Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek hčer ne dobi malice v vrtcu

hčer ne dobi malice v vrtcu

Zanima me sledeče,ali otroku pripada popoldanska malica v vrtcu.Namreč razumem da je ne smejo nositi domov,ne razumem pa zakaj otrokom v vrtcu ne dajo malice takoj po počitku.Moj otrok gre domov po počitku takoj,malico pa imajo nekje ob 14.30.Zdi se mi nepravično,saj jo vendar plačujem pri oskrbnini,ali ne?Mar popoldanska malica ni všteta v oskrbnino?hvala

to naslovila DIREKT v vrtec, kjer so KOMPETENTNI za odgovor?

Mi vedno dobimo malico za domov…

Mimogrede- hči ne dobi.

Vprašaj v vrtcu. Nekateri ravno zaradi te malice plačajo nekaj manj.

Moji otroci so obiskovali 6 različnih vrtcev v 5 različnih krajih in vedno so dobili pop. malico za domov. Tudi če so šli po kosilu, kaj šele ob 14 uri po počitku! Vprašaj vzgojiteljico in kasneje v upravi.

sicer malica ni nevm kaj, ampak če po vrtcu še kam skočiš z otrokom (park, nakup, obisk, sprehod) ti košček kruha ali jabolko prav pride.

V našem vrtcu nam dajo popoldansko malico v vrečko in jo dobimo za s sabo, če je otrok tam ne poje.

Hci je samo par reci, tako da v vrtcu zivi samo od kruha. Tudi meni se ne zdi prav, da nam ne dajo malice za domov, glede na to, da placujemo vse obroke kljub temu, da se hrane otrok ne dotakne. Bi pa sorojenci z veseljem pojedli banano, jogurt oz karkoli je za malico. Tako pa vse ostane v vrtcu zaradi neumnih pravil. Upam, da vrzejo stran �

za vsaj 3 različne vrtce vem,da otroci dobijo popoldansko malico domov,če ne pojejo v vrtcu,ali,če grejo prej domov!

še vedno smo dobili popoldansko malico domov, če sem prej prišla in isto v šoli, dobi popoldansko malico za domov, če jo pridem prej iskat…

Tko, da jih kar lepo vprašaj kam gre tista malica, ki jo plačaš

In koliko tocno placas ti, koliko obcina in kpliko drzsvs za vsako malico?

a vi veste, da je polna cena za 4 obroke na dan, 21 dni na mesec 38€. In v povprecju placate 35{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Torej cca 14€ in od tega 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} zs vse popoldanske malice, torej 4,2€ oziroma 21 centov na dan.

Hrana ne sme iz vrtca zaradi HACCAP pravil. Ki narekujejo tudi še marsikaj neumnega in nečloveškega povsod, ne le v vrtcih. Mimo teh pravil se pač ne sme delat ker so inšpekcije in kazni. In vržejo stran ja, imaš prav. Čeprav nimam pojma zakaj se tega veseliš, meni osebno je to ogabno da mečejo stran nedotaknjeno hrano? Pa moj otrok pojedel ali ne, naj raje dajo komu drugemu, samo da se ne vrže stran.

Vidim, da si bila v šoli pri matematiki zelo pridna. Zakaj se tudi pri slovenščini nisi tako potrudila?

Glede tvojega pametovanja pa naslednje:
Sploh ni važno, koliko ona plača. Nikjer ne piše, da otroku malica pripada samo v primeru, da starši plačujejo tolikšen in tolikšen odstotek polne cene. Tudi če plačuje samo nekaj evrov, jo plačuje in ni prav, da malice otrok ne dobi. Zdaj pa še povej, koliko po tvoje za tisto malico plačajo vzgojiteljice, čistilka in kuharice v kuhinji, ki jo seveda same odnesejo domov. Pa ne govori, da je ne, ker sem v času šolanja nekaj let (v različnih vrtcih, ne samo v enem) imela prakso in sem to velikokrat videla.

