Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Hrvati in njihovi kampi

Hrvati in njihovi kampi

In kaj so ti naredili?
[/quote]

…app med borovci, terasa, velik roštilj, z balkona lahko pljuneš v morje, razgled neprecenljiv… verjemi, v nobenem kampu tako !!! 50€ dnevno !
[/quote]

35€ na dan, za 3, 60€ za 5 oseb…
Na plažo sploh ne hodimo, ker imamo plažo na terasi 🙂
In miiiiir 🙂

Obšli smo že vse plaže na otoku, vsako leto gremo še kam drugam na plažo, takrat ko gremo v trgovino. Ni mi pa poanta dopusta poležavanje na plaži, mi je ravno to fajn, da med kuhanjem skočim v morje ali pa zjutraj iz postelje v morje, pa kuhat kavo – neprecenljivo 🙂

…app med borovci, terasa, velik roštilj, z balkona lahko pljuneš v morje, razgled neprecenljiv… verjemi, v nobenem kampu tako !!! 50€ dnevno !
[/quote]

Ne maram pač. Ne maram dopusta preživljati v hiši, pa me ne prepriča nobena terasa, razgled, borovci in pljunek v morje. Smo si pač različni, a ne?
[/quote]

hahahahhh, kampiraš, a te ne gane nobeno morje pred očmi, borovci, razgled, mir itd,… hahahhh

A v kampu pa misliš da fige ne rastejo? Najbližjo imam 2 metra od prikolice, v bližini vsaj še 5. Pa par dreves ringlojev. Tako da ne futrajo samo tebe.
Ti kar uživaj v svojem apartmaju, ga ne menjam za mojo prikolico, pa če je zlat. 🙂
[/quote]

Ti kar uživaj v svoji kovinski kantici in jo plačuj, kot da je zlata. :)) Imamo take kolege. Ne morejo prehvalit. So nas letos povabili, da si ogledamo njihov raj. Sem mislila, da se hecajo. Par kvadratov na 50 stopinjah. Aja, mi itak nismo notri, smo zunaj. Ampak za 90 evrov na dan???? A apartmaji pa nimajo zunanjosti, pa teras? Za moje pojme je ta folk malo prifliknjen, da se pusti tako lupit. Prav fanatiki so.
[/quote]

Moja kovinska kantica, kot ji praviš ti, me stane 35 evrov na dan. V njej je lahko 6 oseb, če jih je več, doplačaš dodatne osebe.

In ne boš verjela, kovinska kantica premore klimo, čeprav jo redko rabimo, saj stoji v senci. Pred kantico stoji lesena baraka, v njej je kuhinja s tekočo vodo. Okoli kantice in barake pa dovolj prostora za mizo, stole, ležalnike, visečo mrežo…

Sicer pa pusti, da ima vsak svoje kriterije za svoj raj. Nimam nič proti, če vam je všeč v apartmajih.

Ne maram pač. Ne maram dopusta preživljati v hiši, pa me ne prepriča nobena terasa, razgled, borovci in pljunek v morje. Smo si pač različni, a ne?
[/quote]

hahahahhh, kampiraš, a te ne gane nobeno morje pred očmi, borovci, razgled, mir itd,… hahahhh
[/quote]

Te stvari me ne ganejo, če moram zaradi njih bivat v app.

Pa a ste glupi, al se samo delate glupi?
A mora bit vsem všeč to kar je vam?

[/quote]

[/quote]

Da se ne boš razpočila, no. Bo tvoj lepi apartmajček usran.

A ni fajn, da so vam všeč različne stvari?

Je pa dejstvo, da je v kampih samo nekaj parcel tik ob morju, in le redki so apartmaji, ki jih tukaj gor opisujete. Lahko kak link do teh vašim lepot prosim? Če v resnici obstajajo, seveda.

Jaz tud prosim za kak link. Kje so ti krasotni apartmaji med figami, borovci, s terasami, ki segajo do morja, pa da je okoli mir? Mal fantazirate, kaj?

