Groza hči mi vsak dan utruja, če lahko vzamemo na morje še njenega fanta…
Jaz bi vzela s sabo tako mulca od hčere, kot tudi njeno prijateljico (če bi hčera imela interes, da bi šla na morje z nama).
Brez kompliciranja in razmišljanja o tem, kdo je na kaj alergičen (predvidevam, da večina mularije še ni tako degenerirana in niso alergični na hrano) in kdo ima kakšne posebne želje okoli kuharije.
Mulc bi jedel pač tisto, kar jemo mi. The end.
Saj je enostavno, a ni?
Hvala mojim staršem, ker so vzeli mojega z menoj pri teh letih.
Ki je bil sicer drugič v življenju na morju in ni vedel niti prav plavati. Delal je sicer že, vendar niso zahtevali kaj posebnega za stroške. Za njegovo prehrano sem poskrbela sama, prav tako sem imela z mamo razdeljeno kaj katera dela.
Naslednjih 5 let je pa bolj on financiral dopust, ker sem sama študirala, on je pa delal.
Jaz ne bi, predvsem zato ne, ker je apartma pač premajhen, in ne vem, zakaj bi se morala starša odpovedat svoji spalnici in jo delit s hčerko, da bo druga hči s fantom na kavču. Tak dopust “s prikolicami” pride v poštev, če je možno iz tega naredit prijeten dopust za vse udeležence, ne pa, če to pomeni, da se mora cela familija prilagajat hčerki in njenemu fantu.
Drugi pomisleki so mi malo odveč. Apartma pač stane, kolikor stane, ne glede na to, ali gre še ena oseba zraven. Glede hrane se je možno zmenit, da mladi par prevzame delež stroškov in dela. Če se mulc neprimerno obnaša, mu odpoveš gostoljubje in naj gre s prvim avtobusom domov, v kakšen drug apartma, ali pač kamor hoče, ker nenazadnje govorimo o odraslem človeku.
Res, da smo mi imeli paušal in prikolico, samo pri nas so bili lahko vedno vsi partnerji ali pa tudi kar kakšna prijateljica. Glede na to, da je že nas 6, nas je bilo včasih tudi 10 (več jih na pušal ni šlo), pa ni bilo nikoli nikakršnega problema. S hrano se nismo kaj posebej ukvarjali, če kdo česa ni jedel, si je pa kaj drugega vzel. Kuhala sem točno toliko kolikor se mi je dalo, drugače so pa oni še za naju. Čeprav, večinoma sem kosilo kuhala jaz (ampak brez vsakega kompliciranja: špagete, pisker filanih paprik ipd.), ker čez poldne, ko je vroče, itak nimam kaj početi. Pomivali so otroci, pospravljali so otroci- so si kar dežurstva naredili. Meni je bilo luštno, bili so mladi, zabavni, vedno sam smeh:). Zdaj pa hodiva s “ta starim” sama, včasih imava vnukinjo s sabo, je lepo, ampak zabavno pa ni več. Hočem povedati, da če ne kompliciraš, če postaviš v naprej pravila, je lahko zelo fajn.
Ne vidim velike težave, če gre z vami. Ampak pri tem pač ne komplicirajte. Sam gotovo ne žrtvoval spalnice zaradi tega. Še posebej pa ne, če se je ponudila, da lahko spi tudi na balkonu. Očitno se ona ima namen prilagoditi, samo če ji starši tega ne morete omogočiti, se valjda ne bo.
Mi smo hčerinega fanta vzeli zraven. Skupaj sta bila eno leto, ona 17 on 19. Nič nismo komplicirali glede kuharije, tudi on je kuhal, pomival, hodil v trgovino. Obnašali smo se kot, da je del družine in se imeli odlično. Malo smo bili skupaj, malo vsak zase in to je to. Zdaj sta skupaj že 5 let in nama hči veno pravi, da je hvaležna ker ima tako odprte starše.
Ja Bog se usmili, a ste ga dobili, da je davil mačke ali kako? Pa kakšne grozne stvari je lahko en fant počel? In zaradi njega ste skrajšali dopust? Zakaj ga pa niste poslali domov ali pa ga odpelješ in prideš nazaj, saj niste bili v Afriki? Vi niste normalni, fanta ste najbrž totalno travmirali. Koliko so bili pa stari, šest let, ker govoriš o uboganju? Imela sem že prijatelje mojih otrok v gosteh, ko so bili še manjši, pa ne pomnim nič niti približno takšnega, kot bi ti opisovala.
Meni je všeč ideja, da bi “otroci” spali skupaj, vidva pa v spalnici. Tudi to, da na pomožni postelji spi on, se mi zdi v redu, konec koncev so te postelje grozovito neudobne, ali pa naj spi na svoji blazini. Zaradi mene sta lahko tudi na balkonu, verjetno pa ju bodo komarji pregnali.
Glede kuhanja se jaz ne bi sekirala, kot ti to opisuješ. Kuhala bi kar mi običajno jemo, če njemu kaj ne paše naj si kuha sam. Okoli njegovih kao alergij mu ne bi stregla. Tu je govora o odraslem moškem. Prav tako bi hči in on pomagala, pomivala, kuhala, šla v trgovino. Mislim, da se morate pogovorit okoli tega, kako se bo on vam prilagodil, ne kako se boste vi njemu.
