje itd.). Za 10 dni (3 osebe) sem dala krog 260 eur v sezoni (konec julija/začetek avgusta)
Sedaj ni prav nikomur luštno, ne v kampu, ne v aoartmaju, niti na divji plaži ne.
Vročina, veter, vročina, veter, gužva, ter nabijanje glasne muzike na prenapolnjenih plažah, ki to pač niso!
Mater za vse, zastonj, za malo več in tudi za največ.
Ne jebem več morja v juliju, pa, da me še enkrat fehtajo. Njet.
Nobene miline, nobene romantike, nobenega aktivnega preživljanja, nobenega odklopa.
Zdj čas za morje ni!
Zdj je čas za vintgarje, amen!
Pa kaj lažete glede fig! Tudi teh sedaj ni!
Edino lastovice pa so. Edino one so rešile moje morje.
Ti misliš da si kaj bolj odprte glave kot večina sodelujočih v tej temi?
Posplošuješ točno tako, kot večina tu.
Recimo mi imamo pavšal, smo brez mikrovalovne, TVja in podobnega luksuza, uživamo pa v senci fig, oljk, borovcev, pa ob zvoku škržatov in v viseči mreži. Sosedje so nekaj pavšalistov, nekaj naključnih kampistov v avtodomih, šotorih, prikolicah … Skratka, vsega po malem, ampak vsi skupaj precej bolj prevetrenih glav, kot večina v tej temi.
[/quote]
Ne poznam nobenega pavšalista, ampak ob občasnem prebiranju tega foruma pač izpade, kot da imajo vsi pavšalisti vse navedeno v prikolicah, od klime pa naprej, skratka hud luksuz, ni da ni. Mi v šotorih smo pa eni revčki, ki se cmarimo na par m2, brez klime in brez udobja. No mogoče je pa to bolj kot ne hvalisanje za zbujanje zavisti?
[/quote]
Ja, pa tko tudi res je.
Vzameš parcelico, za dve noči, za mali šotorček in se sosedu pavšalistu skeglja, ker čez tebe ne vidi več morja.
Ko se pripelješ nazaj iz mesta, imaš tam, kjer je bil tvoj avto, otroško gugalnico.
Jasen znak, da se jebi in odjebi.
Ga ne jebeš, ampak najebeš zaradi komarjev, ki te zvečer požrejo.
Itak greš čez dva dni naprej…
Se da še vedno dobit divja mesta, celo z wecejem in kafetarijo, sladoledom, mivko za odbojko, trampolinom, madona, brez vstopnine, parkirnine…
Fige smo jedli že v začetku julija 🙂 Sicer pa tudi ta čas najdeš mir na morju. Samo ni pa ravno poceni. Se pa da tudi takle čas uživat na morju. Samo klimo potrebuješ za ponoči.
[/quote]
Ne poceni, celo zastonj! In to v bližini slo meje.
Pa prijazni ljudje.
Obstaja oa tudi kamp za 11 ojrov na dan za šotor, avto in takso.
Če ne jebeš pavšalistov in komarjev, je čisto ok.
Celo odlične peš in kolesarske poti.
Forum je zaprt za komentiranje.