hrana za na Hrvaško – omejitve
Neverjetni ste! Tisti, ki vse preračunavate in vlačite dol ,da prišparate od 1 do 2 Eura.Ostanite raši doma.Prišparali boste pri gorivu, živcev ne boste trenali sebi in Hrvatom.
Jaz ne vidim bistvenih razlik v cenah med SLO in HR.
Matic,
tole me je pa malce pogrelo: “ene babnce ko ne znajo kuhat”. Halo?! A po tvoje, če na dopustu ne kuham, ne znam kuhat? In še, če ne kuham, “pa sam poležavam”? Kako eni ne kapirate, da je za nekatere dopust še kaj drugega kot it s polnimi cekri hrane v en apartma ali prikolico na Hrvaškem morju, kuhat kot doma, se vmes malo kopat pa zvečer (nekateri-kot višek dopusta) pozno v noč popivat (nekateri vlačijo s sabo v ta namen tudi cele kanistre vina in šteke piva). Sem imela priliko doživet take pijanske seanse Slovenceljnov pozno v noč ob parih krajših obiskih prijateljev v kampih (v sosednjih prikolicah, da se ni dalo spat). In nekateri temu pravijo “aktiven dopust”.
Sama ne spadam med “bogatašice”, kot je nekdo zgoraj napisal. In če cel dopust ne kuham, to še ne pomeni, da se valjam cel ljubi dan pred in v hotelu. Dopustujemo večinoma s šotorom, po Italiji, Franciji, Španiji, Avstriji… Par dni tu, par dni tam. Pozajtrkujemo pred šotorom, se malo potepamo okoli, si kaj ogledamo, če se da, se tudi kje skopamo in naplavamo, zlezemo na kak hrib, kdaj pojemo kaj zunaj, kdaj si tudi kaj skuhamo. In ko se naveličamo, gremo drugam. K sreči v kampih po tujini ni pijanskih žurk, da se lahko naspiš in zjutraj spočit vstaneš. No, poleg kampiranja si včasih celo privoščimo kakšno “last minute” hotelsko varianto, se tudi tako da marsikaj videt, pa ker ni treba kuhat in pospravljat, lahko človek v miru prebere še kakšno knjigo… Da ne bo kdo mislil, da so taki dopusti celo premoženje. Mogoče kak euro več od 14 dni apartmaja na Hrvaškem, pa zato človek vidi še kaj sveta.
Pa tegale nisem napisala, da bi komu solila pamet, da je pa to pravi dopust. Ne, to je ZAME pravi dopust, ker bi umrla od dolgega časa 14 dni v nekem apartmaju. Komur pa paše, pa kar. Hotela sem samo povedat, da je med “kuharskim” dopustom v apartmaju in celodnevnim ležanjem na hotelski plaži še sto in ena varianta.
Sonja,
Kaj te pa tako pogrelo, sem rekel ene ne znajo kuhat, ne vse , razen če ti spadaš med tiste, ki ne znajo. 🙂
Pa tudi nisem niti nikjer omenil, da kdo popiva in ima žurke v pozno noč…
Sicer sem pa rekel, da dopust vsak lahko preživi tako kakor mu najbolj odgovarja. Pač vam odgovarja, da se selte iz kraja v kraj kot nomadi, drugim drugače, eni so raje doma…
Če ne razumeš bistva mojega sporočila, je tvoj namen.
