hči še kar doma pri 26
komoditeta dve levi, 01.08.2021 ob 08:08
poznam na morju, 01.08.2021 ob 07:42
Na morju v sosednji hiši živi hči (36) pri starših. Punca doštudirala, ima zelo dobro službo. Doma ne naredi nič, mama ji pere, kuha, pegla,pospravlja. Ali kaj da za hrano, stroške, ne vem. Zdi se mi nerazumljivo pri teh letih biti doma.Sprašujem se, če si ne želi malo biti sama. Izgleda solidno, videti ni, da bi imela kakega fanta, Tukaj se mi zdi izključno komoditeta. Na razpolago ima namreč njihovo drugo stanovanje slabih 10km stran.
Komoditeta, dve levi roki. Stavim, da mati zjutraj vztaja in ji skuha kavo pred službo.
Pa kaj potem?
Če je njim VSEM tako prav- potem je vse O:K:
No, kljub temu da moja dva starša nista popolna in imamo različne poglede na svet, sta vseeno noro vesela, ko pridem čez vikende domov. Stara 28, z dobro službo in normalno skrbim zase, enako partner. V času korone (in delu od doma) sva pa večkrat razmišljala o tem, če greva s partnerjem vsak v svoj dom in tako prišparava denar, ki ga sicer dajeva za najemnino. In staršem (mojim in njegovim) se je to zdelo čisto normalno in logično; plus da so se jim kar iskrice delale v očeh, da bi bili otroci tudi še malo doma… ne vem kakšne mame ste pa ene, da otroke kar podite, ker ima kaj…1 letno zvezo s fantom? Važno da ima zvezo, ki očitno še ni dovolj resna, in ti bi ji sigurno naprtila še to, da je nujno treba imeti že otroke in psa in hišo. Seveda bi potem tečnarila po forumih, da kako hči nima še svoje hiške z zelenico in da kaj si pa misli, da te prosi za finančno pomoč ali kaj podobnega.
Kot pravim, moji starši so daleč od popolnih, ampak vsaj vem, da me imajo iskreno radi. Eni pa se prav trudite, da boste sami umrli.
Andreja4443333, 01.08.2021 ob 09:42
Sem v isti situaciji sicer sem stara 22 let, fant pa 29 jaz želim na svoje ker ne moreva biti pri meni ker je brat z družino pri njemu pa oče ne dovoli, da si urediva stanovanje. Skupaj sva 1 leto, res pa da varčujem samo jaz, fant porabi za hobije
dobro razmisli, ali si želiš ustvarit življenje z nekom, ki pri 29 letih sfrčka ves denar za hobije….
Ljudje moje generacije (med 50 in 60 leti) s(m)o si zadali nalogo, da bomo do otrok “drugačni” kot so bili naši starši do nas – bolj “prijazni”, prizanesljivi, bolj friendly., bolj ustrežljivi.
In potem imamo zdrave mlade odrasle med 25 in 35-timi leti, ki povsem neobremenjeno bivakirajo doma.
Pa to ni normalno, no, ne ljubi se jim iti v najem s fantom/punco, ker “je škoda denarja”. A ste na glavo padl? Kje pa piše, da morajo imeti svojo lastnino??
V tujini se mularija spoka od doma po maturi in potem živi, kot živi. Največkrat v najemu – in kaj potem?? Slovenci smo obremenjeni z lastnino in mislimo, da brez tega ne znamo živeti.
Moja hči ima 25 let in čez par mesecev se bo s fantom preselila v najem.
Ni druge, naš dom ni hotel za občasna srečanja.
Meni se ne zdi problem, da je pri tebi, problem je, če s fantom ne načrtujeta skupnega življenja in skupne nepremičnine. Npr. že sedaj bi lahko kupila stanovanje, ga dala v najem in z najemnino plačevala kredit, ostalo pa varčevala, da bosta npr. čez leto dni šla živet na svoje, kjer bosta imela dobro osnovo, da čimprej prideta do lastne nepremičnine. Pa ne rabi biti to v centru Ljubljane, lahko je tudi 20, 30 km iz LJubljane.
Forum je zaprt za komentiranje.