hči s sinom v tople kraje-brez otrok
V času Yuge…. smo vsi vnuki preživeli 2 meseca počitnic na kmetijah babic in dedkov. Včasih nas je bilo po 5, 7 istočasno v skromni hiški na podeželju.
Jap, starša pa v mestu gurala, opremljala stanovanje in (hvala bogu) si tudi kaj privoščila. Stara šele okoli 20 let!! 🙂
Kakor se spomnim, se stara mama ni kaj dosti ukvarjala z nami. Še kopalnic ni bilo. Kje smo spali se sploh ne spomnim….. cele dneve smo se igrali po vasi in okoliških travnikih, ob potoku. Samo jest smo hodili. Pa še to bolj na silo, ker je babi skuhala. Itak kakšno mineštro v velikem loncu.
Neprecenljivo!! Tudi staršev nisem nikoli pogrešala. Edino 1x sem videla staro mamo, ko se je preoblačila in sem se bala: “Kaj bo majo mami tudi tako stara, ko pridem domov?”
Smešno!
Danes so otroci ujetniki vaših želja, pričakovanj! Reveži! Zaprti doma ob računalnikih in stalno pod kontrolo, brez družbe v naravi! Nič ne smejo, nimajo svobode. Čeprav mislite, da jim nudite vse.
Avtorica, reci hvala svojim ‘ta mladim’, da imata svoj lajf, tebi pa privoščim veselje, preživeto z vnuki. Te pomladi – vem pa, da boš vesela, ko bodo odšli domov. In takrat najdi svoj mir.
Bo 100x povrnjeno. <3
popolnoma normalno je, da si – ce le lahko – starsa vzameta cas za biti par. Otroka ne bosta nastradala marvec ravno obratno, dobila bosta nazaj spocita in srecna starsa. Vse prevec je druzin, ki tavajo… kjer so odnosi katastrofalno hladni… kjer se starsa ne razumeta… Nekaj dni lahko naredi cudeze, da se spet povezeta in prepreci locitev ali tiho vojno ali pa le ojaca par kar posledicno ojaca druzino. V nasprotju z vasimi idejami bosta vnuka na boljsem, ko se starsa vrneta.
Gredo za tri dni (dve noči) in niti ne zato, da se navadijo biti brez staršev.
Razlika je, ali gre otrok nekam in ve, da so starši doma, ali če gredo starši nekam (na lepše) in otroka pustijo sorodnikom. Zato so počitnice pri starih starših žur – jaz sem vedno hodila z babico k njenim sorodnikom tudi za več tednov in mi je bilo super. Če bi pa starši šli za nekaj tednov nekam in bi bila jaz ta čas doma z babico, bi se mi pa verjetno utrgalo.
Če te razlike ne občutite, je to precej žalostno.
Pa pišuka no, saj je tudi pri odraslih tako. Če gre partner nekam sam in jaz ostanem doma, ga ful pogrešam. Če grem jaz zdoma in je on doma, ga sicer tudi pogrešam, ampak niti slučajno ne toliko.
[/quote]
Mlada starša gresta samo za nekaj dni, ne za tednov! V vrtcu pa so šli za en teden in vzgojiteljica je rekla, da zato, da se navadijo biti brez staršev.
Pišeš, da je žalostno, da ne občutimo, kakšna je razlika, če so starši doma in otrok nekam gre in obratno, ti pa zamenjuješ nekaj dni z nekaj tedni.
Vsi preobremenjeni in sitni.
Si se umil? Si pospravil posteljo? Pridi na zajtrk. Naredi nalogo. Uči se, ket ti tam šepa. Daj kaj si siten? A se lahko u miru urihtam za ven? A greš stran? A nehaš težit in skoz neki spraševat?
Ajde gremo, zakaj se še nisi obul? Kje maš ščitnike? Vedno moram iskat, ker ne daš na svoje mesto! A nehaš? A si lahko 5 minut tiho?
Tok te bom nagarbal mulc! Kje je šraufneciger? Fak, kakšen bicikel maš? A kar na tla se ga vrže? A veš kok sem dal za njega?
Boš zdaj vidu hudiča, če se nauš lepo pelal pred mano. Do štirih moramo bit nazaj, ker imaš pol trening! Daj pohiti. Pa zloži vse cunje.
JEST! Zakaj samo nekaj grebeš po krožniku? Jej! Zelenjava je zdrava! Ne greš od mize, dokler ne poješ!
Zgin v svojo sobo in dej mir! A lohk v miru pogledam fuzbal?
Kva spet izzivaš? Hočeš batine? Prav iščeš!
Ubogi človečki. Pa kako hitro mine, ko vas na starost nihče ne bo povohal! Ali pa še prej.
Sva šla 1x na vikend paket, ker sva ravno imela obletnico poroke. Se pravi otroke sva dala v petek zjutraj v vrtec kot ponavadi, popoldan jih je prvezela babica, v nedeljo pa sva šla že po njih. Med vikendom so bili pri babici že žnjkrat.