Vprašanje je bilo hrana na Hrvaškem in morebitne omejitve…
Jaz sem odgovoril na vprašanje in mal pokritiziral tiste, ki ne odgovorijo na vprašanje in se vtikajo na drugačen način preživljanja dopusta …
Tudi ti si ena izmed takih…
Sicer pa zate očitno ni noben karj dober, ker ne morš zdržatiti niti tri dni skup.. kakšen dopust pa je to, vso kramo polne kovčke vedno včlečete s seboj in to je še več krame, kot tisti, ki grejo v apartma…
Potem hitite po avtocesti do nekega kampa, recimo an večer ven vse zmečete postavljate šotor, bog ne daj da je kakšen dež v avstriji ali kej drugje, vsi premočeni greste spat, kakšne konzerve jeste ali pa pogrejete kakšen pasulj ali golaž…če tega nimate s s eboj morate pa vsak dan sprot letati po trgovinah in če vam kaj časa ostane jo mahnete na kakšen hrib ali pa lazite po kakšnem mestu polnem betona v največji vročini, kjer kar vse puhti, si privoščite kakšen sendvič ali mcdonalds in jeste v kakšnem parku kot klošarji…ven iatk ne hodite jest ali zelo redko v kakšni nuji, ker je pač v tujini to precej dražje kot pri nas. He-he-heeee če bi hodili ven jest, potem vas ne bi prišlo dražje sam kakšen evro 🙂 Skratka nimate v povprečju niti enega normalnega toplega obroka kosila ali večerje na dan.
Skratka hvala lepa za tak vsakoletni dopust, vsake tri dni samo pakiranje vse krame v avto in izven avta, postavljanje in podiranja šotorov, letanja po največji vročini po kakšnih mestnih ogledih (verjeten ste kot japončki z digitalcem v roki na teh sprehodih)
Očitno tudi poseduješ ali poležavaš, da imaš sploh čas brat kakšno kniigo na dopustu 🙂
Skratka kot sem že večkrat omenil, vsak po svoje preživlja dopust!
Ej Matic, dobro si tole napisal! Tudi mi, tako kot vi, uživamo v APP, s precej hrane, ki jo pritrogamo iz SLO (predvsem gre za meso, suhomesnate izdelke in za hrano, ki jo imajo radi otroci: cornflakes, čokolino ipd).
Še v Grčiji gremo v APP, za katerega damo ravno toliko, kot bi dali za hotel in UŽIVAMO MAKSIMALNO!
Bravo Matic lepo si napisal. .Mi zadnjih 8 let hodimo z avto domom .Hrano vzamemo v glavnem s seboj (razen kruha in sadja in podobnih artiklov ,ki ne zdržijo dolgo ).Tako nismo obremenjeni z iskanjem trgovin ,diskontov in letanja od trgovine do trgovine in preračunavanjem cen .Prav tako nismo eni tistih ,ki se cele dneve pražijo na soncu (zato lahko kar ostanete doma in poležavate za Savo ).Počitnice preživljamo bolj aktivno (rafting ,potaplanje ,ogled znamenitosti ,spoznavanja ljudi običajev ,kolesarjenje ,kak lažji vzpon na kako razgledno točko ….)
Tako so počitnice zgledajo zanimive tudi za otroka .Prava avantura . In povrhu se lahko še kaj naučita .
Ravno čez par dni se odpravljamo spoznavati Italijo ( od Rima proti jugu )
Lepo dopustujte
vsebina se po enem letu kar sem nazadnje bil tle gor ni spremenila prav nič. razlika je le v tem da nas nekaterih ni več ker smo se naveličali gledat kako nekateri serjejo klamfe. klamfe pa eni in isti serjejo še naprej pa še par pomočnikov je prišlo zdraven. uživajte in klamfajte še naprej mogoče je za vas to res idealen dopust.
Pa fajn se mejte
Lp. Franc
Sonja1, se zelo strinjam s teboj.
Meni dopust pomeni, da v tistem času ne kuham, ker to delam celo leto. Letujem v hotelu, ker mi je všeč, da imam spakirano v eni uri in sem v 20. minutah na Brniku.
Po 5. letih sem bila pred dnevi spet Hrvaškem. V tem času so vložili veliko v infrastrukturo, ostalo je ostalo enako. Cene v kampu so bile katastrofalno visoke, višje kot pri nas!
Obnašanja Slovencev pa ne bom komentirala.
V kampu: 10 m od plaže je bila restavracija in zraven mobilni WC. WC v kampu pa 100 m naprej. Par metrov od restavracije pride ženska z 2-letnikom in reče: “Tukej kakej”. Se oglasi moški iz bližnje prikolice in reče: “Gospa jaz ravno jem!” “Pa kaj, sej bom pospravla!” Pride zraven še mož in se še poščije.
Forum je zaprt za komentiranje.