Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Hči nima družbe

Hči nima družbe

Odgovor na objavo uporabnika
Stara forumašica (res ta prava), 07.09.2025 ob 15:38

Sem prav šla gledat datum, ker smo o tem že brali.

Tvoja hčerka je snob, ki ji normalna družba sovrstnikov očitno ne ustreza.

Prepričana je, da je lepša, bolj urejena in bolj pametna kot ostali

aja pa še to me zanima. Kaj je zate normalna družba? Kakšni so kriteriji za normalno druženje?

Torej hočeš da tvoja hči postane nekaj kar ni? Mati leta res. Namesto da bi bila ponosna da imaš odgovorno odraslo hči, ki ima očitno ambicije in cilje živeti boljše….bi jo ti spremenila v zapitek na tiktoku ki z nahrbtniki po svetu pleza v trenerki in šlapah na bele štunfe in ne razmišlja o svoji prihodnosti. Ko je bila dojenček si bluzila o brezpogojni ljubezni a ne? Dokler ni tvoja hči postala nekaj kar ne razumeš. Šla brezpogojna ljubezen papa :). Iščeš načine kako jo spremenit v nekaj kar TI misliš da mora bit. Nisi zmožna sprejeti in videti lastnega otroka kot osebo ki je. Mati leta res. Sumim da tvoja hči z razlogom počne vse kontra tebi. Noče postati TI!

Morda je brca v temo, ampak me je spomnila na mladeniča v starejši temi. Tui tam mama piše, da poba nima družbe. Ne vem, če se ti bo mama tega fanta javila, mogoče bi se pa razumela. Poskusite se povezati.

Srečno

Sin brez vozniškega izpita – problemi

Da nekoga zanimajo knjige, intelktualni pogovori, osebni napredek, pristni odnosi….kaj tacga. Slovenka je! More se ga nacedit čez vikend, v trenerki tacat povsod po možnosti nepočesana, kozlat vsak vikend pribita, na tik toku klovna iz sebe delat in goljufat v šoli ter z najmanj truda do minimalnih rezultatov pridt. Da bo lahko čez par let tu tako kot mamica jokala kako ne dobi dobre službe, nima vez, jo sami luzerji hočjo naskočit in si ne more privoščit stanovanja, ker je vse fuklna v alko in hostle.

pomagam, 07.09.2025 ob 16:29

Morda je brca v temo, ampak me je spomnila na mladeniča v starejši temi. Tui tam mama piše, da poba nima družbe. Ne vem, če se ti bo mama tega fanta javila, mogoče bi se pa razumela. Poskusite se povezati.

Srečno

Sin brez vozniškega izpita – problemi

To sploh ni slaba ideja. Starši mladcev brez druščine bi se lahko lepo povezali in pomagali našim otrokom najti druščino.

Naša je čist ista. Cel dan v sobi zabunkana, ven pride samo ko je hrana na mizi.

Eh, saj tudi mlajše generacije nimajo družbe ,  že osnovnošolski …Zato jih hajkajo po dejavnostih , da vsaj tam malo …To je pač drugi svet, generacijsko gledano  ……

Recimo mi smo se družili kot ste videli v filmu -Sreča na vrvici — podobno je bilo…sem rojena v sedemdesetih …

Moja hči je tudi v dvajsetih zdaj in ja, drugače je vse…in nimamo kaj vsiljevat…pojdi tja pa tja itd, itd. …,

Jaz sem prav vesela, da ima tistih tri , štiri prijateljice, da gredo vsaj malo ven, se podružijo, vsaj to…

Ker vem, da eni še tega nimajo, žalostno…ampak mi ta stari ne bomo generacij , sodobnih  spremenili…

Kriza iz Pariza, 07.09.2025 ob 15:45

o to pa je pameten komentar! A če ti družba nekoga ne ustreza, ker imaš drugačne interese in se nimaš kaj pogovarjat, si kar snob? A bi se mogla pretvarjat, da ji je do žurk in motorja, da bi vrstnikom bila všečna. Pa saj ste tako zelo za podpiranje drugačnosti. 🙂

Kje si pa ven fizičen izgled povlekla? Avtorca ne omenja, da je hčerka lepa, niti da bi se za lepo imela.

