Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Hrana v Italiji pol cenejša

Hrana v Italiji pol cenejša

Cene so odvisne tudi od velikosti trgovine in raznih akcij in promocij.

Italjanov je skor 60 moljonov, jasno da je hrana cenejsa. Če vprašaš njih, rečejo da je sedaj prava draginja, saj je slo v zadbjih 2-3 letih vse drastično gor. No se vedno veliko stvari, za naše razmere, je poceni.

Mi smo vecinoma na mediteranski prehrani, tako da se definitivno splača vse od testenin, riza, oljcnega olja, kave, kavi podobnih napitkov, parmezana,  mozzarele, raviolov, tortelinov, oliv, rjavega cukra, salse- polpa, kapre, pelati, tudi kaksna “bio” sezonska zelenjava, sadje/ pomarance in kar rase na jugu it,  kruh, moke razne, cokolade, namazi tipo nutella, …itd. Tudi kaki “zeleni” praški in mehcalci, spirale in tablete prot komarjem, Radenska, ob meji tudi ugodni izdelki Natureta in se nekaj slovenskih… Ja tudi tobak je cenejsi, medtem ko so cigareti dražji … “Veliko”  pivo v steklenici je v Italiji vedno 0,66 l (tudi Lasko, Union) razpon pa od 65c- 2,20, pa tudi buticna piva, do 5eur.

Pa še bi se našlo.

Odgovor na objavo uporabnika
No brand, 04.06.2025 ob 15:31

Cene so odvisne tudi od velikosti trgovine in raznih akcij in promocij.

Italjanov je skor 60 moljonov, jasno da je hrana cenejsa. Če vprašaš njih, rečejo da je sedaj prava draginja, saj je slo v zadbjih 2-3 letih vse drastično gor. No se vedno veliko stvari, za naše razmere, je poceni.

Mi smo vecinoma na mediteranski prehrani, tako da se definitivno splača vse od testenin, riza, oljcnega olja, kave, kavi podobnih napitkov, parmezana,  mozzarele, raviolov, tortelinov, oliv, rjavega cukra, salse- polpa, kapre, pelati, tudi kaksna “bio” sezonska zelenjava, sadje/ pomarance in kar rase na jugu it,  kruh, moke razne, cokolade, namazi tipo nutella, …itd. Tudi kaki “zeleni” praški in mehcalci, spirale in tablete prot komarjem, Radenska, ob meji tudi ugodni izdelki Natureta in se nekaj slovenskih… Ja tudi tobak je cenejsi, medtem ko so cigareti dražji … “Veliko”  pivo v steklenici je v Italiji vedno 0,66 l (tudi Lasko, Union) razpon pa od 65c- 2,20, pa tudi buticna piva, do 5eur.

Pa še bi se našlo.

No kje to? Katere trgovine? Ker kot rečeno….obiskala različne in nič od tega kar ti naštevaš ni ceneje.

kje, 04.06.2025 ob 15:47

No kje to? Katere trgovine? Ker kot rečeno….obiskala različne in nič od tega kar ti naštevaš ni ceneje.

Nakladanje, meni je v Italiji vse drago, razen prašek, mehčalec. Da, o mesu ne govorim, cene da te kap.

V Italijo se splača po špecerijo na jug. Je dosti ceneje kot na severu. Najbrž zaradi tega, ker je jug Italije večji trg od severa.

Jjj8, 04.06.2025 ob 16:07

Nakladanje, meni je v Italiji vse drago, razen prašek, mehčalec. Da, o mesu ne govorim, cene da te kap.

Smo že tolikokrat napisali kje in kaj je ceneje, da se mi ne da več! Vi kar nasedajte ne akcije in aplikacije in limajte nalepke, mi bomo pa polnili italijanski proračun!

Eliza910, 04.06.2025 ob 16:57

Smo že tolikokrat napisali kje in kaj je ceneje, da se mi ne da več! Vi kar nasedajte ne akcije in aplikacije in limajte nalepke, mi bomo pa polnili italijanski proračun!

Kje ste napisali? En bluzi o jugu italije. Je resno kdo tako ruknjen da se pol dneva do štacun vozi? Take bedne odgovore dajete da res ni. Btw italijanske in naše štacune so tudi online. Lahko preveri človek. No jaz ne najdem nič kaj cenejšega kot pri nas. Tako da kje? Ne zna noben odgovorit a ne? 🙂 Verjetno so tam barilla špageti pol cenejše kot so menda najemnine v rimu 300e za trisobno, plače pa par jurjev 😀

Izvoli, če tu ne najdeš nič ugodnega ti ni pomoči.
https://promo.emisfero.eu/punti-vendita/emisfero-di-monfalcone/promozioni/e13-25-12pv-dal-2905-al-1106/pdf
Pa ni nobena diskontna trash trgovina, čisto navadni mid-range.

Potujem veliko tudi po Italiji in Furlanija je (p)ostala revna, tu je ceneje kot v lombardiji, benečiji ali toskani.

Je pa gorivo v Italiji svinjsko drago. Golob je do nas še dober glede na to, kako Italijane z davki lupi. In najbrž ima tudi Kučan parklje vmes.

takole, 04.06.2025 ob 17:41

Izvoli, če tu ne najdeš nič ugodnega ti ni pomoči.
https://promo.emisfero.eu/punti-vendita/emisfero-di-monfalcone/promozioni/e13-25-12pv-dal-2905-al-1106/pdf
Pa ni nobena diskontna trash trgovina, čisto navadni mid-range.

