Hammamet ali Djerba?
Na hitro potrebujem informacije o tihdveh destinacijah.
Katera je boljša za dopust?
Kje so lepše plaže, je več za videti…?
Na Djerbo je šlo že veliko mojih prijateljev, medtem ko ne poznam nikogar, ki bi bil že kdaj v Hammametu. Kam se bolj splača? Cena je približno enaka.
Potem pa seveda potrebujem še čimveč informacij o tem kraju. Hmmm… Pa še nekaj: oba s fantom greva prvič v najinem življenju na dopust z letalom. Še informacije o tem…
Hvala!
Kolk ljudje komplicirate. Kot bi vprašala al je bolje smučat na Rogli ali Krvavcu ali Voglu. Ni neke bistvene razlike. Komu je kaj bolje je pa stvar okusa. Če želiš videt veliko tržnico, potem Hamamet. Če želiš v enem dnevu v Saharo jahat kamele potem Džerba (ker iz Hamameta je dlje). Če nimaš čisto nobenih izkušenj, bo Džerba uredu, drugič pa v Hamamet.
O Džerbi ne morem nič napisat, ker tam še nisem bila. V Hamametu pa kar nekajkrat. Velika tržnica ni v Hamametu ampak v Nabelu. Tam je tudi gostišče naše rojakinje, dobra hrana. V njenem hotelu pa nisem bila. V Hamametu se tudi da jahat kamele, samo je učinek boljši v puščavi. Pač vzameš dvodnevni izlet na jug Tunizije in vidiš tudi veliko slano jezero, par lepih oaz in sploh drugi obraz Tunizije. Če pa hočeš tudi zabavo, tega je dovolj. Samo poiskat moraš. Jaz sem se v Hamametu vedno imela zelo lepo.
Na Djerbi sicer nisem bila, se mi pa zdi tako na oko bolj skomercializirana kot celina. Mi smo bili v Hammametu, Nabeulu in Monastirju in nam je bilo zelo všeč.
Samo še o taksijih: lani smo se iz hotela pri Monastirju z dvema majhnima otrokoma vozili s taksiji v Monastir in Sousse, pa mi sploh ni jasno, zakaj naj to ne bi bilo priporočljivo?
Kar se tiče dopusta z letalom – če gresta z agencijo, bosta… kako se že reče… ko bubreg u loju – poskrbeli bodo za vaju od prve do zadnje minute. Ko prideta na letališče (če ne gresta z avtobusom agencije), vama bodo mahali s tablicami, da jih bosta takoj odkrila in nato dali vse napotke, prav tako nato v Tuniziji.
Če želiš, ti lahko natančno opišemo, kako vse skupaj poteka. Morda se komu zdi smešno, ampak moja kolegica je bila čisto presenečena, ko so jo ljudje od agencije pričakali na Brniku, saj se je strašno bala, ker je bila prepričana, da se bo morala sama znajti.
Lepo se imejta!
Hvala mama2x !
Vsaka informacija je dobrodošla, itak.
Zdaj sva se skoraj zagotovo odločila za Djerbo, je pa res kot si napisala, da naju je strah kako bo vs eto potekalo glede na to, da je to za naju prvič, da greva kam dalje od hrvaškega morja.
Se priporočam za čimveč informacij, predvsem pa za kateri hotel naj se odločiva in kako tam potekajo dnevi (preko agencije), kaj si je vredno ogledati, kakšno je morje, plaže…
Hvala!
Na Djerbi obvezno taxi!
Smo se ravno vrnili z Djerbe in nam je predstavnica agencije povedala, kakšna pravila ( avtomobilska) imajo tam – samo 3. Prvo je pravilo hitrejšega, drugo močnejšega in tretje pravilo je pravilo hupe ( pipke).
Poleg tega nam je povedala, da je zelo riskantno tam voziti avto, če si tujec, saj je le ta vedno kriv, če se zgodi nesreča. Torej, tudi če nisi ti kriv in se kdo zaleti vate, si vseeno kriv ti, ker si tujec.
Zato vam rent a car-ja nikakor ne priporočam!
Še odgovor na vprašanje – meni osebno je Djerba bila bolj všeč, vsaj zdaj, ker sem tam bila z otrokom. Je tudi čistejša. Vendar se kaj stran od hotela ni nič dogajalo. Zvečer smo bili lahko samo pri hotelu, kjer pa se je res veliko dogajalo. Medtem ko sem v Hammametu lahko šla na pijačo v lokalček izven hotela, pa tudi cel kup trgovinic je bilo po celi ulici izven hotela.
Glede Djerbe ti ne morem pomagati, ker tam še nismo bili. Sicer pa na takih počitnicah res agencija vse organizira. Po prihodu vas bodo z avtobusi razvozili v hotele, kmalu po prihodu boste imeli informativni sestanek, kjer vam bodo vse predstavili. Opisali bodo režim v hotelu, predstavili izlete, ki jih nudijo, povedali, kje dobit taksi, kje kupovat spominke, vodo… Najbrž bo predstavnik agencije v hotelu in ga boste lahko vedno dobili. V hotelih so animacije, ves dan se nekaj dogaja, plaža je najbrž tik pred hotelom.
