Hrana v Italiji pol cenejša
Hahaha, 29.06.2024 ob 15:33
Po sladoled se raje zapelji v Nemčijo. Cremissimo, Mövenpick in CarteDor so od 1,74 do 2,45 za banjico. Hura!
Pa ne redne cene – akcijske, pa na akcijske kupone.
shop.rewe.de/productList?search=cremissimo
Enaka fora, kot pri nas akcijske ponudbe. Ko je tudi npr. Mövenpick sladoled 40% akcijsko znižan pri nas, ja:
issuu.com/vsikatalogi/docs/spar_in_interspar_katalog_0eb59e996a875f/14
Ob meji z Italijo, 29.06.2024 ob 16:31
Ma dajte nehati lagati in zavajati v Italiji je hrana dražja…
Ob meji da – npr kak Auchan, pa Carrefour, Conforama od v srednji in J Italiji , pa nikakor. S del italije – torej tudi zamejni del s Slovenijo je najdražji, ker je kupna moč visoka, tudi zaradi Slovencev, ki hodijo “preko meje”; pa tudi S del Italije je bolj razvit, bogat, kupna moč je višja.
Vem, ker hodim velikokrat dol v srednjo in J Italijo zaradi posla in svojega dragega. Tam je kupna moč dosti manjša, cene v trgovinah so disti nižje, prilagojene kupni moči prebivalcev tamkajšnjih regij . Pa spotoma ob povratku kupim špezo, poln prtljažnik. Profitiram tudi 200 EUR v primerjavi z robo, primerljivimi artikli pri nas.
Pomembno je, da je Golobova toksična vlada ‘spremljala cene košarice živil’. Cena košarice je padala, dejanske cene hrane so pa šle v nebo.
Skratka še en popoln debakl te škodljive in nesposobne vlade. Ljudje si lahko kupujejo samo še hrano, saj za kaj drugega ni več denarja. Italijani pa ob svojem višjem standardu s precej nižjimi cenami hrane.
Anonimno673, 28.06.2024 ob 20:39
Do sedaj nisem tja hodila, ker nisem Primorka, ampak razlika v ceni je 60:40. Se tisti od malo dlje vozite v Italijo v shopping?
Da, pa tudi oddaljeni pridejo v Famillo Gorizia, zlasti v nedeljah dopoldne je tam gužva. Še kartico dobiš in ceneje je tudi za pol, marsikaj, pašta Barilla, mesni izdelki, sladkor , kava, pijača- tudi slovenska, pralni prahi, sredstva za pomivanje, tudi kozmetika, če uporabljaš Nivea, čokolada in tudi zelenjava.
Stara tema, 28.06.2024 ob 21:31
Sarah756, 28.06.2024 ob 21:22
Sadje in zelenjava so krepko dražji. Ma ni tako poceni!
Ma to si vsake toliko izmisli eno in isto stvar pisat. Ko pa prosiš za primer kaj točno je ceneje in kje, je pa mrtva tišina.
Recimo Radenska, Union pivo, Aperpol, Bombay gin ali nekaj takega, pralni praški, tablete za pomivanje posode, testenine, Bepanthen krema (ogromna tuba je bistveno cenejša kot majhan pri nas), večina robe za pse in mačke, mortadele, prušut, ‘grisini’, raznorazni piškoti, enaki, kot jih dobiš pri nas, itd itd. Nisem ravno reden nakupovalec, tako da ne vem, ampak že ene 15, 20 km od SLO meje so cene veliko izdelkov bistveno nižje.
Glede prihrankov ima Alaria prav. Čeprav ima grde tace.
mi v Italiji ob meji kupujemo samo ko se vračamo iz počitnic in ni nič ceneje kot tukaj, je pa neprimerno boljša izbira in drugačna roba pač. Vse kar je sirov, oliv, it.omakic in določeno sadje in zelenjava …. redko pa je kaj ceneje kot tukaj.