Hrana ne sme iz vrtca zaradi HACCAP pravil. Ki narekujejo tudi še marsikaj neumnega in nečloveškega povsod, ne le v vrtcih. Mimo teh pravil se pač ne sme delat ker so inšpekcije in kazni. In vržejo stran ja, imaš prav. Čeprav nimam pojma zakaj se tega veseliš, meni osebno je to ogabno da mečejo stran nedotaknjeno hrano? Pa moj otrok pojedel ali ne, naj raje dajo komu drugemu, samo da se ne vrže stran.[/quote]

kaj je to HACCAP?

je pa že boljši HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point) boljši, ta takih neumnosti ne predpisuje.

Vidim, da si bila v šoli pri matematiki zelo pridna. Zakaj se tudi pri slovenščini nisi tako potrudila?

Sploh ni važno, koliko ona plača. Nikjer ne piše, da otroku malica pripada samo v primeru, da starši plačujejo tolikšen in tolikšen odstotek polne cene. Tudi če plačuje samo nekaj evrov, jo plačuje in ni prav, da malice otrok ne dobi. Zdaj pa še povej, koliko po tvoje za tisto malico plačajo vzgojiteljice, čistilka in kuharice v kuhinji, ki jo seveda same odnesejo domov. Pa ne govori, da je ne, ker sem v času šolanja nekaj let (v različnih vrtcih, ne samo v enem) imela prakso in sem to velikokrat videla.[/quote]

Boljše, da se vrže hrana stran, če ostane ali je boljše, da jo kdo poje? Dajte se že odločit babe škodoželjne in nevoščljive!

Sploh ni važno, koliko ona plača. Nikjer ne piše, da otroku malica pripada samo v primeru, da starši plačujejo tolikšen in tolikšen odstotek polne cene. Tudi če plačuje samo nekaj evrov, jo plačuje in ni prav, da malice otrok ne dobi. Zdaj pa še povej, koliko po tvoje za tisto malico plačajo vzgojiteljice, čistilka in kuharice v kuhinji, ki jo seveda same odnesejo domov. Pa ne govori, da je ne, ker sem v času šolanja nekaj let (v različnih vrtcih, ne samo v enem) imela prakso in sem to velikokrat videla.[/quote] oskrbnino plačujem 80e!!!

Sploh ni važno, koliko ona plača. Nikjer ne piše, da otroku malica pripada samo v primeru, da starši plačujejo tolikšen in tolikšen odstotek polne cene. Tudi če plačuje samo nekaj evrov, jo plačuje in ni prav, da malice otrok ne dobi. Zdaj pa še povej, koliko po tvoje za tisto malico plačajo vzgojiteljice, čistilka in kuharice v kuhinji, ki jo seveda same odnesejo domov. Pa ne govori, da je ne, ker sem v času šolanja nekaj let (v različnih vrtcih, ne samo v enem) imela prakso in sem to velikokrat videla.[/quote] oskrbnino plačujem 80e!!![/quote]
Uuuu celih 80€. Pa veš da to ni samo za hrano? Sicer te pa ne razumem, pač vprašaj v vrtcu za to pristojne ljudi. Jaz bi ti ob tvojem teženju dala za domov celo štruco kruha in zaboj jabolk, samo, da te ne poslušam. Btw sama plačujem še enkrat več vrtca kot ti, pa imamo eno plačo.

jaz ne vem v vrtcu naj bi pa vedeli 🙂

Sploh ni važno, koliko ona plača. Nikjer ne piše, da otroku malica pripada samo v primeru, da starši plačujejo tolikšen in tolikšen odstotek polne cene. Tudi če plačuje samo nekaj evrov, jo plačuje in ni prav, da malice otrok ne dobi. Zdaj pa še povej, koliko po tvoje za tisto malico plačajo vzgojiteljice, čistilka in kuharice v kuhinji, ki jo seveda same odnesejo domov. Pa ne govori, da je ne, ker sem v času šolanja nekaj let (v različnih vrtcih, ne samo v enem) imela prakso in sem to velikokrat videla.[/quote]

Boljše, da se vrže hrana stran, če ostane ali je boljše, da jo kdo poje? Dajte se že odločit babe škodoželjne in nevoščljive![/quote]