Domov sva jih dobila cele ausglajzane.
Potem nama je svakinja, ki živi z babico povedala, da je babica, ki ji je šlo v nos, da “frjuksava okoli, ko pa je doma toliko za delat in če res nimamo kam bolj pametno dnarja za zapravit”, cele tri dni govorila: “Ubogi otroci. Ata pa mama sta kar šla pa vas pustila. Reveži ubogi le kaj bi bilo z vami, če ne bi imeli mene zraven tako neodgovornih staršev. itd itn”
Od tedaj naprej jih dobi tja samo na nadzorovane obiske.
Aja nismo finančno odvisno ne od nje in ne od mojih staršev pa tudi finančno nismo propadli zaradi tistih 3 dni.
Mislim, da je čisto nekaj drugega vikend zase, kot pa počitnice v “toplih” krajih.
Vikend, četudi podaljšan za moža in ženo je povsem dobrodošla sprostitev, če to seveda ni vsak mesec. Teden dni dopusta 2000 ali več km stran pa je čisto nekaj drugega!
Če rečem svojim trem otrokom, ki imajo od 9 do 15 let, da greva sama od petka do nedelje zvečer v toplice ali v Avstrijo v hribe z možem, je to čisto nekaj drugega, kot če jim rečem, da greva z možem poležavat na plaže Maldivov, Dominikanske Republike ali raziskovat Tenerife ali Portugalsko.
V prvem primeru bodo in razumejo, da ne greva zaradi same lokacije, ampak zaradi naju in ne bodo ničesar zamudili.
V drugem primeru pa bi si vsekakor želeli zraven in tudi jaz se ne bi počutila dobro, da jih prikrajšam tako za tedenski dopust, kot za nova družinska doživetja!
Če nimam denarja za teden dni raziskovanja v oddaljenih krajih za vse, tudi midva ne greva!
Ogromno je služb, kjer so starši za dalj časa ločeni od otrok. Delajo v tujini ali morajo za dalj časa na službeno potovanje v tujino in normalno, da otrok ne vlačijo s sabo. Včasih so otroci v tem obdobju z drugim staršem, pogosto pa pri babicah, tetah, če sta oba odsotna. V kakšnem gledališču ali orkestru se lahko hitro zgodi, da sta oba starša na gostovanju v tujini. Na službenih potovanjih je danes ogromno ljudi, od direktorjev, zdravnikov, novinarjev, trgovskih potnikov do številnih drugih. Da niti ne govorimo kako živijo otroci, katerih očetje so zaposleni v vojski ali so pomorščaki. V takih primerih se pogosto zgodi, da tudi če mama obišče kje v tujini očeta, je otrok, če je zelo majhen, doma z babico. Pa preživijo. Tukaj pa cela drama, ker sta šla starša najbrž prvič odkar imata otroke nekam sama! Saj pri takih, ki skozi otroke vsepovsod vlačijo s sabo, je pa drugi problem, da se babice pritožujejo, da vnuki nikoli ne pridejo k njim na počitnice. Kdo bi vam ustregel.
Če se je to prvič zgodilo, je to mogoče nekakšna proba, kako bo/bi to delovalo. Moti me to, da je to med prvomajskimi počitnicami. Ta teden si otroci želijo preživeti s starši. Če že morata iti sama, bi šla lahko sredi julija ali avgusta za par dni. Takrat so dolge počitnice in teh par dni ne bi nič pomenilo.
Ne za pse in ne za otroke. Takole na pol se lahko obnese za pse, ljudi pac ne. Davek vedno pride. In ugani kdo ga bo placal? Najmanj kriv. Cel krog prijateljic imam,ki trpijo zaradi narcisoidnih mam v svojem otrostvu. Ranjene, ker svojim mamam niso bile nikoli prve. Ne poznajo pojma brezpogojne ljubezni,ker te niso prejele od v otrostvu najpomembnejse osebe. Brezpogojna pomeni: ob temi sem, najpomembnejsi si mi ljubi otrok. In ne..ko ravno nisem pri frizerju, v sopingu , na rekreaciji, kafetu ,sluzbenih zadevcah:seminarcki,poslovne potke ali bondanju in potovanju z mozkom. To so ene navadne egoisticne glupe tupe in puhle kure. Ma kaksne mame. Kure.
Mislim, da je čisto nekaj drugega vikend zase, kot pa počitnice v “toplih” krajih.
Vikend, četudi podaljšan za moža in ženo je povsem dobrodošla sprostitev, če to seveda ni vsak mesec. Teden dni dopusta 2000 ali več km stran pa je čisto nekaj drugega!
Če rečem svojim trem otrokom, ki imajo od 9 do 15 let, da greva sama od petka do nedelje zvečer v toplice ali v Avstrijo v hribe z možem, je to čisto nekaj drugega, kot če jim rečem, da greva z možem poležavat na plaže Maldivov, Dominikanske Republike ali raziskovat Tenerife ali Portugalsko.
