Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Hammamet ali Djerba?

Hammamet ali Djerba?

Jaz vsako leto 2x po 2 tedna letujem v Tuniziji, ker je ta dežela res “zakon”.

Hrvaška jim niti do gležnja ne sežejo.

Ali ni čudno meni je pa všeč na Hrvaškem in v Tuniziji.Destinaciji sta si zelo različni, tako da je skoraj brez veze primerjati.V obeh državah imaš dobre in slabe stvari in če si vsaj malo prilagodljiv je povsod lepo.

Samo še eno vprašanje: glede na to, da iz države in v državo NE SMEŠ prinesti oz. odnesti tunizijskih dinarjev: katero valuto vzamem s sabo? Evre? Torej bolje, da denar menjam sproti in ne vsega naenkrat glede na to, da na koncu ne smeš vsega zamenjati nazaj?

Morda se motim, ampak takšne so moje informacije.

S seboj vzemi evre v manjših apoenih, papirnate, ker nekateri hoteli ne menjujejo kovance, nekateri
pa. Menjuj sproti, kolikor rabiš za nekaj dni. Uradno iz države ne smeš odnesti TD. Sem bil
kar nekajkrat v Tuniziji a še nikoli ni nihče vprašal, če pri povratku imam TD. Sicer jih nisem imel,
ker tisti drobiž raztalam natakarjem v hotelu, če bi jih pa imel, bi jih dal v kovček in ne v ročno
prtljago.

Mi smo menjavali sproti, po 20 €. Izlete pa itak lahko plačaš tut v evrih.
V hotelu dobiš vedno potrdilo o menjavi, kateraga pa moraš na letališču predložiti, če želiš TD zamenjati nazaj v evre. Vendar je slab tečaj, zato ti priporočam, da menjuješ sproti in samo toliko, koliko rabiš.
Menjajo pa tako ali tako v vsakem hotelu, tako da ni panike. In povsod je enak tečaj 1 € = 1.65 TD. Na letališču pa nas noben ni vprašal nič v zvezi s TD, 1 sem imela kar v denarnici, za spomin.

Želim vam lep dopust!

G

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close