Ti pa preberi dvakrat ali trikrat, preden komentiraš, da boš razumela, kar sem napisala. Nič ni narobe, če se poje hrano, ki je ostala. Ampak če je ostala zato, ker je niso razdelili med otroke, ki jim ta hrana pripada, čeprav jo njihovi starši plačujejo, to pa ni prav, se ti ne zdi?

oskrbnino plačujem 80e!!![/quote]
Uuuu celih 80€. Pa veš da to ni samo za hrano? Sicer te pa ne razumem, pač vprašaj v vrtcu za to pristojne ljudi. Jaz bi ti ob tvojem teženju dala za domov celo štruco kruha in zaboj jabolk, samo, da te ne poslušam. Btw sama plačujem še enkrat več vrtca kot ti, pa imamo eno plačo.[/quote]ne meni govorit koliko se plačuje glede na plače,ne zmišljuj si.plačam kolikor plačam in to kar plačam tudi zahtevam.če pa maš ti tolk denarja da ti vseeno če dobi tvoj otrok malico ali ne,meni ni.sram te bodi da tako govoriš in misliš o hrani in denarju

Sploh ni važno, koliko ona plača. Nikjer ne piše, da otroku malica pripada samo v primeru, da starši plačujejo tolikšen in tolikšen odstotek polne cene. Tudi če plačuje samo nekaj evrov, jo plačuje in ni prav, da malice otrok ne dobi. Zdaj pa še povej, koliko po tvoje za tisto malico plačajo vzgojiteljice, čistilka in kuharice v kuhinji, ki jo seveda same odnesejo domov. Pa ne govori, da je ne, ker sem v času šolanja nekaj let (v različnih vrtcih, ne samo v enem) imela prakso in sem to velikokrat videla.[/quote] oskrbnino plačujem 80e!!![/quote]

Pri nas dobimo malico za otroke na vozičku že pri kosilu.
In kdor gre domov, jo dobi VEDNO za domov.Vedno.
Pa naj bo to po kosilu ali pa ob 14h.
Pogovori se z vzgojiteljico.Malica vam obvezno pripada!

A si ti prepricana, da se od tvoje prakse naprej ni spremenilo nic? Da veljajo druga pravila. Ki se jih morajo drzat vsi, tudi vrtci. In ocitno se ga doticni vrtec drzi.

Avtorica, pusti otroka v vrtcu do 15:00, pa bo malico dobila vsak dan. In se dogovori, ce ti jo morda le pustijo odnest domov.

jaz če sem prišla po otroka prej v vrtec je dobil za sabo, kakšno banano,štručko, japko, kadar so imeli narezano mešano sadje, itak ne moreš vzet…..nisem komplicirala, niti nisem vedno vzela..

A si ti prepricana, da se od tvoje prakse naprej ni spremenilo nic? Da veljajo druga pravila. Ki se jih morajo drzat vsi, tudi vrtci. In ocitno se ga doticni vrtec drzi.

Avtorica, pusti otroka v vrtcu do 15:00, pa bo malico dobila vsak dan. In se dogovori, ce ti jo morda le pustijo odnest domov.[/quote]

Od moje prakse so minila tri leta. In tudi drugače iz prve roke izvem, da še vedno veselo nosijo hrano domov. Vse v redu in prav, če le ni kak otrok prikrajšan za malico. In to se očitno tudi kje dogaja, kot v avtoričinem primeru naprimer.

Še vedno pa se ne strinjam s teboj, ko mečeš naprej koliko kdo plačuje. To sploh ne igra nobene vloge, zato ne mlati prazne slame. Vztrajam, nikjer ne piše, da ti karkoli pripada samo če plačuješ tako in tako ceno, ampak ti pač pripada. Pika.

Avtorica, pusti otroka v vrtcu do 15:00, pa bo malico dobila vsak dan. In se dogovori, ce ti jo morda le pustijo odnest domov.[/quote]

Od moje prakse so minila tri leta. In tudi drugače iz prve roke izvem, da še vedno veselo nosijo hrano domov. Vse v redu in prav, če le ni kak otrok prikrajšan za malico. In to se očitno tudi kje dogaja, kot v avtoričinem primeru naprimer.