Potujem veliko tudi po Italiji in Furlanija je (p)ostala revna, tu je ceneje kot v lombardiji, benečiji ali toskani.

Ok akcijski katalog. Nobenih barill ipd za 30-50% cenej ne vidim. No eno poceni olje vidim, sem ga poguglala, je poceni z razlogom. Rio mare kar dobra akcija priznam. Ostalo pa mi niti približno ne deluje 30-50% ceneje kot pri nas. Primerjano z polnimi cenami ne v akcijskih. Pa veliko v kalčku ki je drag za znoret kupujem. Pa ni niti pol ceneje od stvari tam. O kakovosti ne bom.

Stara tema, 28.06.2024 ob 21:31

Sarah756, 28.06.2024 ob 21:22

Sadje in zelenjava so krepko dražji. Ma ni tako poceni!

Ma to si vsake toliko izmisli eno in isto stvar pisat. Ko pa prosiš za primer kaj točno je ceneje in kje, je pa mrtva tišina.

Ma ni ti treba verjeti, ti kar kupuj v Sloveniji, pametni gremo pa dvakrat ali trikrat na leto v Italijo in na leto prišparamo vsaj 2000 EUR, si narediš izlet, pokriješ nafto, vstopnine, pa še na slovenski strani se družina v kakšni golstini krepko nahrani. In še vedno smo 2000 EUR na plusu. Moraš pa kupiti res veliko, poln karavan ali terenc fooda. Aja, pa ne kupovat tik ob meji, se splača zapeljati še nekaj kilometrov v notranjost, je še ceneje.

Italija se splača, 04.06.2025 ob 18:58

Ma ni ti treba verjeti, ti kar kupuj v Sloveniji, pametni gremo pa dvakrat ali trikrat na leto v Italijo in na leto prišparamo vsaj 2000 EUR, si narediš izlet, pokriješ nafto, vstopnine, pa še na slovenski strani se družina v kakšni golstini krepko nahrani. In še vedno smo 2000 EUR na plusu. Moraš pa kupiti res veliko, poln karavan ali terenc fooda. Aja, pa ne kupovat tik ob meji, se splača zapeljati še nekaj kilometrov v notranjost, je še ceneje.

2x ali 3x na leto? Umiram od smeha?‍♀️???

Splaca se v Famili, skozi so kaksne akcije

Vi se kar smejte. Kakšno, zlato, kakšne delnice, kakšne kriptovalute, najboljša naložba v življenju je zapravljanje po italijanskih štacunah!

Torej v eni rundi za več k dva jurja futra nabaviš? Če je pol cenej pa to. In kaj to jeste potem pol leta? Šit ki zdrži pol leta očitno 😀

Sam se pa pozna no al daš 20k letno za futr al 18k.

Anonimno146, 28.06.2024 ob 22:05

Kaj je ceneje, 28.06.2024 ob 21:46

Recimo v COOP je sedaj Radler grenivka pol litra v pločevinki po 65 centov in Laško pivo pol litra po 95 centov. Wiskey Jim bean burbon 700 ml pa 11,80 EUR, Bailey s pa 9.95 EUR. Kila hobotnice po 16.50 EUR, brancin pa 10.90 EUR. Carte Dor sladoled 3,59 EUR. Magnum 6 mini lučk 3.89 EUR

Samo pivo Laško je tudi pri nas pakiran v 6 pack, pod 1euro. Ni potem tako velike razlike v ceni

Kje???

Zadnjič sem ga slučajno  kupila pa sm  bla kar malo  šokirana  nad cenami piva pri nas…

Priznam  julija sem prinesla  malo večjo  zalogo  iz Italije, avgusta  iz Nemčije  nekaj dobili še iz Češke  so nam  prinesli marca  nekaj kupila  v italiji pijemo pa ne   tokk zadnjič smo pa planirali piknik pa je zmanjkalo…

Drugače  pa  mi kupujemo  italijansko  pivo nam je  boljše  pa testenine   v Italiji pa določeno  vrsto  prigrizkov  pa parmezan  sem pogruntala da je cenejši…  gremo pa  cca  2 ali 3  na leto  običajno  spotoma  v nakup

Vecji Coopi (Ipercoop npr.), Conad, (tudi manjsi). Conad je naslplosno še malo cenejsi od coopa. V druge pa ne hodim… Je sicer tudi Pam dokaj ugoden, pa razne manjse verige…

Še v bosni ni futr pol ceneje k pr nas. Še v moldaviji, najrevnejši državi v europi ni pol cenej! Ne vem na čem ste eni, ampak bi bilo prijazno da še nam poveste kaj in kje to dobit 🙂

https://www.numbeo.com/cost-of-living/compare_countries_result.jsp?country1=Slovenia&country2=Italy

https://www.numbeo.com/cost-of-living/compare_countries_result.jsp?country1=Slovenia&country2=Bosnia+And+Herzegovina

https://www.numbeo.com/cost-of-living/compare_countries_result.jsp?country1=Slovenia&country2=Moldova

:D, 04.06.2025 ob 19:06

Torej v eni rundi za več k dva jurja futra nabaviš? Če je pol cenej pa to. In kaj to jeste potem pol leta? Šit ki zdrži pol leta očitno 😀

Sam se pa pozna no al daš 20k letno za futr al 18k.

?????

Jjj8, 04.06.2025 ob 19:01

2x ali 3x na leto? Umiram od smeha?‍♀️???

Upal sem na dovršni glagol.

Verjetno tudi kupi pralne praške, pomivalne tablete, šampone id.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close