Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek hčer ne dobi malice v vrtcu

hčer ne dobi malice v vrtcu

Tukaj

Tukaj[/quote]

Avtorica uvodnega posta je “zanima me”. To je druga mamica, katere otrok tudi ne dobiva malice za domov. Piše: tudi meni se ne zdi prav, da nam ne dajo malice za domov……….

Preberi dobro.

Ma ziher ne plačaš, če ne dobiš. Pri nas je ta malica brezplačna.

…še en razlog več, zakaj vzgojiteljica ni dala svojih sončkov v vrtec…ona že ve kako je tam in kaj je res, brez skrbi da je tako…

Mi uvjek dobijemu marendu za naše djete. Platimo ništa, a dobijemo svaki dan kod kuče 3 marende i ručak. A to vam je gnila slovenačka država.

Vidim, da si bila v šoli pri matematiki zelo pridna. Zakaj se tudi pri slovenščini nisi tako potrudila?

Glede tvojega pametovanja pa naslednje:
Sploh ni važno, koliko ona plača. Nikjer ne piše, da otroku malica pripada samo v primeru, da starši plačujejo tolikšen in tolikšen odstotek polne cene. Tudi če plačuje samo nekaj evrov, jo plačuje in ni prav, da malice otrok ne dobi. Zdaj pa še povej, koliko po tvoje za tisto malico plačajo vzgojiteljice, čistilka in kuharice v kuhinji, ki jo seveda same odnesejo domov. Pa ne govori, da je ne, ker sem v času šolanja nekaj let (v različnih vrtcih, ne samo v enem) imela prakso in sem to velikokrat videla.[/quote] oskrbnino plačujem 80e!!![/quote]

80 € damo pri nas v šoli samo za hrano

Nikamor ne bomo prišli, če bomo tukaj metali naprej, kdo koliko plača. Imamo pač tak sistem, da bogatini plačajo več, revni manj. Tko je.

Drugače smo pa mi v občini, kjer je določena ena višjih oskrbnin v vrtcu napram ostalim po slo. Ampak poleg celodnevne cene oskrbnine DODATNO plačujemo popoldansko malico, kadar jo otrok ima, ko ga ni, ne ostane v vrtcu do tiste ure ipd, ne dajo malice nikoli za domov, je pa tudi ne zaračunajo .

Ne sekiraj se zaradi malice. V nasem vrtcu je ponavadi samo kruh ali kaksni keksi, redko sadje. Jaz osebno bi bila vesela, ce bi lahko hcero vzela prej iz vrtca in ne bi rabila jest malice, ki je dejansko neprimerna. Velikokrat sem ze v vrtcu omenjala naj bo malica sadje, zelenjava ali vsaj jogurt. Ne pa kruh, potem se pa cudijo zakaj toliko predebelih otrok

Oh seveda kruh je kriv 😉
Keksi mogoče še, kruha pa res ni treba kriviti za prehransko nevzgojo staršev. Pa vseeno mi je zanimivo, da kekse dovolijo? Pošlji jim inšpekcijo.

Avtorica tega članka. Nevem ali si res nenormalna ali se samo delaš. Res si f* daš samo 80 eur in se “buniš” nekateri damo 200 eur. Nimam komentarja. Tudi js, če bi bila vzgojiteljica bi ti dala 1 cel plato jabolk in gajbo kruha. Da bi bil mir. Tako kot je že zapisla ena pred mano.

Pri nas tudi ne dajo malice za domov, jo pa lahko objavimo, če otrok prej odhaja.

V dveh letih se marsikaj spremeni, čeprav iz dneva v dan izgleda enako.

Prav je, da strokovne delavke v vvrtcu popoldansko malico vedno ponudijo vsem otrokom ( razen, ce gre otrok prej domov). Pogosto se dogaja, da je otrokom niti ne ponujajo ampak jo zapakirajo kar za domov. Nekaterim je pac to lazje. To je nesprejemljivo, saj je namenjena obroku po pocitku.
Strinjam se, da na pol pojedene malice ne moremo vedno hraniti po vreckah za domov.

Ti si verjetno ena izmed tistih lacnih s tednikov…..

če malice ne pojedo v vrtcu djao s sabo v vrečko, vprašaj v vrtcu

V dveh letih se marsikaj spremeni, čeprav iz dneva v dan izgleda enako.[/quote]
V tem primeru se je res krepko spremenilo. Da zahteva 10 centov vredno malico za domov. Če v piceriji naročiš naročiš pico za domov, kaj naredijo? Računajo ti pico + embalažo. Eh škoda besed

3 strani debate samo zato, ker je avtorica nesposobna. Popoldanska malica otroku pripada, če ima prijavljeno. Če ga hodiš iskat prej, jo pač odjaviš in je NE plačaš. V našem vrtcu je možno odjavit za stalno ali pa vsak dan sproti do 08:00. In to celo preko mobilne aplikacije.
Če se človek angažira še kje drugje, kot samo na MONu, se da iti skozi življenje z veliko manj slabe volje.

No, nekdo, ki plačuje 80 evrov vrtca, ima dejansko hrano zastonj. To ne pokrije niti S od stroškov vrtca. Ta je od 500-700 evrov mesečno. Če bi se v tem primeru kdo moral bunit, je to občina, ki je malico plačala. Jaz se raje vdrem v tla, kot da grem ob taki subvenciji v vrtec težit zaradi hrane, ki mi jo je plačal nekdo drug. Namesto da ceniš vse druge obroke, ki jih tvoj otrok dobi zastonj na račun vseh, ki prispevajo več in so dejanski plačniki. Pobralo bi me od sramu.

oskrbnino plačujem 80e!!![/quote]
Uuuu celih 80€. Pa veš da to ni samo za hrano? Sicer te pa ne razumem, pač vprašaj v vrtcu za to pristojne ljudi. Jaz bi ti ob tvojem teženju dala za domov celo štruco kruha in zaboj jabolk, samo, da te ne poslušam. Btw sama plačujem še enkrat več vrtca kot ti, pa imamo eno plačo.[/quote]

Uuuuuuu…pol pa tebi pripadajo dve štruci in dva zaboja jabolk!!

Dobro napisano. Se strinjam.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close