Nižje dol je pa drugače. okrog Napolija so cene precej nižje, pa okrog Verone tudi. Milano pa dražje.
Se pa splača v raznih outletih kupit čevlje in cunje, ker tam pa so cene velikrat res v podnu, ne pa povsod in ne vedno. Če ti rata naletet … da bi pa samo zato hodil v It. se pa ne splača. Mimogrede pa že.
Idiotizem, 29.06.2024 ob 00:54
aja?, 28.06.2024 ob 23:20
Iz Ljubljane do trsta je 1 uro. Iz Ljubljane do Maribora pa pol ure več. Pa se ljudje vozijo vsakodnevno zaradi službe.
Zato ne vem, zakaj ti je smešno, če se Ljubljančan odpelje v Trst po robo?
Ker bi bil to idiotizem. Ne samo da roba ni cenejša, z dodatnim stroškom bencina se še orenk podraži.
Hmmmmm. Ne vem, če drži.
Jaz samo z cca. 30% ali celo 50% nižjimi cenami dobim bencin “nazaj”. Hodim 1x na mesec, včasih na 2 meseca, odvisno.
Da bi se človek vozil po kilo mesa in malo delikatese pa jasno da se ne splača.
Preveri malo cene, pa potem govori.
Alaria, 29.06.2024 ob 16:36
Ob meji da – npr kak Auchan, pa Carrefour, Conforama od v srednji in J Italiji , pa nikakor. S del italije – torej tudi zamejni del s Slovenijo je najdražji, ker je kupna moč visoka, tudi zaradi Slovencev, ki hodijo “preko meje”; pa tudi S del Italije je bolj razvit, bogat, kupna moč je višja.
Vem, ker hodim velikokrat dol v srednjo in J Italijo zaradi posla in svojega dragega. Tam je kupna moč dosti manjša, cene v trgovinah so disti nižje, prilagojene kupni moči prebivalcev tamkajšnjih regij . Pa spotoma ob povratku kupim špezo, poln prtljažnik. Profitiram tudi 200 EUR v primerjavi z robo, primerljivimi artikli pri nas.
200€ pri enem kofanu.
Ti tako lažeš, da sama sebi verjameš.
obalnica, 29.06.2024 ob 06:25
Res je. Ampak roba dejansko je cenejša, če kupuješ njihove znamke. Barilla, Mulinobianco, Nutella, Rio mare… Drugače pa se ti ne splača, saj je ista cena neke xy omake tudi v Eurospinu pri nas recimo ali še cenejša.
Zdaj, da bi zaradi teh znamk prav namensko vozila po špežo iz Lj, je meni sicer smešno, uni zgoraj se pa zdi okej. Če se tako in tako mislil iti na izlet na obalo, ajde, kapiram.
Čakaj malo. Na primer, Barilla pesto genovese – pri nas skoraj 4 €, v Italiji skoraj 3 €, torej razlika 1 €.
Ti pa primerjaš omako za testenine Eurospin z neko omako Barilla? Jaooooooooo. Pa dober tek s tem shitom narejenim v nekem garažnem pajzlu, ki ga kupuješ v Eurospinu.
Alaria, 29.06.2024 ob 15:42
Pa ne redne cene – akcijske, pa na akcijske kupone.
shop.rewe.de/productList?search=cremissimo
Enaka fora, kot pri nas akcijske ponudbe. Ko je tudi npr. Mövenpick sladoled 40% akcijsko znižan pri nas, ja:
issuu.com/vsikatalogi/docs/spar_in_interspar_katalog_0eb59e996a875f/14
Da, da, tudi jaz se večkrat zapeljem pet ur v eno smer do Nemčije po sladoled, pa ga kupim takole 20, 30 litrov, da se mi splača. Sicer ga potem doma popijemo, ker se ves stopi, ampak treba je šparat, pa naj stane kolikor hoče.