Še vedno pa se ne strinjam s teboj, ko mečeš naprej koliko kdo plačuje. To sploh ne igra nobene vloge, zato ne mlati prazne slame. Vztrajam, nikjer ne piše, da ti karkoli pripada samo če plačuješ tako in tako ceno, ampak ti pač pripada. Pika.[/quote]

Strinjam se z mnogo zadevami, z mnogo od njih pa ne.

Higiena hrane je pomembna. Zaradi težav v preteklosti so uvedli standarde. Žal (ali pa na srečo), veljajo enaki standardi na vseh ravneh kuhinj. Tako v menzah, gostilnah, pa tudi v vrtcih.

Popoldanska malica otroku pripada. Mamica je napisala, da otrok ima sorojence. Torej ni prvič v vrtcu, pozna pravila. Ve tudi, na koga se v vrtcu lahko obrne. Očitno ve tudi, kdaj je malica na vrsti. Pri nas recimo otroci do dveh let v jaslih za popoldansko malico dobijo zmiksano sadje.. Kako si predstavljate, da se to odnese domov? A boste lovile odprte jogurte, ki jih otroci ne pojedo do konca?

Popoldanska malica je plačana iz prehrane, ki v celotnem znesku za vrtec znaša mizerni del. Enim ni čisto jasno, kaj od plačila vrtca plača kdo in za kaj se porabi. Z zneskom, ki ga je potem omenila (preberi še enrrat moje razlaga, povprečno plačilo je)… Avtorica se obnaša, kot da ji v vrtcu ne daje nečesa, za kar mesečno plačuje 80€. V resnici pa jih plača cca 15 centov na dan. Kaj ti dobis za 15 centov? Še vrečke ne, ki bi jo vsi radi imeli

Še vedno pa se ne strinjam s teboj, ko mečeš naprej koliko kdo plačuje. To sploh ne igra nobene vloge, zato ne mlati prazne slame. Vztrajam, nikjer ne piše, da ti karkoli pripada samo če plačuješ tako in tako ceno, ampak ti pač pripada. Pika.[/quote]

Strinjam se z mnogo zadevami, z mnogo od njih pa ne.

Higiena hrane je pomembna. Zaradi težav v preteklosti so uvedli standarde. Žal (ali pa na srečo), veljajo enaki standardi na vseh ravneh kuhinj. Tako v menzah, gostilnah, pa tudi v vrtcih.

Popoldanska malica otroku pripada. Mamica je napisala, da otrok ima sorojence. Torej ni prvič v vrtcu, pozna pravila. Ve tudi, na koga se v vrtcu lahko obrne. Očitno ve tudi, kdaj je malica na vrsti. Pri nas recimo otroci do dveh let v jaslih za popoldansko malico dobijo zmiksano sadje.. Kako si predstavljate, da se to odnese domov? A boste lovile odprte jogurte, ki jih otroci ne pojedo do konca?

Popoldanska malica je plačana iz prehrane, ki v celotnem znesku za vrtec znaša mizerni del. Enim ni čisto jasno, kaj od plačila vrtca plača kdo in za kaj se porabi. Z zneskom, ki ga je potem omenila (preberi še enrrat moje razlaga, povprečno plačilo je)… Avtorica se obnaša, kot da ji v vrtcu ne daje nečesa, za kar mesečno plačuje 80€. V resnici pa jih plača cca 15 centov na dan. Kaj ti dobis za 15 centov? Še vrečke ne, ki bi jo vsi radi imeli[/quote]

Kje je napisala, da ima otrok sorojence?
Ok, zmiksanega sadja ne bo nosila domov, jogurt pa ja, zakaj ne? Če gre otrok domov takoj po počitku, še preden je malica, mu lahko dajo jogurt s seboj domov. Neodprt. In še vedno vztrajam, ni važno, koliko centov na dan plača za malico. Če otroku pripada, mu pripada. Pravila so pravila.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close