Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Hči je vprašala za…

Hči je vprašala za…

Hči je dobila 120m2 mansarde + prizidek 35m2 + garaža za 2 avtomobila in souporaba vrta, dvorišča in sadovanjaka. Preden se je vselila smo stanovanje izpraznili, vsa gradbena dela potrebna za obnovo in menjavo sva opravila mi2 kot lastnika. Hči in zet sta izbrala materiale, midva sva plačala. Sicer sta hotela tamladadva pa midva nisva pustila. Tamladadva sta potem kupila si pohištvo kakršno sta hotela.

Tadruga hčerka je dobila 75m2 stanovanje – tudi pripravljeno za vselitev.

Vsi smo napisali notarski dokument, da je mansarda od hčere x, stanovanje od hčere y. Uradno bosta dobile po najini smrti.

Pri sosedih so starši napisali na sina vse skupaj. Sin umrl. Celotno bajto podedovala snaha z otroci. Otroci/vnuki zrastli in šli od doma, snaha k tanovemu ljubčku in sedaj jih na stara leta nov od snahe meče iz bajte.

Odgovor na objavo uporabnika
hisa22, 17.08.2023 ob 19:54

Nevem kaj vi čarate in ste proti njej. Pustite jo da dela kar hoče saj ima pravico zahtevati to kar hoče.

Starši ste res danes proti vsemu …

Ima pravico ” zahtevati “,  recimo: imam prišparanih 70.000 evrov , jih ima hčer, sin,m pravico zahtevati???

Tako je,naj si sami ustvarijo,da bodo znali ceniti.Naš je dobil za 10 let v uporabo in naj bi si v tem času ustvaril svoje in je vse sproti zapravil , sedaj pa noče po 15 letih ven oz.od nas zahteva 100.000 za vzdrževanje, da se preseli….

Če nočeta, da je v isti hiši, pa ne vem, o čem sploh sprašuješ in kaj hočeš. Seveda pa ne jamrat, ko bo sama nekje drugje živela, ko bosta ostarela, da je hiša za vaju prevelika pa da jo težko vzdržujeta….

Ne prodat , niti zastavit- obremenit s hipoteko , dolgom …

Pa dobro no, kam smo pa te prišli ?‍♀️

Nočete, da hčera živi pod isto streho? Potem tako ni vprašanje prepisat al ne, povejte ji tako kot je. Ker resnica še nikogar ni tako prizadela kot to, da otrok čuti da ga starši ne marajo!

Kot drugo..NIKOLI in nikdar ne bi vlagala v nekaj kar ni moje. Torej če ne bi bila lastnik, ne bi vlagala, pa naj propade če ste taki šus.

In še to, če ni edinka je kasneje problem, če bi kaj vložla in si preurejala stanovanje, bi se tudi ta vrednost stanovanja delila na sorojence. In se želi punca samo zaščititi, pametno da razmišlja za naprej ?

Seveda bi morali pol bajte prepisat na hčerko,  ne more ona vlagat v nekaj, kar ni njeno.  Saj bo kmalu dobila deda, in bosta zaživela v skupnem gospodinstvu, in tudi on ne bo hotel vlagat v nekaj kar ni njegovo.  Bo hčera potem pol prepisala še na njega.

In ko se bosta ločila, lahko tudi še preden je kdo kaj vlagal,  al bo ona spokala iz skupnega stanovanja ali pa on.  Oboje je možno.  Če bo ona spokala, bo on pripeljal drugo – saj je pol stanovanja njegovega,  (to si najbrž zelo želite,  če pa on spoka, bo pa tudi zahteval oddškodnino za tisto, kar je njegovo.

Seveda potem ko ostane v stanovanju hčera, bo tudi pripeljala novega, in tudi on ne bo hotel nič vlagat, če ne bo pol njegovega.  Bo potem še njemu dala pol stanovanja –

Sicer pa vlaganja – kaj je to?   Velike besede.  Jih poznam, ki so ob ločitvi zahtevali nazaj vlaganja,  v resnici so travo kosili, kupili novo posteljo za posteljne aktivnosti, pa omare,  pobelili stene, ki so jih sami umazali,  vse to so 20 let koristili, potem pa zahtevali povračilo v znesku nove + plačilo za košnjo trave..