Mir okoli apartmaja na HR tik ob plaži je možen samo če gre za robinzonsko hišico. To pa kar imejte.

Obšli smo že vse plaže na otoku, vsako leto gremo še kam drugam na plažo, takrat ko gremo v trgovino. Ni mi pa poanta dopusta poležavanje na plaži, mi je ravno to fajn, da med kuhanjem skočim v morje ali pa zjutraj iz postelje v morje, pa kuhat kavo – neprecenljivo 🙂
[/quote]

Jah glej, sej prav, kakor komu paše.
Nam pa po nočnem žuriranju poležavanje v kakšni senci na plaži prav paše. Vmes parkrat v vodo. Če s sabo nimamo kaj za jest, gremo tud mal naokol neki pojest – neprecenljivo 😉

[/quote]

Da se ne boš razpočila, no. Bo tvoj lepi apartmajček usran.
[/quote]

Nevednim primitivcem ne gre odgovarjat !

Sicer pa, imajo t’stari pavšal v Istri, a tam redko, dopust v dalmaciji…

Mene pa zanima, kje so ti apartmaji za 35 evrov na dan tik ob plaži v miru in tišini obkroženi s figami in ostalimi rajskimi pritiklinami?

zakaj zadnje case pisejo samo o nategih s strani hrvatov!?
zakaj ne preberemo..slovensi turist bival in ni placal? pa se pejmo njihov sistem..gres v kamp, se prijavis, bivas, uzivas in ko na koncu pride do racuna, pac poves, da je ta cena tu mac in ne placas!..kaj pa bo? policija…ma nemoj.

V bistvu so kampistke ful neurejene ženske. Ni se jim treba urejat, ne moti jih javni wc, gnetejo se na 4 kvadratih, pa če je 50 stopinj al pa dež. Da o dretju v kampu in neudobnosti takega dopusta sploh ne izgubljam besed. Toliko lepega je na svetu, toliko prijaznih krajev in ljudi, dobra hrana, prijetne temperature, gostoljubnost, pavšalisti pa celo življenje pod enim in istim borovcem. Ki ga ne menjajo za nič na svetu. Seveda ne, jim je lažje cel dopust v enih in istih kopalkah in kroksih preždet. Seveda, če je za njih pojem dopusta, da se grejo okopat medtem ko kuhajo. Apetitlih ja…

Sotorenje, kot se ga gredo ljudje na hrvaski obali, je dopust za rajo brez domisljije. Narod se dol vozi iz navade. In ker boljsega ne pozna.

Kot otrok sem vec kot desetletje kampiral v razno raznih kampih vzdolz hrvaske obale. O cem drugem se ni niti razmisljalo. Realno pa, ce sedaj pomislim na izkusnje, lahko recem, da je bilo vse skupaj precej jadno.

Kot prvo se ze za priprave, tako doma kot po prihodu v kamp, porabi se pa se casa. Vajo pa je potrebno ponoviti se ob vrnitvi. In tudi stroski, da se vse zivo nabavi, niso zanemarljivi.
Kot drugo se skozi “stene” sotora slisi vse kar se dogaja v pogosto (pre)natrpanih kampih. In to ob vseh urah. Kaksen mir neki. Vse skupaj bolj spominja na neko mravljisce.
Kot tretje, 2 tedna spanja na napihljivih blazinah, itd, itd marsikomu ni ravno ideal.
Kot cetrto so plaze tako natrpane, da se ljudje soncijo kot cevapcici na rostilju, z brisaco na skali. Luksuz na visku…
Kot peto je spremljevalna ponudba izven okvira kampov po vecini hrvaske obale milo receno skromna. Pac, za nezahtevne blebejce.
Itd, itd.

Eno je “kampiranje” v miru, kjerkoli, npr. v gorah. Ali noc, dve ali tri spanja v spartanskih pogojih, ob hrupu. Ali… Drugo pa je to kar se gre na hrvaski opali vecina sotorckarjev. Pa se poceni ni. Sploh, ce si izracunas koliko te vsa oprema stane. Pa da sza vse to potem doma potrebujes shrambo. Pa zahteva vzdrzevanje. Itd.