Pe še glede barantanja in obnašanja prodajalcev: če vama gre za nekatere pojme vsiljivo obnašanje na živce, dajta prodajalce takoj na začetku odločno zavrnit. Če ne marata barantanja, poiščita prodajalne s fiksnimi cenami in tam v miru nakupujta. Ne bosta nič več zapravila, prej manj.
Kar se hotela tiče: obvezno tak s klimo (saj so skoraj vsi). Število zvezdic – odvisno od vaju. Če sta zeeeeelo picajzlasta glede umazanije, vsemita 4 ali 5 *. Bosta pa preživela tudi s 3 * – če smo mi z dvema majhima otrokoma… Ne rečem, da je umazano, ocena je odvisna od kriterijev. Imajo pa malce drugačen odnos do čistoče in se pač ne sveti vse, niso tako obsedeni s pucanjem prav vsakega kotička.
tudi to je Vincci
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Nie mehr Vincci, das war das allerletzte
Hotel
Wir wurden sehr freundlich Empfangen, aber der Service, Zimmer, Essen war unteres Niveau. Sehr schmutziges und Baufälliges Hotel, habe mich mehrmals über die Angelegenheiten beschwerd wurde sich 1000 mal entschuldigt aber nichts daran geändert.
Lage
Strand war Dreckig und die Leute sehr aufdringlich.
Service
Kein Kommentar. Miniclub war sehr dreckig und mit Kakerlaken belagert und das Personal sprach nicht mal deutsch.
Gastronomie
Essen sehr schlecht und nicht geniessbar.
Sport Unterhaltung
Vergiss es erst als die Franztosen kammen wurde mehr Programm geboten.
Zimmer
Sehr schmutzig. Wurde nicht geputzt und zu später service.
Tipps & Empfehlung Nie wieder zu dieser Insel
Očitno ta neprijavljeni 811 nima niti toliko jajc da bi se skril za svojim vzdevkom , pa misli da si z mojim lahko pomaga. Žal so tudi take riti med nami , a ne.
Kot vidiš je vse mogoče z ali brez prijave, s to razliko, da se ti ne moreš z 811 prikazat v plavi barvi.
Najbrž ti črna bolj odgovarja.Noč pokrije vse , tudi identiteto riti.
Kar se tiče prometa, spet bom pisala za celinski del, ker Džerbe ne poznam. Mi smo bili s svojim avtom, pa ni dobil niti praske. Ne verjet vse vodičem, pejte sami ven in si organizirajte izlet. Bo vsekakor bolj poceni, pa ne boste šli vsi v eno hišo v Matmati in ne boste se vsi ustavili na istem postajališču. Agencijski izleti so vsi nekajkrat dražji. Pa ne bit samo v hotelu, saj je fino, da enkrat vidiš večerno animacijo. Ampak ko si tam dva tedna, ugotoviš, da se stvari ponavljajo. Tudi zunaj je življenje. Domačini so prav prijetni. Tunizija se ne dogaja samo v hotelskem resortu, ampak je čisto drugje. In žal ta drugi obraz le redki vidimo…
Najprej en lep pozdrav. Tudi jaz sem bila letos prvič v Tuniziji in sicer v Hammametu. To je bil tudi moj prvi polet z letalom in me ni bilo nič strah. V Hammametu sem bila sama preko agencije Sonček (gulliet). Tam sem bila 14 dni in je bilo super, tudi družbo sem si našla v skupini Slovencev,ki so letovali tam, jaz sem bila od 13.6.do 27.6.06. Res je, da agencija veliko organizira, vendar so cene zelo visoke. Pojdite raje sami s taxiji, ki so zelo poceni. Tudi izleti, ki so organizirani preko lokalnih agencij so dosti cenejši, a povsem enaki kot jih organizirajo naše agencije. Kar se tiče hotela je bil zelo čist, okolica urejena kamor pogledaš( hotel Abou Nawas), tudi hrana raznovrstna.Čeprav je bil disco v našem hotelu smo našli še veliko discotek z zelo dobro muziko. Ljudje v Tuniziji so zelo prijazni, mogoče za nekatere celo preveč, ampak saj se navadiš. Zame je bil to enkraten dopust in sem se odločila, da grem septembra še enkrat za 7 dni. Vsi, ki greste tja vam želim lep dopust. Tunizija je zakon, ne pa Hrvaška, ko te skoraj vsi ignorirajo. Lep pozdrav.
Živjo,
Sem prebrala komentar nemškega turista… V bistvu ima vsak svoje mnenje. Je pa tut odvisno, kaj pričakuješ. Meni so recimo rekli, da moraš vedno eno zvezdico odštet, napram hrvaškim hotelom, zato nisem veliko pričakovala od hotela s 4*. Na koncu se je izkazalo, da je hotel boljši od veliko hrvaških hotelov. Da ne govorim o obnašanju zaposlenih, (sobarice, animatorji…), hrani, postrežbi… Spoznali smo tut eno družino z malimi otroci, ki so že drugič letovali v tem hotelu, ker se jim vse zelo dopade. Drugače pa, mnenja so različna. Lepo se imejte.
G
Forum je zaprt za komentiranje.