Cica Mica, 29.06.2024 ob 19:30
Da, da, tudi jaz se večkrat zapeljem pet ur v eno smer do Nemčije po sladoled, pa ga kupim takole 20, 30 litrov, da se mi splača. Sicer ga potem doma popijemo, ker se ves stopi, ampak treba je šparat, pa naj stane kolikor hoče.
Dej – poalro viharno modra driska mavrična pod XYŽBLJNFUCKOFF vzdevki… Ne bluzi. A te rebrca spet dajejo, ne primejo dovolj protibolečinske?
Kakor vam paše. Za socialkarje ki kupujejo svinjarijo v Hoferju, Lidlu in Eurospinu ne pride v poštev.
Če pa nekdo želi kupiti neko priznano TM blagovno znamko, pa že ve, če se mu splača ali ne. Meni se pač dozdeva, da je kila praška Dash za 5 eur na kg v Italiji ugodna, ker je pri nas 10 eur na kilogram. Ampak nekomu, ki kupuje prašek iz Hoferja to ne pomeni nič. Logično. Enako je z drugimi priznanimi blagovnimi znamkami. Tudi našimi (Union, Laško, Radenska, Fructal, Natureta) ki se prodajajo v Italiji. Ampak nekomu, ki kupuje pivo in sokove, mineralne vode žnj klase, takšna primerjava ne pomeni nič.
Jaz sem se priznam kar malo navdušila nad nakupi hrane čez mejo v Italiji. Že kava in prigrizek pred šopingom sta okusnejša in cenejša. Artikli, ki so v akciji so res cenejši in teh ni malo. Kupujem sire, makarone, jogurte, sokove, čistila in pralni prašek, tablete za pomivalec, rokavice za enkratno uporabo, marmelade, omake za špagete, rogljičke, piškote. Za poln voziček hrane sem plačala 70 eur, res pa sem malo gledala, da so artikli v akciji. Poleg izleta, ugodnega nakupa, sem vesela tudi ob odkrivanju novih kvalitetnih zadev. Pri nas že 30 let kupujemo eno in isto. Poleg tega mi grejo na živce pri nas s temi samopostrežnimi blagajnami. Ok je to za nekaj ariklov, ne pa da prideš v petek popoldan v Citipark v Spar in ne dela niti ena blagajna za katero bi dejansko sedel človek. Imam občutek, da se pri nas gleda zgolj in samo na dobiček, vsak zaposlen jim je odvečni strošek.
Kje to? In kaj? Ker mene so kolegice parkrat na to foro….gremo v italijo na kosilo pa po nakupih….nič ni bilo cenejš. Mogoče kkšn šit ki ga ne kupujem. Izbire pa tud ni bilo ne vem kakšne. Mogoče v sirih, ampak tu tudi pri nas dobiš, odvisno kje kupuješ. Olivno olje, sadje, zelenjava, siri, ribe, meso….vse iste cene kot pri nas ali pa še višje. 60:40? V sanjah 😀 Spet ena ki primerja verjetno 4 slojni wc papir v sloveniji z dvo slojnim v italiji 😀 p.s. tudi pri nas dvoslojnega prodajajo 😛
se splača, 29.06.2024 ob 19:05
Hmmmmm. Ne vem, če drži.
Jaz samo z cca. 30% ali celo 50% nižjimi cenami dobim bencin “nazaj”. Hodim 1x na mesec, včasih na 2 meseca, odvisno.
Da bi se človek vozil po kilo mesa in malo delikatese pa jasno da se ne splača.
Preveri malo cene, pa potem govori.
30-50% cenejše v trstu oz. tu ob meji? Daj ne se smešit. Niti ene stvari ki bi bila toliko cenejša nisem videla v več trgovinah tekom parih mesecev. Niti ene. Ne čistila, ne kava (ta je btw krepko dražja večinoma v italiji), ne rio mare, ne barilla….nič ni bilo ceneje kot pri nas. Ampak eni očitno dobite pol cenejše 😀
Forum je zaprt za komentiranje.