Skratka, dopust za ovce, ki ponavljajo kar so se kot otroci naucili. Sicer pa je tako znano, da ravno “revni” najslabse razpolagajo s svojim denarjem. Dosti placajo, dobijo pa malo. Pa se pametni se samim sebi zdijo.

Brezvezno nabijanje enih, drugih in tretjih…..vsaka nastanitev ima svoje pluse in minuse…tako pavsal, šotor, kamper, apartma na plaži ali nekje v vasi….ni enoznačnega odgovora….nekomu pase plavat med kuhanjem, drgemu paše se lišpat za gala večerjo v 5* hotelu, tretji je revež in si pač privošči sotor v najcenejšem kampu….na koncu so lahkp vsi zadovoljni ali pa tudi ne…o okusih se ne razpravlja.

Ti kar uživaj v svoji kovinski kantici in jo plačuj, kot da je zlata. :)) Imamo take kolege. Ne morejo prehvalit. So nas letos povabili, da si ogledamo njihov raj. Sem mislila, da se hecajo. Par kvadratov na 50 stopinjah. Aja, mi itak nismo notri, smo zunaj. Ampak za 90 evrov na dan???? A apartmaji pa nimajo zunanjosti, pa teras? Za moje pojme je ta folk malo prifliknjen, da se pusti tako lupit. Prav fanatiki so.
[/quote]

Moja kovinska kantica, kot ji praviš ti, me stane 35 evrov na dan. V njej je lahko 6 oseb, če jih je več, doplačaš dodatne osebe.

In ne boš verjela, kovinska kantica premore klimo, čeprav jo redko rabimo, saj stoji v senci. Pred kantico stoji lesena baraka, v njej je kuhinja s tekočo vodo. Okoli kantice in barake pa dovolj prostora za mizo, stole, ležalnike, visečo mrežo…

Sicer pa pusti, da ima vsak svoje kriterije za svoj raj. Nimam nič proti, če vam je všeč v apartmajih.
[/quote]

Ja, pajade, 35 evrov na dan. Kaj pa vložek? Jaz govorim o ceni za najem. Veliko denarja za malo muzike. Pa nimam nič proti kampiranju, samo cene za nič luksuza so perverzne. Klima na parih kvadratih? Zakon. 🙂 Lesena baraka? Še večji zakon. Stoli, ležalniki, viseča mreža vsem na očeh? Orgazmiram. :))

tretji je revež in si pač privošči sotor v najcenejšem kampu

Sila razsirjeno prepricanje. A ni avtorica napisala cene, koliko stane kampiranj za dve osebi? Pa je treba vso opremo se kupiti, jo vzdrzevati, hraniti. Ne le sotor. Vse za spanje, kuhanje in razno drugo kramo. Od razsvetljave in morebitnega hladilnika pa do raznega:”pohistva”.

Najceneje malo morgen. Ampak, kot receno, revnost se zacne v glavi.

Dokler za apartma plačam 40 eur na dan, do takrat se mi 60 + eur za 2 kvadrata šotora več kot svinjsko drago. Tako da se strinjam s predhodnikom, revni z denarjem najslabše ravnajo.

Dokler za apartma plačam 40 eur na dan, do takrat se mi 60 + eur za 2 kvadrata šotora več kot svinjsko drago. Tako da se strinjam s predhodnikom, revni z denarjem najslabše ravnajo.
[/quote]
Zakaj gledate tako enostransko? Imaš kampe po 60, 70€ za dva in imaš kampe za 20, 25€ za celo familijo….v miru, senci, blizu pkaže, z osnovno ponudbo sekreta in tople vode…imaš apartmaje za 40€ in jih imaš za 200 in več…..vsak plača kar želi.
Kar se tiče drage kamp opreme…..šotor 50€, turbo maximus 10€, spalka 10€, hladilna torba 40€, stol 6€….itd…..vse čisto v redu oprema, nova…..za se lepo imet vrh glave……nepozabnega dopusta ti namreč ne pričara cena, temveč vse kaj drugega.
Pa še to…..nekateri za nič na svetu ne gredo kampirat, nekateti za nič na svetu v tujo posteljo….pa reveži ali bogati.