Kostimi, petke, svilene rutke, luksuzni hoteli, s prijatelji v gledališče, na večerjo elegantno oblečeni…

Ja, ima se za nekaj več kot pa je povprečni študent.

Morda se oglasi uporabnik kokoši, ki se kar spozna na psihologijo mladine.

Kokoši daj pomagat gospe.

Stara forumašica (res ta prava), 07.09.2025 ob 16:57

Kostimi, petke, svilene rutke, luksuzni hoteli, s prijatelji v gledališče, na večerjo elegantno oblečeni…

Ja, ima se za nekaj več kot pa je povprečni študent.

Ima se za nekaj več ker so ji pač drugačne stvari všeč, ker ji je drugačen stil oblačenja všeč ipd.? Ja? Al sam vaše frustracije tolčejo ven in jo samo vi tako vidite? Se mora ona začet pretvarjat da je nekaj drugega da se boste vi boljše počutili a ne? Mora biti povprečna študentka, ki izgleda al kot klošar al pa k nočna plesalka, zato da ne bo snob po vaše. Patetični osebki. Nihče se ne bo spreminjal zato da se boste vi boljše počutili! Vsak ima pravico biti tak kot je. Ne samo vi. Če to da nekdo obstaja tak kakršn je, se udeležuje aktivnosti ki so njemu všečne, se oblači kot je njemu všečno, dopustuje kot je njemu všečno…..take občutke v vas vzpodbudi je v vas problem. Ne v njemu. On samo živi po svoje. Tako kot vi po svoje. Ni na drugih da se spreminjajo in manjšajo zato da se boste vi boljše počutili o sebi.

Na podlagi načina oblačenja predvidevaš, da se ima za nekaj več? Jaz sem v tujini študirala in smo se več ali manj vse tako oblačile. Smo zato vzvišene? Aja pa enkrat je prišla en na izpit v kavbojkah in majci od trenirke na zadrgo. Poslali so jo domov.

Kaj je pa z gledališčem narobe? Jaz ga obožujem že od srednje šole, ko sem se začela udejstvovati v šolskem gledališču. Lepi spomini. No od takrat grem vsak mesec na kakšno predstavo. Če ni kakšna priznana skupina, je to minimalen strošek, ki si ga študent brez problema privošči. Te gledališki abonma zdaj že naredi snoba?

Kaj pa je zate normalen študent? V trenirki oz. še boljše v bio eco new age oblačilih na faks in z neumitimi lasmi? Po možnosti je normala še to, da mladina popiva v kakšnem zanikrnem baru in ponoči okrog razgraja?

Dedinja, 07.09.2025 ob 18:09

Na podlagi načina oblačenja predvidevaš, da se ima za nekaj več? Jaz sem v tujini študirala in smo se več ali manj vse tako oblačile. Smo zato vzvišene? Aja pa enkrat je prišla en na izpit v kavbojkah in majci od trenirke na zadrgo. Poslali so jo domov.

Kaj je pa z gledališčem narobe? Jaz ga obožujem že od srednje šole, ko sem se začela udejstvovati v šolskem gledališču. Lepi spomini. No od takrat grem vsak mesec na kakšno predstavo. Če ni kakšna priznana skupina, je to minimalen strošek, ki si ga študent brez problema privošči. Te gledališki abonma zdaj že naredi snoba?

Kaj pa je zate normalen študent? V trenirki oz. še boljše v bio eco new age oblačilih na faks in z neumitimi lasmi? Po možnosti je normala še to, da mladina popiva v kakšnem zanikrnem baru in ponoči okrog razgraja?

Študirala na češkem? 🙂

Ja ponekod se še držijo nekih standardov in ne dovolijo študentom da pridejo na izpite/predavanja direktno iz postelje izvaljeni ali pa iz nočnega kluba privaljeni.

Da ti je pa gledališče všeč je pa totalno čudaško. Snobinja. Namest da bi ljubezen po domače gledala no 🙂

sam vprašam, 07.09.2025 ob 18:36

Študirala na češkem? 🙂

Ja ponekod se še držijo nekih standardov in ne dovolijo študentom da pridejo na izpite/predavanja direktno iz postelje izvaljeni ali pa iz nočnega kluba privaljeni.