V prvem primeru bodo in razumejo, da ne greva zaradi same lokacije, ampak zaradi naju in ne bodo ničesar zamudili.
V drugem primeru pa bi si vsekakor želeli zraven in tudi jaz se ne bi počutila dobro, da jih prikrajšam tako za tedenski dopust, kot za nova družinska doživetja!
Če nimam denarja za teden dni raziskovanja v oddaljenih krajih za vse, tudi midva ne greva!
[/quote]
Tako mišljenje imaš ti. Tvoje frocovje pa je veselo, samo da se spelješ od bajte. 🙂
Pozdrav,
poznam eno takšno, bivšo bratovo partnerko. Ima sina in hčer, tudi novega partnerja. Non stop hodi okrog z njim z motorjem na razne fešte, tudi na dopust v Kranjsko goro, otroci pa…dobro, da imajo mojo mamo, torej staro mamo, če ne ne vem, enostavno jih pusti doma, niti ne skuha….meni to ni logično. Je pa fant star sedaj že 15 in si tudi kakšne hrenovke že sam skuha , ostalo je na računalniku. Tako, da ja…tudi takšni starši žal obstajajo.
Ne za pse in ne za otroke. Takole na pol se lahko obnese za pse, ljudi pac ne. Davek vedno pride. In ugani kdo ga bo placal? Najmanj kriv. Cel krog prijateljic imam,ki trpijo zaradi narcisoidnih mam v svojem otrostvu. Ranjene, ker svojim mamam niso bile nikoli prve. Ne poznajo pojma brezpogojne ljubezni,ker te niso prejele od v otrostvu najpomembnejse osebe. Brezpogojna pomeni: ob temi sem, najpomembnejsi si mi ljubi otrok. In ne..ko ravno nisem pri frizerju, v sopingu , na rekreaciji, kafetu ,sluzbenih zadevcah:seminarcki,poslovne potke ali bondanju in potovanju z mozkom. To so ene navadne egoisticne glupe tupe in puhle kure. Ma kaksne mame. Kure.
[/quote]
hah, ja taka brezpogojna ljubezen prinese same super tašče. Ob tebi sem, najpomembnejši si mi! Tudi ko boš seksal z drago, imel otroke itd. Mame pijavke, se ne ločijo od svojih otrok! otrok je samostojno bitje. Samostojni človek. Naj diha in naj samostojno živi. Noben otrok ne rabi mamice 24/7, pa po možnosti vsaj 50 let svojega življenja.
hah, ja taka brezpogojna ljubezen prinese same super tašče. Ob tebi sem, najpomembnejši si mi! Tudi ko boš seksal z drago, imel otroke itd. Mame pijavke, se ne ločijo od svojih otrok! otrok je samostojno bitje. Samostojni človek. Naj diha in naj samostojno živi. Noben otrok ne rabi mamice 24/7, pa po možnosti vsaj 50 let svojega življenja.
[/quote]
Mogoče ne, na počitnice gredo pa vseeno radi.
[/quote]
Otrok naj samostojno zivi? Pa saj ste poceni!! Tud v naravi je mama ob mladicu in ne gre na romanticen oddih z samcem. Otrok je otrok in takrat rabi svojo mamo ves cas. Samostojno zivljenje je ko postaja mladostnik itd. Samostojno zivljenje pa otrok? Pa sej ste poceni. Najbrz teli leni novodobniki, ki jim vsak izgovor za lezat in pit koktejcke v miru prav pride. Bolniki.
Gospa Provokacija se je zatipkala in v naslovu napisala Hči S SINOM v tople kraje. A ima sploh smisel brati dalje?
[/quote]
Gospa je nekaj postov nižje opozorila na svojo napako in povedala, da se je zatipkala. Mogoče bi imelo smisel, da bereš dalje, bi vsaj vedela eno več, preden prihajaš do hitrih zaključkov. In konec koncev, tudi če bi šlo za provokacijo, a mogoče ni res danes cel kup mladih staršev, ki se iščejo do penzije, otroke podtikajo celi žlahti, ker jih je groza odgovornosti in resničnega življenja?
Tako je. Razlika je, če gre za vikend ali za šolske počitnice. In tazlika je med tem ali gredo zdoma otroci ali gredo starši. In razluka je, če so otroci pri babici, ker starša delata pri bajti ali pa poletita v all inclusive resort. A mislite, da bi ob vprašanju: ali gresta k krasni babici ali z nama v all inclusive, odgovorila, da raj k babici? Se sprašujem kako sta to otrokoma sploh razložila???
sigurno je tvojo hči prepričal on, ker hoče seksat in mu je popustila. moški so egoisti in mislijo samo na lastne užitke. po glavi jm gre samo kdaj ga bodo vtaknili v žensko in jim je prav malo mar za otroke. avtorica, takoj se pogovori s svojo hčerko in jo prepričaj, da se temu upte. ko si ljudje ustvarijo družino, nimajo več kaj seksat samo zaradi užitka.
Forum je zaprt za komentiranje.