[/quote]
Zakaj gledate tako enostransko? Imaš kampe po 60, 70€ za dva in imaš kampe za 20, 25€ za celo familijo….v miru, senci, blizu pkaže, z osnovno ponudbo sekreta in tople vode…imaš apartmaje za 40€ in jih imaš za 200 in več…..vsak plača kar želi.
Kar se tiče drage kamp opreme…..šotor 50€, turbo maximus 10€, spalka 10€, hladilna torba 40€, stol 6€….itd…..vse čisto v redu oprema, nova…..za se lepo imet vrh glave……nepozabnega dopusta ti namreč ne pričara cena, temveč vse kaj drugega.
Pa še to…..nekateri za nič na svetu ne gredo kampirat, nekateti za nič na svetu v tujo posteljo….pa reveži ali bogati.
[/quote]
Super napisano, tist ki želi, bo razumel.

Seveda imaš ogromno res dobrih apartmajev pod 50e za 4 ljudi, a rezervirati je potrebno zgodaj. Sem spal zunaj, največ v bivak vrečah, a na morju mi je apartma top, ga ni čez to. Letos zaradi težav z dopustom nisem nič rezerviral, tako da je bil kamp prva opcija. Na koncu sem šel v drag apartma za 60e 30m od plaže, ker se kamp preprosto finančno ni izplačal, kamoli nivo udobja…

[/quote]

[/quote]

Kje pa imas to kantico za tako malo denarja?

Tega cigajneraja tudi jaz nisem nikoli razumela. Pa skupinske kopalnice, stranišča, spanje v majhnem prostoru brez klime, nobene zasebnosti, drenjanje v zanikrni trgovini, že teden prej cmarjenje golažev in tovorjenje vsega od zobotrebcev dalje, kuhanje v vročini in pomivanje posode v skupinskih koritih. Zmagovalna kombinacija pa so prebavne motnje v nevihtni noči, ko dirkaš do oddaljenega stranišča, drugo jutro pa povsod blato in vlaga.
Ni čudno, da pridejo ženske s takšnega dopusta še bolj utrujene in jamrajoče, saj jim ni jasno, da je dopust namenjen počitku, razvajanju, spoznavanju novega.

[/quote]
[/quote]
Kolikor pomnim kaj vse smo svoj cas vozili na morje, in koliko se poznam cene razne opreme, se lahko ob teh 100 evrih, ki bi naj zadostovali, le nasmehnem. Res pa da imamo ljudje razlicne standarde.

Mimogrede… Tudi v avtu se da spati. Se sotora ne rabis. Niti v kamp ti ni treba iti. Nago rit potisnes v gosco in potiskaj. Cemu kuhati? Pripeljes si mesni narezek.

Si pa toliko lazje predstavljam druzino, ki kampira z opremo za 100 evrov, kako med neurjem svoj sotor isce na sosednjem borovcu. Premoceni, premrazeni, neprespani, … Ze videno.
To takrat, ko si v neznosni vrocini ne pripravljajo gurmanskih obrokov. Potem pa se ob 21h zleknejo na tisto “udobno” blazino, ce so si taksno udobje sploh privoscili. In zasvicajo od vrocine, ki se vedno vlada v sotoru. In tako iz dneva v dan.

Gre za nekaj drugega. Kampiranje, kot se ga gre vecina na hrvaski obali, bo ceneje od drugih oblik nastanitve kvecjemu na racun vsestranskega (ne)udobja. Ce pa se poskusas priblizati ugodju stirih varnih sten, pa te pride drazje.

Vidiš, jaz pa še nisem zasledila dobrega apartmaja za 50 eur…. Očitno si ljudje postavljamo precej različna merila za to, kaj nam je dobro… 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close