Da ti je pa gledališče všeč je pa totalno čudaško. Snobinja. Namest da bi ljubezen po domače gledala no 🙂

Ne, nisem na Češkem. Je to kakšna šala, ki je jaz ne dojamem? 🙂 V Švici sem študirala in je bilo glede oblačenja kar porihtano. Pa tudi obnašanja in vsega drugega.

Drugače pa ja, imam res res reeees rada gledališče. Ljubezen po domače si pa tudi rada kdaj pa kdaj za štos pogledam, ko pridem k mami v Sloveniji ali pa na Predvajaj si, mi je edini kolikor toliko simpatičen reality show. Za se nasmejat. 🙂 Vse drugo, od big brotherja dalje, je bilo res slabo. Ampak ajde, ljubezen po domače je po svoje zabaven. 🙂

Dedinja, 07.09.2025 ob 18:59

Ne, nisem na Češkem. Je to kakšna šala, ki je jaz ne dojamem? 🙂 V Švici sem študirala in je bilo glede oblačenja kar porihtano. Pa tudi obnašanja in vsega drugega.

Drugače pa ja, imam res res reeees rada gledališče. Ljubezen po domače si pa tudi rada kdaj pa kdaj za štos pogledam, ko pridem k mami v Sloveniji ali pa na Predvajaj si, mi je edini kolikor toliko simpatičen reality show. Za se nasmejat. 🙂 Vse drugo, od big brotherja dalje, je bilo res slabo. Ampak ajde, ljubezen po domače je po svoje zabaven. 🙂

Na češkem ne moreš opravljati izpita če nisi poslovno oblečen na fakulteti.

Isto te ne spustijo v gledališče v trenerki.

Saj pravim, ponekod imajo še standarde.

Stara vsa zakompleksana in nevoščljiva.

sam vprašam, 07.09.2025 ob 19:16

Na češkem ne moreš opravljati izpita če nisi poslovno oblečen na fakulteti.

Isto te ne spustijo v gledališče v trenerki.

Saj pravim, ponekod imajo še standarde.

“sam vprašam” ..o, madona, a bi lahko TRENIRKO preverila?..PA dajte no, osnove …

Mama – ti si podlegla vsem neumnim trendom in si za razliko od hčere res ovca, ki sledi tropu. Predlgam malo manj tik-toka in IG. Tvoja hči pa na srečo ni temu podlegla, ve kaj si želi in kaj bi rada dosegla.

Ponavadi je res drugače, da mladi podlegajo tem mladostniškim trendom in vsi sledijo kot ovce, ne pa starši, ki si to želijo za svoje otroke. To se ponavad zgodi v odnosu, ko mora otrok prekmalu prevzemati odgovornosti, za katere so zadolženi starši. Zdaj pa malo razmisli.

Imaš pa srečo, da je hči izjemo pametna in razsodna in na srečo ima pošlihtano v glavi.

Sam res mi ni jasno,….kdo hudiča si za svoje otroke želi, da “norijo po žurih”,…..wtf,….jaz včasih bedim do 3h, da prideta domo in šele potem si oddahnem in v miru zaspim,…..

Tako je to… blazno si želim, da bi naša hči imela več družbe. Stara je 20 let in kar se svoje generacije tiče ima le par prijateljic, mogoče šest. Skupaj gredo na kavo, kosilo, večerjo, kozarček vina, shopping ali knjižnico. Zvečer skoraj ne hodi ven, ker ji ni všeč žurati baje.

Jaz si želim, da bi imela klapo. Da bi skupaj potovali z nahrbtniki, na štop, delali vragolije, žurali do jutra, da bi se vozila z motorjem. Ona pa noče. Na dopust hoče iti samo v luksuzne hotele, da je na komot. Da bi ona šla z nahrbtnikom po Evropi in spala v hostlu ni šanse. Ima več prijateljic, ki so znatno starejše. Cele popoldneve prebira knjige, rada hodi na telovadbo, teče, rada kuha, peče, riše…

Zadnjič, ko jo je bivša sošolka povabila na rojstni dan v klub, so prišle domov ob štirih, ona pa se je pritoževala, kako se je dolgočasila, da ji je bio brez veze in da je komaj čakala, da gre domov.

