Grlo-hude bolečine, kaj pomaga?
nekajzagrlo, 09.02.2022 ob 12:27
Tablete Claritine, 09.02.2022 ob 10:41
NikaKa330, 09.02.2022 ob 09:04
Ne vem ali sem že kdaj imela take bolečine v grlu. To je skoraj nevzdržljivo.
Tale omikron je našel tudi mene in me res noro boli grlo.
Ne pomagajo mi zdravila, ki sem jih običajno jemal, probal sem tudi s smrekovim pršilom, ingver, med. Ima kdo kak nasvet, kako omilit to bolečino?
Vzami Claritine tableto 2x zvečer in zvečer še grgrlaj Claritine sirup. Vneta, nabrekla sluznica boli, Claritine je proti alergijam in nabreklosti in pomaga. Vedno mi pomaga. Močnejše tablete so Aerius, samo so na recept.
Kar tako jemati antihistamine?? No jaz ne bi..
Raje antiseptik za grlo.
Ah, claritin je itak kamilca. Jaz vzamem dva, če me kaj piči (raje kot potem po injekcijo k dohtarju).
Mi pa res ne bi padlo na pamet pri bolečem grlu vzeti claritin. Ampak ja, mogoče pa pomaga.
Sicer pa pomaga grgranje slane vode, meni tudi tantum verde pršilo, ostalo pa ne.
Meni pomaga, 09.02.2022 ob 11:23
omi, 09.02.2022 ob 10:52
Boleče žrelo pri covidu ni posledica bakterijske okužbe, se ne gnoji in antibiotiki ne pridejo v poštev.
Izpihuj nos – po potrebi uporabi kakšno nosno razpršilo, lahko si pomagaš s fiziološko raztopino, za žrelo kakšne pastile, lahko tudi Propolis razpršilo (ne na bazi alkohola), grgraj žajbelj. V nekaj dneh mine.
Bere se, kot da želiš izničiti moj komentar. Meni propolis na vodni osnovi ni pomagal nič! Alkohol doda svoje, da dodatno razkuži prizadeto območje.
Kar se pa tiče bakterijske okužbe, pa tudi virusna oblika angine lahko sčasoma napreduje v bakterijsko kot posledica. Imunski sistem oslabi, kar bakterijam še kako koristi. To se je pri meni zgodilo. Zakaj sem posumila na gnojno angino? Ker pri virusni običajno bolečine niso tako hude in izrazite, kot jih navaja avtor.
V kolikor nisi zdravljen z zaviralci imunskega sistema se pri covidu ne bo razvilo bakterijsko vnetje. Pršenje propolisa na bazi alkohola sicer ne prepreči bakterijskih okužb, ker se aplicira le 3x dnevno po dva nanosa, več niti ni priporočljivo zaradi sluznice želodca. Grgranje žajblja + 3x aplikacija propolisa, to je to.
Od takrat ko sem dobila nasvet od ene zdravnice, da bolece grlo splahujem z mezlo vodo samo se to prakticiramo. Zastojn in ne mores predozirat. Po pozirkih 3-4, cim veckrat s cimbolj mrzlo vodo splahuj grlo. Jaz sedaj takoj ko cutim da me praska po grlu zacnem in se mi ze par let ni razvilo v bolecino. Tudi ko sem tri tedne nazaj zbolela za covidom sem isto postopala.
lp
Preizkuseno veckrat, 09.02.2022 ob 17:16
Od takrat ko sem dobila nasvet od ene zdravnice, da bolece grlo splahujem z mezlo vodo samo se to prakticiramo. Zastojn in ne mores predozirat. Po pozirkih 3-4, cim veckrat s cimbolj mrzlo vodo splahuj grlo. Jaz sedaj takoj ko cutim da me praska po grlu zacnem in se mi ze par let ni razvilo v bolecino. Tudi ko sem tri tedne nazaj zbolela za covidom sem isto postopala.
lp
Res zanimiv nasvet. Poskusim naslednjič, ko bo kaj bolelo. sicer pa tudi mi kupimo kar nam pač dajo v lekarni, ni pa neke hude pomoči, morda edino res tantun spray..otrokom je to lažje, kot tiste pastile lizat.
Vzemi 2 lekadola pol ure pred spanjem, sicer pa vsaj 3 x dnevno, edini ublaži, ker nalgesin ne ublaži.
Vzemi tudi Septolete Plus, lahko rjave ali rdeče, nikakor navadnih, po 5 dnevno.
Pa tudi žličko meda, raztrpljenega v pol kavini skodelici vročega meka, pa ga po žličkah počasi popij, lep zaščiti grlo in deluje proti izsušitvi.
Za obnovo sluznice je dober tudi Panthol, tablete za lizanje, ampak v tem stanju težko da pomaga. Ne mešat vseg, ampak z razmikom.
Nisem si mislila, da imate take bolečine pri omikronu, prav strah me je to poslušat, vsi jamrajo dosti bolj kot pri delti. Pa čeprav se pri omikronu težko dobi pljučnico in umre, boli pa ja.
Forum je zaprt za komentiranje.