Pomoje so vlaganja kvečjemu, če zgradi strop, okna, nove pode,   potem pa kmalu konec.  In to hiša verjetno že ima.  novo pohištvo pa ni vlaganje – uporabljala ga bo samo hčera, in če se bo izselila, ga lahko vzame s seboj.

Renata109, 17.08.2023 ob 20:12

Malo zalostno se mi zdi z vase strani.

Prijatelji so si naredili hiso in jo na koncu prepustili hceri v celoti, sami pa sli v najem. Ljudje so si res razlicni. Eni dobro poskrbijo za otroke, drugi ne.

Moji starši so tudi prepustili premozenje nam 3 otrokom, oni so šli pa v najem. 10 let se nismo mogli dogovoriti kdo bo uporabljal kaj, tako, da smo morali iti na sodišče, da se zadeva razreši.  Tisti, ki je najbolj zavlaceval postopek razdelitve, rešitve od staršev premoženja, sedaj tudi placuje najenino za starse na Žalah, ker pravi, da je lokacija dobra in menda neki polirani dragoceni kamni na tej zemlji.

Se javljam po enem letu.

Dobro, da nisem pisal hčeri stanovanja. Kot ločenec sem sam skrbel zanjo. Jo gor spravil, ji omogočil odlično izobrazbo, sedaj je polna denarja. Potuje okoli, v glavnem po Afriki (ne vem kaj ima dostojna ženska sama za počet v Afriki ?). Me pa sedaj osira okoli, kar tako na splošno, kakšen bednik da sem.

Če načnem kakršno koli temo splošno  o čemer koli, kar sploh nima nobene veze z njo, se začne dreti nazaj, in na koncu sem o vsem jaz kriv. (Tudi glede Trumpa ?)

Toliko o hvaležnosti.

Nauk vsega je: ne verjemi nikoli nikomur (tudi žlahti ne), razen sam sebi.

Otroku, ki kogarkoli  izdiljuje, da bi nanjnprepisal lastnistvo, ne bi nikoli prepisala nic.

Pa rudi sicer  za casa življenja  se nikomur ne prepisuje svoje lastnine.

Lahko daste na uporabo, ce se dogovirite in vam je ok, prepisovati NIC

Sama sva si pri njegovih starših urejala zgornje nadstropje prvo smo se razumeli ko sva dobila otroke so so vse bolj umesavali in vedno manj smo se razumeli iz hiše so naju podili xy krat ker nisma se njim pomagala dosti pri delu ampak urejen dom, služba, kuhanje za svojo družino, 3otroci je težko se komu kaj pomagat. Vložila sva v hišo 40.000€ + rajši si sva začela iskati parcelo in sama vse zgradila kot da sva se v isti hiši s starši. Ne morem vam povedat kako nama je žal da sva si ustvarjala dom pri njih. Vema pa da nikoli nebi naredila iste napake in najin nasvet je vsi otroci stran od staršev prvo je težko in misliš da te ne marajo ampak verjemite marsikaj se naučite in boljši odnosi so s starsi. MLADI IN STARI NE GREJO SKUPI!!

A ja?? Neverjetno, samo dej! dej! in še enkrat dej! Pol te pokozlajo, saj drugega nisi sposobna kot kozlat, in zahtevat!

Lol340, 17.08.2023 ob 20:06

povejte jim, na plača 150.000+ in naj tam vlaga.

Plačevali ne bi, vlaganje jim je odveč, kar dobiš-ne ceniš.

Naj gre v najem, bo že videla realno življenje pa naj potem postavlja pogoje.

Evo ideja avtorica, hči naj vzame kredit, od vaju odkupi zgornji štuk, ta denar pa vidva varno naložita in mirna bosna, bo vsaj vedela koliko kaj košta, saj na koncu bo itak vse njeno, ampak vseeno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close