Pravi, da se z vrstniki težko pogovarja, saj nimajo skupnih imenovalcev. Da se oni pogovarjajo večinoma o žuriranju, video igrah, tiktoku in socialnih omrežjih ter tinderju, njej pa to ni zanimivo. Ona bi prijatlje, da bi skupaj debatirali o prebranem, hodili  v gledališče in se elegantno oblačili. Jaz mislim, da je morda tudi malo izločena zaradi stila oblačenja. Nosi tudi kostime in pete za na univerzo. Svilene rutke. Nosi tudi srajčke in kavbojke ter krila, seveda ni vsak dan v kostimu.

Če ima kdo kakšno idejo, kje bi lahko našla tako družbo, naj mi prosim napiše.

mami279, 07.09.2025 ob 11:12

Tako je to… blazno si želim, da bi naša hči imela več družbe. Stara je 20 let in kar se svoje generacije tiče ima le par prijateljic, mogoče šest. Skupaj gredo na kavo, kosilo, večerjo, kozarček vina, shopping ali knjižnico. Zvečer skoraj ne hodi ven, ker ji ni všeč žurati baje.

Jaz si želim, da bi imela klapo. Da bi skupaj potovali z nahrbtniki, na štop, delali vragolije, žurali do jutra, da bi se vozila z motorjem. Ona pa noče. Na dopust hoče iti samo v luksuzne hotele, da je na komot. Da bi ona šla z nahrbtnikom po Evropi in spala v hostlu ni šanse. Ima več prijateljic, ki so znatno starejše. Cele popoldneve prebira knjige, rada hodi na telovadbo, teče, rada kuha, peče, riše…

Zadnjič, ko jo je bivša sošolka povabila na rojstni dan v klub, so prišle domov ob štirih, ona pa se je pritoževala, kako se je dolgočasila, da ji je bio brez veze in da je komaj čakala, da gre domov.

Pravi, da se z vrstniki težko pogovarja, saj nimajo skupnih imenovalcev. Da se oni pogovarjajo večinoma o žuriranju, video igrah, tiktoku in socialnih omrežjih ter tinderju, njej pa to ni zanimivo. Ona bi prijatlje, da bi skupaj debatirali o prebranem, hodili  v gledališče in se elegantno oblačili. Jaz mislim, da je morda tudi malo izločena zaradi stila oblačenja. Nosi tudi kostime in pete za na univerzo. Svilene rutke. Nosi tudi srajčke in kavbojke ter krila, seveda ni vsak dan v kostimu.

Če ima kdo kakšno idejo, kje bi lahko našla tako družbo, naj mi prosim napiše.

Problem imate vi in ne ona. Ona je stara 20 let in ni vaš podaljšek ali lutka, ki bo počela to kar želite vi.

Imam dva otroka, mlajša. Eden zelo družaben, ampak ne najde svoje družbe. Sedaj je že malo bolje. Ta je mlajši. Starejši ima rad izbrane ljudi, z njimi se druži in gre ven, ko mu odgovarja. Ta mali bi pa šotoril, plesal, se zabaval. Različno so in različne želje in ambicije imajo.

Vi pa imate svoje življenje in se začnite ukvarjat s seboj, svojim partnerjem in živite svoje življenje.

El, 08.09.2025 ob 13:13

Mama – ti si podlegla vsem neumnim trendom in si za razliko od hčere res ovca, ki sledi tropu. Predlgam malo manj tik-toka in IG. Tvoja hči pa na srečo ni temu podlegla, ve kaj si želi in kaj bi rada dosegla.

Ponavadi je res drugače, da mladi podlegajo tem mladostniškim trendom in vsi sledijo kot ovce, ne pa starši, ki si to želijo za svoje otroke. To se ponavad zgodi v odnosu, ko mora otrok prekmalu prevzemati odgovornosti, za katere so zadolženi starši. Zdaj pa malo razmisli.

Imaš pa srečo, da je hči izjemo pametna in razsodna in na srečo ima pošlihtano v glavi.

Sam res mi ni jasno,….kdo hudiča si za svoje otroke želi, da “norijo po žurih”,…..wtf,….jaz včasih bedim do 3h, da prideta domo in šele potem si oddahnem in v miru zaspim,…..

Jaz pa take hčere ne bi, čim bolj normalno, to je tapravo.

Poročiti jo je treba, v pravih letih za to je! Pa bo imela družbo moža in kmalu tudi otrok.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close