Je pa dejstvo, da če možu ne paše, je to to. Lahko še enkrat poskusiš se z obema bolj v tem smislu pogovorit, kako se bo fant prilagodil dopustu, lahko pride tudi morda za krajši čas, če ne bo šlo, hčeri pojasni, naj neha utrujat. Morda naslednje leto.
Jaz na splošno nimam nič proti, če se našemu dopustu priključijo prijatelji (prijateljice, da smo natančnejši), tudi proti fantu ne bom imela nič. Pogoj pa je, da se onadva dobro razumeta, resnično se lahko na takih dopustih pokaže, da fant z njo recimo slabo ravna (v smislu da hoče vse po svoje, jo komandira – ne glede na nas, temveč glede nje) in meni bi bilo to težko gledat. Ampak konec koncev, govorimo o odraslih osebah, za katere je lepo, da še hodijo s starci na počitnice. Jaz se ne bi toliko sekirala na tvojem mestu, vendar upoštevaj, da je to dopust za vse in tu predvsem mislim tvojega moža. Ni prav, da ga posiljujete s tem, če mu ne sede. Naj pa pove, kaj ga moti, ker sigurno ima konkreten pomislek in vidite, ali lahko to nekako uredite. Če ne, pač ne.
Tudi moji so mojega vzeli s seboj, sicer ne prvo leto, naslednje pa. Sem bila stara 19 let.
Prvo leto sva šla sama z mini šotorčkom – top je bilo. Drugo leto nas je bilo pa že šest. Tudi sestra je lahko peljala fanta s seboj. Imeli smo dve sobi in dnevni prostor, vsega skupaj 6 ležišč. Hvala staršem – nikoli nista komplicirala okoli tega. Bili smo skupaj, pa vendar narazen – vsak par zase :). Nismo si bili v napoto. Ta mladi tudi hočejo biti zase, ne ves čas svetit ob starših. Midva sva še danes skupaj, sestra in njen pa tudi 🙂
Predlagam, da ga v času do dopusta poskušate bolje spoznati in jima date 2 možnosti:
1. plačata ji dopust, da gresta sama
2. vzamete ga s seboj, pa naj spita na balkonu. Če bo dež pa v dnevnem prostoru ob sestri. Tudi vidva rabita svojo intimo.
Lahko da bo že kmalu druga hčer želela fanta s seboj, pa ji bosta ustregla. In bo zamera.
Dobro se odločita.
Lp.
Po kateri vražji logiki bi morala plačat dopust še za fanta. In zakaj bi se vsa familija prilagajala enemu novemu ( verjetno ne zadnjemu pripravniku za zeta) fantetu. Punca in ta nov ostaneta doma, si kuhata in se oskrbujeta sama. Pustiš kolikor meniš, da je za hrano za 1. teden treba za enega, on (ali njegovi) naj pa kaj primakne k gospodinjstvu. Konec zgodbe.
Mild m, da bom kmalu na tem, da kdo od mojih otrok pripelje partnerja domov. In hvala bogu, da ga bosta saj je vse preveč mladih in samskih.
Smo pa že večkrat vzeli sabo sošolko ali sošolca in je bilo super. Jaz se s tem nisem obremenjevala kaj in kdaj bomo jedli. Otroc so imeli družbo in so se zabavali med seboj in niso bulili samo v telefone in tv. Najstnika jaz ne mislim motivorat in se z njim igrat.
Tvoja punca je stara 19 let. To je že ženska. Imaš samo dve možnosti ali da jo pustiš doma ali da vzameš fanta seboj. Stroški vašega dopusta zato ne bodo nič večji. Bo pa vzdušje sigurno bolj prijetno Pa še tamal hči ti bosta jemala na olažo in bosta vidva čist frej.
Roko ns srce nihče ne ve ali se bo veza obdržala ali ne. Lahko gresta tudi po par letih na razen.
Verjamem, pa da je to za vaju șok in nova situacija. Prva hči prva ljubezen.
Smo imeli podobno zgodbo njenega fanta smo vzeli s seboj na morje ,prilagajali smo se njemu,
na koncu pa izvedeli da je drogeraš čeprav ni izrazito deloval.
Imeli smo dopust pokvarjen .
Š enajvečja p……..a je bila po dopusti ,ker se je hotel preseliti v našo veliko prostorno hišo kar za skozi.
Takrat je pa počilo in ga na domačem dvorišču ne marava videti več,to sva mu tudi jasno povedala.
Na srečo ga ne vidiva več,sva se kar oddahnila,če pa njuna zveza še obstaja pa ne veva.
Za enkrat naj kar tako, bo hvala bogu.
Ja Bog se usmili, a ste ga dobili, da je davil mačke ali kako? Pa kakšne grozne stvari je lahko en fant počel? In zaradi njega ste skrajšali dopust? Zakaj ga pa niste poslali domov ali pa ga odpelješ in prideš nazaj, saj niste bili v Afriki? Vi niste normalni, fanta ste najbrž totalno travmirali. Koliko so bili pa stari, šest let, ker govoriš o uboganju? Imela sem že prijatelje mojih otrok v gosteh, ko so bili še manjši, pa ne pomnim nič niti približno takšnega, kot bi ti opisovala.
[/quote]
če ti jaz povem v imenu svoje je bila vmes droga taka in drugačna.
Ti je sedaj vse jasno.
Ja
Forum je zaprt za komentiranje.